Jos da saznamo gdje i sta radi Šmit.Styling wrote: ↑28/01/2025 09:40Za to vrijeme Trojka na dorucku kod MurphyaDonieBrasco wrote: ↑28/01/2025 09:39 Ova dva sastance u Mostaru suludo je i nadati se da nece usaglasiti stavove, također jasno je da SDFA SBIH NES iud u zagraljaj Dodiku i Covicu.![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
DonieBrasco
#1576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- skupljac_zeljeza
#1577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dijeli se kolač....
-
Novak20
#1578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cijenim Kazaza ali okivanje u zvijezde "Sabinine" inicijative i Trojkinih postupaka mi se više čini pravdanjem ako se plan koji je pun rupa i nepoznanica ne realizira i kola krenu nizbrdo u ovom vremenu preslaganja međunarodnih političkih odnosa.
https://www.prometej.ba/clanak/osvrti/t ... odika-6102
Trojka je vrhunski osmišljenom inicijativom Sabine Ćudić raskinula koaliciju sa SNSD-om Milorada Dodika na državnoj razini vlasti.
- Styling
#1579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sabina natentana od strane Amerikanaca, grlom u jagode, bez jasne vecine i plana "sta ako"? Ameri je nagovorili, EU nije nista znala, Dino kolateralna steta.Novak20 wrote: ↑28/01/2025 10:07 Cijenim Kazaza ali okivanje u zvijezde "Sabinine" inicijative i Trojkinih postupaka mi se više čini pravdanjem ako se plan koji je pun rupa i nepoznanica ne realizira i kola krenu nizbrdo u ovom vremenu preslaganja međunarodnih političkih odnosa.
Trojka je vrhunski osmišljenom inicijativom Sabine Ćudić raskinula koaliciju sa SNSD-om Milorada Dodika na državnoj razini vlasti.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa ti juče napisa da je ovo Sabina planirala od jula prošle godineStyling wrote: ↑28/01/2025 10:15Sabina natentana od strane Amerikanaca, grlom u jagode, bez jasne vecine i plana "sta ako"? Ameri je nagovorili, EU nije nista znala, Dino kolateralna steta.Novak20 wrote: ↑28/01/2025 10:07 Cijenim Kazaza ali okivanje u zvijezde "Sabinine" inicijative i Trojkinih postupaka mi se više čini pravdanjem ako se plan koji je pun rupa i nepoznanica ne realizira i kola krenu nizbrdo u ovom vremenu preslaganja međunarodnih političkih odnosa.
kada sam tvrdio da je sve stalo i propalo još u proljeće prošle godine i da je samo šiljena propaganda o napretku, Bata me cipelario ovuda prozivajući me da lažem
de se saberite poboguste
ili ima neki plan ili je ovo još jedan spin kojim Kifla i Sabina otvaraju predizbornu kampanju uz golem bolikurac kakve su posljedice ovakvog nezrelog djelovanja
ako je plan da će američka ambasada ili OHR da sve da riješe, ovi su likovi za psihijatrije...barem to iskustvo imamo kako prolazimo kad se stranci brinu o nama...jebote ko da su s Marsa pali
Last edited by JoseMujica on 28/01/2025 10:24, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#1581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da je ovo neki plan amerikanac a Sabina pocetna karika, ranije bi se ovo odigralo ovako grlom u jagode i igra gluhih telefona.
- JoseMujica
#1582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
vidi druže...za ove stvari, kada imaš jasan plan, onda imaš i sve dogovoreno unaprijed i pometeš konkurenciju u jednom danu, postaviš druge ljude i nastavljaš.DonieBrasco wrote: ↑28/01/2025 10:23 Da je ovo neki plan amerikanac a Sabina pocetna karika, ranije bi se ovo odigralo ovako grlom u jagode i igra gluhih telefona.
Ovo je jednako da te hirurg otvori, pa ostavi na stolu i ide po bolnici skupljati asistente, sestre, instrumente i drugu opremu...kakvi amateri u pm
fakat se ibretim šta ljudi vide u ovim likovima, sem što liječe frustracije od dugogodišnjeg SDA jebavanja
Last edited by JoseMujica on 28/01/2025 10:27, edited 1 time in total.
- Styling
#1583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Provjereno da su je Ameri natentali. Zato se svi pitaju sta se do sada cekalo. I zasto je ona pristala da to odradi sada.DonieBrasco wrote: ↑28/01/2025 10:23 Da je ovo neki plan amerikanac a Sabina pocetna karika, ranije bi se ovo odigralo ovako grlom u jagode i igra gluhih telefona.
-
Novak20
#1584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Libo Sabinu, vjerovatno seli iz BiH pa misli da treba učiniti nešto po ćemu ćemo je pamtiti i spominjati godinama.Styling wrote: ↑28/01/2025 10:27Provjereno da su je Ameri natentali. Zato se svi pitaju sta se do sada cekalo. I zasto je ona pristala da to odradi sada.DonieBrasco wrote: ↑28/01/2025 10:23 Da je ovo neki plan amerikanac a Sabina pocetna karika, ranije bi se ovo odigralo ovako grlom u jagode i igra gluhih telefona.
- Styling
#1585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sabini je cilj da se uvali u neki medjunarodnu organizaciju vani. Nju bas i ne interesuje kako ce se sve ovo ovdje zavrsiti.Novak20 wrote: ↑28/01/2025 10:35Libo Sabinu, vjerovatno seli iz BiH pa misli da treba učiniti nešto po ćemu ćemo je pamtiti i spominjati godinama.Styling wrote: ↑28/01/2025 10:27Provjereno da su je Ameri natentali. Zato se svi pitaju sta se do sada cekalo. I zasto je ona pristala da to odradi sada.DonieBrasco wrote: ↑28/01/2025 10:23 Da je ovo neki plan amerikanac a Sabina pocetna karika, ranije bi se ovo odigralo ovako grlom u jagode i igra gluhih telefona.![]()
- Vic Rattlehead
#1586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
našli se hdz-ovac i nip-ovka na istom fonu.
sabina je kao žena uradila sve ono što tvoj narkokartelaš (kojem uzgred ne prestaješ viriti iz neke stvari) i sluga dodika i čovića nije htio i nije imao damu da uradi od samog početka.
- Styling
#1587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo ih vec se vade. Sad ce opoziciji RS ponuditi meden prst.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zaimovi ... /250128075
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zaimovi ... /250128075
- Point.
#1588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja još nisam vidio da si ti ikada išta napisala pozitivno o drugim ženama, posebno ove što se vrte oko Dine. Da sam zloban posumnjao bih da si ljubomorna.Styling wrote: ↑28/01/2025 10:36Sabini je cilj da se uvali u neki medjunarodnu organizaciju vani. Nju bas i ne interesuje kako ce se sve ovo ovdje zavrsiti.
Gledao sam i Sabinu i Dinu kod Senada i izgledaju mi kao da su na istom fonu što se tiče incijative izbacivanja istinskih kočničara BiH ka EU putu. Dino je čak zvučao euforičniji.
-
vernes81
- Styling
#1590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci, forumasi @JoseMujica i @Vic Rattlehead nemojte mi dzaba pisati i odgovarati, ne citam vas, na foe ste, ne zanima me sta mi imate reci i napisati.
-
DonieBrasco
#1591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opozicija RS sve da se uskladi sa Trojkom, opet ce HDZ da svojim zahtjevima minira stvari jer nece Covic da se zamjeri Dodiku jer ne moze on bez njega jednostavno.
Evo ih sad na rucku i mozemo predpostaviti kakvi su im ciljevi - istii kao sve ove decenije.
Evo ih sad na rucku i mozemo predpostaviti kakvi su im ciljevi - istii kao sve ove decenije.
- Styling
#1592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zena, ako si primijetio, oko Dine nema. Nigdje niti jedne zene iz NIP-a da se oglasi po bilo kom pitanju.Point. wrote: ↑28/01/2025 11:34Ja još nisam vidio da si ti ikada išta napisala pozitivno o drugim ženama, posebno ove što se vrte oko Dine. Da sam zloban posumnjao bih da si ljubomorna.
Gledao sam i Sabinu i Dinu kod Senada i izgledaju mi kao da su na istom fonu što se tiče incijative izbacivanja istinskih kočničara BiH ka EU putu. Dino je čak zvučao euforičniji.
Nisu na istom fonu, znam provjereno. Sabina je sokirala Trojku i dio medjunarodne zajednice svojim potezom. Da ne bi napravili jos veci belaj odlucili su da je podrze iako je Dino bio svjetan da do znaci sigunu njegovu smjenu. Ali, covjek je realan, nije srastao sa foteljom. Pri tome, Sabina nikada nije odustala od te fotelje. Sabina nema nikakav konkretan plan kako i sta dalje. Ko god joj ponudi fotelju MIP-a ona ce pristati jer gleda iskuljcivo sebe i svoj interes i za druge je boli djon. Zivi bili. Ona je slatkorijeciva, naoko ugodna i ugladjena, ali je fihstrija svoje vrste.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
rade nam o glavi pokušaj 9999999DonieBrasco wrote: ↑28/01/2025 11:37 Opozicija RS sve da se uskladi sa Trojkom, opet ce HDZ da svojim zahtjevima minira stvari jer nece Covic da se zamjeri Dodiku jer ne moze on bez njega jednostavno.
pa de ba dokle ćeš više kukat
imaj vjere u političare koje si izabrao
-
neon-x
#1595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako ne mislis dobro Sabini prestani joj podizati rejting tvrdeci da je sve ovo njeno maslo, jer je ovo Trojkino no pasaran Dodiku dozivljeno u javnosti kao najbolji potez proBiH politike u zadnjih 10 godina. Dino bi joj se takodje trebao zahvaliti ako je tako jer mu je spasila politicku karijeru cak i ako bude smijenjen, posto ce ispasti najveca zrtva i simbol borbe protiv ujedinjenih Dodika i SDA.Styling wrote: ↑28/01/2025 11:39Zena, ako si primijetio, oko Dine nema. Nigdje niti jedne zene iz NIP-a da se oglasi po bilo kom pitanju.Point. wrote: ↑28/01/2025 11:34Ja još nisam vidio da si ti ikada išta napisala pozitivno o drugim ženama, posebno ove što se vrte oko Dine. Da sam zloban posumnjao bih da si ljubomorna.
Nisu na istom fonu, znam provjereno. Sabina je sokirala Trojku i dio medjunarodne zajednice svojim potezom. Da ne bi napravili jos veci belaj odlucili su da je podrze iako je Dino bio svjetan da do znaci sigunu njegovu smjenu. Ali, covjek je realan, nije srastao sa foteljom. Pri tome, Sabina nikada nije odustala od te fotelje. Sabina nema nikakav konkretan plan kako i sta dalje. Ko god joj ponudi fotelju MIP-a ona ce pristati jer gleda iskuljcivo sebe i svoj interes i za druge je boli djon. Zivi bili. Ona je slatkorijeciva, naoko ugodna i ugladjena, ali je fihstrija svoje vrste.
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
-
sumirprimus
#1597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nek se vi slazete, bosnjacki liberal i bosnjacki antisemit.dale cooper wrote: ↑27/01/2025 23:36Nema potrebe vrijeđati pojedine gradove zbog toga što ima šupaka u njima.![]()
A ovo za srednju bosnu misii dobar dio tuzlaka. Retrogradna radikalizirana islamizirana regija.
-
sumirprimus
#1598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I sta kazu dva najjaca igraca bh politicke scene gospodin covic i gosp9din dodik? Hoce li se moci kmecati u politickom sarajrevu?
- JoseMujica
#1599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
neon-x wrote: ↑28/01/2025 12:04Ako ne mislis dobro Sabini prestani joj podizati rejting tvrdeci da je sve ovo njeno maslo, jer je ovo Trojkino no pasaran Dodiku dozivljeno u javnosti kao najbolji potez proBiH politike u zadnjih 10 godina. Dino bi joj se takodje trebao zahvaliti ako je tako jer mu je spasila politicku karijeru cak i ako bude smijenjen, posto ce ispasti najveca zrtva i simbol borbe protiv ujedinjenih Dodika i SDA.Styling wrote: ↑28/01/2025 11:39Zena, ako si primijetio, oko Dine nema. Nigdje niti jedne zene iz NIP-a da se oglasi po bilo kom pitanju.Point. wrote: ↑28/01/2025 11:34
Ja još nisam vidio da si ti ikada išta napisala pozitivno o drugim ženama, posebno ove što se vrte oko Dine. Da sam zloban posumnjao bih da si ljubomorna.
štaviše, proces da se zguzi Laktašenko bi trebao biti zajednički cilj svih probosanskih sranaka
-
Novak20
#1600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Završen sastanak Čovića i Dodika. Ništa novo i ništa neočekivano.
Osim ako ne progovori Čović i da svoju verziju sastanka.
Osim ako ne progovori Čović i da svoju verziju sastanka.
Nakon što su stranke Trojke raskinule koaliciju sa SNSD, danas je uslijedio sastanak predsjednika SNSD Milorada Dodika i predsjednika HDZ Dragana Čovića. Nakon sastanka, medijima se obratio jedino Dodik.
''Sastanak je bio samo potvrda partnerstva ove dvije stranke na državnom nivou, ostajemo zajedno. Bošnjaci dole neka vide šta će'', kratko je rekapitulirao sastanak Dodik.
"Ako SNSD neće, a neće biti u toj većini, ako neće vjerujem ni HDZ, kako će "Trojka" i ta neka izdajnička struktura iz Republike Srpske imati većinu? Gdje im je većina? Znaju li oni sabirati? - upitao je Dodik.
Konaković je sve zakuhao
Na pitanje da li će doći do promjene vlasti na državnom nivou, Dodik nije ponudio konkretan dogovor
"Kako dalje, pitajte Dinu Konakovića on je zakuhao situaciju", odgovorio je Dodik.
Dragan Čović se nije obraćao nakon sastanka, a Dodik nije želio govoriti kakav je stav lidera HDZ BiH.
''To pitajte Dragana Čovića, nisam njegov glasnogovornik, ali smo potvrdili partnerstvo", kaže Dodik.
Sudski proces se mora ponoviti
Komentirao je i sudski proces protiv njega koji se vodi pred Sudom BiH.
"Kada prođe više od mjesec dana od posljednjeg ročišta, onda se postupak obnavlja kada jedna od strana to traži. Mi to tražimo, ako Sud BiH to ne uvaži i uradi grešku da nastavi dalje, to je u svakom drugom procesu eliminirajući faktor. Još uvijek se kreće nelegitimni Schmidt i samo u Sarajevu strepe od njega. Nogirat ćemo mi tog Schmidta u Bundestagu, imamo tamo neke prijatelje. Mi tražimo, evo Nebojša Radmanović, da bi radio Predstavnički dom mora imati kolegij, mora biti Srbin i ako ga nema, nema Predstavničkog doma. Sve što su usvojili nakon smjene Radmanovića ne važi", kaže Dodik.
Schmidt je prošlost, rata neće biti
U njegovom stilu, Dodik je govorio i o oporavku i povratku radnim obavezama.
''Počeo sam igrati basket, sletio sam 10 kila, pohvalite me'', kaže Dodik.
Kada je riječ o sigurnosnoj situaciji, Dodik tvrdi da nikakva eskalacija nije moguće bez obzira što se o tome govori u javnom prostoru. Takve tvrdnje dolaze kao mogući scenarij zbog izbacivanja SNSD iz vlasti na državnom nivou, no Dodik sve demantuje te za sve optužuje predstavnike međunarodne zajednice u BiH.
'"Moja stav o ratu se zna, imao sam čin poručnika i mogao sam izaći kao general ali nisam. Onima kojima je na umu rat, to je na njima, ja pokušavam da održim sve u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Dosadašnja američka administracija je uništila Dejtonski sporazum i oni su nervozni da legalizuju to što su uradili. Meni nije do rata, to su gluposti ali ako se neko usudi da uđe u RS sa nekom formacijom neka se zabrine. Mi iz RS mi možemo poslati formaciju, policiju u Federaciju ali iz Federacije ne mogu poslati ništa u Republiku Srpsku, treba vam odluka na nivou Federacije, a nisam siguran da to možete usvojiti", tvrdi Dodik.
Bošnjaci nemaju kvalitetne predstavnike
Potom se obrušio na bošnjačke političke predstavnike.
''Žali Bože tog naroda ko ih predstavlja, sve sam ih upoznao. Samo čekaju Schmidta, Marfija. 20 puta smo sjeli sa Trojkom i pružili ruke, i onda Trojka sjedne sa strancima i sve ponište. Dogovorili smo u Laktašima kapitalne stvari oko izbora, oni su došli do Sarajeva i Marfi im rekao ne može, i onda oni kažu ne može", kaže Dodik