BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
proama

#20976 Re: BHTelecom

Post by proama »

Moja tv Full S mi je paket i 3 arene su mi zatamnjenje, je li moram dodatno platiti ili postoji mogućnost da ne plaćam dodatno. Moju TV imam godinu dana.
sifra2020

#20977 Re: BHTelecom

Post by sifra2020 »

kakaljin wrote: 01/02/2025 15:51
sifra2020 wrote: 01/02/2025 15:42
kakaljin wrote: 01/02/2025 14:49

Nazovi provjeri. Vjerovatno možeš i uzmeš ovu akciju M po cijeni S 12 mjeseci

Tu akciju moze uzeti samo ako nije pod ugovorom,ako ima onaj ugovor na 2g ne moze uzeti tu akciju,lopovska posla,i ja produzio prije mjesec i po,i sad moram dodatno arene 5km a ne mogu tu akciju uzeti
Pa kakav si ti ugovor uzimao na s paketu? Kad nije dugo nikakvog popusta bilo a ova akcija traje već sigurno preko mjesec

Ma uzeo brate produzio na jos 2g ,uzeo air fryer,10%popusta na ukupnu cijenu S paketa,oko 5.20popust a rata mi 7.50km za taj air fryer ,i sad ugovorom vezan i ne mogu uzeti tu akciju da predjem na M paket po cijeni S
-Chesterfield-

#20978 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

Ja sam već duže od dvije godine bez ikakvog ugovora za FULL S.
Mislio se prebaciti kod ovih lokalnih što daju bežično internet a televiziju ostaviti.

Nakon toliko godina sada mi pustili VDSL pa bih mogao možda i produžiti ugovor, ali ne znam šta nude? Ne zanima me veći paket jer ne pratim sport. Koliko nude popust? Znam da je jedno vrijeme bilo 8% za produženje ugovora.

Još kada bi @ing-ecc pojačao download sa par MB bilo bi super. :D
Ignoriše me nešto. Možda zbog čestih kritika na račun Bhtelecom-a. :)
savez_napolje

#20979 Re: BHTelecom

Post by savez_napolje »

Prije dva dana na šalteru izvršio promjenu paketa sa Full S na Full M, od jutros čitav dan na jednom STB dostupni Arena Premium i Cinestar Premiere paketi (Full M), na drugom/dodatnom STB još uvijek kao da nisam nista ni mijenjao, a Arene Premium zaključane, trazi da se izvrši aktivacija "dodatnog " paketa.
Ima li neko sličan problem od jutros, a da se prethodno prebacio na Full M?
Laertes

#20980 Re: BHTelecom

Post by Laertes »

plain vanilla wrote: 01/02/2025 15:51
Laertes wrote: 01/02/2025 15:26
5 KM mjesečno. Unosiš pin. 5 brojeva. Ne znam kakvu šifru unosiš kad uključiš tv :?
Ja kliknuo tih 5 KM aktivaciju, zbog tekme večeras. Možda bi mi se isplatilo više preći sa S na M paket?
Meni je ugovor tamam istekao, mogu promijniti.
Znaci nema veze na kojem Premium kanalu kliknem da aktivira, kqd unesem pin sva 3 ce se otključati i to je 5KM/mjesec dana?
Da, jutros aktivirao. Ideš na meni, pa aktivacija usluga. Klikneš na Arena Premium 5 KM i Pink E 1 KM, taman :mrgreen:
jasko__10

#20981 Re: BHTelecom

Post by jasko__10 »

Kako je krenulo nece niko skoro biti na MTV S paketu,oko mene svi idu na promjenu jer je bolje nego placas 5 km za arene ovako vise kanala se dobije.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#20982 Re: BHTelecom

Post by plain vanilla »

Laertes wrote: 01/02/2025 16:38
Da, jutros aktivirao. Ideš na meni, pa aktivacija usluga. Klikneš na Arena Premium 5 KM i Pink E 1 KM, taman :mrgreen:
Kakav je to E kad kosta markicu haha
Kontam sacekati ponedjeljak pa zamijeniti paket, dotad cu gledati obicne arene
Laertes

#20983 Re: BHTelecom

Post by Laertes »

plain vanilla wrote: 01/02/2025 17:05
Kakav je to E kad kosta markicu haha
Kontam sacekati ponedjeljak pa zamijeniti paket, dotad cu gledati obicne arene
Ma ja uzeo telefon u oktobru i obnovio ugovor, pa mi se ne isplati mijenjati paket, 8 KM razlike. A večeras Knicks-Lakersi, pa odmah kliknuh.
A nemam pojma za E, vidio na meniju. Ne vjerujem da bi u današnje vrijeme iko i marku dao za to :lol:
isx

#20984 Re: BHTelecom

Post by isx »

plain vanilla wrote: 01/02/2025 15:51
Laertes wrote: 01/02/2025 15:26
5 KM mjesečno. Unosiš pin. 5 brojeva. Ne znam kakvu šifru unosiš kad uključiš tv :?
Ja kliknuo tih 5 KM aktivaciju, zbog tekme večeras. Možda bi mi se isplatilo više preći sa S na M paket?
Meni je ugovor tamam istekao, mogu promijniti.
Znaci nema veze na kojem Premium kanalu kliknem da aktivira, kqd unesem pin sva 3 ce se otključati i to je 5KM/mjesec dana?
Dodatni STB 5 KM, HD kanali 5 KM, AS Premium 5KM. Jebem im pleme pohlepno.

Gledam Premier league HD nije crn, mora da su zaboravili njega.
farenhajt983

#20985 Re: BHTelecom

Post by farenhajt983 »

savez_napolje wrote: 01/02/2025 16:31 Prije dva dana na šalteru izvršio promjenu paketa sa Full S na Full M, od jutros čitav dan na jednom STB dostupni Arena Premium i Cinestar Premiere paketi (Full M), na drugom/dodatnom STB još uvijek kao da nisam nista ni mijenjao, a Arene Premium zaključane, trazi da se izvrši aktivacija "dodatnog " paketa.
kod mene FULL S, ali nesto slican problem, deaktivirao sam HD paket ( na glavnom TV-u, da ga tako nazovem), jer planiram to prebacit na Premium Arene
- na ovom glavnom TV mi nisu ukljuceni HD kanali
- dok na drugom TV-u rade (u meniju su i dalje aktivirani u uslugama), koliko se sjecam nisam nikad imao situaciju da amoram neku uslugu raditi (ukljuciti ili iskljuciti) na oba TV
sifra2020

#20986 Re: BHTelecom

Post by sifra2020 »

farenhajt983 wrote: 01/02/2025 18:04
savez_napolje wrote: 01/02/2025 16:31 Prije dva dana na šalteru izvršio promjenu paketa sa Full S na Full M, od jutros čitav dan na jednom STB dostupni Arena Premium i Cinestar Premiere paketi (Full M), na drugom/dodatnom STB još uvijek kao da nisam nista ni mijenjao, a Arene Premium zaključane, trazi da se izvrši aktivacija "dodatnog " paketa.
kod mene FULL S, ali nesto slican problem, deaktivirao sam HD paket ( na glavnom TV-u, da ga tako nazovem), jer planiram to prebacit na Premium Arene
- dok na drugom TV-u rade (u meniju su i dalje aktivirani u uslugama), koliko se sjecam nisam nikad imao situaciju da amoram neku uslugu raditi (ukljuciti ili iskljuciti) na oba TV
Isti slucaj,kad sam aktivirao hd ne sjecam se da sam morao i na drugom televizoru,zaista ne sjecam se,preksinoc kad sam deaktivirao na glavnom,islo je idalje na drugom uredjaju pa sam posebno na njemu iskljucio.
Kad si iskljucio?da li su ti vec presrali s radom ili ti je doslo ono vazi do (tog i tog dstuma)

Ne znam kakav je slucaj s premium arenama?je li se mora na oba uredjaja posebno ili ce automatski s glavnog na drugi stb preci aktivacija?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#20987 Re: BHTelecom

Post by hrasno38 »

Pitanje ima li nacina i naravno kako se moze na Moja TV platiti da se gleda samo jedna utakmica. To je moglo prije koliko se sjecam. Hvala
farenhajt983

#20988 Re: BHTelecom

Post by farenhajt983 »

sifra2020 wrote: 01/02/2025 18:25
Isti slucaj,kad sam aktivirao hd ne sjecam se da sam morao i na drugom televizoru,zaista ne sjecam se,preksinoc kad sam deaktivirao na glavnom,islo je idalje na drugom uredjaju pa sam posebno na njemu iskljucio.
Kad si iskljucio?da li su ti vec presrali s radom ili ti je doslo ono vazi do (tog i tog dstuma)

Ne znam kakav je slucaj s premium arenama?je li se mora na oba uredjaja posebno ili ce automatski s glavnog na drugi stb preci aktivacija?
kada sam deaktivirao (uradio sam to jos prije 2 dana), pisalo je da vazi do 01.02., sto uistinu jeste na ovom prvom TV-u, dok evo ulazim u mjesec u februar na jednom tv HD ne radi na drugom radi
sifra2020

#20989 Re: BHTelecom

Post by sifra2020 »

farenhajt983 wrote: 01/02/2025 19:12
sifra2020 wrote: 01/02/2025 18:25

kada sam deaktivirao (uradio sam to jos prije 2 dana), pisalo je da vazi do 01.02., sto uistinu jeste na ovom prvom TV-u, dok evo ulazim u mjesec u februar na jednom tv HD ne radi na drugom radi

Zato sam ja za svaki slucaj i na drugom posebno deaktivirao
ing-ecc

#20990 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

Mozes li u postavkama STB provjeriti kako su ti prijavljeni, koji je korisnik, koja sifra, koji MAC ...
erotica

#20991 Re: BHTelecom

Post by erotica »

Al su brzi kad treba kanale izbaciti sa web tv, a nije ni uredu da sam kupio arena premium paket i da ga ne mogu gledati na moja web tv. Trebaju te kanale koji se doplate omogućiti i na web tv
savez_napolje

#20992 Re: BHTelecom

Post by savez_napolje »

ing-ecc wrote: 01/02/2025 19:30
Mozes li u postavkama STB provjeriti kako su ti prijavljeni, koji je korisnik, koja sifra, koji MAC ...

Prijavljeni na isto korisnicko ime, sifra ista, MAC se razlikuje...
Zovem podršku čitav dan, ne javlja se niko.
PlusSA

#20993 Re: BHTelecom

Post by PlusSA »

savez_napolje wrote: 01/02/2025 22:22

možda ce tražiti dodatno da se doplacuje i za drugi STB uređaj fakat kod njih je sve moguce kad treba uzeti lagane pare :D
savez_napolje

#20994 Re: BHTelecom

Post by savez_napolje »

PlusSA wrote: 01/02/2025 22:41
savez_napolje wrote: 01/02/2025 22:22

možda ce tražiti dodatno da se doplacuje i za drugi STB uređaj fakat kod njih je sve moguce kad treba uzeti lagane pare :D
Sve je moguće definitivno :-D
Znam da je za aktivaciju dodatnih paketa dovoljno bilo aktivirati na jednom STB-u/TV-u, automatski bi se usluga aktivirala i na ostalim uređajima. Za deaktivaciju isto tako.
Šta su sad uradili, to samo oni znaju.
sifra2020

#20995 Re: BHTelecom

Post by sifra2020 »

Ja sam idalje na Full S ,aktivirao danas premium ,sad dosao ma sprat na drugom STB mi nije aktivirana,ono dugme iza risivera ugasio pa upalio i idalje mi nije aktiviralo premium?znam da sam na oba morao HD iskljuciti(a samo jedan placao) da ne treba slucajno i ovdje na oba posebno aktivirat al na jedan racun samo ide

Da napomenem sad sam gledao u postavkama ono u moja tv prijemnik ,samo mi ,,korisnik’’ i ,,middleware version’’ stoje isto(podudaraju se)
Pretplatnik,IP adresa,Mac adresa i ostale ispod stvari nista se ne podudara u dva STB uredjaja
savez_napolje

#20996 Re: BHTelecom

Post by savez_napolje »

sifra2020 wrote: 01/02/2025 23:07 Ja sam idalje na Full S ,aktivirao danas premium ,sad dosao ma sprat na drugom STB mi nije aktivirana,ono dugme iza risivera ugasio pa upalio i idalje mi nije aktiviralo premium?znam da sam na oba morao HD iskljuciti(a samo jedan placao) da ne treba slucajno i ovdje na oba posebno aktivirat al na jedan racun samo ide

Da napomenem sad sam gledao u postavkama ono u moja tv prijemnik ,samo mi ,,korisnik’’ i ,,middleware version’’ stoje isto(podudaraju se)
Pretplatnik,IP adresa,Mac adresa i ostale ispod stvari nista se ne podudara u dva STB uredjaja
I u mene je jsti slučaj, na tom jednom ("glavnom" STB-u) aktiviran taj Full M na koji sam se prebacio prije 3 dana (rade Arene Premium, HD, Cinestar Premiere), a na ovom drugom na spratu sve isto kao sto je i bilo. Čak kad na tom dodatnom STBu udjem u Meni->Aktivacija usluga, još stoji da je aktiviran Full S.
sifra2020

#20997 Re: BHTelecom

Post by sifra2020 »

savez_napolje wrote: 02/02/2025 10:46
sifra2020 wrote: 01/02/2025 23:07 Ja sam idalje na Full S ,aktivirao danas premium ,sad dosao ma sprat na drugom STB mi nije aktivirana,ono dugme iza risivera ugasio pa upalio i idalje mi nije aktiviralo premium?znam da sam na oba morao HD iskljuciti(a samo jedan placao) da ne treba slucajno i ovdje na oba posebno aktivirat al na jedan racun samo ide

I u mene je jsti slučaj, na tom jednom ("glavnom" STB-u) aktiviran taj Full M na koji sam se prebacio prije 3 dana (rade Arene Premium, HD, Cinestar Premiere), a na ovom drugom na spratu sve isto kao sto je i bilo. Čak kad na tom dodatnom STBu udjem u Meni->Aktivacija usluga, još stoji da je aktiviran Full S.
Onda vjerovatno treba na oba uredjaja,al bojim se da mi ne uzmu 2x5km za arene premium hahah
PlusSA

#20998 Re: BHTelecom

Post by PlusSA »

genijalan potez bi to bio telecoma, ideja je vrh ako su to skontali skidam im kapu :kiss:
sifra2020

#20999 Re: BHTelecom

Post by sifra2020 »

PlusSA wrote: 02/02/2025 11:40 genijalan potez bi to bio telecoma, ideja je vrh ako su to skontali skidam im kapu :kiss:
Ja sam jedan HD placao 4,68km a na oba sam uredjaja morao posebno iskljuciti,bilo bi im glupo da na oba uredjaja uzimaju 5km a kofol dodstni stb kosta 4.5km
savez_napolje

#21000 Re: BHTelecom

Post by savez_napolje »

sifra2020 wrote: 02/02/2025 11:38
savez_napolje wrote: 02/02/2025 10:46

Onda vjerovatno treba na oba uredjaja,al bojim se da mi ne uzmu 2x5km za arene premium hahah
Stvar je u tome što ja nisam posebno aktivirao taj "Arena Premium" paket, nego sam prije 3 dana izvršio prelazak sa Full S na MojaTV Full M paket koji, između ostalog, uključuje i navedeni "Arena Premium" paket. Kako stvari trenutno stoje, na jednom STB-u mi je taj prelazak aktiviran, jer imam sve ono što Full M i uključuje, a na drugom - dodatnom mi je i dalje ponuda kanala iz Full S paketa. Jedan račun, jedan korisnik, sve isto osim ponude kanala na dva odvojena STB uređaja.
Post Reply