Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo samo pokazuje koliko je nesposobna porezna uprava pa su izbacili ovakve nakaradne podatke, tj., nemaju detaljno koliko su ustvari samo ljudi u prodavnicama potrošili.
Trappist wrote: ↑03/02/2025 11:30
Ovo samo pokazuje koliko je nesposobna porezna uprava pa su izbacili ovakve nakaradne podatke, tj., nemaju detaljno koliko su ustvari samo ljudi u prodavnicama potrošili.
Trappist wrote: ↑03/02/2025 11:30
Nije porezna nesposobna nego je zakon kojima se obracunava ovo staromodan, zato se i ide na fiskalnu reformu koja ce to promijeniti zato i trgovci su toliko kmecali u vezi toga zakona
znajući kakav ološ i lobiji pljačkaju i vode ovu državu ,
ja sam sklon ideji da su ti izvještaji pod uticajem i uz pomoć koruptivnih radnji napisani tako da građanima pokažu uzaludnost bojkota ,
da nas ubiju u pojam , da se to ne isplati , da se građani još više ušuškaju u letargiju na svakom polju života....
"Treba naglasiti da sektor trgovine podrazumijeva veleprodaju, maloprodaju, uvoz/izvoz i e-commerce. Ovo znači da naprimjer određena kompanija ili više njih koje se bave uvozom ili izvozom robe, na dan bojkota u FBiH je mogla uvesti ili izvesti robe u višemilionskom iznosu, što utječe na ukupni promet."
Tu je kvaka, nemaju odvojeno evidenciju za maloprodaju ili ne žele da nam daju taj podatak.
mayab wrote: ↑03/02/2025 11:41
ja sam sklon ideji da su ti izvještaji pod uticajem i uz pomoć koruptivnih radnji napisani tako da građanima pokažu uzaludnost bojkota ,
da nas ubiju u pojam , da se to ne isplati , da se građani još više ušuškaju u letargiju na svakom polju života....
Prepali se da se ne prelije iz drugih drzava i da mi vazda moramo biti glupavi izuzetak. Cista lopovska posla svercera iz tunela.
mayab wrote: ↑03/02/2025 11:41
Ali ljudi vjeruju u teorije zavjere ovdje sada se ne vjeruje ni u fiskalne racune i end of day proceduru koja se na kraju svakog radnog dana iz svake prodavnice salje poreznoj jel shvacate da tu ne moze biti fingiranja i da se stanje u kasi mora poklapati sa onim poslanim poreznoj jer nastane belaj u citavom sistemu ako se cifre ne poklapaju
Ako imaju mogućnost, onda manipulišu građanima iz nekog razloga.
Ponovit ću šta ja sumnjam
Ne vjerujem tim izvještajima. Ako su lanci mogli narediti neradnu nedjelju, mogu narediti izvještaj koji bojkot predstavlja uzaludnim.
Kod nas je bojkotovalo minimalno 80% građana, čak su i oni iz EU koji su dolazili u toku dana i naveče, ispoštovali bojkot.
Ovo su trebali drugačije odraditi, sad će samo narod raspaliti.
Ispada vjerujte nama a ne sebi i svom bojkotu, bili ste u trgovinama a ne znate ... ode povjerenje.
Ma namjerno prikazano da se obeshrabre gradjani za bojkot. Treba nastaviti, pa ko ce prije popustiti... Marze su preko 100% na mnoge artikle (ja znam provjereno za jedan u sleperima koji se prodaje u Bingu), samo lazu i muntaju i varaju na sve strane...
Last edited by Mea_parvitas on 03/02/2025 11:58, edited 1 time in total.
Ako imaju mogućnost, onda manipulišu građanima iz nekog razloga.
Ponovit ću šta ja sumnjam
Ne vjerujem tim izvještajima. Ako su lanci mogli narediti neradnu nedjelju, mogu narediti izvještaj koji bojkot predstavlja uzaludnim.
Kod nas je bojkotovalo minimalno 80% građana, čak su i oni iz EU koji su dolazili u toku dana i naveče, ispoštovali bojkot.
Ovo su trebali drugačije odraditi, sad će samo narod raspaliti.
Ispada vjerujte nama a ne sebi i svom bojkotu, bili ste u trgovinama a ne znate ... ode povjerenje.
Baš to.
Nemojte se više vaditi, samo se dublje ukopavate.
Sutra i kada kažu istinu o nečemu, neće im se vjerovati. Dugoročno, taktike "zamazavanja očiju", odbrane "naših" itd samo štete onome koji ih koristi.
Stoji pitanje da li imaju automatski da vide posebno promet maloprodaje i veleprodaje i da li su ovo namjerno ovako uradili, ili nisu mogli drugacije? Mislim, i ako nema automatski ima sigurno nacin da se dodje do tih podataka, samo se treba malo potruditi, opet pitanje da li je to namjerno ili je nekom samo mrsko raditi.
Umjesto da im sad jebemo mame jos vise i da se odradi jos jaci i duzi bojkot, nas narod je vec odustao meni se cini. Za mjesec se niko nece ni sjećati bojkota, pričati ce o dodiku ili cemu vec a hljeb ce minimalno placati 2km.
Trappist wrote: ↑03/02/2025 12:22
Umjesto da im sad jebemo mame jos vise i da se odradi jos jaci i duzi bojkot, nas narod je vec odustao meni se cini. Za mjesec se niko nece ni sjećati bojkota, pričati ce o dodiku ili cemu vec a hljeb ce minimalno placati 2km.
normalno. Subota guzva od 9 ujutru,danas u altu i SCC vec ne mozes uci. Samo nek ne puca
Trappist wrote: ↑03/02/2025 12:22
normalno. Subota guzva od 9 ujutru,danas u altu i SCC vec ne mozes uci. Samo nek ne puca
ali su zene koje nisu radile inverturu, bile sa porodicom. Pajel?