arman1 wrote: ↑31/01/2025 12:48 Mi smo dubokoumni k'o plićak. Kad je počelo sr.... u Palestini govori mi lik da treba izbjegavati Coca-Colu i McDonald jer podržavaju cioniste, vidio on na internetu, a pred njim Nescaffee.
Za, zposao, prijatelju ja živim dobro i ne fali mi ali znam bruku bukvalno GLADNIH i više zbog njih kojima krče crijeva treba ovaj bojkot i slične akcije nego zbog mene koji iPhone neću da kupim jer sam lijen da se privikavam na IOS.
Ne sviđa mi se kako plitko razmišljamo. Više klikova na guzove neke influenserice iz zadnje vukojebine nego na vijest o usporednim cijenama kod nas i švaba. Da smo ovakvi bili 92. sad bi na ovom forumu svi pisali ekavicom, po zakonu.
Slažem se. Ovo gore sam napisao više radi ljudi koji danas nešto glumataju i nabijaju drugima pod nos svoju pravednost. A to što se rasipaju ostalih 364 dana u godini to nikome ništa.
Da se ne kupuju mahnito stanovi sa nenormalnim cijenama ne bi bilo ovakvo stanje na trzištu. Isto vrijedi i za auta i za mobitele i sve ostalo...
Ima i previše ljudi kojima je svejedno kolika cijena i ponašaju se ko pijani bogataši. Taj se konzumeristički nekritički mentalitet neće promijeniti preko noći niti za jedan dan.
Ovo je dobar početak ali ništa ne znači ako svaki čovjek za sebe ne promijeni navike.
A koliko smo mi socijalno osvješteni i koliko smo voljni mijenjati navike vidimo i po ekologiji svuda oko nas.
Zato i govorim da je u nas narod ko stado. Ništa ne zna sam nego kud drekne najglasniji svi za njim idu. Individualna odgovornost nula.