Otkud uopšte kafići u priči, bojkot je trgovina odnosno trgovačkih lanaca.
Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Moderator: anex
- Javier Pena
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#127 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Nisu penzici bas tako naivni i neinformisani, i nevini na kraju krajeva. 
- nivla
#128 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
ne konta raja da su penzioneri kategorija ljudi koja je radila 30+ godina da bi docekala da od penzije koju su zaradili ne mogu imati pristojne obrokezposao wrote: ↑31/01/2025 16:25Ja ne mogu da vjerujem da se ovdje opet oštri neka stvar na penzionerima ...![]()
Penzioneri koje ja znam ne idu po luksuznim restoranima, ne idu na ljetovanja i zimovanja... ne kupuju mobitele od 1000 maraka, ne voze bijesna auta itd... To je populacija koja jedva spaja kraj sa krajem, jedva se kupe lijekovi i plate režije. Za hranu šta ostane. Da ne spominjemo kako penzići sigurno prate trenutne trendove po fejsbucima i ostalim društvenim mrežama.
I dođu likovi koji balahaju 360 dana u godini kenjati po toj populaciji kako su penzioneri krivi što im je sve skupo.
Pa fuj jebote.
Za lijenost i komformizam mlađih generacija se traži uzrok u penzionerima.
Ljudi ovdje stvarno žive u nekom svom balonu, misle svima je ko njima.
ne konta raja da ih vecina nema ni mobitela, ni interneta, da dobro prebiraju po friziderima je li nesto 4.8 ili 4.85km, da ne kupuju luksuzne stvari vec najneophodnije da mogu prezivjeti
ne zaboravimo da se radi i o kategoriji ljudi koji iako imaju 570km penzije nemaju dugova za rezije, nema smisla njih osudjivati vikend akcija je pocela i oni gledaju da ustede koju marku, a akcije na fejsbuku svakako i ne vide jer ga nemaju
-
zposao
#129 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ne znam ja na portalima čitam neki bojkotuju i benzinske pumpe, neki frizere, pekare...Javier Pena wrote: ↑31/01/2025 16:28Otkud uopšte kafići u priči, bojkot je trgovina odnosno trgovačkih lanaca.
Pa reko što ne bi sve onda, ko god je digao cijene. Od keramičara, automehaničara pa nadalje..
- Logovan
#130 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Stomatologe ne možešzposao wrote: ↑31/01/2025 16:31Ne znam ja na portalima čitam neki bojkotuju i benzinske pumpe, neki frizere, pekare...Javier Pena wrote: ↑31/01/2025 16:28Otkud uopšte kafići u priči, bojkot je trgovina odnosno trgovačkih lanaca.
Pa reko što ne bi sve onda, ko god je digao cijene. Od keramičara, automehaničara pa nadalje..
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#131 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Kafici, restorani sve,..Javier Pena wrote: ↑31/01/2025 16:28Otkud uopšte kafići u priči, bojkot je trgovina odnosno trgovačkih lanaca.
- nepass1
#132 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Prodjoh autom kraj penija u nedjaricima, parking pun. Nisam ulazio da vidim kakvo je stanjezposao wrote: ↑31/01/2025 16:31Ne znam ja na portalima čitam neki bojkotuju i benzinske pumpe, neki frizere, pekare...Javier Pena wrote: ↑31/01/2025 16:28Otkud uopšte kafići u priči, bojkot je trgovina odnosno trgovačkih lanaca.
Sto se mene tice jucer hljeb i jaja kupio, danas 0KM potrosio. Sutra dorucak przenice, eventualno za rucak hljeb kupiti i to je to.
- Javier Pena
#133 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Pa i nije baš, gdje god je izlazilo zadnjih 7 dana, jasno piše trgovine i trgovinski lanci.konektovan wrote: ↑31/01/2025 16:41Kafici, restorani sve,..Javier Pena wrote: ↑31/01/2025 16:28Otkud uopšte kafići u priči, bojkot je trgovina odnosno trgovačkih lanaca.
- Peacean
#134 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
I ja bio u Bingu na Otoci samo hljeb da uzmem i velika većina onih kupaca što su bili je starije dobi. Oni valjda nisu u toku s obzirom na nivo informatičke pismenosti njihove generacije.
-
akcija007
#135 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Bojkotujem.
Isao sam pjeske Pofalici - Nova Otoka
Primjetio sam prolazeci da AS na Socijalnom prazan 1-2 na kasi i samo 1 kasa radi
DM na Otoci prazan , 1 na kasi of kupaca
Najveci dalmatinski trgovacki lanac Tommy ostro zaprijetio svojim dobavljacima dopisom:
Stoga donosimo sljedeće poslovne odluke:
Počevši od 1. 2. 2025. do daljnjega ne prihvaćamo izmjene cjenika s najavljenim povećanjima cijena te očekujemo da takve cijene vratite na razinu od 31. 12. 2024., odnosno od prije poskupljenja. U slučaju da ipak ostanete pri zahtjevu za primjenom takvih cijena i cjenika, zadržavamo pravo da takve proizvode izlistamo iz asortimana i s naših polica.
Za dobavljače koji se pojavljuju kao isključivi uvoznici i/ili distributeri na našem tržištu za određene proizvode/brandove, očekujemo da nam omoguće ili barem ne blokiraju izravnu suradnju s proizvođačima.
Naime, model rada u kojem se između proizvođača i trgovačkog lanca pojavljuju najprije uvoznik, a zatim i distributer, zastario je, nepotreban i štetan jer smo investirali u dostatne logističke kapacitete i ne trebaju nam posrednici koji, svatko na svojoj razini, dodatno poskupljuju lanac opskrbe.
Za domaće proizvođače koji prodaju svoje proizvode i na inozemnim tržištima očekujemo da ujednače prodajne cijene na izvoznim i domaćem tržištu, odnosno da cijene na domaćem tržištu smanje na razinu izvoznih, kako bismo mogli i krajnju cijenu za naše potrošače sniziti i izbjeći pojave u kojima je domaći proizvod jeftiniji na policama trgovina u susjednim državama.
Svjesni smo izazova i nužnosti prilagodbe novonastalim okolnostima. Stoga i od vas očekujemo suradnju kako bismo zajednički pronašli rješenja koja će u konačnici osigurati niže maloprodajne cijene, a na zadovoljstvo kupaca.
U nadi da ćete uvažiti naš zahtjev te da ćemo postići dogovor na obostrano zadovoljstvo. U Splitu, 31. 1.2025.
Uprava društva TOMMY d.o.o.", napisali su iz Tommyja u pismu dobavljačima.
Isao sam pjeske Pofalici - Nova Otoka
Primjetio sam prolazeci da AS na Socijalnom prazan 1-2 na kasi i samo 1 kasa radi
DM na Otoci prazan , 1 na kasi of kupaca
Najveci dalmatinski trgovacki lanac Tommy ostro zaprijetio svojim dobavljacima dopisom:
Stoga donosimo sljedeće poslovne odluke:
Počevši od 1. 2. 2025. do daljnjega ne prihvaćamo izmjene cjenika s najavljenim povećanjima cijena te očekujemo da takve cijene vratite na razinu od 31. 12. 2024., odnosno od prije poskupljenja. U slučaju da ipak ostanete pri zahtjevu za primjenom takvih cijena i cjenika, zadržavamo pravo da takve proizvode izlistamo iz asortimana i s naših polica.
Za dobavljače koji se pojavljuju kao isključivi uvoznici i/ili distributeri na našem tržištu za određene proizvode/brandove, očekujemo da nam omoguće ili barem ne blokiraju izravnu suradnju s proizvođačima.
Naime, model rada u kojem se između proizvođača i trgovačkog lanca pojavljuju najprije uvoznik, a zatim i distributer, zastario je, nepotreban i štetan jer smo investirali u dostatne logističke kapacitete i ne trebaju nam posrednici koji, svatko na svojoj razini, dodatno poskupljuju lanac opskrbe.
Za domaće proizvođače koji prodaju svoje proizvode i na inozemnim tržištima očekujemo da ujednače prodajne cijene na izvoznim i domaćem tržištu, odnosno da cijene na domaćem tržištu smanje na razinu izvoznih, kako bismo mogli i krajnju cijenu za naše potrošače sniziti i izbjeći pojave u kojima je domaći proizvod jeftiniji na policama trgovina u susjednim državama.
Svjesni smo izazova i nužnosti prilagodbe novonastalim okolnostima. Stoga i od vas očekujemo suradnju kako bismo zajednički pronašli rješenja koja će u konačnici osigurati niže maloprodajne cijene, a na zadovoljstvo kupaca.
U nadi da ćete uvažiti naš zahtjev te da ćemo postići dogovor na obostrano zadovoljstvo. U Splitu, 31. 1.2025.
Uprava društva TOMMY d.o.o.", napisali su iz Tommyja u pismu dobavljačima.
- Javier Pena
#136 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Hoće li ko od ovih kvazi-novinara zvati poreznu da objavi podatke kako je prošao bojkot, kad već sami ne planiraju objaviti kao što su u hrvatskoj radili?
-
akcija007
#137 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
@Javier Pena Podaci o padu prometa na današnji dan bit će poznati u ponedjeljak s obzirom da porezne uprave nemaju mogućnost objavljivanja presjeka stanja tokom dana kao što to rade njihove kolege u Hrvatskoj.
-
BadBoy
#138 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Po društvenim mrežama se širio poziv da se bojkotuje sveJavier Pena wrote: ↑31/01/2025 16:28Otkud uopšte kafići u priči, bojkot je trgovina odnosno trgovačkih lanaca.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#139 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
U bingu 2 stranca i baba
Iso neke bombone na mastercard uzet
Iso neke bombone na mastercard uzet
- Cakson
- Vozim: Golf 4
#140 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
treba ovo uvesti u sedmici 3x.. Goražde radnici firmi vecinu nisu narucivali, nego su od kuce spremili dorucak!!
-
upitan
#141 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Danas bojkot,a sutra ce biti velike guzve tako da se ovo nece osjetit..
- dječak sa šibicama
#142 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ako Bog da, ovo je samo pocetak, vec se razmatraju sljedeci koraci. Sedam dana bojkota jednog lanca, ili dva dana svih, pa pomalo ako sve ne ostane na jednom danu onda ce razmisliti sa cijenama.
Jedan dan bojkota mozda i prezive, ali sedmicno jedan dan + nedelja neradna, vec ce osjetiti.
Narod nece vise da ga se pljacka, i to je to. Svedi cijene na razumne i svi ce biti sretni.
Jedan dan bojkota mozda i prezive, ali sedmicno jedan dan + nedelja neradna, vec ce osjetiti.
Narod nece vise da ga se pljacka, i to je to. Svedi cijene na razumne i svi ce biti sretni.
-
macchiato
#143 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Valjda je potrebno stotinu puta ponovljeno, ali... mora se od nečega početi i osjetiti puls stanovništva.
Daj da prvo startamo od jednostavnih dnevnih bojkota, a onda krenuti na neke konkretnije mjere.
Daj da prvo startamo od jednostavnih dnevnih bojkota, a onda krenuti na neke konkretnije mjere.
- stubrijez
#144 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Nisam u Domovini, malo sam ispratio... vidim da je djelimicno uspjelo i to mi je drago.
Treba ustrajat, tu sam skeptik.
Podrzavam.
Treba ustrajat, tu sam skeptik.
Podrzavam.
- Truba
#145 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
14 dana u januaru nisam marke potrošio
najdulji niz 4 dana nisam marke potrosio
zaradjeno 1100
potrošeno 1300

najdulji niz 4 dana nisam marke potrosio
zaradjeno 1100
potrošeno 1300
-
statixx
-
Naslovnica
-
Giancarlo
#148 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
nivla wrote: ↑31/01/2025 16:30ne konta raja da su penzioneri kategorija ljudi koja je radila 30+ godina da bi docekala da od penzije koju su zaradili ne mogu imati pristojne obroke
ne konta raja da ih vecina nema ni mobitela, ni interneta, da dobro prebiraju po friziderima je li nesto 4.8 ili 4.85km, da ne kupuju luksuzne stvari vec najneophodnije da mogu prezivjeti
ne zaboravimo da se radi i o kategoriji ljudi koji iako imaju 570km penzije nemaju dugova za rezije, nema smisla njih osudjivati vikend akcija je pocela i oni gledaju da ustede koju marku, a akcije na fejsbuku svakako i ne vide jer ga nemaju
- Ozimician
#149 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Tako vam i treba kad placate karticama. 
- Truba
#150 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Nisam marke ustedio od 1.7.2020.