Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

plavi_E

#25376 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

ultima_palabra wrote: 30/01/2025 18:08 Zamisli bogatas hoce manje poreze i slabiju regulativu. Sokantno. Da nije slucajno zato da bi se jos vise obogatio? Treba dobro razmisliti o tom fenomenu.
Pa to su ti borci protiv "vladajuci elita". Sve Cegevara do Cegevare. :D
Dead Man Walking

#25377 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dead Man Walking »

jeza u ledja wrote: 30/01/2025 14:23 Skuplja jaja kostaju cca 8-9 dolara. Znaci organic, extra-large. 12 jaja. Na Manhattanu.

Mogu se naci jeftinija organic jaja za 6-7 dolara. A obicna jaja u ovako jeftinijim radnjama mogu biti i 3-4 dolara. Mozda i manje, veze nemam.

Siguran sam da negdje postoje neka zlatna jaja koja kostaju i 100 dolara. Samo govorim sta je stvarnost sta je laz.
Zavisi gdje zivis, negdje ih nema nikako, ja sam neki dan platio $9/12 kom i to ona najjeftinija koja inace ne kupujem nikad, ali drugih nije bilo u ponudi uopste.
TAFKAP

#25378 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

Trump najavljuje 30.000 kreveta u hotelu Guantanamo Bay :shock:
karanana

#25379 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

s pogledom na more.

trumpov glas: its gonna be beautiful, it is a great place....they gonna love it.
stranac2

#25380 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stranac2 »

plavi_E wrote: 30/01/2025 17:16 Tramp i veliki broj frumasa na ovom forumu ne kontaju da je ta "americka pomoc" ustvari jedna od najvazniji grana njihove industrije. Ti kondomi za tu africku Gazu su kupljeni u Americi. Prakticno drzava finansira vlastitu proizvodnju. Isti je slucaj i ova vojna pomoc za Ukrajinu, 90% novca za vojnu pomocu u Ukrajini ostaje americkim firmama. I naravno kroz tu "pomoc" se siri uticaj u svijetu i kupuje se naklonost drzava, vladara, diktatora ali i obicne raje. Sad Tramp hoce da unisti najvazniji alat za pomoc americkoj privredi i sirenju americkg uticaja u svijetu. Stvarno je zasluzio nobelovu za ekonomiju. :-)
Po ovom sto si napisao ja mogu zakljuciti sledece. Ti ne KONTAS da je to opstepoznata cinjenica, da puno te "pomoci" ide kroz Americke ruke i ostaje u USA.

Poenta strategije gospodina predsjednika Trump-a je sav taj sistem efektivizirati. Izostriti da JOS vise sredstava zavrsi u Americkim rukama, al i da ti projekti imaju vise smisla i strateske vrijednosti.

Znaci zaj.ebi kondome, birokratiju i sl. , i ulazi Grenland, Panama, Mars .. vasiona i slicno ..

To ti je kao kada poredis efektivnost Boeing-a i Spacex-a u svakom smislu . Sve ide u tom pravcu..

Slijedi industrijska revolucija, koja razlika u odnosu na prosle 4 godine sa sleepy Joe-m i nekompetentnom Camilom ..
ultima_palabra

#25381 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Stara bosanska rijec "vasiona", slEdece je valjda vaseljena, dok se jos malo oslobodis?
apsidejzi

#25382 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

ultima_palabra wrote: 30/01/2025 15:22
apsidejzi wrote: 30/01/2025 13:38
Chmoljo wrote: 30/01/2025 11:32

kondomi su išli u Gazu u Mozambiku, a Donald je u svojoj ograničenosti mislio da jadni američki narod daje pare da Hamasovci mogu guziti u miru.

no, riječ je zauzdavanju boleština u tom istom Mozambiku, između ostalog i AIDSa, te ti kurtoni nisu ništa manje značajni od lijekova za AIDS.

ako si, kako veliš protiv njih, onda bar ne leti na prvu kada ispale neku ovako nebuloznu stvar.

ova mala se propisno obrukala odmah u startu. da je amidža ovako nešto ispalio, opet bi bio pajac. ali ovima se i nacizam toleriše. sve jasno.
OK, priznajem da nisam znao da postoji Gaza u Mozambiku i vjerujem da nisi ni ti kada si prvi put vidio ovaj klip, i nakon medijskog izlaganja rijeci gaza kroz desetljeca, ne cudi da smo svi ovdje mislili da je rijec o palestinskoj gazi.

No ipak, nije laz kako ostali forumasi predstavljaju. Pare su isle za gazu i za kondome. Jel Elon mogao pomisliti isto kao i ti i ja i ova djevojka? Naravno da jeste. Ljudi smo. Niko ne mora znati za gazu u mozambiku isto sto niko ne zna za krajinu u bosni. mislim, znamo mi lokalni al cisto sumnjam da Elon i ekipa znaju za to. Prema tome, vijest kao vijest nije lazna, ali je ime mjesta nesretno. Lagano ga pomjesati sa drugim popularnijim lokacijama.

Eh sad dolazimo do ovoga o cemu ti pises. Jel trebalo ukinuti pomoc stanovnicima mozambijske gaze. Jebiga drug. To je sad stvar prioriteta. Cisto moralno - moj odgovor je NIJE. Ali sa aspekta prioriteta - nisam ni ja poslao pare za tu gazu. Zasto bih onda komandovao i kritikovao amerikance sta rade sa svojim parama. Njihove su pare i imaju svojih problema. Mislim da im je bitnije dati te pare da se pomogne stanovnicima Kalifornije nego stanovnicima Gaze. Ja razumijem ovu administraciju. Zasto bi se oni zaduzivali da pomognu nekim tamo crncima u mozambiku, a imali su par prirodnih katastrofa kod kuce. Mozda ti dijelis drugacije misljenje?
Sta bulaznis ti? Naravno da je laz. Ako izlazis pred novinare u ime predsjednika USA onda bi morao imati sve informacije i ne pricati ako nesto nije potvrdjeno.
Kakve veze ima jel ova il ona gaza. Nije amerika. Amerika ima svojih problema. Nek se Mozambik pozabavi sa svojim ljudima. Niko nema obavezu znati jel gaza u palestini, mozambiku il picki materini.
plavi_E

#25383 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

stranac2 wrote: 30/01/2025 19:51
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 30/01/2025 17:16 Tramp i veliki broj frumasa na ovom forumu ne kontaju da je ta "americka pomoc" ustvari jedna od najvazniji grana njihove industrije. Ti kondomi za tu africku Gazu su kupljeni u Americi. Prakticno drzava finansira vlastitu proizvodnju. Isti je slucaj i ova vojna pomoc za Ukrajinu, 90% novca za vojnu pomocu u Ukrajini ostaje americkim firmama. I naravno kroz tu "pomoc" se siri uticaj u svijetu i kupuje se naklonost drzava, vladara, diktatora ali i obicne raje. Sad Tramp hoce da unisti najvazniji alat za pomoc americkoj privredi i sirenju americkg uticaja u svijetu. Stvarno je zasluzio nobelovu za ekonomiju. :-)
Po ovom sto si napisao ja mogu zakljuciti sledece. Ti ne KONTAS da je to opstepoznata cinjenica, da puno te "pomoci" ide kroz Americke ruke i ostaje u USA.

Poenta strategije gospodina predsjednika Trump-a je sav taj sistem efektivizirati. Izostriti da JOS vise sredstava zavrsi u Americkim rukama, al i da ti projekti imaju vise smisla i strateske vrijednosti.

Znaci zaj.ebi kondome, birokratiju i sl. , i ulazi Grenland, Panama, Mars .. vasiona i slicno ..

To ti je kao kada poredis efektivnost Boeing-a i Spacex-a u svakom smislu . Sve ide u tom pravcu..

Slijedi industrijska revolucija, koja razlika u odnosu na prosle 4 godine sa sleepy Joe-m i nekompetentnom Camilom ..
Strategija te americke "pomoci" je razvijana decenijama. Gospodin koji vjeruje da Hamas od Amerike dobija kondome u vrijednosti 50-60 mil. dolara tu samo moze usrati motku.
Osmi Socrates

#25384 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Nije im niko gurao Gazu nasilu u usta. Oni su izabrali pričati o Gazi i kondomima. Kad sam izabereš pričati o nečemu, očekuje se od tebe da znaš o čemu pričaš.
Point.

#25385 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

stranac2 wrote: 30/01/2025 19:51

Znaci zaj.ebi kondome, birokratiju i sl. , i ulazi Grenland, Panama, Mars ..vasiona i slicno ..

Sve je jasno, Čikago.
Osmi Socrates

#25386 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Čuj "industrijska revolucija".
Rob_Atl

#25387 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

GandalfSivi wrote: 30/01/2025 17:45
jeza u ledja wrote: 30/01/2025 16:38

Kakve veze ovo ima sa sidom u Africi?
Mojne ga citirati molim te…

@Velkoski evo uzivo…

Organska, napolju koke trce, 24 kom $10…

Jeste Costco, ali opet…

Image
Konto u HomeDepot jaja uzimas :lol:

I ja malo prije iz Publixa, najeftinija jaja 7 dolara, ova inace koja ja uzimam su 10 :run: 12 komada
ultima_palabra

#25388 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

apsidejzi wrote: 30/01/2025 20:19
ultima_palabra wrote: 30/01/2025 15:22
apsidejzi wrote: 30/01/2025 13:38
OK, priznajem da nisam znao da postoji Gaza u Mozambiku i vjerujem da nisi ni ti kada si prvi put vidio ovaj klip, i nakon medijskog izlaganja rijeci gaza kroz desetljeca, ne cudi da smo svi ovdje mislili da je rijec o palestinskoj gazi.

No ipak, nije laz kako ostali forumasi predstavljaju. Pare su isle za gazu i za kondome. Jel Elon mogao pomisliti isto kao i ti i ja i ova djevojka? Naravno da jeste. Ljudi smo. Niko ne mora znati za gazu u mozambiku isto sto niko ne zna za krajinu u bosni. mislim, znamo mi lokalni al cisto sumnjam da Elon i ekipa znaju za to. Prema tome, vijest kao vijest nije lazna, ali je ime mjesta nesretno. Lagano ga pomjesati sa drugim popularnijim lokacijama.

Eh sad dolazimo do ovoga o cemu ti pises. Jel trebalo ukinuti pomoc stanovnicima mozambijske gaze. Jebiga drug. To je sad stvar prioriteta. Cisto moralno - moj odgovor je NIJE. Ali sa aspekta prioriteta - nisam ni ja poslao pare za tu gazu. Zasto bih onda komandovao i kritikovao amerikance sta rade sa svojim parama. Njihove su pare i imaju svojih problema. Mislim da im je bitnije dati te pare da se pomogne stanovnicima Kalifornije nego stanovnicima Gaze. Ja razumijem ovu administraciju. Zasto bi se oni zaduzivali da pomognu nekim tamo crncima u mozambiku, a imali su par prirodnih katastrofa kod kuce. Mozda ti dijelis drugacije misljenje?
Sta bulaznis ti? Naravno da je laz. Ako izlazis pred novinare u ime predsjednika USA onda bi morao imati sve informacije i ne pricati ako nesto nije potvrdjeno.
Kakve veze ima jel ova il ona gaza. Nije amerika. Amerika ima svojih problema. Nek se Mozambik pozabavi sa svojim ljudima. Niko nema obavezu znati jel gaza u palestini, mozambiku il picki materini.
Pa Gazu su naveli da izazovu negativnu reakciju javnosti, besmisleno trosenje pa jos plus Hamas. Kad nekom kazes Mozambik neces izazvati tu reakciju. I u tom smislu naravno da se treba znati sta je gdje.

Evo vidim danas je Trump strucnjak i za kontrolu letova.
ultima_palabra

#25389 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Rob_Atl wrote: 30/01/2025 20:53
GandalfSivi wrote: 30/01/2025 17:45
jeza u ledja wrote: 30/01/2025 16:38

Kakve veze ovo ima sa sidom u Africi?
Mojne ga citirati molim te…

@Velkoski evo uzivo…

Organska, napolju koke trce, 24 kom $10…

Jeste Costco, ali opet…

Konto u HomeDepot jaja uzimas :lol:

I ja malo prije iz Publixa, najeftinija jaja 7 dolara, ova inace koja ja uzimam su 10 :run: 12 komada
Kod mene je ko fol najzesca epidemija, a opet ima za 5 dolara. Ne znam sta je to kod vas.
Peacean

#25391 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

ultima_palabra wrote: 30/01/2025 21:04
Evo vidim danas je Trump strucnjak i za kontrolu letova.
I opet mu Obama kriv :lol:
Čovjek je opsjednut :skoljka:
karanana

#25392 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

kupite dvije tri kokare i jednu malu kucicu iskucate sa malo ogradice u bastici pozada i eto vam free range organic.
Hendrix

#25393 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Boli njega neka stvar za zrtvama nesrece. Svaka sekunda se koristi da se spomene DEI i Biden. I ovako iduce 4 godine.

I sad ocekujem ove maga botove ovde da pocnu vaditi slike zena iz kontrole leta. Po mogucnosti malo debljih cisto da opravdaju sta big daddy kaze.
stranac2

#25394 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stranac2 »

karanana wrote: 30/01/2025 21:15 kupite dvije tri kokare i jednu malu kucicu iskucate sa malo ogradice u bastici pozada i eto vam free range organic.
Demokrati napravili sistem gde je organska hrana za koke nositeljice skuplja od organskih jaja u prodavnici.

I situacija tu se mora srediti, cudi me da gospoding predsednik Trump nije vec reagovao.
jeza u ledja

#25395 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote: 30/01/2025 19:26
jeza u ledja wrote: 30/01/2025 14:23 Skuplja jaja kostaju cca 8-9 dolara. Znaci organic, extra-large. 12 jaja. Na Manhattanu.

Mogu se naci jeftinija organic jaja za 6-7 dolara. A obicna jaja u ovako jeftinijim radnjama mogu biti i 3-4 dolara. Mozda i manje, veze nemam.

Siguran sam da negdje postoje neka zlatna jaja koja kostaju i 100 dolara. Samo govorim sta je stvarnost sta je laz.
Zavisi gdje zivis, negdje ih nema nikako, ja sam neki dan platio $9/12 kom i to ona najjeftinija koja inace ne kupujem nikad, ali drugih nije bilo u ponudi uopste.
Pa ubi ova pticja gripa.

Prosjecna cijena tuceta jaja je bila $5.87 prije 2 sedmice (source USDA). U decembru je bilo $4.15, a u novembru $3.65.
jeza u ledja

#25396 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

stranac2 wrote: 30/01/2025 22:07
karanana wrote: 30/01/2025 21:15 kupite dvije tri kokare i jednu malu kucicu iskucate sa malo ogradice u bastici pozada i eto vam free range organic.
Demokrati napravili sistem gde je organska hrana za koke nositeljice skuplja od organskih jaja u prodavnici.

I situacija tu se mora srediti, cudi me da gospoding predsednik Trump nije vec reagovao.
Ja sam cuo da ce jaja pojeftiniti cim Trump postane predsjednik?? A ono drasticno poskupise.
Kako? :?
jeza u ledja

#25397 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Hendrix wrote: 30/01/2025 22:05 Boli njega neka stvar za zrtvama nesrece. Svaka sekunda se koristi da se spomene DEI i Biden. I ovako iduce 4 godine.

I sad ocekujem ove maga botove ovde da pocnu vaditi slike zena iz kontrole leta. Po mogucnosti malo debljih cisto da opravdaju sta big daddy kaze.
Mozda najzad jednog dana ljudi pocnu razumijevati da ne biraju politicare radi zajebancije vec radi obicnih, prakticnih stvari.

Mozda kad ih se udari po jajima...
Peacean

#25398 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Zli Biden uz pomoć još goreg Obame otrovali farme da bi jadni Trump ispao lažov :run:
stranac2

#25399 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stranac2 »

jeza u ledja wrote: 30/01/2025 22:26
stranac2 wrote: 30/01/2025 22:07

Ja sam cuo da ce jaja pojeftiniti cim Trump postane predsjednik??
Kako? :?

Jos jedan eklantantan primer "FAKE NEWS"
jeza u ledja

#25400 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Znaci jaja ce pojeftiniti pod Trumpom?

Kad, da znamo?
Post Reply