NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

canvra888

#48426 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

. .
Last edited by canvra888 on 02/02/2025 07:21, edited 1 time in total.
Karikaturist

#48427 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Karikaturist »

Imaju muda ovi iz Dallasa.
Kako se navodi u tekstu ESPN-a, u Dallasu nisu bili zadovoljni Dončićevim fizičkim stanjem i čestim povredama, kao i zbog nedostatka discipline u pogledu ishrane i kondicije, što su dužnosnici tima smatrali glavnim faktorom u njegovim problemima s povredama.
Znaci mijenjaju Doncica koji ima problema sa fizickim stanjem i povredama sa Davisom koji je isto cesto povrijedjen.
kakavdanakneiskustvu

#48428 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

Lakersi sada nemaju postenog centra
shalla

#48429 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shalla »

E tose nisam nado :shock:
insaneinthebrain

#48430 Re: NBA - National Basketball Association

Post by insaneinthebrain »

Velkoski wrote: 02/02/2025 07:16 nijedna glasina o ovome, nijedan hint da bi se moglo desiti, niko nije pričao ni o trejdu Davisa ili Dončića, još su Mavsi sami ponudili

ama w t f

možda znaju da ide neki asteroid prema nama ili pandemija, ili ih je NBA natjerala jer su pali rejtinzi :lol:
Bilo se nesto spominjalo da bi mogao Luka u Miami za Jimmya. Al u fejkerse nije niko nista.
Al da je neko ocekivao ovakav trade sigurno nije.
noviclan

#48431 Re: NBA - National Basketball Association

Post by noviclan »

kakavdanakneiskustvu wrote: 02/02/2025 08:25 Lakersi sada nemaju postenog centra
Taman da im nurky dodje :lol:
MarlboroGold

#48432 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MarlboroGold »

Jbt pijem prvu kafu već sat vremena jer ne vjerujem sve na netu gledam i tražim... ovo je jedan od najvećih šokova ikad što se trejdova tiče.
propojeilijas

#48433 Re: NBA - National Basketball Association

Post by propojeilijas »

Puce grom ko iz vedra neba. Ovom se trejdu nije niko nadao. Gdje je puklo izmedju luke i mavsa
Dzontra_Volta

#48434 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Dzontra_Volta »

canvra888 wrote: 30/01/2025 07:32
A Lakerse nisam htio spominjati jer bi mogli biti bez Davisa pa nisu mjerodavni.
Čitava frtutma oko Doncic/Davis trrjda, pa niko da spomene kako su oslabljeni Lakersi u MSG dobili Knickse koji su bili u nizu od 5 pobjeda, uz triple double LBJ-a.
propojeilijas

#48435 Re: NBA - National Basketball Association

Post by propojeilijas »

Karikaturist wrote: 02/02/2025 07:18 Imaju muda ovi iz Dallasa.
Kako se navodi u tekstu ESPN-a, u Dallasu nisu bili zadovoljni Dončićevim fizičkim stanjem i čestim povredama, kao i zbog nedostatka discipline u pogledu ishrane i kondicije, što su dužnosnici tima smatrali glavnim faktorom u njegovim problemima s povredama.
Znaci mijenjaju Doncica koji ima problema sa fizickim stanjem i povredama sa Davisom koji je isto cesto povrijedjen.
miljenjaju igraca koji ima 25 godina koji je najzrelijim igrackim godinama za igraca koji ima 32 godine i svako malo povrijedjen jednostavno nema logike. Lakersi veliki dobitnici ove razmjene pa dali su samo jedan pick. Zadnjih sezona kad su durant , george, mitchell, lillard, harden i dr. bili trejdani njihove momcadi su dobivale 3 ili 4 picka i plus bar dva jaka igraca. drugo trejd se desio 4 dana prije roka pa mavsi su mogli razglasit ostalim klubovima da hoce trejdat luku da su tako napravili pola lige bi dalo mavsima sta god zele.
Laertes

#48436 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Laertes »

Dzontra_Volta wrote: 02/02/2025 11:25
A Lakerse nisam htio spominjati jer bi mogli biti bez Davisa pa nisu mjerodavni.
Čitava frtutma oko Doncic/Davis trrjda, pa niko da spomene kako su oslabljeni Lakersi u MSG dobili Knickse koji su bili u nizu od 5 pobjeda, uz triple double LBJ-a.
Kako ba niko, @spree @canvra888 i ja se živi jeli u real time ovdje :lol:
Karikaturist

#48437 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Karikaturist »

propojeilijas wrote: 02/02/2025 11:40
Karikaturist wrote: 02/02/2025 07:18 Imaju muda ovi iz Dallasa.
miljenjaju igraca koji ima 25 godina koji je najzrelijim igrackim godinama za igraca koji ima 32 godine i svako malo povrijedjen jednostavno nema logike. Lakersi veliki dobitnici ove razmjene pa dali su samo jedan pick. Zadnjih sezona kad su durant , george, mitchell, lillard, harden i dr. bili trejdani njihove momcadi su dobivale 3 ili 4 picka i plus bar dva jaka igraca. drugo trejd se desio 4 dana prije roka pa mavsi su mogli razglasit ostalim klubovima da hoce trejdat luku da su tako napravili pola lige bi dalo mavsima sta god zele.
Igrac koji sa 25.godina propusta utakmice svako malo i konstantno ima problema sa fizickom spremom.
Ono na prvu djeluje svakako da se Dallas jeftino odrekao istog ali samo polagano, da vidimo kako ce se to razvijati u buducnosti.
deer_hunter

#48438 Re: NBA - National Basketball Association

Post by deer_hunter »

Ako je razlog kilaza i povrede onda svaka cast Dallasu na hrabrosti, tako se odreci glavnog igraca, ljubimca navijaca. Ne znam samo sta cekaju u Philadelphiji onda, onaj cupavi sljivotres nije odigrao pola sezone otkad je dosao s koledza :-)
insaneinthebrain

#48439 Re: NBA - National Basketball Association

Post by insaneinthebrain »

deer_hunter wrote: 02/02/2025 12:55 Ako je razlog kilaza i povrede onda svaka cast Dallasu na hrabrosti, tako se odreci glavnog igraca, ljubimca navijaca. Ne znam samo sta cekaju u Philadelphiji onda, onaj cupavi sljivotres nije odigrao pola sezone otkad je dosao s koledza :-)
kome ce ga sad uvaliti, nece niko njegovu platu a znaju u kakvom je stanju. plus su uzeli jos jednu ublehu na 4 godine. :-)
spree

#48440 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Laertes wrote: 02/02/2025 11:50
Dzontra_Volta wrote: 02/02/2025 11:25
Kako ba niko, @spree @canvra888 i ja se živi jeli u real time ovdje :lol:
Jbg ja zaspao nekada u drugom poluvremenu. Užas da nas LeBron jebe godinama. Ono sto se sjećam je užas od KAT-a i thibsovog korištenja njega. Ne kontam da se u drugom nije malo prilagodio. Doduše i Lakersi su pogađali sve. Jos debil hachimura i onaj sto im je sad nekada došao. Inače ne mogu bazena pogoditi. Možda ovo i nije lose da se malo spuste na zemlju i grizu jos vise.

Sto se tiče ova dva bolesnika moze se reci "nit ste vi sta dobili nit smo mi sta izgubili". Win win za oboje strane, jedino sto je generalno doncic bolji igrač i mlađi. Lakersi su po meni bolje prosli, ali i mavsi sada izgledaju ozbiljnije i popunjenije. Bomba vala. Biće zanimljivo, idu rejtinzi gore.
Riddle

#48441 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Riddle »

Meni ovo nema smisla koliko god okretao i prevrtao. Ne znam, tragedija.
Tony Soprano

#48443 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tony Soprano »

Je li moguce da Mavsi znaju nesto o povredi Luke, sto ostali ne znaju ? :-)

Ako bude gora povreda od ocekivane, je li se moze ponistiti trejd ? Koja su pravila u vezi toga ? Fkt mi nije jasan trejd gledajuci iz perspektive Mavsa.
karanana

#48444 Re: NBA - National Basketball Association

Post by karanana »

Tony Soprano wrote: 02/02/2025 17:12 Je li moguce da Mavsi znaju nesto o povredi Luke, sto ostali ne znaju ? :-)

Ako bude gora povreda od ocekivane, je li se moze ponistiti trejd ? Koja su pravila u vezi toga ? Fkt mi nije jasan trejd gledajuci iz perspektive Mavsa.
pa pazi, ko kad kupujes polovno auto, prodavac moze reci sve je super sve je za 5, podanuti ti neke papire servisa, redovnog odrzavanja, ali ti sam moras pogledati, pregledati, odvesti kod mehanicara....ako to lejkersi nisu uradili, onda su sami krivi.

ali da se vratim na trejd kao trejd, meni nije jasan hajp lakersa i neka ta fama o fenomenalnom poslu koji su uradili.

nepopularno misljenje: ovo je na krace staze, godina-dvije, puno bolji trejd za dalas.

pa nije brow boban marjanovic. AD je hall of famer. u zadnjoj tekmi u lejkersima: 42 poena, 23 skoka, 2 asistencije, 2 bloka. halo ba ovo su ultra brojevi. 31 godinu, da to moze na duge staze biti prednost za lejkerse jer dobijaju igraca maldjeg za 6 godina. ali AD je betonjara igrac. luka nema odbranu, moze dati 50 koseva, ali i AD moze dati 30-40 uz odbranu koja ce sprijeciti durgi tim da podane 10-20 koseva koje bi dali da ih luka "brani".

lejkersi nemaju centra. sta ce sad uraditi ubaciti lebrona, luku, reevsa i podanuti 200 poena po tekmi? po meni ljudi pretjeruju sa onim sto vide u ovom trejdu kad je u pitanju da su lejkersi milion puta bolje prosli. danas je dallas bolja ekipa i spremnija da uzme trofej u ovoj godini nego sto su to bili jucer.
Laertes

#48445 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Laertes »

karanana wrote: 02/02/2025 17:51
Tony Soprano wrote: 02/02/2025 17:12 Je li moguce da Mavsi znaju nesto o povredi Luke, sto ostali ne znaju ? :-)

pa pazi, ko kad kupujes polovno auto, prodavac moze reci sve je super sve je za 5, podanuti ti neke papire servisa, redovnog odrzavanja, ali ti sam moras pogledati, pregledati, odvesti kod mehanicara....ako to lejkersi nisu uradili, onda su sami krivi.

ali da se vratim na trejd kao trejd, meni nije jasan hajp lakersa i neka ta fama o fenomenalnom poslu koji su uradili.

nepopularno misljenje: ovo je na krace staze, godina-dvije, puno bolji trejd za dalas.

pa nije brow boban marjanovic. AD je hall of famer. u zadnjoj tekmi u lejkersima: 42 poena, 23 skoka, 2 asistencije, 2 bloka. halo ba ovo su ultra brojevi. 31 godinu, da to moze na duge staze biti prednost za lejkerse jer dobijaju igraca maldjeg za 6 godina. ali AD je betonjara igrac. luka nema odbranu, moze dati 50 koseva, ali i AD moze dati 30-40 uz odbranu koja ce sprijeciti durgi tim da podane 10-20 koseva koje bi dali da ih luka "brani".

lejkersi nemaju centra. sta ce sad uraditi ubaciti lebrona, luku, reevsa i podanuti 200 poena po tekmi? po meni ljudi pretjeruju sa onim sto vide u ovom trejdu kad je u pitanju da su lejkersi milion puta bolje prosli. danas je dallas bolja ekipa i spremnija da uzme trofej u ovoj godini nego sto su to bili jucer.
Ima smisla...
Samo kakav ti je ovo glagol "podanuti"?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#48447 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

On Feb. 18, 2009, Dr. Carlan Yates, the team physician, recommended the Thunder rescind the trade, believing that Chandler's left big toe might not hold up to the rigors of the NBA. Thunder general manager Sam Presti took Yates' advice, and Chandler was returned to New Orleans.
canvra888

#48448 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Opis :D

TAFKAP

#48449 Re: NBA - National Basketball Association

Post by TAFKAP »

Kako se drže Mavsi protiv Cavsa? :mrgreen:
shalla

#48450 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shalla »

Ma možete pričati šta hoćete ali Lakersi su ovdje dugoročno gledano bolje prošli...
Luka ima 25 godina, svakako cijelu karijeru igra sa viškom kila i takav ubija, pa ako ga Lakersi kao organizacija samo malo više dovedu u red, imaš superstara za narednih 10 godina. Zaboravljaju ljudi koliko je samo tekmi AD propustio u posljednjih nekoliko godina, što će reći da nije ni on oličenje konstantnosti...
Možda sam ja subjektivan jer još od kraja 90ih navijam za Lakerse ali mislim da je ovo baš blockbuster trade kojim su opet pokazali da su najveći klub na svijetu...

I smiješna je priča o Lukinoj kilaži, Jokara se preko ljeta udeblja 20kg pa se sredi za sezonu, tako da će i Luka za mjesec biti u top formi što se tiče kilograma
Post Reply