Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
plavi_E
#25701 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobar neki jaran. 
-
muzicar_iz_parka
-
muzicar_iz_parka
#25703 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kolumbija rjesena, Meksiko, jos ostala Kanada
-
sumirprimus
#25704 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Podjoh napisati i vidim da si me preduhitrio.cyprus wrote: ↑03/02/2025 17:47Možda i znaju... Izgradnja škola i generalno obrazovanje su velika opasnost za budućnost te stranke...billy organ wrote: ↑03/02/2025 17:44 sdO sendvicic botovi u ekstazi na klix komentarima zbog gasenja USAID.a, Da sam znaju koliko skola je renovirano u BiH usaid parama.
Libo njih za skole i obrazovanje
-
sumirprimus
#25705 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A staje tacno rijesio?
Zafunto sa svim saveznicima. Ok amerika first i sama.
Dobro mozda sa xiom putinom orbanom i ko jos moze. I to je ok s njima, im li jos koji autokrata diktator u svijetu? Pardon ima.bibi
-
sumirprimus
#25706 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Najjace su ove sdfa pijavice.koje.likuju dok trump gasi svaku inostranu pomoc pa i nama.
Bollje sve da propadne i drzava ako nije sdfa. E zato s.vama ni drzavu . Gori ste od sds.a iz.devedesetih.
-
harisl
#25707 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pokvario se i odnos u kupovnoj moci SAD-a i Kanade... Prije je veliki dio Kanade redovno kupovao u SAD-u, 90% Kanade zivi 2 sata od SAD-a. Kazu da su neki Kanadjani kupovali sve, od benzina preko hljeba i mlijeka pa do jaja u SAD-u, sve je bilo jeftinije. To nije ulazilo u ovu zvanicnu razmjenu. Mozda je Trump-u krivo sto su cijene, navodno, sada iste pa i nema tog shopinga Kanadjana, barem ne toliko, pa shoping centri u pogranicnim selima SAD-a izgledaju ko groblja... A tek kada skoce cijene nakon ovih taksi...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#25708 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Stari ljudi su vijekovima govorili, kada kupujes kucu, kupujes susjeda. Pljunuti susjedu u prozor, bolje ti je da odmah trazis novu kucu i spremis se na selidbu jer slijedi sranje. Amerika ima i previse neprijatelja na dunjaluka al od saveznika pa jos susjeda praviti novog neprijatelja, to je umobolno. Amerikancima predstoje teske godine sa ovim narandjastim kretenima.harisl wrote: ↑03/02/2025 19:37 Pokvario se i odnos u kupovnoj moci SAD-a i Kanade... Prije je veliki dio Kanade redovno kupovao u SAD-u, 90% Kanade zivi 2 sata od SAD-a. Kazu da su neki Kanadjani kupovali sve, od benzina preko hljeba i mlijeka pa do jaja u SAD-u, sve je bilo jeftinije. To nije ulazilo u ovu zvanicnu razmjenu. Mozda je Trump-u krivo sto su cijene, navodno, sada iste pa i nema tog shopinga Kanadjana, barem ne toliko, pa shoping centri u pogranicnim selima SAD-a izgledaju ko groblja... A tek kada skoce cijene nakon ovih taksi...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#25709 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Musk, tVump itd veliki su manipulatori i bleferi tj šupljatori. To moze proci kod neobrazovanih i glupih ljudi medjutim kod progresivnih i inteligentnih stvara gadjenje i otpor. Sudovi po ameriki ce imati pune ruke posla. Zna idiot da ce to neki sudija Massachusetts-a osporiti al bitno je da meketavcima prospe šuplju kako je on to uradio al velika zavera neda. Vec vidjeno milion puta, medjutim meketavcima zadruge je to nebitno.
-
JovicSA
#25710 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/novi ... /250203183Novi zamah za priču o sporazumu stoljeća: Širom SAD-a i Izraela osvanuli bilbordi s natpisom "Mi smo spremni"
Šta su sada namislili? Dobro, ne baš sada, odavno je to...veliko sranje mislim da spremaju Iranu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#25711 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ozbiljno ubleharenje
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#25712 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
bend the knee bruv
- banjaluka078
- Moderator
- banjaluka078
- Moderator
#25714 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.index.hr/vijesti/clanak/tru ... sti_prva_dAMERIČKI predsjednik Donald Trump traži da Ukrajina opskrbi Sjedinjene Države rijetkim metalima kao uvjet za pomoć toj ratom razorenoj zemlji, izvijestila je novinska agencija AFP.
"Želimo sklopiti dogovor s Ukrajinom prema kojem će oni svojim rijetkim metalima i drugim stvarima osigurati ono što im mi dajemo", rekao je Trump novinarima u Ovalnom uredu. Požalio se da Europa Ukrajini nije pružila istu razinu pomoći kao Sjedinjene Države.
Naglasio je da je ukrajinska vlada signalizirala otvorenost prema ideji razmjene svojih zaliha litija, titana i drugih rijetkih metala za nastavak američke pomoći. "Ukrajina je izrazila spremnost na suradnju u opskrbi esencijalnim materijalima. Mnogi sektori se oslanjaju na njih", dodao je.
-
Dead Man Walking
#25715 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znaci naivni muz nastavlja jaranu placati kafe. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#25716 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kanada je prošle godine zaplijenila čitavih 20 kila fentanila i sada će izdvojiti 200 miliona dolara za to"In addition, Canada is making new commitments to appoint a Fentanyl Czar, we will list cartels as terrorists, ensure 24/7 eyes on the border, launch a Canada- U.S. Joint Strike Force to combat organized crime, fentanyl and money laundering. I have also signed a new intelligence directive on organized crime and fentanyl and we will be backing it with $200 million."
prijetnje tarifama ipak rade evidentno
- jeza u ledja
#25717 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Buahahaha dzesu tarife Donalde? 
-
Nisamsdaali
#25718 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma strašan playbook lik ima. Namjerno stvori problem, pa ga “riješi” i ispadne spasioc. Od tiktoka preko tarifa do ko zna čega još
- dječak sa šibicama
#25719 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dakle, nakon Venecuele i Mexica, i odlazeci Trudo poklekao pred Trumpom.
10000 kanadskih vojnika ide na granicu
10000 kanadskih vojnika ide na granicu
- karanana
#25720 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
yeeaaah bitches. we are so back!

- tramvajtrojka
- apsidejzi
#25722 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da! I Amerika se sada povlaci iz tog svijeta. Amerika vise ne zeli da bude globalni policajac. Sta mislis sto Huti npr mogu gadjati brodove u zaljevu? Zato sto su ameri otisli odatle. Sta mislis sto se Saudijska arabija priblizava Izraelu i sto sve arapske zemlje gledaju kroz prste kad je Palestina u pitanju? Zato sto moraju traziti nove saveznike. Ranije su placali amerima da ih cuvaju od Irana. Sad amera tu vise nema.Haris.ba wrote: ↑03/02/2025 16:38Bilo bi fino da tako funkcionise svijet.apsidejzi wrote: ↑03/02/2025 16:06Ako ja mogu razumjeti dobro onda bih sazeo ovako: Ja i ti idemo na kafu godinama i stalno ja placam kafe. odemo u restoran na rucak, ja placam. Odemo na neki party ja obezbjedim pice, mezu i sve sto ide uz to. Ti uzivas i druzis se sa mnom a ja se zaduzujem sve vise.sumirprimus wrote: ↑03/02/2025 15:50 sta im je krajnji cilj ovog funtanja sa saveznicima?
nemoguce da je to bukvalno zauzimanje grenlanda kanade i paname, i podjela sfera uticaja sa rusijom i kinom?
Jednog dana se probudim i postavim si pitanje: jesi li ti moj saveznik il parazit koji zivi na racun nekog starog saveznistva? Kakve koristi imam ja od tebe?
Ne sjecam se sada tacnih brojeva ali u principu Amerika uvozi 1,5% iz Kanade a Kanada izvozi 48% u ameriku (nesto u tom smislu). Ne znam tacne cifre ali odnos je bas mnogo razlicit. Nije ni blizu ravnopravno. Isto vazi i za Meksiko i EU. Svi zive na grbaci Amerike koja nesrazmjerno mnogo vise uplacuje.
Eh sad, Amerika je dosta nezavisna i ima mnogo svojih resursa i u principu ne treba joj niko osim za par sitnica. No, njen uticaj u svijetu je kupovan tim parama. Sada ce imati manje dugova ali i manje "jarana". Trump je krenuo u tom smjeru. Ne znam za tebe, ali nekad bi covjek volio vise biti sam nego placati jarane da bi imao drustvo.
Ameri su od 1945.utemeljili sistem slobodne trgovine.
To ima svoje dobre i lose stvari. Ekonomski se pokazalo da je to bolji sistem od bilo kakve pokusane alternative.
Slobodna trgovina nije trgovina gdje samo jedna strana placa, a druga uziva. Trgovina nije pravo samo od sebe. Sutra moze neka zemlja reci (to naravno zahtjeva patriotsku vlast) ne zanimaju me opce ucjene Amerike. Nije da nema nikakvih carina. Nema uopce vise trgovine sa Amerikom.
Slobodna trgovina bi trebalamda maksimizira efikasnost i ekonomicnost ekonomije svake drzave.
Da ne duljim.
Ameri su sto jesu postali na osnovu slobodne trgovine. Saudije pocela prodavati naftu mimo dolara, Rusija, jos samo da to krene i Kanada. Kina smanjuje kupovinu americkih obveznica, ako se ovako nastavi i zemlje iz Evrope ce gledati odakle manje puse.
Ameri stave carine, drugi uzvrate - Ameri ce se sve vise pretvaratu u ekonomiju Sovjetskog Saveza - u plusu si u vanjskotrgovinskoj razmjeni, ali ti ekonomija okrenuta samo domacem trzistu ne nudi potreban rast.
Amerika je veoma jaka, imaju naftu, pronasli su novi nacin da je vade jeftino. Imaju veoma jeftinu energiju. Jednostavno, vise nisu ovisni o svijetu. Evropa s druge strane vec 30 godina (od pada Berlinskog zida) tapka u mjestu, govori o nekim pravima i slobodama, idealizira svijet... Svi cloud servisi u svijetu su jal americki jal kineski, sve drustvene mreze su jal americke, jal kineske jal ruske. Vecina interneta i internet servisa je bazirana van Evrope. AI tehnologija - nigdje evrope. Svemirske ekspedicije i sateliti - Amerika. Jedino evropsko a svjetsko je spotify. I jedino gdje jos Evropa ima nekog asa u rukavu je avio industrija. Autobilska industrija propada. Svi njemacki proizvodjaci su u govnima i padaju. Kineski automobili su kvalitetniji, Tesla je kvalitetnija. To je nova realnost. Koju je tesko prihvatiti i koja je bolna.
Trump je toga svjestan i sada se mijenja geopoliticka situacija. Ja sam to prihvatio i evo bas danas upravo zbog toga, zaradio finih para na berzi.
-
Hendrix
#25723 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ofiraza stoljeca. Borba protiv droge a ovamo pomiluje lika koji je stvorio silk road trziste za drogu na darknetu.
Preko Kanade ne dolazi ni 1% tog fentanila al et stavice vojsku na granicu, nista se promjeniti nece a Trump ce da slavi sto je zajebo nekoga.
Mislim da je sav fol da on bude "tough daddy" pred svojim kultom i da pokaze da druge drzave nesta kao urade kad on svoje tantrume baca.
Preko Kanade ne dolazi ni 1% tog fentanila al et stavice vojsku na granicu, nista se promjeniti nece a Trump ce da slavi sto je zajebo nekoga.
Mislim da je sav fol da on bude "tough daddy" pred svojim kultom i da pokaze da druge drzave nesta kao urade kad on svoje tantrume baca.
- GandalfSivi
#25724 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sta mene boli briga sto ce Kanada staviti vojsku na granicu. Meni je obecano da ce meni smanjiti porez, a uvesti carine koje ce pokriti taj deficit…Hendrix wrote: ↑03/02/2025 23:53 Ofiraza stoljeca. Borba protiv droge a ovamo pomiluje lika koji je stvorio silk road trziste za drogu na darknetu.
Sjeca li se jos iko ovoga? Ono, smanjenje poreza… Za dvije sedmice lik bacio takav spin da se vise niko i ne sjeca…
- cyprus
#25725 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ahaaa kontam... Ovo je sve bio fol samo da se suzbije protok fentanila...