Ne možeš sjeći granu na kojoj sjediš.
Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Moderator: anex
-
Ci-Nick
-
Ci-Nick
#52 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
hljeb koji se danas ne proda ide u smeće.dječak sa šibicama wrote: ↑31/01/2025 12:07 Svakako neefikasan bojkot jer si jucer kupio sta ti treba danas, i sutra ce se kupovati.
Ali bar nesto, posaljes im poruku, valjda ce i kod nas slijediti bojkot najskupljih proizvoda ili trgovina, pet dana, sedam dana. Da ih se dobro opali po dzepu, pa ne bojkotuje se iz hira vec sto cuvas svoje pare.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#53 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Haj da se kladimo da nije tako.Ci-Nick wrote: ↑31/01/2025 12:09hljeb koji se danas ne proda ide u smeće.dječak sa šibicama wrote: ↑31/01/2025 12:07 Svakako neefikasan bojkot jer si jucer kupio sta ti treba danas, i sutra ce se kupovati.
Ali bar nesto, posaljes im poruku, valjda ce i kod nas slijediti bojkot najskupljih proizvoda ili trgovina, pet dana, sedam dana. Da ih se dobro opali po dzepu, pa ne bojkotuje se iz hira vec sto cuvas svoje pare.
Na onom kineskom Temuu kupujem stvaru za 20-40% onoga što platim kod naših varalica. Kvalitet uglavnom bara-bara.
-
corei3
#54 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
SCC prije pola sata 80% prazniji, tu i tamo neko pije kafu i nešto je kupio. Crvena jabuka slično, možda malo manji bojkot radi doručka i hrane.
- Logovan
#55 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Dobro se ovaj bojkot odrađuje. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#56 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Samo bojkot i kupovina neophodnog 
-
NediM17
#57 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ja evo drugu kafu pijem.
Hocete l' mi halalit'?
Kafa 2 marke u opstini vrednijoj od 10 drugih
Hocete l' mi halalit'?
Kafa 2 marke u opstini vrednijoj od 10 drugih
- Tananarive
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
NediM17
#60 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ako je tako odoh se sad namirit u Bingu i nasut pun rezervoar na Hifi.
Samo ne znam na kojoj.
Ustvari znam, sad cu naci najskuplju na Haplikaciji.
Samo ne znam na kojoj.
Ustvari znam, sad cu naci najskuplju na Haplikaciji.
Last edited by NediM17 on 31/01/2025 12:31, edited 1 time in total.
- Tananarive
#61 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
otpuži pod kamen ispod kojeg si ispuzo, ljigoemigrazione wrote: ↑31/01/2025 09:53 Ja plahe teme, jedva cekam da vam sad megatrend nakurika cijene po vasim zeljema
-
ljubijankic
- tramvajtrojka
- insaneinthebrain
#64 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Sutra ide navala da se nadoknadi bojkot 
-
NediM17
#65 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
A i nedjeljom nista ne radi, ludilo brale.
-
zposao
#66 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Svaka čast da smo se malo trznuli, treba pokazati pohlepnim trgovcima da se može i bez njih, ali ne glumite pravednike sirotinji!
Dođe mi frajer koji je preplatio stan ko da je na Stradunu, koji vozi auto 5 koje košta ko omanji stan, na kojem ima odjeće i obuće vrijednosti nečijeg auta, koji nosi mobitel od 1000 eura, koji je probao sve moguće lokacije ljetovanja i zimovanja, koji svaki dan jede po restoranima, koji skrši na izlazak u grad 500KM, koji ide na frizuru svako 7 dana u najskuplji frizerski salon, itd... dođe tebi koji si pošao kupiti najjeftiniju kiflu za doručak, i kaže ti da si izdajica bojkota..?!
Spustite se na zemlju malo. Niko nema pravo nikome govoriti šta da radi i kako da živi. Svako određuje za sebe. Ima ljudi kojima je bojkot svaki dan jer ne mogu sebi priuštiti ništa! Treba svaki čovjek za sebe biti savjestan pri kupovini i ne rasipati se. An ne ko stado ovaca kud predvodnik vikne pa svi za njim!
Šta sutra? Sve po starom?
I ko god se namirio prethodnih dana za mene to nije bojkot. Šta se dobilo sa time ako si namirnice koje bi kupio danas kupio dan prije ili poslje?
Pravi bojkot je da se selektivno odbija kupiti nešto što ti treba ali to ne želiš kupiti zbog prebezobrazne marže.
Pa neka svaki čovjek bude frajer za sebe kada se pogleda u ogledalo i kaže sebi da se odriče mjesec dana nekog artikla bez kojega se nije mogao prije zamisliti, uslijed prevelike cijene.
Ali to radi manjina. Većina ko ovce slušaju šta im neko drugi kaže. Vidimo koliko ljudi je sposobno baciti cigare koje svako malo poskupljuju. Tako i sa čokoladama i masu drugih stvari.
Bojim se tog mentaliteta stada. Treba svako od nas biti zrela i odgovorna idividua koja ce bojkotovati bezobrazne trgovce bez da mu neko na fejsbuku to kaže.
I ponavljam još jednom ljudi dragi ne nabijajte bojkot ljudima oko sebe kao neku svoju pravednost, mi sko okruženi sirotinjom koja sebi ne može ni lijekove priuštiti a ne neki luksuz. U zdravlje svima!
Dođe mi frajer koji je preplatio stan ko da je na Stradunu, koji vozi auto 5 koje košta ko omanji stan, na kojem ima odjeće i obuće vrijednosti nečijeg auta, koji nosi mobitel od 1000 eura, koji je probao sve moguće lokacije ljetovanja i zimovanja, koji svaki dan jede po restoranima, koji skrši na izlazak u grad 500KM, koji ide na frizuru svako 7 dana u najskuplji frizerski salon, itd... dođe tebi koji si pošao kupiti najjeftiniju kiflu za doručak, i kaže ti da si izdajica bojkota..?!
Spustite se na zemlju malo. Niko nema pravo nikome govoriti šta da radi i kako da živi. Svako određuje za sebe. Ima ljudi kojima je bojkot svaki dan jer ne mogu sebi priuštiti ništa! Treba svaki čovjek za sebe biti savjestan pri kupovini i ne rasipati se. An ne ko stado ovaca kud predvodnik vikne pa svi za njim!
Šta sutra? Sve po starom?
I ko god se namirio prethodnih dana za mene to nije bojkot. Šta se dobilo sa time ako si namirnice koje bi kupio danas kupio dan prije ili poslje?
Pravi bojkot je da se selektivno odbija kupiti nešto što ti treba ali to ne želiš kupiti zbog prebezobrazne marže.
Pa neka svaki čovjek bude frajer za sebe kada se pogleda u ogledalo i kaže sebi da se odriče mjesec dana nekog artikla bez kojega se nije mogao prije zamisliti, uslijed prevelike cijene.
Ali to radi manjina. Većina ko ovce slušaju šta im neko drugi kaže. Vidimo koliko ljudi je sposobno baciti cigare koje svako malo poskupljuju. Tako i sa čokoladama i masu drugih stvari.
Bojim se tog mentaliteta stada. Treba svako od nas biti zrela i odgovorna idividua koja ce bojkotovati bezobrazne trgovce bez da mu neko na fejsbuku to kaže.
I ponavljam još jednom ljudi dragi ne nabijajte bojkot ljudima oko sebe kao neku svoju pravednost, mi sko okruženi sirotinjom koja sebi ne može ni lijekove priuštiti a ne neki luksuz. U zdravlje svima!
- Tananarive
#67 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Tananarive wrote: ↑31/01/2025 12:31otpuži pod kamen ispod kojeg si ispuzo, ljigo, a vidi tek brđansko krkanskog izraza "nakurika"emigrazione wrote: ↑31/01/2025 09:53 Ja plahe teme, jedva cekam da vam sad megatrend nakurika cijene po vasim zeljema
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#68 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Mi smo dubokoumni k'o plićak. Kad je počelo sr.... u Palestini govori mi lik da treba izbjegavati Coca-Colu i McDonald jer podržavaju cioniste, vidio on na internetu, a pred njim Nescaffee.
Za, zposao, prijatelju ja živim dobro i ne fali mi ali znam bruku bukvalno GLADNIH i više zbog njih kojima krče crijeva treba ovaj bojkot i slične akcije nego zbog mene koji iPhone neću da kupim jer sam lijen da se privikavam na IOS.
Ne sviđa mi se kako plitko razmišljamo. Više klikova na guzove neke influenserice iz zadnje vukojebine nego na vijest o usporednim cijenama kod nas i švaba. Da smo ovakvi bili 92. sad bi na ovom forumu svi pisali ekavicom, po zakonu.
Za, zposao, prijatelju ja živim dobro i ne fali mi ali znam bruku bukvalno GLADNIH i više zbog njih kojima krče crijeva treba ovaj bojkot i slične akcije nego zbog mene koji iPhone neću da kupim jer sam lijen da se privikavam na IOS.
Ne sviđa mi se kako plitko razmišljamo. Više klikova na guzove neke influenserice iz zadnje vukojebine nego na vijest o usporednim cijenama kod nas i švaba. Da smo ovakvi bili 92. sad bi na ovom forumu svi pisali ekavicom, po zakonu.
- Quaresma
- pezzar
#70 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Poenta ovakvog bojkota je pokazati da se može biti solidaran u nekoj mjeri, nebitno jesi li kupio juče ili sutra. I Hrvati su počeli sa jednim danom. A ne da dođe dotična gospođa koja može privatnim avionom do Parisa po fasung, vratiti se isti dan i pričati da je protiv bojkota. Šuti bona, ne guraj nam prst u oko.
Kad se kolektivno naučimo provoditi ovakve mjere, onda možda budemo u stanju i za neke ozbiljnije.
Kad se kolektivno naučimo provoditi ovakve mjere, onda možda budemo u stanju i za neke ozbiljnije.
-
ReymondReddington
#71 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ide nazad proizvodjacu koji ce ga onda u prezlu. Ovi sto mogu 2-3 danas stajati ostaje.Ci-Nick wrote: ↑31/01/2025 12:09hljeb koji se danas ne proda ide u smeće.dječak sa šibicama wrote: ↑31/01/2025 12:07 Svakako neefikasan bojkot jer si jucer kupio sta ti treba danas, i sutra ce se kupovati.
Realno treba duzi bojkot da bi bilo nekakvog utjecaja.
Po meni najlakse je bojkot odraditi za hljeb. Ali nece ljudi da prave kuci hljeb.
-
Novak20
#72 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Sebija bi bojkotirala vlast, a ne trgovine.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/boj ... ostalo_d_0
https://www.index.hr/vijesti/clanak/boj ... ostalo_d_0
Bojkot i u BiH. Izetbegovićeva supruga ne bojkotira, ljudi je napali u komentarima
- saiks
#73 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Mene samo zanima jel vi znate kako se u trgovini formira cijena proizvoda?
Problem je sto mnogi misle da se milka od 300gr nabavi za 5 maraka a trgovac stavi cijenu 12km
A da ne govorim da je ni 5pf zarada na cigarama
Problem je sto mnogi misle da se milka od 300gr nabavi za 5 maraka a trgovac stavi cijenu 12km
A da ne govorim da je ni 5pf zarada na cigarama
- zubi
#74 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Od janeza trebamo uciti...
https://www.vecernji.hr/vijesti/ovako-j ... na-1832775
Ovako je Slovenija stala na kraj rastu cijena
Da bi prenapuhanim trgovačkim maržama stalo na kraj, Ministarstvo poljoprivrede pratilo je cijene osnovnih namirnica u velikim trgovačkim centrima te ažuriralo podatke svakih 14 dana. Građani su na internetu mogli pratiti njihovo kretanje te doznati gdje je, primjerice, sir najpovoljniji. "Potrošači su pratili kretanja cijena i proizvodi koji su u nekim centrima bili jeftiniji bili su vrlo brzo rasprodani pa smo se trudili da sve redovito pratimo i ažuriramo. Učinak je na kraju bio taj da su cijene svih proizvoda počele padati, što nam je i bio cilj", rekla je Ana Le Marechal Kolar, Direktorat za hranu i ribarstvo Ministarstva poljoprivrede.
Trgovci su se protivili takvom načinu nadzora, pritiskali poljoprivrednike da smanje cijenu svojih proizvoda, ali na kraju je Slovenija uspjela poskupljenja obuzdati. Iz Udruge potrošača tvrde da Slovenci danas kupuju racionalnije, 10 posto je smanjena potrošnja proteklih godinu dana i takvim ponašanjem obuzdala se i inflacija. Prije godinu dana iznosila je šest, a sada se kreće oko pola posto.
Udruge potrošača i dalje kontroliraju kretanje cijena, a Ministarstvo poljoprivrede početkom godine s tom je praksom - prekinulo. "Zaključili smo projekt jer se inflacija, kad je riječ o hrani, smanjila. Mislimo da za praćenje cijena više nema potrebe jer smo potrošače naučili da budu razboriti i da uspoređuju cijene", istaknula je Le Marechal Kolar. "U Sloveniji dobro radi Društvo za zaštitu proizvođača, cijene se uspoređuju i potrošači su postali vrlo racionalni", rekla je Mejra Festić.
Da bi prenapuhanim trgovačkim maržama stalo na kraj, Ministarstvo poljoprivrede pratilo je cijene osnovnih namirnica u velikim trgovačkim centrima te ažuriralo podatke svakih 14 dana. Građani su na internetu mogli pratiti njihovo kretanje te doznati gdje je, primjerice, sir najpovoljniji. "Potrošači su pratili kretanja cijena i proizvodi koji su u nekim centrima bili jeftiniji bili su vrlo brzo rasprodani pa smo se trudili da sve redovito pratimo i ažuriramo. Učinak je na kraju bio taj da su cijene svih proizvoda počele padati, što nam je i bio cilj", rekla je Ana Le Marechal Kolar, Direktorat za hranu i ribarstvo Ministarstva poljoprivrede.
Trgovci su se protivili takvom načinu nadzora, pritiskali poljoprivrednike da smanje cijenu svojih proizvoda, ali na kraju je Slovenija uspjela poskupljenja obuzdati. Iz Udruge potrošača tvrde da Slovenci danas kupuju racionalnije, 10 posto je smanjena potrošnja proteklih godinu dana i takvim ponašanjem obuzdala se i inflacija. Prije godinu dana iznosila je šest, a sada se kreće oko pola posto.
Udruge potrošača i dalje kontroliraju kretanje cijena, a Ministarstvo poljoprivrede početkom godine s tom je praksom - prekinulo. "Zaključili smo projekt jer se inflacija, kad je riječ o hrani, smanjila. Mislimo da za praćenje cijena više nema potrebe jer smo potrošače naučili da budu razboriti i da uspoređuju cijene", istaknula je Le Marechal Kolar. "U Sloveniji dobro radi Društvo za zaštitu proizvođača, cijene se uspoređuju i potrošači su postali vrlo racionalni", rekla je Mejra Festić.
- Chloe
- Photo mod
#75 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
I ovo je zanmljiva stranica - Hrzubi wrote: ↑31/01/2025 13:17 Od janeza trebamo uciti...
https://jelposkupilo.eu/