Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sehohari wrote: ↑31/01/2025 22:05
Znači, onaj jedan lik neki dan govori što Ministar komunikacija i prometa ne treba znati šta je granična linija, a sad ovaj kaže pa šta je potreba ustavnog suda, to ničemu ne služi
Imate obraza nešto govoriti onom liku što nosi SDA zastavu i viče "Sebijaaaa sultanijaaa", pa taj lik je za vas Einstein i po
A sta ti sad radis nego botujes
Ja samo raskrinkavam ovdje nečije neznanje ili čak svjesno laganje, te komentiram ljude koji se inače znaju ovdje dičiti da su iznad prosječnog krezubog "SDOOO" glasača.
Botovanje je kada objaviš tekst nekog zakona, ne razumiješ ga kako treba, i onda imaš još obraza govoriti drugima da spinuju.
Nikola Testa wrote: ↑31/01/2025 22:01
Bolan Ustavni sud odlucuje o vitalnom nacionalnom interesu. Kako nije bitan? Ima li išta bitno u ovoj zemlji, evo i jedna institucija za one koji ovu državu doživljavaju kao svoju?
A dobro si. Ono mi pokrenemo VNI u DN i Hrvati nas sjebu u US FBiH i obrnuto.
Znači, granična tabla je definisana stavkom 4, ali nigdje ne piše da mora biti UNUTAR 50 metara od linije
Stavka 8 jasno pripisuje, znači IZRIČITO je dozvoljeno postavljanje table odmah nakon 50 metara. Da je tačno, da ne smije, zakon bi bukvalno bio u koliziji sam sasobom.
Stavka 7 koja se spominje je za REKLAME, veze nema sa administrativnim tablama.
Razumijem da ste previše gledali serije o glupim Bosancima, ali nismo baš svi toliko nepismeni pa da ovdje možete tek tako obmanjivati javnost.
Prije nego što opet pokušate, jer znam da hoćete: Stavka 6 se samo odnosi na slučaj da npr. neko nalijepi "Delije SEVER" naljepnicu na tablu BiH, ali to nema veze sa postojanjem neke administrtaivne table čije postojanje je IZRIČITO odobreno ovim.
Vidi prike
Citanje zakona je stvar pismenosti
Njihovo tumacenje je stvar struke za koju se ide 4 godine na fakultet 2 godine stazira i polaze vrlo zajeban pravosudni ispit
Ovo sto si ti uradio da izvuces 1 clan zakona bez da uzmes u obzir ostatak bi ti garantovalo pad na ispitu iz opste teorije prava na prvom semestru prve godine
Juliuscezar wrote: ↑31/01/2025 22:10
Činjenica je po zakonu natpis dobrodošli u RS se može postavit 50 metara od granične linije
Negdje je prijelaz dalje od 50 metara os linije, to znači natpis welcoke to RS može biti prije graničnog prijelaza
Nije negdje, već gotovo da i ne postoji granični prelaz koji je tačno na graničnoj liniji u BiH. To je svugdje makar 100 metara od linije, a u pravilu i više jer je često npr. rijeka granica država.
Odi na kartu, vidjet ćeš.
Znači, granična tabla je definisana stavkom 4, ali nigdje ne piše da mora biti UNUTAR 50 metara od linije
Stavka 8 jasno pripisuje, znači IZRIČITO je dozvoljeno postavljanje table odmah nakon 50 metara. Da je tačno, da ne smije, zakon bi bukvalno bio u koliziji sam sasobom.
Razumijem da ste previše gledali serije o glupim Bosancima, ali nismo baš svi toliko nepismeni pa da ovdje možete tek tako obmanjivati javnost.
Prije nego što opet pokušate, jer znam da hoćete: Stavka 6 se samo odnosi na slučaj da npr. neko nalijepi "Delije SEVER" naljepnicu na tablu BiH, ali to nema veze sa postojanjem neke administrtaivne table čije postojanje je IZRIČITO odobreno ovim.
Vidi prike
Njihovo tumacenje je stvar struke za koju se ide 4 godine na fakultet 2 godine stazira i polaze vrlo zajeban pravosudni ispit
Ovo sto si ti uradio da izvuces 1 clan zakona bez da uzmes u obzir ostatak bi ti garantovalo pad na ispitu iz opste teorije prava na prvom semestru prve godine
E djeco, ovo je spin.
Ovo ti je u rangu one "ma šta se ti petljaš tu, šta ti znaš" spike, samo malo ljepše formulisano.
Vidi prike
Citanje zakona je stvar pismenosti Njihovo tumacenje je stvar struke za koju se ide 4 godine na fakultet 2 godine stazira i polaze vrlo zajeban pravosudni ispit
Nikola Testa wrote: ↑31/01/2025 22:11
Kako to da su sve "nebitne" institucije HDZ-u bitne?
I ti svasta pitas, pa to je radi imidza kod njihovih biraca naravno.. predizborne, postizborne, bitno je da je sve to nebitno, fokusirajmo se na europski put i bolne kompromise za bosnjacku stranu..
Vidi prike
E vala bato svasta sam od tebe procitao al ovo ti je vrh
Naravno. Ta je lagala da je profesorica, i nije vise profesorica. Valjda ce i sa Ramom tako biti. Ali tada ce i Elmedin imati tablu i flomaster u ruci i crtati ili zonu ili "covjeka"
A to nije spin ovo formulisanje nastavka sjednice od strane Klixa i SDFA osovine kao "polutajni" i "skriveni". Kako može biti "polutajno" i "skriveno"
kada je ovaj lik iz HDZ-a po završetku sjednice pozvao šefova klubova na konsultacije. Druga stvar je što ih je dosta odjebalo sa sjednice čim
su kontali da je završeno.
Iako je kao osoba vjerovatno ne baš najbolja, završila je medicinski fakultet i još uvijek ima zvanje ljekara specijaliste.
Još jedno spinovanje.
Da, da... Zato je i dalje zaposlena
Spin no. 231232114
Nije joj oduzeta licenca, nije joj odpriznata ni specijalizacija niti diploma, već doktorat. Ni to nije malo, da se razumijemo, ali još uvijek je ljekar specijalista.
dale cooper wrote: ↑31/01/2025 22:46
A to nije spin ovo formulisanje nastavka sjednice od strane Klixa i SDFA osovine kao "polutajni" i "skriveni". Kako može biti "polutajno" i "skriveno"
kada je ovaj lik iz HDZ-a po završetku sjednice pozvao šefova klubova na konsultacije. Druga stvar je što ih je dosta odjebalo sa sjednice čim
su kontali da je završeno.
Ako cemo mak na konac, Trojka se naguzila za Autoceste i zgradu UIO, i to im se mora zamjeriti, Lasic je vd koliko znam. Covic zna da je dobio max i gledat ce da gura koaliciju dok moze, ukljucujuci drzavni nivo. Zna i Dodik, ne spominju dugo odlazak stranih sudija iz US BiH i ukidanje Suda BiH. Trojka je s druge strane fokusirana na drzavni nivo jer se tu guraju zakoni za EU, traze da se ide naprijed i ne prave blokade.
Covic nije glup,naivan i zna sta radi.
Taman i da je ne bitan ne treba da jedan narod u USFBiH dominira u odnosu na ostale narode ili ako se radi od hrvatu/katoliku zasto uvijek mora biti iskljucivo iz HDZ-a i ne mogu da vjerujem da je SDP tako pasivan i bukvalno jadan i kako oni kao takvi su u SDP-u i gledaju sve ovo i sute..
Koliko ja znam USFBiH nije bio predmet politicke trgovine i ovdje se ocigledno pokusava "kupiti" HDZ kako ne bi bio uz SNSD...
Sta je sljedece?Draganov Izborni zakon,ili USBiH?a vjerovatno oboje..
Noc je a nama je bas svanulo sa Trojkom..
Definitivno i od SDA ima neko gori ...