Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gdje sam to napisao da je mazda ista klasa ili bolja od BMW-a?
Pricam o voznji iste, i ovo sto MK kaze da ga je odusevilo je isto sto je odusevilo i mene prvi dan kad sam svoju mazdu provozao.
To sto spinujete ili hejtate, samo pokazuje da ne razumijete o cemu pricamo. I ok je to, vama je mozda draze udobna voznja, mozda vam je drazi (polu)luksuzni feel audija ili merca, i na ponasanje u krivinama niste nikad obratili paznju. Meni je draze kako drzi cestu. Svakom njegovo.
Evolution_IV wrote: ↑01/02/2025 17:31
vi niste normalni fkt, jebala vas mazda, ne vadite pardon ga iz usta
jos cemo mi ispast bezobrazni, mi poredimo, mi ovo ono, mars
Jesi l' ti pročitao da je tvoj lega ničim izazvan Mazdu ubacio u kontekst priče s BMW-om i tako započeo
Ti si fakat u svađi sam sa sobom, kralj kontradiktornosti.
Ja sam trubio davno da 1er nista bolje ne drzi od moje crne i da je volan po osjecaju bara bara, aj ne moze prednja vuca ovo ono, nemas pojma, smece trulja sa 1.6 dizelom ti se naso pricat...
jer njima je isto 1m i obicni 116d
Ma jarane, nervira me kad onaj kaze ne moze, e ja cu ti pokazat da moze i to itekako moze
Apropo ove Honde sa oglasa, ja baš volim taj model. Ali cijene ne graniče sa realnošću. I jedna od odvratnijih stvari mi je gađanje ljubitelja japanaca sa ovim kodnim oznakama motora i onda posle toga znalac i ljubitelj obavezno navede da ima "F1 šaltanje".
citroen xm wrote: ↑01/02/2025 19:18
Čestitam na kupovini, BMW izgleda vrhunski.
Apropo ove Honde sa oglasa, ja baš volim taj model. Ali cijene ne graniče sa realnošću. I jedna od odvratnijih stvari mi je gađanje ljubitelja japanaca sa ovim kodnim oznakama motora i onda posle toga znalac i ljubitelj obavezno navede da ima "F1 šaltanje".
Inace je K24 vrlo komplikovana i tesko pamtljiva oznaka.
Ford i Mazda su dva najbolja auta koja su mi drzala cestu, ako racunamo normalna civilna vozila sa normalnim fabrickim vjesanjem.
Mazda 3 2009g i Focus 2008 su mi bar 20% bolje drzali cestu od golfa 5ice slicnog godista.Kome je to bas bitno osjetice razliku.
Svi su bili relativno utegnuti sa dobrim gumama.
Dva bmwa sto sam vozao/probao su oba bila xd sa spustenim ovjesom (zakucani u pod haman) pa to i nije realno za porediti.
Posteno
U dosta drugih stvari su druge marke bolje. Pa se svodi kome je sta prece - nekom drzanje ceste, nekom udobnost, nekom performanse, nekom renome/reputacija, nekom lako servisiranje.
kravamuzara wrote: ↑01/02/2025 19:37
EA225883 CYBC je laksa.
Nebitno totalno da li je lagana ili nije, debilno je. Ono lafo neka superiornost, fol pokazuješ kakav si znalac ispisujući oznake za koje ljude boli kurac.
Navedeš zapreminu i snagu. Kome nešto znači i prati, znaće sam oznaku. Kome ne znači ništa, oznaka mu je bitna kao lanjski snijeg. Ovako je debilizam. Kao što ih i 90% kod prvih 2.0 motora piše jel BKC ili kurac palac, jedna bregasta,dvije bregaste...
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑01/02/2025 19:50
Ovjes je jedini razlog sto sam sebi birao Focusa nakon Mazde. Nijedna druga marka sa fabrickim ovjesom, a da ne kosta 50k polovno nije bila ni blizu.
Nije ford ni materijalima los, al ne znam mehanicki ispod kakav je.
Problem evropskog forda je sto je sklepan od osamsto firmi, vecina r&d-a outsource-ana i logicno da ce vecina modela ispasti leshevi iako mozda imaju dobrih strana.
kravamuzara wrote: ↑01/02/2025 19:37
EA225883 CYBC je laksa.
Nebitno totalno da li je lagana ili nije, debilno je. Ono lafo neka superiornost, fol pokazuješ kakav si znalac ispisujući oznake za koje ljude boli kurac.
Navedeš zapreminu i snagu. Kome nešto znači i prati, znaće sam oznaku. Kome ne znači ništa, oznaka mu je bitna kao lanjski snijeg. Ovako je debilizam. Kao što ih i 90% kod prvih 2.0 motora piše jel BKC ili kurac palac, jedna bregasta,dvije bregaste...
Pa naravno da je bitno, i kod ovih najzastupljenijih motora kod nas, tedeia i hadeia, imas desetine revizija i ljudi su naucili koje su problematicne.
Ford i Mazda su dva najbolja auta koja su mi drzala cestu, ako racunamo normalna civilna vozila sa normalnim fabrickim vjesanjem.
Mazda 3 2009g i Focus 2008 su mi bar 20% bolje drzali cestu od golfa 5ice slicnog godista.Kome je to bas bitno osjetice razliku.
Svi su bili relativno utegnuti sa dobrim gumama.
Dva bmwa sto sam vozao/probao su oba bila xd sa spustenim ovjesom (zakucani u pod haman) pa to i nije realno za porediti.
Posteno
U dosta drugih stvari su druge marke bolje. Pa se svodi kome je sta prece - nekom drzanje ceste, nekom udobnost, nekom performanse, nekom renome/reputacija, nekom lako servisiranje.
Golfa sam smatrao kvalitetnijim auto od oba pomenuta. Materijali, izolacija, kvalitet izrade, limarija…
kravamuzara wrote: ↑01/02/2025 20:11
Pa naravno da je bitno, i kod ovih najzastupljenijih motora kod nas, tedeia i hadeia, imas desetine revizija i ljudi su naucili koje su problematicne.
Zamaranje glupostima. Dovoljno je navesti kubikažu i snagu i sve se samo kaže. Ko po tome ne zna je li se motor dobro pokazao ili nije, neće ni po oznaci.
Zamaranje glupostima. Dovoljno je navesti kubikažu i snagu i sve se samo kaže. Ko po tome ne zna je li se motor dobro pokazao ili nije, neće ni po oznaci.
2.0 tdi 103 kw 2007g - dobro se pokazao
2.0 tdi 103 kw 2007g - smeće
Ima tu malo dublje od same kubikaze, da se ne ponavljamo sa brojem ventila, bregastih, kakva je uljna pumpa itd itd
2.0 tdi 103 kw 2007g - dobro se pokazao
2.0 tdi 103 kw 2007g - smeće
Ima tu malo dublje od same kubikaze, da se ne ponavljamo sa brojem ventila, bregastih, kakva je uljna pumpa itd itd
2.0 16v, onaj najgori, sto su se mahalci osipali na njega evo vec 11g sluzi bez ikakvih problema a nije da se stedi, zavisi od primjerka