Narod i Pravda (Konakovic)

Prpa.ba

#39076 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

JoseMujica wrote: 28/01/2025 13:34 navrat na nos sklepanu gomilu nafuranih i prepotentnih budala koje povezuje prezir i mržnja prema sopstvenim glasačima, a pri tome se još ne gotive između sebe
Opisao si cijelu bosnjacku politicku scenu. :mrgreen:
DaysleepeR

#39077 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaysleepeR »

Ako išta ima rezultate u zadnje dvije godine to je diplomatija.
EU put, UN rezolucija o Srebrenici, konačno nam dolaze šefovi država u posjetu, a sve je to rezultat pametne diplomatije u odnosu na mrak koji je vladao 8 godina prije toga.
Koliko su jaki sitnošićarski interesi i mahala politika dovoljno govori da su tako velike pomake za državu uspjeli svesti na ništa svojim botovanjem i PR-om.
drug_profi

#39078 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 28/01/2025 14:19
drug_profi wrote: 28/01/2025 14:16 Nije mujica objektivan, koliko god mislio da jeste
samo pokušavam biti na temelju informacija koje imam, vidim, čujem....nekada i sama informacija nije tačna...niko od nas nije objektivan, da se ne lažemo

hajde budi pošten jel branim ili propagiram iti jednu sranku?
Ma druže vidi...
U situaciji kad imaš ovakvo sranje od države i društva, u koje te je svukla jedna stranka koja je uzela sebi tapiju na patriotizam, a zapravo mafija kojoj (sad se ispostavalja) je nOrod samo izreka, ustvari nebitna stvar, i dok postoji realna opasnost da se ta stranka vrati za kontrole vlasti, nipošto ne prihvatam i ne smijem biti objektivan na način kako ti to želiš biti.
Dakle objektivnost ostvljam za vremena kad budemo imali dvije opcije. Sad nemamo opcija. Jedini izbor je ne dati SDA nazad na vlast.
I to treba svojim komentarima podržavati.
Kritika ponekad stoji, ali treba dugo i puno sranja da naprave da bi sustigli SDA po zloglasnosti.
drug_profi

#39079 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

DaysleepeR wrote: 28/01/2025 14:19 Ako išta ima rezultate u zadnje dvije godine to je diplomatija.
EU put, UN rezolucija o Srebrenici, konačno nam dolaze šefovi država u posjetu, a sve je to rezultat pametne diplomatije u odnosu na mrak koji je vladao 8 godina prije toga.
Koliko su jaki sitnošićarski interesi i mahala politika dovoljno govori da su tako velike pomake za državu uspjeli svesti na ništa svojim botovanjem i PR-om.
Smije li se neko okladiti da bi 8 godina trojke u diplomatiji BiH bilo sa istim rezultatima kao 8 godina SDA?
Ja tvrdim da ne bi. Ja mislim da bi već otvarali poglavlja.
Styling

#39080 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

drug_profi wrote: 28/01/2025 14:40
DaysleepeR wrote: 28/01/2025 14:19 Ako išta ima rezultate u zadnje dvije godine to je diplomatija.
Smije li se neko okladiti da bi 8 godina trojke u diplomatiji BiH bilo sa istim rezultatima kao 8 godina SDA?
Da je SNSD bio partner kao sto nije mi bi do kraja ove godine otvarali poglavlja.
drug_profi

#39081 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Styling wrote: 28/01/2025 14:42
Da je SNSD bio partner kao sto nije mi bi do kraja ove godine otvarali poglavlja.
Pa taj četvrti iz DN je odlučio da mora biti SNSD.
Sve i da je Trojka htjela opoziciju iz RS uzeti.
Sad kad je moguće nategnuti vlast i bez SNSD, ne možeš završiti proces smjene.
Tako da će ovo sada do izbora biti natezanje, ali ako išta uspiju to će tek biti fenomenalan uspjeh.
Jer je Dodik jasno rekao da RS neće u EU, te će stoga sve blokirati.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#39082 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 28/01/2025 14:38
drug_profi wrote: 28/01/2025 14:16 Nije mujica objektivan, koliko god mislio da jeste
samo pokušavam biti na temelju informacija koje imam, vidim, čujem....nekada i sama informacija nije tačna...niko od nas nije objektivan, da se ne lažemo

Ma druže vidi...
U situaciji kad imaš ovakvo sranje od države i društva, u koje te je svukla jedna stranka koja je uzela sebi tapiju na patriotizam, a zapravo mafija kojoj (sad se ispostavalja) je nOrod samo izreka, ustvari nebitna stvar, i dok postoji realna opasnost da se ta stranka vrati za kontrole vlasti, nipošto ne prihvatam i ne smijem biti objektivan na način kako ti to želiš biti.
Dakle objektivnost ostvljam za vremena kad budemo imali dvije opcije. Sad nemamo opcija. Jedini izbor je ne dati SDA nazad na vlast.
Kritika ponekad stoji, ali treba dugo i puno sranja da naprave da bi sustigli SDA po zloglasnosti.
pišem to stalno da je nebitno koja je sranka nominalno vlast sve dok se sve završava po SDA-ovskom modusu operandi

ne laži sam sebe da SDA nije vlast kada jeste...kako idu zapošljavanja, kako idu tenderi, kakva je nesposobnost strukture da nešto uradi korisno evo u jablanici, kakao su im guzice preče nego stabilnost društva, nego najugroženiji itd.

jedina razlika između ove vlasti i one sdaovske je u samopromociji...ovi su u tome bolji za klasu

ako su sdaovci krezavi, ovi dolaze sa plastičnim zubima, a jednako su politički nepismeni
Styling

#39083 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

drug_profi wrote: 28/01/2025 14:47

Tako da će ovo sada do izbora biti natezanje, ali ako išta uspiju to će tek biti fenomenalan uspjeh.
Da, nije se moglo bez njih, oni su to znali, i blokirali. HDZ ih ne da iz vlasti, znaci i HDZ je za blokade. Svi izlaze na cistac.
JoseMujica

#39084 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 28/01/2025 14:47

evo da malo poguram jarana.... da me botovi imaj u za šta prozivati :lol:

neki dan Bandić napisa da im je Kifla na pregovorima Osmorke u Zenici mahao mobitelom pokazujući navodne poruke ambasadora da SNSD mora biti u vlasti iako su oni i Ogrešević tada predlagali da se ide sa opozicijom iz RS-a...i kaže da im je tada bilo jasno da su oni već sa SNSD-om sve dogovorili, bez ikakvih konsultacija sa ostatkom Osmorke

ovo za četvrtog delegata su potvrdili i ovi iz RS-a...jebga nije ovo bilo prije sto godina...imaju živi ljudi koji su pregovarali
drug_profi

#39085 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 28/01/2025 14:47

Ma druže vidi...
pišem to stalno da je nebitno koja je sranka nominalno vlast sve dok se sve završava po SDA-ovskom modusu operandi

ne laži sam sebe da SDA nije vlast kada jeste...kako idu zapošljavanja, kako idu tenderi, kakva je nesposobnost strukture da nešto uradi korisno evo u jablanici, kakao su im guzice preče nego stabilnost društva, nego najugroženiji itd.

jedina razlika između ove vlasti i one sdaovske je u samopromociji...ovi su u tome bolji za klasu

ako su sdaovci krezavi, ovi dolaze sa plastičnim zubima, a jednako su politički nepismeni
SDA je samo akronim iza kojeg se krije interes male grupe ljudi. To ti je valjda jasno. Nema promjene tih interesa do sudnjeg dana. To je begovat i fildžan država sa kastama. Naravno pod patronom Istoka, jer na Zapad takva ne pripada.

To kako se nešto završava i kako se IMT rješava, nema bitne razlike nego u drugim zemljama, osim što je kod nas izraženije, ali se Trojka IPAK bori da se ide na Zapad. I to samo po sebi obećava napredak i u smanjenju bahatog IMT na svakom polju.

Šta je problem sa Jablanicom? Komplikovana nam država. Poslije respiratora niko ne smije ništa preko koljena lomiti. Da ne bude sloljen za koju godinu u Vojkovićima. Rješeno elegantno dogovorom nekim sa Čengizom, za šta moram reći da je tipični hercegovački fakinluk. Nađeno rješenje na koje niko prigovoriti ne može.
Hajd se zakuni da misliš da bi Fadilova vlada brže rješila to?
Jer se sa tom Vladom jedino može porediti.
nivla

#39086 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nivla »

za jablanicu je problem sto niko ne odgovara za ilegalni kamenolom, a vlasnik se povezuje direkt sa premijerom, dodatno je problem sto se parama koje su dotirane kao pomoc za jablanicu izgubio trag tj nema se pojma sta je sa istim
drug_profi

#39087 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

nivla wrote: 28/01/2025 14:58 za jablanicu je problem sto niko ne odgovara za ilegalni kamenolom, a vlasnik se povezuje direkt sa premijerom, dodatno je problem sto se parama koje su dotirane kao pomoc za jablanicu izgubio trag tj nema se pojma sta je sa istim
Za ovo se slažem. Ali mislim da je mujica mislio isključivo na željeznički most, tj na sporost oko sanacije.
Ili sam ja tako shvatio iz nekog razloga.
Sad kad čitam vidim da može biti i da je mislio na ovo gore.
JoseMujica

#39088 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 28/01/2025 14:55
JoseMujica wrote: 28/01/2025 14:47

Ma druže vidi...

SDA je samo akronim iza kojeg se krije interes male grupe ljudi. To ti je valjda jasno. Nema promjene tih interesa do sudnjeg dana. To je begovat i fildžan država sa kastama. Naravno pod patronom Istoka, jer na Zapad takva ne pripada.

To kako se nešto završava i kako se IMT rješava, nema bitne razlike nego u drugim zemljama, osim što je kod nas izraženije, ali se Trojka IPAK bori da se ide na Zapad. I to samo po sebi obećava napredak i u smanjenju bahatog IMT na svakom polju.

Šta je problem sa Jablanicom? Komplikovana nam država. Poslije respiratora niko ne smije ništa preko koljena lomiti. Da ne bude sloljen za koju godinu u Vojkovićima. Rješeno elegantno dogovorom nekim sa Čengizom, za šta moram reći da je tipični hercegovački fakinluk. Nađeno rješenje na koje niko prigovoriti ne može.
Hajd se zakuni da misliš da bi Fadilova vlada brže rješila to?
Jer se sa tom Vladom jedino može porediti.
SDA je porodični biznis koji je ušemljen i ideološki naginje istoku

da Fadil bi to sigurno brže riješio, naravno uz kvalitetno rastaljivanje s jaranima, kao u slučaju respiratora :evil:

imali smo gotovo isti slučaj, jel ono bi 2014-te, i zamisli koliki je to poraz za sve političke opcije, da se niko nije sjetio da izmjeni te zakone, kako bi se moglo interventno djelovati....ni dan danas niko ne razmišlja o tome, a prije ili kasnije, desiće se opet

ja hoću ljude koji misle o tome...koji misle unaprijed o posljedicama zakona, odluka i svoga rada...sve dok ne dođu takvi niti jedna vlast mi ne valja i pljuvaću je...i živo me boli neka stvar ko im čuči u opoziciji
nivla

#39089 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nivla »

svaki put s niksicem dodje i bozanska opomena :mrgreen:
dakle maknite ga i ne birajte ga
JoseMujica

#39090 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

nivla wrote: 28/01/2025 15:24 svaki put s niksicem dodje i bozanska opomena :mrgreen:
dakle maknite ga i ne birajte ga
trebamo ga iz Trenerka preimenovati u Poplavu :lol:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#39091 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by teskeredzic_22 »

Upravo tako :thumbup:
drug_profi wrote: 28/01/2025 14:38 Kritika ponekad stoji, ali treba dugo i puno sranja da naprave da bi sustigli SDA po zloglasnosti.
Srce Trojke je NIP a to je sestrinska stranka SDA , samo su se obojili duginim bojama da ih razlikuju stoga ovi crveni i narandžasti hoće sa njima.

Savršeno je jasno da je povratak SDA na vlast ogroman povratak u 2014 godinu ali to ne znači da ne treba prašiti Trojku u svakom momentu za svaku situaciju.

Samo BOJKOT CIJENA , to je osnov , ljudi uopšte nisu svjesni kako su zapravo blizu suštinskih i stvarnih promjena ali još nema lidera.
drug_profi

#39092 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Evo ja obećavam da u petak neću ni kiflu kupit.
Nikakav razlog osim izenendane bolesti ili havarije me neće u petak natjerati u neku trgovinu.
I nije mi problem ni sedmicu bojkotovati trgovine. Eventualno hljeb kupiti.

Koliko će zaista građana u petak da se suzdrži od kupovine? Ja vjerujem vrlo malo, jer je to naš mentalitet. Mi smo glupi kao narod, nezreli, samoživi...
Ali evo ja mogu da u petak ispoštujem poziv za bojkot trgovina. Mogu makar nešto da učinim.
sumirprimus

#39093 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

Ja sam.protiv.
drug_profi

#39094 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 28/01/2025 15:57 Ja sam.protiv.
Samo si protiv jer si kontraprotivan za sve ili imaš neki dobar argument zašto treba biti protiv?
sumirprimus

#39095 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 28/01/2025 15:59
Samo si protiv jer si kontraprotivan za sve ili imaš neki dobar argument zašto treba biti protiv?
Ne zelim s ovim narodom nikakvu vise solidarnost pokazivat. Ne zasluzujemo drzavu.
drug_profi

#39096 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 28/01/2025 16:01
drug_profi wrote: 28/01/2025 15:59
Ne zelim s ovim narodom nikakvu vise solidarnost pokazivat. Ne zasluzujemo drzavu.
Pa dobro tu smo negdje, ali ja ipak mislim da treba pokušati poslati poruku.
nivla

#39097 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nivla »

drug_profi wrote: 28/01/2025 15:53 Evo ja obećavam da u petak neću ni kiflu kupit.
Nikakav razlog osim izenendane bolesti ili havarije me neće u petak natjerati u neku trgovinu.
I nije mi problem ni sedmicu bojkotovati trgovine. Eventualno hljeb kupiti.

Koliko će zaista građana u petak da se suzdrži od kupovine? Ja vjerujem vrlo malo, jer je to naš mentalitet. Mi smo glupi kao narod, nezreli, samoživi...
Ali evo ja mogu da u petak ispoštujem poziv za bojkot trgovina. Mogu makar nešto da učinim.
evo ispostovacu i ja, ali kad oni sastave akcije na proizvode koje mnogi ne mogu odbiti eto navale i nista od bojkota, nema ovdje toliko samopostovanja
video

#39099 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Odlican, nema sta :thumbup:

Malo ih je i BiH koji ovo brzo barataju rijecima.
Haris.ba

#39100 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

video wrote: 28/01/2025 18:55 Odlican, nema sta :thumbup:

Malo ih je i BiH koji ovo brzo barataju rijecima.
Je li on ovo vjeruje da nakon sastanka Covica i Dodika danas opet ima sanse da hdz otkanta Dodika?

I mislim da je optimistican da ce ponoviti rezultate pred opce izbore. Pa i danas mu vecina visi u KS.
Post Reply