Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zasto Nesic nije smjenjen nego je prihvacena ostavka?
zbog iste stvari, kao i u slučaju Galić, beneficija
Samo da se ne spinuje da neko namjerno nije izglasao smjenu.
Izglasana je i jedna idruga u parlamentu, nije došla do Doma Naroda.
Čisto da ne bude da svi udruženo i namjerno hoće nekoga da pripaze.
geoxx wrote: ↑29/01/2025 16:20
Predsjedavajuci odredjuje koji od dva zamjenika ministra odbrane ce obavljati duznost. Ne postoji nikakav rang.
Dan deseti ili koji vec, kako niko nije objasnio kako ce se smijeniti ministri iz SNSD. Zanimljivo da niko i ne pokusava, ali uredno jasu na valu Trojkine euforije oko imaginarne smjene vlasti.
HDZ i SNSD uvijek paze na svoje...Zukan je jedini tada skontao igru i blokirao prvi pokušaj prihvaćanja ostavke Galića....ali su to ovi vukli dok nisu provukli mjesec kasnije
Bosanski_kralj wrote: ↑29/01/2025 13:51
SDA i DF trebaju i smjenu Heleza podržati. Logično, jel
da nisu kreteni ko što jesu ne bi ni Kiflinu podržali, a kamo li inicirali
Zar ima neko da nije shvatio da je SDA (Srpskoj Državotvornoj Agenciji) nakon Bakirove potvrde uvijek bila važnija stranka (minder, budžet i tender) od države i državnih interesa. Njima je Dino/Gavrilo kako ga nazivaju mrži od Karadžić, Mladića i Dodika.
geoxx wrote: ↑29/01/2025 16:20
Predsjedavajuci odredjuje koji od dva zamjenika ministra odbrane ce obavljati duznost. Ne postoji nikakav rang.
Dan deseti ili koji vec, kako niko nije objasnio kako ce se smijeniti ministri iz SNSD. Zanimljivo da niko i ne pokusava, ali uredno jasu na valu Trojkine euforije oko imaginarne smjene vlasti.
Ja još uvijek mislim da će se svoditi na "mi htjeli, zla SDA nam nije dala", a ustvari nikad nije ni pokušano ozbiljno.
Otuda i ovdašnje botovanje, nabijanje retorike i slično.
Srediće to ćirilo šutke, mir-mir niko nije kriv.
Završiće se na Radmanoviću i idemo dalje do medalje.
Samo još da hoće onog podgrijanog mejta Špirića "maket".
NediM17 wrote: ↑29/01/2025 17:09
Pausal Forto kaze
Ono što bih radio da sam opozicija u Parlamentu, podržao bih sve što smjenjuje bilo koga, ali ne bih podržao imenovanje onoga što nije moja vlada. Podržao bih sve evropske zakone"
Ovo za kiflu nije veleizdaja jer ovaj nije SDA.
Naravno da je u toku formiranja vlasti hvalio Dodika,kako bi dobio poziciju VM i tada je moglo puno lakse bez Dodika al nisu imali hrabrost radi Covica jer im je postavio uslov da mora biti Dodik ako prave i VFBiH.
Ono cega se boji Dodik, meni je posebno zanimljivo
Imaju li Trojka+SDA+DF+SBiH+NS+ostale stranke i opozicija iz tkz.rs vecinu da izbace HDZ i SNSD?
Ako imaju,zasto to ne urade....
upitan wrote: ↑29/01/2025 17:41
Pausal Forto kaze
Ono što bih radio da sam opozicija u Parlamentu, podržao bih sve što smjenjuje bilo koga, ali ne bih podržao imenovanje onoga što nije moja vlada. Podržao bih sve evropske zakone"
Naravno da je u toku formiranja vlasti hvalio Dodika,kako bi dobio poziciju VM i tada je moglo puno lakse bez Dodika al nisu imali hrabrost radi Covica jer im je postavio uslov da mora biti Dodik ako prave i VFBiH.
Imaju li Trojka+SDA+DF+SBiH+NS+ostale stranke i opozicija iz tkz.rs vecinu da izbace HDZ i SNSD?
Ma savrsen plan, ne znam kako se nitko toga do sad nije dosjetio
Pausal Forto kaze
Ma savrsen plan, ne znam kako se nitko toga do sad nije dosjetio
Ovi sdaovci fkt ne kontaju da ima neko drugi ko je spreman razjebati status rahat patnje za nesto više, al jah sta očekivati od ljubimaca fadila koji bi bio vjecni premijer kao faraon da je mogao
Košarca--puno se uskurcio
malo je reć....treba Miletovog vrtnog patuljka vratiti u zaboravljenu zemlju
Pausal Forto kaze
imaju, ali ih za sastavljanje takve vlade moraju podržati SDA, DF u Predstavničkom i HDZ1990 u Domu naroda
a s obzirom da i SNSD i HDZ jedini imaju po 3 delegata u klubovima S i H u Domu naroda, ostaje otvorena opcija da HDZ i SNSD uvijek mogu blokirati rad ovog doma nedolaskom na sjednice ...zbog ovoga im kasabske čoke i udovoljavaju...mislim da je nekad bolje tjerat ih da blokiraju
Moram priznati da su zeleni botovi dosta unaprijedili strategiju i vjestine u ovoj godini. Sjecam se njihove čete koja je ordinirala po temi za rekonstrukciju pruge, i to je sve bilo tanko ko baslija i ocigledno.
Ovdje je vec to skrivenije, dobro upakovano. Cini mi se da su doveli premijerligasku ekipu na ove teme. Cak se i kritikuje SDA, da na povrsini izgledaju normalno, al se onda perfidno kreira osjecaj apatije, ubacuju insinuacije izmedju redova i "naivno" pita - pa zasto nije trojka dodika izbjegla 2022 (iako znaju da nije moglo, al nema veze), pa zasto se ne napravi probosanski blok (a znaju da je to do kolaca i sjebavanja trojkinih partnera, a ne zbog zastite drzave).
Mislim, providni ste i dalje al moze se pohvaliti rad SDA akademije ili ko vec trenira botove u Mehmeda Spahe.
Košarca--puno se uskurcio
malo je reć....treba Miletovog vrtnog patuljka vratiti u zaboravljenu zemlju
Njega je drzava trebala davno uhapsit i zatvorit zbog premlacivanja supruge. Smrad obicni.
Znaci, SDA i DF bukvalno planiraju isporuciti MVP HDZ-u u ruke i niko ne vristi izdaja? Halo @Prpa.ba i ostali. Hocemo li pricati o izdaji, gdje su sada principi?
Informacije Raport govore da bi SNSD-e sutra mogao glasati na Domu naroda Parlamenta za evropske zakone, ali da se odustane od smjena njihovih kadrova.
_BataZiv_0809 wrote: ↑29/01/2025 19:09Informacije Raport govore da bi SNSD-e sutra mogao glasati na Domu naroda Parlamenta za evropske zakone, ali da se odustane od smjena njihovih kadrova.
Ne nasjetate na te želje Sdfa i satelita ima, opozcija RS ako imaju imalo razuma kao i trojkasi ako se postave kako treba nece ni legitimni moci puno da kalkulise, Dodik ili EU ce morati da bira.
_BataZiv_0809 wrote: ↑29/01/2025 19:09Informacije Raport govore da bi SNSD-e sutra mogao glasati na Domu naroda Parlamenta za evropske zakone, ali da se odustane od smjena njihovih kadrova.
Treba ga(ih) bagerovati bez obzira kako glasao(li). Dotući posrnulog kabadahiju a ne davati mu pojas kao što je radio Izetbegović redovno i popuštao svaki puta isporučujućimu mu svaki put sve što je tražio samo da bi ostao na minderu.
Izetbegović je opet spremio spasilački pojas za Dodika a osvetnički gajtan za Konakovića.