Meščini rekoše srijeda i subota?
Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Moderator: anex
-
Naslovnica
#201 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
- insaneinthebrain
#202 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
al zato petak odmarali
-
hurmasica
#203 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Danas SCC Alta vrvi od ljudi, doduse ima dosta turista, arapa standardno.
Obzirom da smo navikli na manipulscije svih vrsta, strah me je da se iza ovoh pokušaja bojkota krije pokušaj uništenja Binga, jer prvi na tapeti. Konzum, Merkator niko ne spominje, samo Bingo a jedini naš.
Obzirom da smo navikli na manipulscije svih vrsta, strah me je da se iza ovoh pokušaja bojkota krije pokušaj uništenja Binga, jer prvi na tapeti. Konzum, Merkator niko ne spominje, samo Bingo a jedini naš.
-
BiBi911
#204 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Pa valjda mercator ispasta ako niko ne kupuje. Ili jedni imaju zalihu novca pa mogu izdurat slabu prodajuhurmasica wrote: ↑01/02/2025 23:44 Danas SCC Alta vrvi od ljudi, doduse ima dosta turista, arapa standardno.
- Qler
#205 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Treba organizovati bojkot trgovackih lanaca ono sedmicu čitavu, npr ovu sedmicu niko ne kupuje u Bingu nista, pa 7 dana Konzum, Merkator, Amko...
Tako ih 7 dana ostaviti da se malo ohlade...
Tako ih 7 dana ostaviti da se malo ohlade...
- nivla
#206 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
cuj pored toliko lanaca marketa samo bingo nas
sta je sa fisom, amkom, deny prom,belamionix, mega diskont
sta je sa fisom, amkom, deny prom,belamionix, mega diskont
-
hurmasica
#207 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
i sta ona, kad nestane zaliha kuci hocemi li ih sami proizvest?
Para se ima ocigledno se trosi vise nego sto treba i mora.
- Qler
#208 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Jesi ti pročitao šta sam napisao? Neće nestati zaliha, kupovat ćeš u drugim tržnim, samo ove sedmice ne kupuje niko u Amko, sljedeće ne kupuje u Bingo... Shvataš?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#209 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ja sam bio iskren i glasao NE
a VI
?
-
Hakiz
#210 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Neće nestati. Ako bojkotuješ jedan lanac dugo, dovedeš ga u opasnost, drugi zna da je sljedeći, uplašit će se i sniziti cijene. Ne mogu tek tako prestati raditi, isuviše ima tu kredita, dugova koje treba vratiti ne samo bankama, usluga, a i naviklo se na način života. Neće tako lako dijete povući sa pola studija iz Oxforda, uzeti mu Porchea, ženi prodati Hermes tašnu, YSL haljinu i butik, prodati Maybacha itd.
A ni političke partije koje ti lanci finansiraju neće sebi dozvoliti da izgube finansijere. Neće slati batinaše da ubijaju one koji ne kupuju, morat će Rahmane natjerati da snize cijene.
Tako da će se dobro potruditi i da svega bude i da ti omoguće da to kupiš.
Ali, to se ne postiže 24 sata bojkotom, nego odaberemo jednog, dovedemo ga ako ne u sam, onda na rub bankrota i poruku da ih isto čeka pošaljemo drugima.
Je li rat ili nije
-
hali gali halid
- Peacean
#212 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Petak i subota naredni bojkot, kažu povećavaće za jedan dan svake sedmice 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#213 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Posto se bavim trgovinom drugog tipa, vjerujte mi da trgovca (ekonomistu) najvise boli lager, ne promet, prometa ce biti, ako ne u subotu bit ce u ponedjeljak
Ali precijenjene stvari ne kupujte
Svi oni rade na odgodu 30-60d (dakle placanje poslije prodaje)
Ako ne proda placa iz svog dzepa ili dize kredit za to
Njemu ako cokolada ostane 60d na polici on ne zna sta ce s tim
To moze napraviti pravi udarac, a ovo pomijeranje prometa na druge dane, dugorocno ne.
Ali precijenjene stvari ne kupujte
Svi oni rade na odgodu 30-60d (dakle placanje poslije prodaje)
Ako ne proda placa iz svog dzepa ili dize kredit za to
Njemu ako cokolada ostane 60d na polici on ne zna sta ce s tim
To moze napraviti pravi udarac, a ovo pomijeranje prometa na druge dane, dugorocno ne.
- nepass1
#214 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
U peniju sinoc oko 19h lom svih lomova. Nadoknadili su petak
-
hurmasica
#215 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Najbolje d idemo u RS njima ostavimo pareQler wrote: ↑02/02/2025 00:36
Jesi ti pročitao šta sam napisao? Neće nestati zaliha, kupovat ćeš u drugim tržnim, samo ove sedmice ne kupuje niko u Amko, sljedeće ne kupuje u Bingo... Shvataš?
-
hurmasica
#216 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Prvo Bingo jelde da srusimo?Hakiz wrote: ↑02/02/2025 00:46Neće nestati. Ako bojkotuješ jedan lanac dugo, dovedeš ga u opasnost, drugi zna da je sljedeći, uplašit će se i sniziti cijene. Ne mogu tek tako prestati raditi, isuviše ima tu kredita, dugova koje treba vratiti ne samo bankama, usluga, a i naviklo se na način života. Neće tako lako dijete povući sa pola studija iz Oxforda, uzeti mu Porchea, ženi prodati Hermes tašnu, YSL haljinu i butik, prodati Maybacha itd.
A ni političke partije koje ti lanci finansiraju neće sebi dozvoliti da izgube finansijere. Neće slati batinaše da ubijaju one koji ne kupuju, morat će Rahmane natjerati da snize cijene.
Ali, to se ne postiže 24 sata bojkotom, nego odaberemo jednog, dovedemo ga ako ne u sam, onda na rub bankrota i poruku da ih isto čeka pošaljemo drugima.
Je li rat ili nije![]()
A Mozda da krenemo od Konzuma?
Last edited by hurmasica on 02/02/2025 09:03, edited 1 time in total.
-
hurmasica
#217 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
I ja kazem, samo se na Bingo okomili...a toliko raje platu zaradjuje u Bingu a covjek ih posteno placa. Treba prvo krenuti od srranih lanaca, lako cemo mi za bingo i nase.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
l33t
#219 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
To je najpametnijinl bojkot
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#220 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Fakat jedini naš.hurmasica wrote: ↑01/02/2025 23:44 Danas SCC Alta vrvi od ljudi, doduse ima dosta turista, arapa standardno.
Ne treba Bingo bojkotovati , grehota.
Naš je , Bingo mora kao naš biti bitniji od nas 2 miliona koji mu punimo džep svakog dana.
Naš
Last edited by teskeredzic_22 on 02/02/2025 09:35, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#221 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ja se ne odričem tih "otrova".l33t wrote: ↑02/02/2025 09:20To je najpametnijinl bojkot
Šta fali čokoladi, majonezi, grickalicama itd...u umjerenim količinama, ponekad, dozirano?
Ponekad kada mi prahne pojedem red čokolade, kada mi prahne poješću i čips, popiti kolu, ali sve to umjereno i isključivo kao izuzetak, ne kao pravilo.
Ja cijenim ove što sve to zaista prekriže u životu ali ja jednostavno ne želim i tjt.
-
Naslovnica
#222 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Moj bgmi nijehurmasica wrote: ↑01/02/2025 23:44 Danas SCC Alta vrvi od ljudi, doduse ima dosta turista, arapa standardno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#223 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
@hurmašica kakve su plate u Bingu?
- mayab
#224 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
u Konzume rijetko , ali baš rijetko, više slučajno ulazim, i tada mi izgleda kao da im je upravo tada neki bojkothurmasica wrote: ↑02/02/2025 09:00Prvo Bingo jelde da srusimo?Hakiz wrote: ↑02/02/2025 00:46Neće nestati. Ako bojkotuješ jedan lanac dugo, dovedeš ga u opasnost, drugi zna da je sljedeći, uplašit će se i sniziti cijene. Ne mogu tek tako prestati raditi, isuviše ima tu kredita, dugova koje treba vratiti ne samo bankama, usluga, a i naviklo se na način života. Neće tako lako dijete povući sa pola studija iz Oxforda, uzeti mu Porchea, ženi prodati Hermes tašnu, YSL haljinu i butik, prodati Maybacha itd.
Je li rat ili nije![]()
A Mozda da krenemo od Konzuma?
A slažem se da bi prvo trebalo bojkot konzuma , jer su oni najskuplji definitivno
- azurna_obala
#225 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ja ne kontam uopšte ovu dramu oko milka čokolade. Odavno je čokolada, odnosno kakao luksuz i njegova cijena može samo rasti. Prema tome, ne živim od čokolade niti od grickalica, sokova i ostalog smeća koje se može naći bilo gdje na bar jednom sniženju. Kod nas je uvijek smeće na akciji i to traje već godinama. Uzmi katalog pa pregledaj, dobra većina je sniženja je da pare potrošiš, a nemaš šta za ručak. Zato sutra hajmo opet kupit.
Jeste li vidjeli cijenu mesa? Brašna, jaja, šećera, ulja, voća, povrća?
Cijena ribe, orada sa 15, sad je 19.90! Itd.
Jeste li vidjeli cijenu mesa? Brašna, jaja, šećera, ulja, voća, povrća?
Cijena ribe, orada sa 15, sad je 19.90! Itd.