Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 03/02/2025 19:55
Chmoljo wrote: 03/02/2025 19:54
sehohari wrote: 03/02/2025 19:42 https://www.klix.ba/vijesti/bih/mia-kar ... /250203155

Šta sam rekao

@Chmoljo
Ne da mi se ponavljati tristo puta prezvakano.
Hajde jos jednom za raju
Ma kakvi, pametnije mi je sta procitati.
sehohari wrote: 03/02/2025 19:56Vidjet ćemo šta će biti, ali da se naslutiti.

Ovo što izlazi iz medija ti je ništa drugo već "duh zakona", tj. kako će izgledati u praksi.
Ma kakav duh, ima sta se moze, sta se ne moze. Ovo ce svesti na tehnikaliju, jer i to zastitno podrucje nije se obiljezavalo na nekom visokom nivou, vec unutar granicne sluzbe.

Nego kao i uvijek trudi se naci najveca glupost i proglasiti za izdaju/prejebavanje. Ali se obavezno gubi iz vida da je jos jedna obaveza za otvaranje pristupnih pregovora izvrsena bez nekakvih velikih ustupaka ili degradacije drzavnih institucija.

Mi sm odo neki dan imali tlapnju kako se samo bosnjaci hapse i rpavne drzave ima samo u sarajevu. A onda prvo najveci gedza ide na sud, ustaje akd prica sa sutkinjom "nekom muslimankom" kako je nekad sprdao taj sud.

Pa onda drzava dosla po troprstasa nesica. Eno ga pogubio se u zatvoru, ne zna sta ga je snaslo. Do neki dan se laprdalo kako je moguce da toliki krimos bude minostar sigurnosti. On vise nije ministar sigurnosti.

Ljudi ba, jeste li svjesni koliko dugo drzava nije zube ovako pokazala? Nije li to ono sto smo trazili?

Da je ovolik ostvari uradjeno za SDA mandata prica bi bila dijametralno suprotna. I toga smo svi svjesni.

Prestrasna je ta inercija gdje se SDA smatra prirodnim dijelom vlasti i da je period bez njih stvar anomalije i da nije u redu bez njih cak i ako ima odredjenog napretka.
made_in_sarajevo

#2552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Jedva cekam da vidim tablu rs na hrvatskoj strani i da pri tom hrvati i kompletna EU suti na to :-) .

Pametnije vam se fokusirati na edina ramica. Ugasite mu internet bolje je po vas
benki2

#2553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by benki2 »

Evo ova glupaca, ljubavnica mia taman je dostojan predstavnik svoje stranke i njihove vizije. Zali Boze ko prima 6000 maraka platu
4L0n3

#2554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 4L0n3 »

Kosovo gurnulo milijardu eura u vojsku i naoruzanje a nasi se ojadu zabavili zastavama i tablama. Guske u magli.
Styling

#2555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

benki2 wrote: 03/02/2025 20:30 Evo ova glupaca, ljubavnica mia taman je dostojan predstavnik svoje stranke i njihove vizije. Zali Boze ko prima 6000 maraka platu
Koja Mia? Kome ljubavnica?
palermo

#2556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

made_in_sarajevo wrote: 03/02/2025 20:27 Jedva cekam da vidim tablu rs na hrvatskoj strani i da pri tom hrvati i kompletna EU suti na to :-) .

Pametnije vam se fokusirati na edina ramica. Ugasite mu internet bolje je po vas
Nije mi jasno zasto bi bila na hrvatskoj strani ????
sumirprimus

#2557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

4L0n3 wrote: 03/02/2025 20:36 Kosovo gurnulo milijardu eura u vojsku i naoruzanje a nasi se ojadu zabavili zastavama i tablama. Guske u magli.
Jeste ali kosovo ima.zaokruzenu drzavnu teritoriju u kojoj sami odlucuju o svemu. Mi nemamo.
Ludzak

#2558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ludzak »

sumirprimus wrote: 03/02/2025 21:27
4L0n3 wrote: 03/02/2025 20:36 Kosovo gurnulo milijardu eura u vojsku i naoruzanje a nasi se ojadu zabavili zastavama i tablama. Guske u magli.
Jeste ali kosovo ima.zaokruzenu drzavnu teritoriju u kojoj sami odlucuju o svemu. Mi nemamo.
Imamo i mi. Od Ilidze do Bašćaršije.
Ironmen

#2559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ironmen »

Borci ustaju u stare dane samo ce ih policija opet prebit ko prije 6 godina.

Image
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#2560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Chmoljo wrote: 03/02/2025 20:23
_BataZiv_0809 wrote: 03/02/2025 19:55
Chmoljo wrote: 03/02/2025 19:54

Ne da mi se ponavljati tristo puta prezvakano.
Hajde jos jednom za raju
Ma kakvi, pametnije mi je sta procitati.
sehohari wrote: 03/02/2025 19:56Vidjet ćemo šta će biti, ali da se naslutiti.

Ovo što izlazi iz medija ti je ništa drugo već "duh zakona", tj. kako će izgledati u praksi.
Ma kakav duh, ima sta se moze, sta se ne moze. Ovo ce svesti na tehnikaliju, jer i to zastitno podrucje nije se obiljezavalo na nekom visokom nivou, vec unutar granicne sluzbe.

Nego kao i uvijek trudi se naci najveca glupost i proglasiti za izdaju/prejebavanje. Ali se obavezno gubi iz vida da je jos jedna obaveza za otvaranje pristupnih pregovora izvrsena bez nekakvih velikih ustupaka ili degradacije drzavnih institucija.

Mi sm odo neki dan imali tlapnju kako se samo bosnjaci hapse i rpavne drzave ima samo u sarajevu. A onda prvo najveci gedza ide na sud, ustaje akd prica sa sutkinjom "nekom muslimankom" kako je nekad sprdao taj sud.

Pa onda drzava dosla po troprstasa nesica. Eno ga pogubio se u zatvoru, ne zna sta ga je snaslo. Do neki dan se laprdalo kako je moguce da toliki krimos bude minostar sigurnosti. On vise nije ministar sigurnosti.

Ljudi ba, jeste li svjesni koliko dugo drzava nije zube ovako pokazala? Nije li to ono sto smo trazili?

Da je ovolik ostvari uradjeno za SDA mandata prica bi bila dijametralno suprotna. I toga smo svi svjesni.

Prestrasna je ta inercija gdje se SDA smatra prirodnim dijelom vlasti i da je period bez njih stvar anomalije i da nije u redu bez njih cak i ako ima odredjenog napretka.
Vidi, ovo za Dodika još uvijek nije samo po sebi uspjeh. Uspjeh je ako bude osuđen.
Bude li oslobođen, to je ništa drugo već samo još jedno poniženje bh. pravosuđa i vjetar u leđa za Dodika.

Ovi zakoni su još uvijek samo minorni koraci na putu prema pregovorima.
Mora se riješiti izborni zakon, ustavni sud da bude bez stranaca. A imamo i, hajmo reći, "interno" krupnih riba poput zakonodavstva o depolitizaciji javnih preduzeća.

Ovo je tek vrh vrhova ledenog brijega, dok se ne riješe prava pitanja na putu prema EU.
Ako je ovo "samo" jedna tehnikalija, onda isto toliko vrijedi i za eurointegracije. A i onda smo već na ovoliko malom zakonu napravili neki ustupak (izgleda?).
PreWiBa

#2561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Ludzak wrote: 03/02/2025 21:30
Imamo i mi. Od Ilidze do Bašćaršije.
Tebe baš puca jača depresija
sumirprimus

#2562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Kosovo kupi javeline i bajraktare. Mi se handrimo kad treba dignut plate vojsci ili kupit nove cizme. Ne razumije to neko ko zivi vani.
Sta.je.rjesenje.
Razlaz, novi rat, ili nastavak rahat patnje. Ni ova.rahat.patnja nije neka sreca.
axe22

#2563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

Ironmen wrote: 03/02/2025 21:33 Borci ustaju u stare dane samo ce ih policija opet prebit ko prije 6 godina.

Image
Ja kako znam u Tuzli kad su bili zadnji protesti (makar je vlast tad pala), policija ih nije prebila kao sto su to radili u Sarajevu.
Chmoljo

#2564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

sehohari wrote: 03/02/2025 21:38 Vidi, ovo za Dodika još uvijek nije samo po sebi uspjeh. Uspjeh je ako bude osuđen.
Bude li oslobođen, to je ništa drugo već samo još jedno poniženje bh. pravosuđa i vjetar u leđa za Dodika.

Mora se riješiti izborni zakon, ustavni sud da bude bez stranaca. A imamo i, hajmo reći, "interno" krupnih riba poput zakonodavstva o depolitizaciji javnih preduzeća.

Ovo je tek vrh vrhova ledenog brijega, dok se ne riješe prava pitanja na putu prema EU.
Ako je ovo "samo" jedna tehnikalija, onda isto toliko vrijedi i za eurointegracije. A i onda smo već na ovoliko malom zakonu napravili neki ustupak (izgleda?).
gdje piše da mora ustavni sud biti bez stranaca?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 03/02/2025 22:05
sehohari wrote: 03/02/2025 21:38 Vidi, ovo za Dodika još uvijek nije samo po sebi uspjeh. Uspjeh je ako bude osuđen.

I zna li da se mora promijenit Ustav za to?
PreWiBa

#2566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

https://www.slobodnaevropa.org/a/za%C5% ... 68523.html

Davno sam čitao to, piše nažalost
PreWiBa

#2567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

_BataZiv_0809 wrote: 03/02/2025 22:29

I zna li da se mora promijenit Ustav za to?
Ustav će se svakako mjenjati jer EU traži da VSTV postane ustavna kategorija.
Chmoljo

#2568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Spominje se "issue" oko stranih sudija, odnosno lroblem je najveci imenovanje i mogucnost prisile nad odlukama US. Nema nekog odredjenog misljenja da su nedrzavljani BiH u ustavnom sudu neprihvatljivi, sto i nije toliko neobicna praksa. Posebno kada se uzme u obzir da je US jedna od efikasnijih drzavnih institucija u jednom neefikasnom sistemu.

Poprilicno je nejasan taj uslov, samo je problem sto drekavci, citaj separatisti, koriste tu priliku za tjeranje svoje agende.

Ja to ne bih zdravo za gotovo uzimao uopste. Pogotovo sto EU adresira to da zeli da BiH govori jednim jezikom kad su u pitanju stvari gdje se donosi jednoglasna odluka.

Ja recimo mislim da ce onog trenutka kada unija donese pravilo da jednoglasnost unije postoji samo u najbitnijim stvarima i nama vrata biti otvorena. Do tada mrka kapa i molimo se da rusija nastavi biti agresivna prema komsiluku. Profitiracemo od njihove nesrece.
Oznaka Tablica

#2569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Oznaka Tablica »

Da, imali bi i mi vecinu u RS skupstini da Alija i sin mu i citava izdajnicka sda nije raseljavala i ucestvovala u raseljavanju bosnjaka poslije rata u rs-u. Naravno, u talu sa srbima.
BAK-eV

#2570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Oznaka Tablica wrote: 04/02/2025 07:51
Da, imali bi i mi vecinu u RS skupstini da Alija i sin mu i citava izdajnicka sda nije raseljavala i ucestvovala u raseljavanju bosnjaka poslije rata u rs-u. Naravno, u talu sa srbima.
I ne samo to!

Iste te raseljene po USA Alija natjera, da umjesto na nastup Jospia Pejakovica odu Karleusi na koncert.

Mozes mislit´!
Juliuscezar

#2571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Juliuscezar »

sehohari wrote: 03/02/2025 22:36

https://www.slobodnaevropa.org/a/za%C5% ... 68523.html

Davno sam čitao to, piše nažalost
Ustavni sud ne mora biti bez stranaca. Samo mi moramo donijeti propise kako će izgledati. Evropsku uniju ne zanima kakav je unutrašnji dogovor hoće li biti ili ne stranaca.
Dodikovaki spin je da mora biti bez stranaca
GandalfSivi

#2572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Btw, prodje haman neopazeno da su Madjari komandu nad EUFOR-om predali Rumunima. Koliko smo kukali oko Madjara, a ljudi svoje profesionalno odradise…
Styling

#2573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Ima li koja parlamentarna komisija da Keso nije clan? Eno danas Fortu ispituje. A usao u Parlament preko komenzacije.
Bas su se navadili na Trojku sa ovim javnim ispitivanjuma. Nesto im to postalo "trendy" :D
doktor78

#2574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

Styling wrote: 04/02/2025 14:44 Bas su se navadili na Trojku sa ovim javnim ispitivanjuma. Nesto im to postalo "trendy" :D
Neka. Izvršna vlast treba da odgovara zakonodavnoj. Sve je to legitimno.
Samo, ne mogu se sjetiti da li su u prethodnim mandatima praktikovana ovakva saslušanja...
jasko_ba

#2575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jasko_ba »

Styling wrote: 04/02/2025 14:44 Ima li koja parlamentarna komisija da Keso nije clan? Eno danas Fortu ispituje. A usao u Parlament preko komenzacije.
Bas su se navadili na Trojku sa ovim javnim ispitivanjuma. Nesto im to postalo "trendy" :D
Klix svrsavanje :lol:
Saslušanje pratite uživo na portalu Klix.ba, na našem YouTube kanalu i Facebooku.
Post Reply