Dešavanja u Srbiji

skupljac_zeljeza

#67476 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skupljac_zeljeza »

Karikaturist wrote: 28/01/2025 12:34 Svakako bi vrlo lahko svi mogli pasti, nema neke razlike.
Pala je Vlada i sada je u tehničkom mandatu što znači da ne može da predlaže zakone Skupštini itd. Vučević tvrdi da zna ko je kriv za sve ovo.

costacurta

#67477 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

skupljac_zeljeza wrote: 28/01/2025 16:20
Karikaturist wrote: 28/01/2025 12:34 Svakako bi vrlo lahko svi mogli pasti, nema neke razlike.
Pala je Vlada i sada je u tehničkom mandatu što znači da ne može da predlaže zakone Skupštini itd. Vučević tvrdi da zna ko je kriv za sve ovo.

Jučer ga zove da se vanredno obrate javnosti, dan poslije ga nogira?! :shock:
insaneinthebrain

#67478 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insaneinthebrain »

padaj glavo, silo i nepravdo :izet:

SmokingMan

#67480 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

Ne mogu vjerovati da sam pregledao, preslušao do posljednjesekund.

Meni je najjači lik bio onaj što se olešio kao zemlja. :D

Nepozvan prilazi Šaroviću i kaže: "Kako mislite da riješite ova problem?"

A samo što nije zaspao stojeći. :lol:
skupljac_zeljeza

#67481 Re: Dešavanja u Srbiji

SmokingMan wrote: 28/01/2025 21:11 Ne mogu vjerovati da sam pregledao, preslušao do posljednjesekund.

Jedan komentar ispod, a sve je ovo ovako zahvaljujući voditelju Nemanji koji ima refleks za svaki odgovor. Nije mu ni teško sa izmanipulisanima.
Ovo je za Pulicerovu nagradu. Ovaj film pokazuje bolje nasu drzavu od bilo cega sto sam odgledao u svom zivotu. Pokazuje nase ljude, ovo je sve divan i posten svet nacelno. Napacen, izmrcvaren ali posten i dobar. I sto je najvaznije pokazuje ovu zlu vlast koja ovim ljudima manipulise. Svaka cast Sarovicu za novinarstvo!
karanana

#67482 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by karanana »

hujdur007 wrote: 28/01/2025 16:00
DaysleepeR wrote: 28/01/2025 10:42
karanana wrote: 27/01/2025 23:21 meni malo baca na jedna si jedina tako da je dobro, fino to studentice izvode. ima tu materijala.
treba nam tema naj studentice/ucesnice protesta. betonjara. jel neka poznata?

edit: ana mihajlovski. 42 kuke jarane.
Ana izgleda tačno kako i treba da izgleda žena od 42 godine koja drži do sebe.
Ima kćerku od 19 godina (Iva Stamenković)
https://www.instagram.com/ivastamen/?ut ... e=ig_embed
vau. sad znam o cemu cu malo razmisljati i sta zamisljati kad prilegnem...mama i kcerka....nesto, mozda na moru, mozda ja dosao da popravim struju kod njih dvije u stan.....
Image
sumirprimus

#67483 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

Prijavljen!
SmokingMan

#67484 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

skupljac_zeljeza wrote: 28/01/2025 21:54
SmokingMan wrote: 28/01/2025 21:11 Ne mogu vjerovati da sam pregledao, preslušao do posljednjesekund.

Jedan komentar ispod, a sve je ovo ovako zahvaljujući voditelju Nemanji koji ima refleks za svaki odgovor. Nije mu ni teško sa izmanipulisanima.
Ovo je za Pulicerovu nagradu. Ovaj film pokazuje bolje nasu drzavu od bilo cega sto sam odgledao u svom zivotu. Pokazuje nase ljude, ovo je sve divan i posten svet nacelno. Napacen, izmrcvaren ali posten i dobar. I sto je najvaznije pokazuje ovu zlu vlast koja ovim ljudima manipulise. Svaka cast Sarovicu za novinarstvo!
Tačno tako, svako koga sam čuo pojedinačno mi je bio nekako izmrcvaren nekom socijalnom neimaštinom, nisu to uopšte loši ljudi, već jednostavno je tu većina dovedena da i ne zna zapravo zbog čega bi i podržala vućića, doslovno da vidiš slijeganje ramena i nekog beznađa kojem odišu. Čim imaš normalan pristup sa ljudima, nisi agresivan, već im jednostavno pristupaš, oni jednostavno bivaju ono što jesu, i govore ono što misle, čak i sa zastajkivanjem, ali govore.
suspect_zero

#67485 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by suspect_zero »

Baš tako Smoking, ja počela gledati hajde reko da se nasmijem....nije smiješno, tužno je....polupismen svijet, sirotinja, obični radnici koji su došli što im je naređeno, ljudi sa margina koji se plaše svoje sjene...u biti pošten svijet koji jedva sastavlja kraj sa krajem, ali neobrazovan.
Dok sinoć na Autokomandi a i svih ovih dana pismena, elokventna omladina koja nije možda fizički jaka ali ima stav, argumente i pamet.
Dvije krajnosti, s tim da je sa prvom skupinom prelako manipulirati.
Paralela koja bi se mogla povući i kod nas.
alijagoro

#67486 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by alijagoro »

Ja konto da pogledam,kontam reko par minuta,kad ono preko 3 sata :-D
Bossona

#67487 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

SmokingMan wrote: 28/01/2025 08:56 Koristi se masovnost radi lakše infiltracije. Bezbeli će redari zaustaviti marš dok nepročiste masu od 40.tak milja ljudi od ovih litijaša. Neće ni radi toga da ne bi došlo nereda unutar kolone, valjda se nadaju da će ovi odustati. Ali litijaši su svkako mentalitta Nedićevaca i Ljotićevaca, malo na ovu malo na onu stranu, kao za vrijeme nacističke okupacije Balkana. Odlučit će se oni sa kime će, onda kada se situacija iskristališe. Iako im ovi sveukupno kvare koncept i dojam protesta. Do njih je šta žele.

Ostavka chunoglavog premijera je dogovorena dimna zavjesa u režiji Ace koji nakon što je tvrdio kako samo ta prokleta nadstrešnica nije renovirana a sada nako pada kaže da radovi nisu završeni. Mislio je da će umiriti studente ovim igrokazom ali oni ne odustaju i traže da im se sudi za ubistvo 15 građana.

Posljedica sinošnjih režimskih batinaša prilikom napada na djevojku iz Novog Sada, koja je završila u hitnoj sa teškim povredama nanešenim bejzbol palicom od strane Acinih “lojalista” https://www.youtube.com/watch?v=c9nSFC3_GyY

Ova Acina izjava je u biti najava jedan od scenarija, što će biti povod za uvođenje vanrednog stanja od strane Ace i njegove mafijaške stranke.
Do sada je oklijevao jer zna da su krivi za pad nadstrešnice i da batina ima dva kraja sa nepredvidivm ishodom.

tramvajtrojka

#67488 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tramvajtrojka »

SmokingMan wrote: 28/01/2025 23:16
skupljac_zeljeza wrote: 28/01/2025 21:54

Tačno tako, svako koga sam čuo pojedinačno mi je bio nekako izmrcvaren nekom socijalnom neimaštinom, nisu to uopšte loši ljudi, već jednostavno je tu većina dovedena da i ne zna zapravo zbog čega bi i podržala vućića, doslovno da vidiš slijeganje ramena i nekog beznađa kojem odišu. Čim imaš normalan pristup sa ljudima, nisi agresivan, već im jednostavno pristupaš, oni jednostavno bivaju ono što jesu, i govore ono što misle, čak i sa zastajkivanjem, ali govore.
zato sto je i on sam bio radikal i to jedan od najčešćih vucic je po radikalstvu bio mala maca za njega, izmedju njega i vucica je puklo kad mu je vucic jebao majku u sms poruci koju mu je on poslao kad je potpisao briselski sporazum da je izdajnik drzave i naroda, nakon cega ne vucic izgubio kocnicu i nagovorio mu se :lol:
mayab

#67489 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mayab »

Image
problemnatravunu

#67490 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by problemnatravunu »

Hahahah, koja bolesna televizija hahahaha
mishic

#67491 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

Svi Vučićevi mediji, silna propaganda i nebrojene laži padaju u vodu jer narod više ništa od toga ne uzima za ozbiljno i ne vjeruje im.

Na drugoj strani prava istina i gole činjenice iznose se na Tik-Toku, You-Tubu i drugim mrežama i postaje potpuno jasno do koje mjere je narod ogorčen i šta zapravo misli o Vučiću, njegovom režimu i režimima koji su im prethodili i koji su ih iznjedrili.

Narod je konačno skontao da ih Cincar iz Čipuljića kalaiše kao što su mu pretci decenijama po BiH selima i gradovima kalaisali bakreno posuđe sve dok nisu skontali da bi u interesu nacionalista iz Srbije za lovu mogli da počnu srbovati po BiH kako bi se prostor za veliku Srbiju mogao proširiti i na područja gdje Srba nikada nije bilo.

Istina u Srbiji je bila pokopana i decenijama su režimi bdjeli nad njenim grobom ali se mimo svih očekivanja konačno budi, vaskrsava i nezaustavljivo širi. Nametnuto fašiziranje društva stvorilo je antagonizme, višestruko podijelilo društvo, razvilo tenzije do neslućenih razmjera i neminovan je okršaj demokratskih sa fašističkim snagama.

RS koja je sve to kopirala doživljava sličan preobražaj, slabo vidljiv i manje glasan, ali snage koje uviđaju nadolazeću propast Dodikove zaostavštine iz njegovog "copy-paste" perioda sve su glasnije i slobodnije dok režim škripi zubima i prijeti uviđajući da mu se bliži kraj. A uz kraj ide i o d g o v o r n o s t kako u RS tako i u Srbiji. Ni Vučićev Rio Tinto tu više ne može pomoći.
dulekrele

#67492 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dulekrele »

Nemanja seseljova bivsa perjanica. Haj makar je dosao pameti.
suspect_zero

#67493 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by suspect_zero »

dulekrele wrote: 29/01/2025 13:51 Nemanja seseljova bivsa perjanica. Haj makar je dosao pameti.
Los političar, zadojen i nesto ne vjerujem da je došao pameti nego mu sada ovako odgovara....ali nije loš ovako kao novinar.
skupljac_zeljeza

#67494 Re: Dešavanja u Srbiji

Studenti dižu motku, haman može im se. „Ostavke, pa robija“
suspect_zero

#67495 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by suspect_zero »

https://youtu.be/gda826rsg4U?si=rntoKtFPVHxtnZLg

I ovo Čudo je iz Srbije :D jeli ova zena fakat ovako luda ili samo radi posla kod onog Šmrkalja :-)

Komentari :lol:
Bossona

#67496 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

Acin megafon Krle priča (boluje od iste bolesti) kao i bugojanski Cincar,.....

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#67497 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

karanana wrote: 27/01/2025 23:21 meni malo baca na jedna si jedina tako da je dobro, fino to studentice izvode. ima tu materijala.
treba nam tema naj studentice/ucesnice protesta. betonjara. jel neka poznata?

edit: ana mihajlovski. 42 kuke jarane.
Image
swanfilter

#67498 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by swanfilter »

karanana wrote: 28/01/2025 22:00

vau. sad znam o cemu cu malo razmisljati i sta zamisljati kad prilegnem...mama i kcerka....nesto, mozda na moru, mozda ja dosao da popravim struju kod njih dvije u stan.....
Image
Dobro se drzi sa 42? Meni ona izgleda jedva 30 ...
skupljac_zeljeza

#67499 Re: Dešavanja u Srbiji

Neki nas plaše Grenelom da bi bio na strani Vučića i Dodika u njihovim crnim namjerama, a ne može da pomogne trenutno ništa Vučiću. Edvard Džozef sa Džons Hopkins Univerziteta kazao je za N1....
N1: Pretpostavljam da to govorite zbog onoga što je gospodin Grenel rekao u svojoj objavi da SAD ne podržavaju one koji jurišaju na institucije. Zanimljivo je da to dolazi od osobe koja je sada u Trampovoj administraciji, znajući šta je Tramp uradio 6. januara 2021. Ali kako ste videli Grenelov stav? I da li predstavlja stav SAD?

Prvo, nisam to rekao zbog onoga što je gospodin Grenel. Iskreno verujem da je važno biti oprezan i koristimo reč oprezni kada komentarišemo ovo. Reč je o budućnosti Srbije. Stranci poput mene bi trebalo da budu veoma oprezni u komentarima. Ne treba da tumače stavove građana i drugih. Ali gospodina Grenela mogu da komentarišem, mogu. On je Amerikanac, ja sam Amerikanac i to mogu slobodno da komentarišem. I smatram da je bilo ironično da govori o potrebi poštovanja zakona kada smo ubrzo nakon toga imali ovaj nasilni incident u Novom Sadu. I to priznaje vlast, priznaje bivši premijer Vučević kao razlog što je podneo ostavku. To je priznala i sama vlast. Da je bilo tog nasilja i da je to nasilje bilo neprihvatljivo. Nasilje nad demonstrantima, studentima. Nasilna reakcija. Zato smatram da je ironično što je gospodin Grenel dao taj komentar, kada je odmah nakon toga bilo još više dokaza da nasilje dolazi od onih koji podržavaju vladu. Da podsetim na nešto o gospodinu Trampu, predsedniku Trampu, jer je on pravi američki autoritet. Ne Ričard Grenel ili drugi.

https://n1info.rs/vesti/edvard-dzozef-z ... o-grenela/
skupljac_zeljeza

#67500 Re: Dešavanja u Srbiji

Odoše pješke u Novi Sad iz Beograda. Najavljuju u subotu neviđen skup u Novom Sadu.

Post Reply