Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#25301 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 29/01/2025 21:45
jeza u ledja wrote: 29/01/2025 21:40 U Africi milioni ovise od ovih HIV lijekova.

Al sta fali, nek pocrkaju.
Neka doniraju proizvođači ljekova, šta fali, tri mjeseca doza dok se Trump malo ne smiri.
Ma ja, sta fali, nek pocrka par miliona Afrikanaca dok se Trump malo ne smiri. :thumbup:

Hahaha, jest smijesno.
karanana

#25302 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

pa kaze covjek da ulete proizvodjaci i doniraju lijekove a ne da pocrkaju.
apsidejzi

#25303 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Elon i njegov DOGE su otkrili i Trump je zaustavio jednu specificnu pomoc za Gazu. Naime, trebali su dobiti finansije u visini od 50.000.000 dolara za kondome. Sad nece dobiti. Gaza ce ostati bez kondoma u visini od 50 mil dolara. Jbt... koje se pare tu peru... Gazi trumpe, sve ih gazi i ne zali. Ja sam mislio da sam vidio sav jad i bijedu gaze kroz razne interesne skupine al da se neko sjetio da digne pare tako sto ce napraviti jedan ovakav projekat... eto ti.

dale cooper

#25304 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Polako dečki nedvojbeno će doći momenat kada će neka Trumpova odluka pogoditi i nekoga od vas. Nadam se da ćete i onda biti dosljedni
i reći de nam Donalde metni još. :mrgreen:
GandalfSivi

#25305 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Kako sam ja propustio da je Vivek popusio i DOGE?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#25306 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Trump directing the opening of Guantanamo Bay detention center to hold migrants in US illegally
https://apnews.com/article/trump-signs- ... dium=share

Evo i Aušvica, mashallah.
omar little

#25307 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

Velkoski wrote: 30/01/2025 01:03
Trump directing the opening of Guantanamo Bay detention center to hold migrants in US illegally
https://apnews.com/article/trump-signs- ... dium=share

Evo i Aušvica, mashallah.
a, sta je do sada bio?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#25308 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

mini Aušvic za odabrano društvo, sada otvaraju vrata za širu publiku

možda ubaice i native amerikanse
Dallas ICE office told to aim for 75 daily arrests: report
:zoka:
Rob_Atl

#25309 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

apsidejzi wrote: 30/01/2025 00:25 Elon i njegov DOGE su otkrili i Trump je zaustavio jednu specificnu pomoc za Gazu. Naime, trebali su dobiti finansije u visini od 50.000.000 dolara za kondome. Sad nece dobiti. Gaza ce ostati bez kondoma u visini od 50 mil dolara. Jbt... koje se pare tu peru... Gazi trumpe, sve ih gazi i ne zali. Ja sam mislio da sam vidio sav jad i bijedu gaze kroz razne interesne skupine al da se neko sjetio da digne pare tako sto ce napraviti jedan ovakav projekat... eto ti.

Cista laz, ni jedan dokaz nema za ovo, ama bas ni jedan. Lupaju brojke sad jer znaju da ce maga vjerovati sve sto kazu :-)
ultima_palabra

#25310 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

In fact, no condoms were sent to any part of the Middle East and just one small shipment — $45,680 in oral and injectable contraceptives — was sent to the region, all of it distributed to the government of Jordan.

The most common form of contraceptive paid for with USAid money was contraceptive implants for women ($23 million), followed by injectable ones ($17 million). Only about $7 million was allocated for “male condoms”.

Dan Evon, of the non-profit News Literacy Project, said: “It’s also worth noting that this is not a Biden programme. Trump, too, spent funds on sending contraceptives around the globe. In 2019, about $40 million was spent on contraceptives by the Trump administration.”
Ljudi nikako da nauce da su republikanci uvijek bili fabrika lazi (sjetimo se irackog oruzja za masovno unistavanje), a u zadnjih 10 godina to je otislo x100. MAGA pokret je u laganju tu negdje sa svojom ideoloskom bracom iz Rusije, Izraela i Srbije.

Ali bitno je da ona nabila krst dok laze, tu je i armija botova da to siri internetom... od tolikih lazi nesto ce se primiti.
Nisamsdaali

#25311 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nisamsdaali »

ultima_palabra wrote: 30/01/2025 02:07
In fact, no condoms were sent to any part of the Middle East and just one small shipment — $45,680 in oral and injectable contraceptives — was sent to the region, all of it distributed to the government of Jordan.

The most common form of contraceptive paid for with USAid money was contraceptive implants for women ($23 million), followed by injectable ones ($17 million). Only about $7 million was allocated for “male condoms”.

Dan Evon, of the non-profit News Literacy Project, said: “It’s also worth noting that this is not a Biden programme. Trump, too, spent funds on sending contraceptives around the globe. In 2019, about $40 million was spent on contraceptives by the Trump administration.”
Ljudi nikako da nauce da su republikanci uvijek bili fabrika lazi (sjetimo se irackog oruzja za masovno unistavanje), a u zadnjih 10 godina to je otislo x100. MAGA pokret je u laganju tu negdje sa svojom ideoloskom bracom iz Rusije, Izraela i Srbije.

Ali bitno je da ona nabila krst dok laze, tu je i armija botova da to siri internetom... od tolikih lazi nesto ce se primiti.
Ma bitno je da su ukinuli DEI, a to što su jedini kriteriji za ulazak u administraciju da si bijelac plave kose sa dvocifrenim IQom to ništa (Hegseth,RFK,ova žbljoha itd.)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#25312 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

jbg, na forumu imamo ove magatore koji šire ove nebuloze, sad zamislite kako je to preko bare

Turns out, the United States did send $50 million for STD prevention to Gaza ($83 million to be exact).

Just so happens, it was sent to the province of Gaza in Mozambique, the country located on the southeastern coast of Africa. Hamas in Gaza, Palestine, did not receive $50 million worth of U.S. condoms from that grant, like President Trump suggested earlier today.
Dead Man Walking

#25314 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dead Man Walking »

apsidejzi wrote: 30/01/2025 00:25 Elon i njegov DOGE su otkrili i Trump je zaustavio jednu specificnu pomoc za Gazu. Naime, trebali su dobiti finansije u visini od 50.000.000 dolara za kondome. Sad nece dobiti. Gaza ce ostati bez kondoma u visini od 50 mil dolara. Jbt... koje se pare tu peru... Gazi trumpe, sve ih gazi i ne zali. Ja sam mislio da sam vidio sav jad i bijedu gaze kroz razne interesne skupine al da se neko sjetio da digne pare tako sto ce napraviti jedan ovakav projekat... eto ti.
A led te yb, jel ono ti za sebe tvrdis da ne lupas gluposti po forumu il sam te zamjenio s nekim?
howdy

#25315 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by howdy »

Nek ti to neko pogleda.
sinuhe

#25316 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Zemlja u kojoj je Trump predsjednik najveći donator humanitarne pomoći. Da se zamisliš. :D
geoxx

#25317 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geoxx »

Dok zinu, slazu. Za tu slobodu govora se bore na ovom talogu od x-a, da mogu lagati u kilotonama.

Iako Trump vjerovatno ne laze svjesno. Dovoljno je glup da stvarno povjeruje u ovo.

Eno sad lik i strucnjak za avionske nesrece. Ovo ce biti ko sa Vucicem. Jel ubistvo, ide kriminalista Vucic da objasnjava narodu sta se desilo. Potres, ide seizmolog Vucic. U sve se razumiju.
jeza u ledja

#25318 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

dale cooper wrote: 30/01/2025 00:37 Polako dečki nedvojbeno će doći momenat kada će neka Trumpova odluka pogoditi i nekoga od vas. Nadam se da ćete i onda biti dosljedni
i reći de nam Donalde metni još. :mrgreen:
Ali bez kondoma.
vaučer

#25319 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

jeza u ledja wrote: 30/01/2025 08:40
Ali bez kondoma.
😂
splinter

#25320 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by splinter »

Teško je davati bilo kakve prognoze, možda neke kratkoročne, ali ovaj mandat narandžastog ako ništa biće vrlo dinamičan.
Nemam nekog vremena za foruma, pa napišem post, izbrišem i tako u krug. Pominjao sam ranije, zapravo to je bio moj jedini upis na ovoj temi o kadrovima koji je gore imenovani odabrao kao "udarne Igle" američkog javnog zdravstva (Robert F. Kennedy Jr i DR OZ :-).
Ali ovo što se trenutno dešava u USA i koliko mogu da pratim po kontaktima sa pojedinim "outbreak trackerima" i nekim kolegama ne sluti na dobro.
Već nekoliko mjeseci tamo prosto divlja H5N1 (virus gripe, tip A) na mnogim farmama prije svega koka nesilica i muznih krava. Spillover se već desio i bolest postaje raširena među ljudskom populacijom, sad taj human to human prenos je još sporan ali je navodno krenulo u Filadelfiji.
Koliko je zapravo ozbiljna stvar, uočeno je da virus ima dvije specifične mutacije, a zadnji put je to bilo 1918. godine za vrijeme španske gripe(tad na podtipu H1N1). Zabilježen je prenos sa ptica na krave, a potom i prenos na ljude i to preko mlijeka (u nekim saveznim državama u USA je tradicija korištenja neobrađenog mlijeka vrlo izražena).
Ali sve je ovo samo vrh ledenog brijega.
Osim što je postavio cirkusante na najvažnija mjesta zaštite javnog zdravstva, pomorandža je suspendovao uplate za WHO, a potom (što sam i pretpostavljao da će uraditi) naredio CDC-u da prekine, odnosno svede saradnju na minimum sa WHO.
Kakva god da je WHO, ovom je svijetu potrebna, pogotovu u vrijeme globalizacije, države članice imaju obavezu slati izvještaje o zdravstvenom stanju stanovništva ali i prijavljivati sve nove slučajeve zaraznih bolesti, kako bi takve informacije bile globalno dostupne.
Ne treba očekivati sad tamo neki novi Wuhan, niti razmišljati (bar trenutno) u tom pravcu, ali ovo će se odraziti i već se odražava na prehranbeni lanac, snabdjevanje hranom, najprije namirnica poput pilećeg mesa, jaja, mlijeka, pa i kravljeg mesa (sve kategorije). Također raste broj i oboljelih ljudi, prije svega onih koji su u direktnom kontaktu (farmeri, dobavljači), a to sve utiče i na radnu sposopnost, dok su bolnice u nekim mjestima već preopterećene.
O kojem obimu se radi, evo uzmimo za primjer da je pogođena i najveća farma jaja u USA, Rose Acre Farms, Seymour, Indiana sa oko 3 miliona jedinki. Ili npr da virus hara kalifornijskim mliječnim stadima, potvrđeno je još 5 zaraženih —ukupno do sada 732, odnosno 74% mliječnih stada u Kaliforniji je pozitivno je na test.
Vidim da je tamo sada cijena jaja npr žestoko skočila pa je 12 jaja npr 15 USD, ali to ovi naši amerikanci bolje znaju, neka potvrde ili demantuju.
Na kraju, bukvalno sve najvažnije zarazne bolesti su u USA u porastu, npr RSV, Metapneumo, COVID, Norovirus, atipčne upale pluća, Mycoplasma pneumoniae, "walking pneumonia" . Ok, neke su sezonske pa je to je i očekivano, ali svejedno jer dodatno opterećuju medicinski sustav.
Hronične i neinfektivne također, manje više.
I na kraju šlag na tortu, Kanzas je i zvanično proglasio epidemiju Tuberkuloze, najveću u istoriji USA.
ALi vratimo se na početak posta i likova pomenutih gore. Očekujem da će oni to sve promptno riješiti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25321 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

ovo je jednostavno sprečavanje nastavna pranja para koje se događalo u prethodnoj administraciji

naravno nova administracija će nastaviti prati pare na svoj način sa svojim ljudima
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#25322 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

kakvo pranje para?

https://coloradonewsline.com/2023/12/06 ... ass-audit/

evo dobar članak za magatore ako ćete o parama
The Pentagon just failed its audit — again. For the sixth time in a row, the agency that accounts for half the money Congress approves each year can’t figure out what it did with all that money.

For a brief recap, the Pentagon has never passed an audit. Until 2018, it had never even completed one.
apsidejzi

#25323 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Rob_Atl wrote: 30/01/2025 01:41

Cista laz, ni jedan dokaz nema za ovo, ama bas ni jedan. Lupaju brojke sad jer znaju da ce maga vjerovati sve sto kazu :-)
Kazes da je cista laz i da nemaju ni jedan dokaz a ni ti ne nudis dokaz da je laz. Ova zena stoji tu sa svojim imenom i prezimenom i iznosi informacijua ti stojis iza nekog nickname-a i iznosis drugu infomaciju. KOme da vjerujem? Mene ne iznenadjuje ovo. Izmisljaju se projekti uveliko da bi se prale pare. Izgleda da vasi demokratski ljubimci i nisu bili bas takve cvjecke kakvim ih zelite vidjeti.

Haj probaj smisliti kako da potrosi trilion dolara od cega trebas sakriti par milijardi. Onda ti ovakvi projekti dobijaju smisao. 50 miliona na kondome u Gazi, par miliona tamo, par ovamo. Sace izaci na vidjelo svo demokratsko smece. Nisam ja ni za MAGA jer negativno uticu na mene, ali smatram da su dobra pojava u dugom roku. Ako nista, natjerace demokrate da se poprave i skontaju da nisu svemoguci bogovi. Kako mozes mirno spavati u SAD-u kad znas da je neko maznuo 50 miliona na ime kondoma u gazi a ti si uplatio dio tih para u porezu. Umjesto da slavis sto se otkrivaju lose stvari kod tvojih, ti guras glavu u pijesak. Treba ocistiti smece u svojoj avliji kako bi nam svima bilo bolje.
Hendrix

#25324 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

apsidejzi wrote: 30/01/2025 09:58

Kazes da je cista laz i da nemaju ni jedan dokaz a ni ti ne nudis dokaz da je laz. Ova zena stoji tu sa svojim imenom i prezimenom i iznosi informacijua ti stojis iza nekog nickname-a i iznosis drugu infomaciju. KOme da vjerujem? Mene ne iznenadjuje ovo. Izmisljaju se projekti uveliko da bi se prale pare. Izgleda da vasi demokratski ljubimci i nisu bili bas takve cvjecke kakvim ih zelite vidjeti.

Haj probaj smisliti kako da potrosi trilion dolara od cega trebas sakriti par milijardi. Onda ti ovakvi projekti dobijaju smisao. 50 miliona na kondome u Gazi, par miliona tamo, par ovamo. Sace izaci na vidjelo svo demokratsko smece. Nisam ja ni za MAGA jer negativno uticu na mene, ali smatram da su dobra pojava u dugom roku. Ako nista, natjerace demokrate da se poprave i skontaju da nisu svemoguci bogovi. Kako mozes mirno spavati u SAD-u kad znas da je neko maznuo 50 miliona na ime kondoma u gazi a ti si uplatio dio tih para u porezu. Umjesto da slavis sto se otkrivaju lose stvari kod tvojih, ti guras glavu u pijesak. Treba ocistiti smece u svojoj avliji kako bi nam svima bilo bolje.
Najbolje da vjerujes Musku i njegovim tvitovima.

Kako ono bi u debati kad se cika Vance naljutio, nije bilo dogovoreno da se provjerava tacnost izjava. Nije fer.

I tebi opet nije jasno ko laze i obmanjuje javnost.

Risto Djogo je isto s imenom i prezimenom bio na televiziji.
apsidejzi

#25325 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Hendrix wrote: 30/01/2025 10:03
apsidejzi wrote: 30/01/2025 09:58

Najbolje da vjerujes Musku i njegovim tvitovima.

Kako ono bi u debati kad se cika Vance naljutio, nije bilo dogovoreno da se provjerava tacnost izjava. Nije fer.

I tebi opet nije jasno ko laze i obmanjuje javnost.

Risto Djogo je isto s imenom i prezimenom bio na televiziji.
A sta ako se ispostavi da je Musk istinu rekao?
Post Reply