SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#88551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

lezi ljebe da te jedem
suspect_zero

#88552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

nepass1 wrote: 29/01/2025 10:44 Pojeo ga secer, konacno
Ili kokain.....nece za njim niko puno plakati.
suspect_zero

#88553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

Laplace wrote: 29/01/2025 11:33
drug_profi wrote: 28/01/2025 21:03 Ko su ba Panteri?
organizacija-panteri-t165137.html
Ovo mi je promaklo, mislila sam da čitavo vrijeme pricate o nekoj grupi iz Srbije :? .....ovo kod nas i to hladno kod Senada u studiju :roll:
DaysleepeR

#88554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Kao da je kakva referenca biti kod Senada u studiju.
Dimu1927

#88555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

Laplace wrote: 29/01/2025 12:03 A šta sprečava regularne policijske snage ili odjel za vosokotehnološki kriminal da povremeno pokreću akcije u kojima će navlačiti pedofile, prikupljati dokaze i na kraju ih hapsiti? Hronična indolentnost ili zakonski okvir?
pa rade (donekle) ima formiran registar pedofila, kamaru ih je evidentirano, problem je sto se sve zavrsi na saslusanju, nema sankcija nema zatvora

nema cak ni gubljenja posla, sjetimo se zeta keme ademovica nastavnika u osnovnoj skoli grbavica, halo ministarstvo ga pokrilo, direktor ili direkorica skole ga pokrila... zataskalo se

sta je sa glumcem kasumovicem, godinu dana otkupio, da nije taj registar pedofila formiran pa neko vidio njegovo ime i pustio informaciju medijima niko ne bi ni saznao da je pedofil

pa sad skontaj koliko ih takvih jos ima... :oops:
suspect_zero

#88556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

DaysleepeR wrote: 29/01/2025 12:13 Kao da je kakva referenca biti kod Senada u studiju.
Doduse :oops:
BadBoy

#88557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote: 29/01/2025 11:34
last mohicans wrote: 29/01/2025 11:25
Naslovnica wrote: 29/01/2025 11:20
Ne očekujem ništa od te skupine, dapače, takve skupine su van zakona i kao takve ne bi smjele postojati.
Ovo što oni rade, u većini slučajeva, je mimo zakona.
Trebali bi biti sankcionisani u paketu sa pedofilčinama.
Neka se institucije koje se ne bave kriminalcima brinu o tome i donesu sud je li zakonski ili ne. Ja bih kao otac zenske djece uvijek potpisao da mi ovakvi zaštite dijete, a ne drzava koja riješava samo posljedice i to neuspješno i neadekvatno.
Ne razumijem, ti bi kao otac ženske djece potpisao da ti ovakvi zaštite dijete?
Kako misliš da će ti ovi zaštititi dijete?
A šta ti radiš?
I ja govorim kao otac ženskog djeteta, daleko im kuća od moje.
Koliko su pedofilčine bolesni i opasni, toliko su i ove spodobe, na svoj način.
Ko su ba oni, kakva ovlaštenja i kvalifikacije imaju da mi oni "štite dijete" ili da vrše nekakvu provedbu zakona i pravde, u čije ime?
Nikako ne podržavam ovakvu vrstu samoorganizovanja, veoma opasno.
Uostalo, šta su oni, udruženje građana, NGO, doo, djl, obr, WTF?!
Da mu ne odgovaram i ja pojedinačno, sve si mu dobro odgovorio.

Još frajer misli da branim ovog Benjamina. Kod nas baš ima visoko procenat funkcionalno nepismenih ljudi.
dragma
Vozim: Pješe

#88558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dragma »

last mohicans wrote: 29/01/2025 11:09 9
jagugu wrote: 29/01/2025 10:29
Saznajemo: U Sarajevu pronađeno tijelo Nijaza Karkelje Niske

Muškarac čije je tijelo pronađeno jutros, 29. januara, na Teheranskom trgu u naselju Saraj-Polje je kontroverzni sarajevski ugostitelj Nijaz Karkelja Nisko, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Karkelja iza sebe ima podeblji policijski dosije, premda nikada nije sudski osuđivan.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-h ... ske/576926
Ključna rečenica u svemu. Znalo se da je bio tiper za ukradena auta, veza otkup, :-) itd. Nikad ga nisu procesuirali. Bravo pravna država. Penzioneru sa dugovanjima za neki račun ćete se naklatiti na kosti.
:shock:

Kod nas biti novinar podrazumjeva umjece kreativnog pisanja tekstova zanimljivih za čitanje dok se tajne zanata mogu vremenom naučiti, a i ne moraju.
Svako iole upucen u desavanja u sarajevskom podzemlju se sjeca video priloga snimljenog prije desetak godina u kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Ustikolini u kojem borave osobe (naglasavam) osuđene zbog pokusaja ubistava, organizovanog kriminala, teskih razbojnistava, proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga...
Boravak pomenutog hairlije u navedenom zavodu je u to vrijeme pokrenuo mnoga pitanja i čuđenje javnosti kako to (i zahvaljujući čijem uticaju) da kriminalac poput njega bude nagrađen edukativnim tecajem hortikulture umjesto dugogodisnjom robijom.

last mohicans

#88559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

BadBoy wrote: 29/01/2025 12:38
last mohicans wrote: 29/01/2025 11:25

Neka se institucije koje se ne bave kriminalcima brinu o tome i donesu sud je li zakonski ili ne. Ja bih kao otac zenske djece uvijek potpisao da mi ovakvi zaštite dijete, a ne drzava koja riješava samo posljedice i to neuspješno i neadekvatno.
A šta ti radiš?
Ko su ba oni, kakva ovlaštenja i kvalifikacije imaju da mi oni "štite dijete" ili da vrše nekakvu provedbu zakona i pravde, u čije ime?

Još frajer misli da branim ovog Benjamina. Kod nas baš ima visoko procenat funkcionalno nepismenih ljudi.
Šta ima pismeni, nismo te poznali. Prvo, badboy, ti si napisao iako je nevin? Ko, neki xy tip ili ovaj Aganović? Moraš biti jasan u svojim upisima, ne čitamo ti mi misli. Pitanje za tebe, kako će biti nevina matora drtina od 40-50-60 godina koja se predstavlja kao dečko od 17 i doći na dogovoreni sastanak sa maloljetnom djevojkom? Prvo to, jer ovi panteri takve fataju, koji se lažno predstavljaju. Naslovnica, zaštitili bi onako kako to oni rade, spriječili nekog predatora da dođe do mog dijeteta, eto kako. Konkretno za moje dijete bi morali biti involvirani u cijelu priču, ali nadam se da mi nekad neće zatrebati. Misliš da bi ti vlastito dijete reklo da ide na dejt sa nekim dečkom koji joj se takav predstavio? Ako tvoje dijete bi, svaka čast za tvoj odgoj, povjerenje i razumijavanje. Baš sam imao skoro situaciju sa uzrastom moje starije. Bolje da ne pričam. Niste svijesni u kakvom okruženju djeca danas žive. Ako vjerujete svojoj djeci, a i oni vama, pročešljajte im malo naloge na društvenim kanalima. Svako dijete ima po dva naloga, pogledajte kako se obraćaju jedni drugima, kako komuniciraju. Ko im se sve obraća i na koji način, itd. Svijet oko nas nimalo niie ružičast, dapače.
BadBoy

#88560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

last mohicans wrote: 29/01/2025 12:51
A šta ti radiš?

Šta ima pismeni, nismo te poznali. Prvo, badboy, ti si napisao iako je nevin? Ko, neki xy tip ili ovaj Aganović? Moraš biti jasan u svojim upisima, ne čitamo ti mi misli. Pitanje za tebe, kako će biti nevina matora drtina od 40-50-60 godina koja se predstavlja kao dečko od 17 i doći na dogovoreni sastanak sa maloljetnom djevojkom? Prvo to, jer ovi panteri takve fataju, koji se lažno predstavljaju. Naslovnica, zaštitili bi onako kako to oni rade, spriječili nekog predatora da dođe do mog dijeteta, eto kako. Konkretno za moje dijete bi morali biti involvirani u cijelu priču, ali nadam se da mi nekad neće zatrebati. Misliš da bi ti vlastito dijete reklo da ide na dejt sa nekim dečkom koji joj se takav predstavio? Ako tvoje dijete bi, svaka čast za tvoj odgoj, povjerenje i razumijavanje. Baš sam imao skoro situaciju sa uzrastom moje starije. Bolje da ne pričam. Niste svijesni u kakvom okruženju djeca danas žive. Ako vjerujete svojoj djeci, a i oni vama, pročešljajte im malo naloge na društvenim kanalima. Svako dijete ima po dva naloga, pogledajte kako se obraćaju jedni drugima, kako komuniciraju. Ko im se sve obraća i na koji način, itd. Svijet oko nas nimalo niie ružičast, dapače.
Jel ti shvataš koliko su ti slučajevi kompleksni a ponajviše zbog efekta koji imaju na žrtve? Ne može se tako "obračunavati" sa tim vrstama djela, jednostavno ne može.

Kažem ti da ne branim Aganovića, znam dobro ko je i šta je i vazda je konj bio ali reći da nekoga treba ubiti tj "govno ne treba da hoda po zemlji" je pogrešno.
Laplace

#88561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

DaysleepeR wrote: 29/01/2025 12:13 Kao da je kakva referenca biti kod Senada u studiju.
To bi bila antireferenca. Čini mi se da nema budale ili prevaranta iole poznatijeg van mjesta rođenja kog Senad nije ugostio u svojoj emisiji.
dječak sa šibicama

#88562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Zbog Niske svojevremeno pala cijela interventna jer su "bili pregrubi", slucaj Zujevina, lik nikad robije nije dobio, krimos od glave do pete.

S obzirom da se uslikavao sa Svrakicima na famoznim protestima ZB, rekao bih da je imao debelu politicku zaledjinu.

Nista novo, kod nas se podobnima sve zataska, recimo za jednog estradnog umjetnika nikada se nije u javnosti saznalo da je bio sa ljubavnicom u trenutku stanovite nesrece. Nije ni bitno uostalom jer je samo sebi naudio, ali kako se stvari zataskaju kad se hoce. I ko zna sta se jos ispod tepiha pomete.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#88563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

ne prozivaj halida :cry: :lol:
noviclan

#88564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

dragma wrote: 29/01/2025 12:42
last mohicans wrote: 29/01/2025 11:09 9
Ključna rečenica u svemu. Znalo se da je bio tiper za ukradena auta, veza otkup, :-) itd. Nikad ga nisu procesuirali. Bravo pravna država. Penzioneru sa dugovanjima za neki račun ćete se naklatiti na kosti.
:shock:

Kod nas biti novinar podrazumjeva umjece kreativnog pisanja tekstova zanimljivih za čitanje dok se tajne zanata mogu vremenom naučiti, a i ne moraju.
Svako iole upucen u desavanja u sarajevskom podzemlju se sjeca video priloga snimljenog prije desetak godina u kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Ustikolini u kojem borave osobe (naglasavam) osuđene zbog pokusaja ubistava, organizovanog kriminala, teskih razbojnistava, proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga...
Boravak pomenutog hairlije u navedenom zavodu je u to vrijeme pokrenuo mnoga pitanja i čuđenje javnosti kako to (i zahvaljujući čijem uticaju) da kriminalac poput njega bude nagrađen edukativnim tecajem hortikulture umjesto dugogodisnjom robijom.

Ode masinski tehnicar :(
noviclan

#88565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Predložen pritvor monstrumima Aganoviću i Hajdareviću: Silovali djevojku na Ilidži i sve snimali, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/95 ... e-snimali

Ovi ako ne dobiju maksimalnu i kastraciju, jeb'o nase pravosudje
suspect_zero

#88566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

Velkoski wrote: 29/01/2025 16:21 ne prozivaj halida :cry: :lol:
Jesi zločast :D nije taj Halid, onaj drugi je :mrgreen:
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#88567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hilmija frlj »

dječak sa šibicama wrote: 29/01/2025 16:20 Zbog Niske svojevremeno pala cijela interventna jer su "bili pregrubi", slucaj Zujevina, lik nikad robije nije dobio, krimos od glave do pete.

S obzirom da se uslikavao sa Svrakicima na famoznim protestima ZB, rekao bih da je imao debelu politicku zaledjinu.

Nista novo, kod nas se podobnima sve zataska, recimo za jednog estradnog umjetnika nikada se nije u javnosti saznalo da je bio sa ljubavnicom u trenutku stanovite nesrece. Nije ni bitno uostalom jer je samo sebi naudio, ali kako se stvari zataskaju kad se hoce. I ko zna sta se jos ispod tepiha pomete.
Bio đukela, živio ko đukela, krepo ko đukela.
karanana

#88568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

snimali? bojao sam se da nece biti njihova rijec protiv njene, tipa: sama je htjela. ali ako ima inkrminirajuci video, nadam se da ce sudjenje biti kratko a presuda zestoka.
caseytron

#88569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by caseytron »

BadBoy wrote: 29/01/2025 12:55
last mohicans wrote: 29/01/2025 12:51

Jel ti shvataš koliko su ti slučajevi kompleksni a ponajviše zbog efekta koji imaju na žrtve? Ne može se tako "obračunavati" sa tim vrstama djela, jednostavno ne može.

Kažem ti da ne branim Aganovića, znam dobro ko je i šta je i vazda je konj bio ali reći da nekoga treba ubiti tj "govno ne treba da hoda po zemlji" je pogrešno.
Treba ubit silovatelje.
Tananarive

#88570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tananarive »

hilmija frlj wrote: 29/01/2025 17:02
dječak sa šibicama wrote: 29/01/2025 16:20 Zbog Niske svojevremeno pala cijela interventna jer su "bili pregrubi", slucaj Zujevina, lik nikad robije nije dobio, krimos od glave do pete.

:lol:
noviclan

#88571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Tananarive wrote: 29/01/2025 17:19
hilmija frlj wrote: 29/01/2025 17:02

:lol:
Ako je himlija garibovic onda je Đ
Dimu1927

#88572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

Dvije djevojke prije mjesec prijavljivale Benjamina Aganovića za prijetnje silovanjem, niko nije reagirao

Vijesti
Benjamin Aganović, uhapšen je pod sumnjom da je počinio silovanje na Ilidži, a prije mjesec dana pokušao je napastvovati druge dvije ženske osobe, piše Avaz.

Jedna od njih je sve to prijavila policiji Kantona Sarajevo, a Aganović nije pozvan ni na informativni razgovor.

panteri su problem eeeee

joj jebem li vam
zla_kraljica

#88573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zla_kraljica »

Problem tako neki Panteri, kao ko su oni da zakon uzimaju u svoje ruke. Treba pustiti policiji da to rijesi. Da nije mozda ovoj policiji? Mogli su spasiti ovu djevojku traumi, ponizenja i svega sto je dozivjela samo da su htjeli.
https://www.facebook.com/share/p/1FVLakGGJL/
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#88574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

kad vec tako razmisljamo onda je i alija mogao spasiti mnoge zrtve da je potpisao kutiljerov plan :thumbup: :bih:
Hakiz

#88575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Dimu1927 wrote: 29/01/2025 18:01
Dvije djevojke prije mjesec prijavljivale Benjamina Aganovića za prijetnje silovanjem, niko nije reagirao

Vijesti
Benjamin Aganović, uhapšen je pod sumnjom da je počinio silovanje na Ilidži, a prije mjesec dana pokušao je napastvovati druge dvije ženske osobe, piše Avaz.

Jedna od njih je sve to prijavila policiji Kantona Sarajevo, a Aganović nije pozvan ni na informativni razgovor.

panteri su problem eeeee

joj jebem li vam
Problemi se međusobno ne isključuju.
Post Reply