Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#25351 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Skuplja jaja kostaju cca 8-9 dolara. Znaci organic, extra-large. 12 jaja. Na Manhattanu.

Mogu se naci jeftinija organic jaja za 6-7 dolara. A obicna jaja u ovako jeftinijim radnjama mogu biti i 3-4 dolara. Mozda i manje, veze nemam.

Siguran sam da negdje postoje neka zlatna jaja koja kostaju i 100 dolara. Samo govorim sta je stvarnost sta je laz.
Sanjarko

#25352 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

2,52 bila pocetkom 2024, u decembru 2024 bila 4,15 a zbog ove gripe nekakve pticije valjda i sto su potamanili oko 130 miliona kokosi i pilica ocekuje se rast oko 20% i jaja i pileceg mesa.

Evo sad na Forbes citao o tome, i upratio sam ovo i govorio o tome vec ovdje.
geoxx

#25353 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geoxx »

Cuj vijest nije lazna. Hladno covjek izjavio da se kondomi salju Hamasu da pravi bombe. Ovi ostali grade narativ i guslaju na tome, da pare idu Palestini i Hamasu. I nije lazno. Kad iduci put istovare Himarse u Kijevu kod Sanskog Mosta, isto ce tehnicki biti u pravu.

Te price sto salju nekim crncima su gluposti. Nije Amerika od jucer, nit je to pokrenuo Biden. Pametnija ova skupina idiota od citave historije establishmenta koji su izgradili najvecu supersilu ikad.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25354 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

jeza u ledja wrote: 30/01/2025 14:23 Skuplja jaja kostaju cca 8-9 dolara. Znaci organic, extra-large. 12 jaja. Na Manhattanu.

Mogu se naci jeftinija organic jaja za 6-7 dolara. A obicna jaja u ovako jeftinijim radnjama mogu biti i 3-4 dolara. Mozda i manje, veze nemam.

Siguran sam da negdje postoje neka zlatna jaja koja kostaju i 100 dolara. Samo govorim sta je stvarnost sta je laz.
kada kažeš jaja, na koliko misliš? dva ( :D ), 5, 10, 15, 30?

EDIT: aaa sad vidim, 12 il ti dozen :D
biglebovski

#25355 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 30/01/2025 00:16
Hahaha, jest smijesno.
Jedino smiješno u svemu ovome je konstantno kmečanje do jučer nedodirljivih birokrata. A i ova demokratska gradonačelnica je presmiješna:

Among the findings were $779,000 in village debt without receipts or an explanation of what was bought and a $171,000 bill for unexplained travel expenses to Las Vegas for a convention held by the International Council of Shopping Centers. Additionally, Henyard’s government reportedly spent $51,000 on area restaurants and simply wrote them off as meals or doughnuts.

https://ca.news.yahoo.com/mayor-involve ... 41777.html
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25356 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

odavno bolje šorke nisam vidio svaka čast to su muškarci
i žene

izuizetno dinamično
JovicSA

#25357 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

geoxx wrote: 30/01/2025 14:33 Cuj vijest nije lazna. Hladno covjek izjavio da se kondomi salju Hamasu da pravi bombe. Ovi ostali grade narativ i guslaju na tome, da pare idu Palestini i Hamasu. I nije lazno. Kad iduci put istovare Himarse u Kijevu kod Sanskog Mosta, isto ce tehnicki biti u pravu.

Te price sto salju nekim crncima su gluposti. Nije Amerika od jucer, nit je to pokrenuo Biden. Pametnija ova skupina idiota od citave historije establishmenta koji su izgradili najvecu supersilu ikad.
:lol: :thumbup:
apsidejzi

#25358 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Chmoljo wrote: 30/01/2025 14:17
apsidejzi wrote: 30/01/2025 13:38
OK, priznajem da nisam znao da postoji Gaza u Mozambiku i vjerujem da nisi ni ti kada si prvi put vidio ovaj klip, i nakon medijskog izlaganja rijeci gaza kroz desetljeca, ne cudi da smo svi ovdje mislili da je rijec o palestinskoj gazi.

No ipak, nije laz kako ostali forumasi predstavljaju. Pare su isle za gazu i za kondome. Jel Elon mogao pomisliti isto kao i ti i ja i ova djevojka? Naravno da jeste. Ljudi smo. Niko ne mora znati za gazu u mozambiku isto sto niko ne zna za krajinu u bosni. mislim, znamo mi lokalni al cisto sumnjam da Elon i ekipa znaju za to. Prema tome, vijest kao vijest nije lazna, ali je ime mjesta nesretno. Lagano ga pomjesati sa drugim popularnijim lokacijama.

Eh sad dolazimo do ovoga o cemu ti pises. Jel trebalo ukinuti pomoc stanovnicima mozambijske gaze. Jebiga drug. To je sad stvar prioriteta. Cisto moralno - moj odgovor je NIJE. Ali sa aspekta prioriteta - nisam ni ja poslao pare za tu gazu. Zasto bih onda komandovao i kritikovao amerikance sta rade sa svojim parama. Njihove su pare i imaju svojih problema. Mislim da im je bitnije dati te pare da se pomogne stanovnicima Kalifornije nego stanovnicima Gaze. Ja razumijem ovu administraciju. Zasto bi se oni zaduzivali da pomognu nekim tamo crncima u mozambiku, a imali su par prirodnih katastrofa kod kuce. Mozda ti dijelis drugacije misljenje?
auf objašnjanja. zeznuli se ljudi. ja sam objasnio kako sam ja doživio tu vijest: previše nevjerovatnom da bih joj povjerovao i ispostavilo se tačnim. rekao bi čovjek da bi tu trebali sjediti ljudi sa malo više životnog iskustva od mene.

šta kada budu htjeli bombardovati neku državu pa se zajebu oko toponima? šta će onda biti? ko kad je Milo Đukanović mrtav pijan reko ministru odbrane da objave rat sa SADom. ovaj jadan to i uradio. pa ujutro Mili zvoni telefon, zove Buš mlađi i kaže: slušaj Milo, našli smo ti broj, još dok nađemo gdje je Crna Gora ima da vam se mame najebemo!

nego ovdje nema opravdanja i pokazuje MO ovog establišmenta: površnost, mrtvi populizam, glupost i bahatost. bitno je ispaliti glupost, a za 50% publike ostaće tačna vijest da je ovo palestinska Gaza. i Bog ih u suprotno neće moći uvjeriti.
A sta velis na ovaj dio da imaju pravo svoje pare trositi kako im volja?
ultima_palabra

#25359 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

apsidejzi wrote: 30/01/2025 13:38
Chmoljo wrote: 30/01/2025 11:32
apsidejzi wrote: 30/01/2025 09:58
Kazes da je cista laz i da nemaju ni jedan dokaz a ni ti ne nudis dokaz da je laz. Ova zena stoji tu sa svojim imenom i prezimenom i iznosi informacijua ti stojis iza nekog nickname-a i iznosis drugu infomaciju. KOme da vjerujem? Mene ne iznenadjuje ovo. Izmisljaju se projekti uveliko da bi se prale pare. Izgleda da vasi demokratski ljubimci i nisu bili bas takve cvjecke kakvim ih zelite vidjeti.

Haj probaj smisliti kako da potrosi trilion dolara od cega trebas sakriti par milijardi. Onda ti ovakvi projekti dobijaju smisao. 50 miliona na kondome u Gazi, par miliona tamo, par ovamo. Sace izaci na vidjelo svo demokratsko smece. Nisam ja ni za MAGA jer negativno uticu na mene, ali smatram da su dobra pojava u dugom roku. Ako nista, natjerace demokrate da se poprave i skontaju da nisu svemoguci bogovi. Kako mozes mirno spavati u SAD-u kad znas da je neko maznuo 50 miliona na ime kondoma u gazi a ti si uplatio dio tih para u porezu. Umjesto da slavis sto se otkrivaju lose stvari kod tvojih, ti guras glavu u pijesak. Treba ocistiti smece u svojoj avliji kako bi nam svima bilo bolje.
kondomi su išli u Gazu u Mozambiku, a Donald je u svojoj ograničenosti mislio da jadni američki narod daje pare da Hamasovci mogu guziti u miru.

no, riječ je zauzdavanju boleština u tom istom Mozambiku, između ostalog i AIDSa, te ti kurtoni nisu ništa manje značajni od lijekova za AIDS.

ako si, kako veliš protiv njih, onda bar ne leti na prvu kada ispale neku ovako nebuloznu stvar.

ova mala se propisno obrukala odmah u startu. da je amidža ovako nešto ispalio, opet bi bio pajac. ali ovima se i nacizam toleriše. sve jasno.
OK, priznajem da nisam znao da postoji Gaza u Mozambiku i vjerujem da nisi ni ti kada si prvi put vidio ovaj klip, i nakon medijskog izlaganja rijeci gaza kroz desetljeca, ne cudi da smo svi ovdje mislili da je rijec o palestinskoj gazi.

No ipak, nije laz kako ostali forumasi predstavljaju. Pare su isle za gazu i za kondome. Jel Elon mogao pomisliti isto kao i ti i ja i ova djevojka? Naravno da jeste. Ljudi smo. Niko ne mora znati za gazu u mozambiku isto sto niko ne zna za krajinu u bosni. mislim, znamo mi lokalni al cisto sumnjam da Elon i ekipa znaju za to. Prema tome, vijest kao vijest nije lazna, ali je ime mjesta nesretno. Lagano ga pomjesati sa drugim popularnijim lokacijama.

Eh sad dolazimo do ovoga o cemu ti pises. Jel trebalo ukinuti pomoc stanovnicima mozambijske gaze. Jebiga drug. To je sad stvar prioriteta. Cisto moralno - moj odgovor je NIJE. Ali sa aspekta prioriteta - nisam ni ja poslao pare za tu gazu. Zasto bih onda komandovao i kritikovao amerikance sta rade sa svojim parama. Njihove su pare i imaju svojih problema. Mislim da im je bitnije dati te pare da se pomogne stanovnicima Kalifornije nego stanovnicima Gaze. Ja razumijem ovu administraciju. Zasto bi se oni zaduzivali da pomognu nekim tamo crncima u mozambiku, a imali su par prirodnih katastrofa kod kuce. Mozda ti dijelis drugacije misljenje?
Sta bulaznis ti? Naravno da je laz. Ako izlazis pred novinare u ime predsjednika USA onda bi morao imati sve informacije i ne pricati ako nesto nije potvrdjeno. Da ne pricamo o Musku koji lafo vodi neku agenciju kojoj je posao da to zna (ako taj Doge uopste postoji i bavi se icim osim senzacionalizmom i lazima).

Da je Biden pricao o kondom bombama ismijavao bi se citav svijet mjesec dana, od ovoga smo navikli jbga.
Chmoljo

#25360 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

apsidejzi wrote: 30/01/2025 15:17
A sta velis na ovaj dio da imaju pravo svoje pare trositi kako im volja?
već je objašnjeno da i te pare imaju svoju namjenu. te su pare "soft power". to je ono na čemu su izgradili svoj status nedodirljive supersile.
karanana

#25361 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

to je ono sto u neku ruku kina radi sada.
Chmoljo

#25362 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

geoxx wrote: 30/01/2025 14:33 Cuj vijest nije lazna. Hladno covjek izjavio da se kondomi salju Hamasu da pravi bombe. Ovi ostali grade narativ i guslaju na tome, da pare idu Palestini i Hamasu. I nije lazno. Kad iduci put istovare Himarse u Kijevu kod Sanskog Mosta, isto ce tehnicki biti u pravu.

ima Kijevo i pored sarajeva... nadajmo se najboljem...
GandalfSivi

#25363 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Velkoski wrote: 30/01/2025 13:58 jer tim kikiriki parama kupuješ soft power na cijeloj planeti

i naravno da je bitno koja je Gaza, pogotovo u zadnjih godinu i po

mada, evidentno trolash tako da ne znam ni što pišem ovo

@GandalfSivi

vidjeh i ja na Redditu nekakva jaja od 15 dolara, al' valjda su to neka skuplja :mrgreen:
Jaja od $4 do $9 (zavisno od vrste i prodavnice). Pazi, imas ti prodavnica gdje sam ja ljetos vidio i kilu isjecene lubenice za $20, ali to su prodavnice gdje idu iskljucivo bogate babe koje ne pitaju koliko kosta…
jeza u ledja

#25364 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 30/01/2025 14:48
jeza u ledja wrote: 30/01/2025 00:16
Hahaha, jest smijesno.
Jedino smiješno u svemu ovome je konstantno kmečanje do jučer nedodirljivih birokrata. A i ova demokratska gradonačelnica je presmiješna:

Among the findings were $779,000 in village debt without receipts or an explanation of what was bought and a $171,000 bill for unexplained travel expenses to Las Vegas for a convention held by the International Council of Shopping Centers. Additionally, Henyard’s government reportedly spent $51,000 on area restaurants and simply wrote them off as meals or doughnuts.

https://ca.news.yahoo.com/mayor-involve ... 41777.html
Kakve veze ovo ima sa sidom u Africi?
biglebovski

#25365 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 30/01/2025 16:38

Pa za razliku od žalosne side u Africi, ova gradonačelnica i ovo kmečanje o smjenama u izvršnoj vlasti je smiješno. Eto sam ponudio riješenje, neka farma donira lijekove za HIV u Africi, malo pozitivnog PRa za razliku, a NGOovi koji implementiraju te projekte i koji i najviše para potroše neka se zapitaju kakve rezultate postižu, ja otkako znam za sebe toj africi se šalje humanitarna pomoć i svi im pomažu i najbogatiji kontinent i eto, sada su američki biraći izabrali da se malo ispitaju te politike, i ja ih u tome podržavam.

A da neki novi, pozitivniji vjetrovi pušu u SADu, potvrđuje i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, vlasnik najpoznatijih svjetskih luksuznih brendova koji je nakon posjete SAD-u pohvalio najnovije trendove te se obrušio na francusku birokratiju, tu, širom svijeta nedodirljivu i zakonom zaštičenu kategoriju ljudi.

plavi_E

#25366 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

Tramp i veliki broj frumasa na ovom forumu ne kontaju da je ta "americka pomoc" ustvari jedna od najvazniji grana njihove industrije. Ti kondomi za tu africku Gazu su kupljeni u Americi. Prakticno drzava finansira vlastitu proizvodnju. Isti je slucaj i ova vojna pomoc za Ukrajinu, 90% novca za vojnu pomocu u Ukrajini ostaje americkim firmama. I naravno kroz tu "pomoc" se siri uticaj u svijetu i kupuje se naklonost drzava, vladara, diktatora ali i obicne raje. Sad Tramp hoce da unisti najvazniji alat za pomoc americkoj privredi i sirenju americkg uticaja u svijetu. Stvarno je zasluzio nobelovu za ekonomiju. :-)
plavi_E

#25367 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

Ili evo uzmimo primjer onih americkih helikoptera za OS BiH. Americka vlada je trebala finansirati 90% za te helikoptere. Ali taj novac ide americkoj firmi koja od tog novca placa porez i svoje radnike koji takodje placaju porez na svoju zaradu. I naravno ide i servisiranje za te helikoptere. A dodatno Amerika siri svoj uticaj u ovom regionu. Ako Tramp uskrati tu pomoc prvo ce biti uskracena ta americka firma i taj americki radnik jer BiH nikad nece sama kupiti taj helikopter. Pr akticno sa tom pomoci Amerika finansira dobar dio svog izvoza raznih roba od kondoma do helikoptera.
plavi_E

#25368 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

Chmoljo wrote: 30/01/2025 14:18
Spoiler
Show
Velkoski wrote: 30/01/2025 13:58 jer tim kikiriki parama kupuješ soft power na cijeloj planeti

@GandalfSivi

vidjeh i ja na Redditu nekakva jaja od 15 dolara, al' valjda su to neka skuplja :mrgreen:
trumanova? :D
Za vrijeme Trumana pola svijeta je jelo americka jaja. Sad kako neki forumasi pricaju pola Amerike nece imati za jaja. :D
detroit-mercy

#25369 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

GandalfSivi wrote: 30/01/2025 16:06

@GandalfSivi

Jaja od $4 do $9 (zavisno od vrste i prodavnice). Pazi, imas ti prodavnica gdje sam ja ljetos vidio i kilu isjecene lubenice za $20, ali to su prodavnice gdje idu iskljucivo bogate babe koje ne pitaju koliko kosta…
Jel to galebaris, pa znas gdje se bogate babe podmiruju :izet:
GandalfSivi

#25370 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Mojne ga citirati molim te…

@Velkoski evo uzivo…

Organska, napolju koke trce, 24 kom $10…

Jeste Costco, ali opet…

Image
plavi_E

#25371 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

biglebovski wrote: 30/01/2025 17:15
Spoiler
Show

Pa za razliku od žalosne side u Africi, ova gradonačelnica i ovo kmečanje o smjenama u izvršnoj vlasti je smiješno. Eto sam ponudio riješenje, neka farma donira lijekove za HIV u Africi, malo pozitivnog PRa za razliku, a NGOovi koji implementiraju te projekte i koji i najviše para potroše neka se zapitaju kakve rezultate postižu, ja otkako znam za sebe toj africi se šalje humanitarna pomoć i svi im pomažu i najbogatiji kontinent i eto, sada su američki biraći izabrali da se malo ispitaju te politike, i ja ih u tome podržavam.

A da neki novi, pozitivniji vjetrovi pušu u SADu, potvrđuje i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, vlasnik najpoznatijih svjetskih luksuznih brendova koji je nakon posjete SAD-u pohvalio najnovije trendove te se obrušio na francusku birokratiju, tu, širom svijeta nedodirljivu i zakonom zaštičenu kategoriju ljudi.

pitati googleta za "LVMH child labour" pa ce biti jasnije. Kmeci jer mu drzava uzme od "tesko zaradjenog novca". Jeste tesko zaradjen ali za gladnu djecu koja mu izradjuju te proizvode.
ultima_palabra

#25372 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Zamisli bogatas hoce manje poreze i slabiju regulativu. Sokantno. Da nije slucajno zato da bi se jos vise obogatio? Treba dobro razmisliti o tom fenomenu.
biglebovski

#25373 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by biglebovski »

plavi_E wrote: 30/01/2025 17:47
pitati googleta za "LVMH child labour" pa ce biti jasnije. Kmeci jer mu drzava uzme od "tesko zaradjenog novca". Jeste tesko zaradjen ali za gladnu djecu koja mu izradjuju te proizvode.
Ma svi imaju neku falenku, niko ne valja, nema šta, samo, i jedino, birokratiju se ne smije propitivati, jer.... Oni su najpametniji, najsposobniji, ko smije ispitivati gdje i kako oni troše zajedničke pare. Ko se to usuđuje ispitivati njihovu efikasnost, to je smrtni grijeh.

U suštini, imamo diktaturu birokratije koju je evo neko malo zadrmao i sada kmečanje. I taj child labour dozvoljava i aminuje neki korumpirani birokrata u tim zemljama gdje se to dešava.

Kampanja mu je bila America First, rasturio na izborima i evo, za divno čudo, sprovodi to što je obećavao. Imaju izbori za 4 godine, strpite se, prihvatite poraz, uživajte bar vi u SAD-u, čuješ šta kaže ovaj Francuz, ako hožeš raditi zaraditi, fabriku na brod i pravac u Ameriku. Biće para, biće posla, uživajte. Zabrinuti za USAID :lol:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#25374 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sime_cipol »

GandalfSivi wrote: 30/01/2025 17:45

@Velkoski evo uzivo…

Jeste Costco, ali opet…

Image
Imaju i Faberzeova jaja, ali se ne jedu :D
Chmoljo

#25375 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

sime_cipol wrote: 30/01/2025 18:32
GandalfSivi wrote: 30/01/2025 17:45

@Velkoski evo uzivo…

Jeste Costco, ali opet…

Image
Imaju i Faberzeova jaja, ali se ne jedu :D
A tek labudova...
Post Reply