Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
To je nešto najlakše za bojkotovat. Hljeb je toliko lako i jeftino napraviti, a dobiješ za 2 marke 2 kile hljeba i ako ga čuvaš možeš ga jest 4 dana.
Tu mi je baš drago da pekari deru narod
Drago ti što deru narod?
Na ovakve konstatacije uvijek kažem Reci to radniku na građevini, nekom nadničaru, penzionerima koji su u potrebi, bolesni, gledaju da ušparaju svaki fening mnogo njih nije u stanju da peče hljeb i sl.
Nemojte bolan ostavljati takve komentare, govorimo o hljebu a ne o Milka čokoladi.
Samo prenesi svojim klijentima, ako si njihov glasnogovornik, neka jedu pecenje (nije skupo kaze sejh Pezic ) i burek, vise povrca, ne moraju hljeb jesti .
Ako ne zelite drzavi placati porez, hocete placu u koverti, varate i Boga i drzavu i narod eto vam pa se snalazite.
Nemas, radi pa ces imati, skupo ti, kupuj jeftinije. Ne znas kako, mijenjaj sebe, svoje stavove i pogled iz drugog ugla. Nemoj kmecati da te drzava i narod trebaju izdrzavati dok ti "´lAdis jajca".
Ti baš u svakom svom postu moraš spomenuti Pezića?
Fetiš neki, humor, boles', šta li?
Čuj da jedu pečenje i burek umjesto hljeba?
Kakav je to "humor", liči mi na nekakav tragikomični pokušaj humora zapadnih susjeda koji nije smiješan ni njima a kamoli nekome ko je odrastao na BH humoru.
Dođi slobodno na gradilište pa reci ovim hamalima da jedu meso i povrće, da ne moraju jesti hljeb.
Naslovnica wrote: ↑03/02/2025 10:09
Drago ti što deru narod?
Na ovakve konstatacije uvijek kažem Reci to radniku na građevini, nekom nadničaru, penzionerima koji su u potrebi, bolesni, gledaju da ušparaju svaki fening mnogo njih nije u stanju da peče hljeb i sl.
Nemojte bolan ostavljati takve komentare, govorimo o hljebu a ne o Milka čokoladi.
Samo prenesi svojim klijentima, ako si njihov glasnogovornik, neka jedu pecenje (nije skupo kaze sejh Pezic ) i burek, vise povrca, ne moraju hljeb jesti .
Ako ne zelite drzavi placati porez, hocete placu u koverti, varate i Boga i drzavu i narod eto vam pa se snalazite.
Nemas, radi pa ces imati, skupo ti, kupuj jeftinije. Ne znas kako, mijenjaj sebe, svoje stavove i pogled iz drugog ugla. Nemoj kmecati da te drzava i narod trebaju izdrzavati dok ti "´lAdis jajca".
Kakav je to "humor", liči mi na nekakav tragikomični pokušaj humora zapadnih susjeda koji nije smiješan ni njima a kamoli nekome ko je odrastao na BH humoru. Dođi slobodno na gradilište pa reci ovim hamalima da jedu meso i povrće, da ne moraju jesti hljeb.
Huiiiiiii, znaci ipak si ti jedan od tih "hamala" .
Nije mi zao ni jednog "hamala" pardon, majstora jer vi sve do i jedan radite na crno, uzimate lopatom, ne izdajete cijene, fuserite, lazete i obmanjujete, sve u koverti, zdravstveno preko biroa i grbace HAMALA koji placaju porez i posteno zaradjuju svoj ´Ljeb nasusni.
Mijenjaj sebe, svoju svijest, moralnost , ne kmeci.
Kakav je to "humor", liči mi na nekakav tragikomični pokušaj humora zapadnih susjeda koji nije smiješan ni njima a kamoli nekome ko je odrastao na BH humoru. Dođi slobodno na gradilište pa reci ovim hamalima da jedu meso i povrće, da ne moraju jesti hljeb.
Huiiiiiii, znaci ipak si ti jedan od tih "hamala" .
Nije mi zao ni jednog "hamala" pardon, majstora jer vi sve do i jedan radite na crno, uzimate lopatom, ne izdajete cijene, fuserite, lazete i obmanjujete, sve u koverti, zdravstveno preko biroa i grbace HAMALA koji placaju porez i posteno zaradjuju svoj ´Ljeb nasusni.
Mijenjaj sebe, svoju svijest, moralnost , ne kmeci.
Šta je bilo, nešto ti smiješno?
E budalice, da znaš koliko ne znaš ukinula bi se sa interneta
Nije samo hrana poskupjela.
U Penzionerskom domu u Zenici imam punca.
Cijena prije dvije godine bila 30 maraka po danu.
Pa podigli na 40 pa prije pola godine na 45 maraka po danu i sad zovu, dakle 03.02. da poskupljuje od 01.02. na 55 maraka po danu za pokretne i 65 maraka za nepokretne.
1700 maraka mjesečno za krevet i malo splačina.
ShnjaZZZ wrote: ↑03/02/2025 10:46
Ja ne kažem da sam upravu i ne želim zauzet neki "holier than you" stav jer nit sam svetac nit životni primjer ali ako je išta, ali baš išta, lako bojkotovat i reći "jebite se" onda to jest napravit hljeb u domaćem izdanju gdje jedete i milion puta provjerenije i dugoročno stvarno štedite.
Izvinjavam se ako sam bio drzak i ako sam uvrijedio nekog, to mi stvarno nije bila namjera.
Ali svi bismo nešto bojkotovali, a niko da se odrekne svog komfora.
Ovo je istina.
Slatkiši su relativno nepotrebne stvari, i samo da ih svatko od nas smanji za 20-30% to bi bio ogroman udar na industriju.
Ci-Nick wrote: ↑03/02/2025 14:19
Pa podigli na 40 pa prije pola godine na 45 maraka po danu i sad zovu, dakle 03.02. da poskupljuje od 01.02. na 55 maraka po danu za pokretne i 65 maraka za nepokretne.
Gadi mi se ta ustanova i njihova pohlepa. Onaj njihov direktor je danima plakao i kukao i znao sam da ce podici cijenu ali bezobrazno, a te jadne ljude cesto vidim u prodavnici, sami sebi kupuju neke sitnice, tipa keks, jogurt, maramice, pa mogu im bar *ebeni jogurt obezbijediti za 1400 KM mjesecno...sada 1650 KM. Ljudima i njihovim porodicama je dovoljno teska sudbina sto su tamo zavrsili...grozno.
Gadi mi se ta ustanova i njihova pohlepa. Onaj njihov direktor je danima plakao i kukao i znao sam da ce podici cijenu ali bezobrazno, a te jadne ljude cesto vidim u prodavnici, sami sebi kupuju neke sitnice, tipa keks, jogurt, maramice, pa mogu im bar *ebeni jogurt obezbijediti za 1400 KM mjesecno...sada 1650 KM. Ljudima i njihovim porodicama je dovoljno teska sudbina sto su tamo zavrsili...grozno.
A osnivač je ZE-DO kanton i mogli su ih oni pogurati sa par stotina hiljada.
Ta usluga ne vrijedi ni hiljadu maraka.
Mi ćemo vjerovatno traziti drugo rješenje.
Nažalost ponude nema, tako da nemaju ni konkurencije.
A osnovna plata direktora je 3350 maraka, znači nagura 4000 i zaradi više od rektora i dekana na fakultetima.
To i jeste problem nema konkurencije osim Orhideje Begov Han 1300 KM bila cijena, ima i Ruhama i onaj u Crkvicama...ne znam kakva je usluga i cijena...ima i neki u Vitezu oko 1200 KM...ko ima neki kapital ovo je danas jako dobar biznis, ali treba se i potruditi da se ljudima olaksa i uljepsa boravak u tim ustanovama...u Kiseljaku je mislim prosle godine neki otvoren, a Zenica kao veci grad treba imati bar 2-3 doma...ista stvar sa marketima, da nema konkurencije i tog megadiskonta i manjih prodavnica i marketa, konzum i bingo bi jos vise uzimali lopatom...
A osnivač je ZE-DO kanton i mogli su ih oni pogurati sa par stotina hiljada.
Ta usluga ne vrijedi ni hiljadu maraka.
Mi ćemo vjerovatno traziti drugo rješenje.
Nažalost ponude nema, tako da nemaju ni konkurencije.
A osnovna plata direktora je 3350 maraka, znači nagura 4000 i zaradi više od rektora i dekana na fakultetima.
Slazem se, ni 1000 KM, uposlenika ni na mapi. On je sebe fino obezbijedio, bio je i neki politicar, a s njima ne mozes dobro proci. Od druga mama je tu i ja sam mu davno i rekao da je moja u pitanju, ne bi ostala tu a on nek radi sta hoce, ne zivi ovde pa eto moze i platiti ali sigurno ga nece razveseliti vijest da treba jos 150 eura izdvojiti...ja znam da ima i troskova, plate, struja, hrana, tipicno, onaj rece da ima 60-ak uposlenika...ja ih vidjam 20-30...nebitno, ali oko 180 ljudi po staroj cijeni od 45 KM znaci da su imali mjesecne prihode skoro cetvrt miliona KM a sada ce imati oko 300.000 KM...gdje su pare? Ogromne pare se tu vrte godinama unazad. Prosli put povisili cijenu za 5 KM cim je pocela prica o poskupljenju struje. Cista pohlepa, a izgovor je najlakse naci, zar preko ledja jadnih ljudi mora da se nadje rjesenje za minimalac i poskupljenja...a eto ispade kilograme hrane dnevno jedu ti stari ljudi, znam po roditeljima koji su hvala Bogu zdravi i sposobni da jako malo jedu...
elcaliente wrote: ↑03/02/2025 17:30
Poslije sinosnje najave Donija da ce uvesti carine EU, pad Eura prema dolaru i strah od inflacije u Eurozoni.
Puska nam se sprema.
elcaliente wrote: ↑03/02/2025 17:30
Poslije sinosnje najave Donija da ce uvesti carine EU, pad Eura prema dolaru i strah od inflacije u Eurozoni.
Puska nam se sprema.
Pa inflacija je vec odavno u eurozoni..
Strah od jos vece inflacije.
Amerika je navece trziste za EU produkte.