Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

muha_sa wrote: 27/01/2025 13:41
Styling wrote: 27/01/2025 13:36 Selo gori a baba se ceslja :run:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/39 ... chica.html
To je to--krkan je mala maca za ove :-)
znaci treba ostvit dodika? ne diraj nista
muha_sa

#1327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

izvrsni direktor wrote: 27/01/2025 13:43

Baš tako--treba ostavit krkana--više je on svojim bahacenjem i krkanlukom uradio za BiH nego sva dosadašnja vlada na celu sa SDA.
No Mind

#1328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

DonieBrasco wrote: 27/01/2025 13:32 https://www.klix.ba/vijesti/bih/opozici ... /250127102

Budimo realni i ovo sto opozcija RS bude stavila kao svoje uslove/zahrjeve kod Trojke nece proc i obrnuto, za HDZ nije ni bitno jer su oni = Dodik, njima sad Bakir treba kao bolesnom lijek.
Suština je da "EU put" znaci neminovno prenos nadleznosti i jacanje drzave u odnosu na entitete, jer stvari moraju biti funkcionalne. To je proces analogan prenosu dijela suvereniteta drzave clanice na EU.
I ili ce se suradjaviti ili blokirati, nema treceg rješenja. Ovo je jeste problem i za opziciju i SNSD, ali ipak mislim da sadasnja opozicija ne bi isla u tako direktan sukob i blokiranje. Izjave su bile na fonu da je moguce rjesiti sve u daytonskom okviru BiH.
DonieBrasco

#1329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

No Mind wrote: 27/01/2025 13:47
DonieBrasco wrote: 27/01/2025 13:32 https://www.klix.ba/vijesti/bih/opozici ... /250127102

Budimo realni i ovo sto opozcija RS bude stavila kao svoje uslove/zahrjeve kod Trojke nece proc i obrnuto, za HDZ nije ni bitno jer su oni = Dodik, njima sad Bakir treba kao bolesnom lijek.
Suština je da "EU put" znaci neminovno prenos nadleznosti i jacanje drzave u odnosu na entitete, jer stvari moraju biti funkcionalne. To je proces analogan prenosu dijela suvereniteta drzave clanice na EU.
I ili ce se suradjaviti ili blokirati, nema treceg rješenja. Ovo je jeste problem i za opziciju i SNSD, ali ipak mislim da sadasnja opozicija ne bi isla u tako direktan sukob i blokiranje. Izjave su bile na fonu da je moguce rjesiti sve u daytonskom okviru BiH.
Upravao na to i mislim da ce oni reci "moze neki EU zakon ali RS svoje FBiH svoje", naravno "ne nato", slicne stvari i to je kraj pregovora.

HDZ mozemo predpostaviti, juzna, izborni, sve u FBiH sta im padne na pamet samo daj ili odosmo Bakiru.
LSD

#1330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Malisa11 wrote: 27/01/2025 12:09 Kada ulazite u diskusije sa Novak20, pogledajte njegove postove na forum hr.
Garant i tamo kmeci ljudima o plinu i majoriziranju kroata :lol:
Last edited by LSD on 27/01/2025 14:34, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

muha_sa wrote: 27/01/2025 13:45
izvrsni direktor wrote: 27/01/2025 13:43

Baš tako--treba ostavit krkana--
mozel kako da ga imenujemo za vjecnog vladaka? nesto ko lukasenko? najbolje bi bilo, jos bolje ce se ponasati i vise raditi kad bude znao da je vjecni vladar.
ko je vidio korist u demokratiji i smjenama? koad je sta pozotivno donijela spoznaja da mozes biti smijenjen/kaznjen za lose stvar?

jbt zivot ono dodika zeli zadrzati
DonieBrasco

#1332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

U srijedu rociste Dodiku, dolaze i pristalice SDFA da ga podrze, neradni dan u Vogosci, Ilijasu, Brezi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 27/01/2025 12:32
JoseMujica wrote: 27/01/2025 12:24
svi su glupi ..ovo je lančana reakcija :lol:

za svaku pogrešnu stvar sam kritikovao i jedne i druge...druga je stvar što ti imaš lične preferencije pa navijaš i trudiš se da jedni budu još gluplji, a drugi pametniji nego što jesu

mržnja je slijepa ulica i u njoj smo zahvaljujući i jednima i drugima
o ja sam itekako objektivan. ali sam i iskren, pa kažem šta stvarno mislim. ne umotavam u tristo celofana. moje preferencije su zasnovane na učinjenom i na onome št mogu očekivati od nekoga.

od trojke nikad ne bih očekivao ovakve niske udarce. prilika ti da naguziš najvećeg baju, čisto da se pokaže da nije moćan koliko se predstavlja. šta uradiš? dodaješ mu municiju jer ti je Dino sjebo lažnu ženinu karijeru. no, svakoj budali je jasno da bakirov intelektualni domet svakako ne prelazi granice kantona, a karakter ni kućnog praga.

zaista bi morala biti neka žestoko jebena paralelna stvarnost, izokrenuta naopako da se Dino za Daliju ovako sveti.

također, pri formiranju vlasti 2014. godine, SDP je hladno digao ruku za, iako su mogli blokirati imenovanje vlade. 2022. godine imali smo kenjanje po Šmitu, ali u stvarnosti obilato korištenje njegovih izmjena na koje se posralo. naravno da je SDA blokirao vlast iako nije imao većinu u PD. to se od njih moglo očekivati. kao i uvijek.

ti u stvari mantraš onu: svi su isti. znamo ko voli tu priču - oni koji su najviše zajebali. i kad pričamo o ratu i kad pričamo o probosanskoj politici.
što se tiče uloge SDA i Don Neonka, u tome se 100% slažemo...ne slažemo se oko rada Trojke...iz mog ugla gledanja tu puno žmiriš, zaslijepljen mržnjom i strahom eto ih opet (sad da li idu niz Vraca ili u institucije nije bitno, al je koncept isti)

iz mog ugla je svejedno ko mi živi na grbači kad nemam ništa niti od jednih niti od drugih

i dalje je glupo i pričati o tim preferencijama...ko im jebe mater

meni je forum zanimljiv dok pričamo o dešavanjima i pretresamo stvari iz što više uglova...onog trenutka kad se krenemo baviti jedni drugima to je valjanje po blatu
DonieBrasco

#1334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Image

Da li se oglasio da opravda trecanje u zagrljaj Dodiku i Covicu ?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 27/01/2025 14:06

što se tiče uloge SDA i Don Neonka, u tome se 100% slažemo...ne slažemo se oko rada Trojke...iz mog ugla gledanja tu puno žmiriš, zaslijepljen mržnjom i strahom eto ih opet (sad da li idu niz Vraca ili u institucije nije bitno, al je koncept isti)

iz mog ugla je svejedno ko mi živi na grbači kad nemam ništa niti od jednih niti od drugih

meni je forum zanimljiv dok pričamo o dešavanjima i pretresamo stvari iz što više uglova...onog trenutka kad se krenemo baviti jedni drugima to je valjanje po blatu
naravno da ne žmirim. no isto tako pričam priču do kraja. joooj najgora je trojka, užasni su. ok hajmo mijenjati, koga? aha ove, još gore.

ja se do današnjeg dana nisam složio sa neradnom nedjeljom, a što se tiče minimalca tu imam argumente i za i protiv, ali nisam slijepo za. npr.

no, za početak, ti onda barem se drži tog sada što si napisao, i nemoj mi pričati svi su isti. ako su svi isti, onda, koji kurac komentarišeš išta? napiši sad, eto svi su isti i ćao. ali ne, ti svaku situaciju koristiš za porvnavanje. a to već nije rasprava već si apologeta.

žena koja hladno na svom profilu objavi ovo, za šta se ja još uvijek nadam da je lažnjak

i isti su ona i Kifla? jesu al u kurcu Hoze.

nisu isti i naveo sam ti dva plastična primjera, a evo gore i treći. to ne znači ni da su sjajni, nego da su to karte koje imamo i na koje treba igrati. kada joker dođe, svakako ga upotrijebiti. no, koliko god trojka imala promašaja, ja ipak pamtim malo bolje, i imam ujednačen kriterij za razliku od većine.

mnogi su razočarani jer su očekivali neke korake od sedam milja naprijed, pa onda, eto neka SDA.

nasuprot tome, ja apsolutno nisam imao velika očekivanja, ne jer previše vjerujem i trojci, nego prosto jer mislim da nemaju takvog kapaciteta ni ljudskog, ni političkog da naprave ogromne korake prema naprijed. a još se ne nazire relevantna politička opcija koja to može.

i prosto onda, nerazočaran vrednujem (ne)urađeno. s tim što nisam zlatna ribica, i da lako zaboravim elokventne fadilove bravure.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#1336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hilmija frlj »

LSD wrote: 27/01/2025 13:52
Malisa11 wrote: 27/01/2025 12:09 Kada ulazite u diskusije sa Novak20, pogledajte njegove postove na forum hr.
Garant i tamo kmeci ljudima o plinu i majoriziraju kroata :lol:
Tamo je mali fašista u pokušaju, ovdje glumi europejca ko Čović
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Jel ona proziva nas sto ne protestvujemo ili studente sto protestvuju :?
JoseMujica

#1338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 27/01/2025 14:19
JoseMujica wrote: 27/01/2025 14:06

naravno da ne žmirim. no isto tako pričam priču do kraja. joooj najgora je trojka, užasni su. ok hajmo mijenjati, koga? aha ove, još gore.

ja se do današnjeg dana nisam složio sa neradnom nedjeljom, a što se tiče minimalca tu imam argumente i za i protiv, ali nisam slijepo za. npr.

no, za početak, ti onda barem se drži tog sada što si napisao, i nemoj mi pričati svi su isti. ako su svi isti, onda, koji kurac komentarišeš išta? napiši sad, eto svi su isti i ćao. ali ne, ti svaku situaciju koristiš za porvnavanje. a to već nije rasprava već si apologeta.

žena koja hladno na svom profilu objavi ovo, za šta se ja još uvijek nadam da je lažnjak

i isti su ona i Kifla? jesu al u kurcu Hoze.

nisu isti i naveo sam ti dva plastična primjera, a evo gore i treći. to ne znači ni da su sjajni, nego da su to karte koje imamo i na koje treba igrati. kada joker dođe, svakako ga upotrijebiti. no, koliko god trojka imala promašaja, ja ipak pamtim malo bolje, i imam ujednačen kriterij za razliku od većine.

mnogi su razočarani jer su očekivali neke korake od sedam milja naprijed, pa onda, eto neka SDA.

nasuprot tome, ja apsolutno nisam imao velika očekivanja, ne jer previše vjerujem i trojci, nego prosto jer mislim da nemaju takvog kapaciteta ni ljudskog, ni političkog da naprave ogromne korake prema naprijed. a još se ne nazire relevantna politička opcija koja to može.

i prosto onda, nerazočaran vrednujem (ne)urađeno. s tim što nisam zlatna ribica, i da lako zaboravim elokventne fadilove bravure.
druže vjeruj u šta hoćeš, samo me ne uvjeravaj kako je to i za mene dobro...ako tebi valja :thumbup:

ja sam ateista i ostajem ateista.... politika nije mjesto za vjernike i slijepa vjerovanja, pogotovo ne u sranke i u političare

a ti postaješ ko jehovin svjedok....kako je krenulo i tebe ću pitat ko ti je zube radio :lol: (vidi na drugoj temi zajebanciju s Batom)

al sad bez zajebancije...samo gledaj šta se radi, koji se potezi povlače i prati posljedice tih poteza i vidjećeš što treba da se vidi

a vis a vis poređenja Kifle i ove debele to ti je u pet deka, samo je Kifla bolji šupljikator...meni je smiješno bilo koliko ste dizali Kiflu u nebesa kad je tek sjeo i slavili svaki njegov sastanak kao wow diplomatski uspjeh, a uobičajena je praksa kada novi ministar dođe da sve njegove kolege (ministri drugih zemalja) žele da ga upoznaju...evo samo na ovom primjeru skontaj koliko ste naivno gledali na sve ovo...i kad god sam vam to rekao krenuli ste čoporativno da me prozivate i vrijeđate, a samo sam vam rekao istinu koju niste željeli da čujete, jer ste živjeli u zabludi :sad:

a koliko smo odmakli u svemu samo vidi s kim se sve Čirilicina motačica sarmi sastaje i sve ti je rečeno :skoljka:
Styling

#1339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

sime_cipol wrote: 27/01/2025 14:31

Vjerujem da ni ona nije nacisto :lol:
doktor78

#1340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

Prema informacijama "Slobodne Bosne", svi zastupnici HDZ-a, kao i najveći broj zastupnika Trojke, neće glasati za smjenu ministra Konakovića.
A onda pročitaš i ovo:
Ostaje veliko pitanje kako će glasati zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić, koja se i prije dvije godine protivila izboru Konakovića za šefa bh. diplomatije. Nije tajna da je Sabina Ćudić upravo sebe vidjela na toj poziciji (ili još uvijek vidi).
:-)
Asim Metiljević & co šilje da se nakupe 22 ručice za smjenu, pa tu smještaju i Sabinu, nidje veze
JoseMujica

#1341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

DonieBrasco wrote: 27/01/2025 14:14 Image

Smućko je neđe na skijanju garant..sad je njegovo vrijeme....vagaju koliko će kao sekundanti biti dobri...čim je Begić nako neodređen bio
Bazinga1234

#1342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bazinga1234 »

sime_cipol wrote: 27/01/2025 14:31

To drugo
DaysleepeR

#1343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

JoseMujica wrote: 27/01/2025 14:36
DonieBrasco wrote: 27/01/2025 14:14 Image

Smućko je neđe na skijanju garant..sad je njegovo vrijeme....vagaju koliko će kao sekundanti biti dobri...čim je Begić nako neodređen bio
Da se nije ukazao neki dan kad je dolazio predsjednik Češke ja bi mislio da je umro.
Toliko je politički aktivan i vrijedan.
jasko_ba

#1344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jasko_ba »

Ali kakva je prevara taj covjek postao, da ne povjerujes. Mogao je sto je htio tamo 2006.-2010. godina i onda je odabrao najgore, zagrljaj sa SDA :lol:
JoseMujica

#1345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

jasko_ba wrote: 27/01/2025 14:49 Ali kakva je prevara taj covjek postao, da ne povjerujes. Mogao je sto je htio tamo 2006.-2010. godina i onda je odabrao najgore, zagrljaj sa SDA :lol:
osigurao sebi stolicu...to je najveći domet svakog "našeg" političara

zadnji koji nije bio takav je pokojni akademik Božo Matić
DonieBrasco

#1346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

JoseMujica wrote: 27/01/2025 14:55
jasko_ba wrote: 27/01/2025 14:49 Ali kakva je prevara taj covjek postao, da ne povjerujes. Mogao je sto je htio tamo 2006.-2010. godina i onda je odabrao najgore, zagrljaj sa SDA :lol:
osigurao sebi stolicu...to je najveći domet svakog "našeg" političara

zadnji koji nije bio takav je pokojni akademik Božo Matić
Otisao je Bakiru radi sebe i samo sebe, Bakir ga napravio multi-milionerom a ovaj mu postao potrcko sve mu udovoljio sta god je Bakir trazio.
Last edited by DonieBrasco on 27/01/2025 14:58, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 27/01/2025 14:34druže vjeruj u šta hoćeš, samo me ne uvjeravaj kako je to i za mene dobro...ako tebi valja :thumbup:

jok, vjerovaću tebi kad mi ovo napišeš.

ja sam ateista i ostajem ateista.... politika nije mjesto za vjernike i slijepa vjerovanja, pogotovo ne u sranke i u političare

a ti postaješ ko jehovin svjedok....kako je krenulo i tebe ću pitat ko ti je zube radio :lol: (vidi na drugoj temi zajebanciju s Batom)

al sad bez zajebancije...samo gledaj šta se radi, koji se potezi povlače i prati posljedice tih poteza i vidjećeš što treba da se vidi

a vis a vis poređenja Kifle i ove debele to ti je u pet deka, samo je Kifla bolji šupljikator...meni je smiješno bilo koliko ste dizali Kiflu u nebesa kad je tek sjeo i slavili svaki njegov sastanak kao wow diplomatski uspjeh, a uobičajena je praksa kada novi ministar dođe da sve njegove kolege (ministri drugih zemalja) žele da ga upoznaju...evo samo na ovom primjeru skontaj koliko ste naivno gledali na sve ovo...i kad god sam vam to rekao krenuli ste čoporativno da me prozivate i vrijeđate, a samo sam vam rekao istinu koju niste željeli da čujete, jer ste živjeli u zabludi :sad:

a koliko smo odmakli u svemu samo vidi s kim se sve Čirilicina motačica sarmi sastaje i sve ti je rečeno :skoljka:
ne, ti u stvari tražiš da tebi vjerujem na riječ, pored svojih zdravih očiju. i jako voliš da koristiš množinu. valjda jer ti je tako lakše stavove braniti. pa onda sve što je rekao neko drugi možeš hladno meni pripisati, iako se ja obraćam samo i isključivo tebi i na ono što si neposredno prije napisao. pri tome u moje ime govoriš ono što ti misliš da ja mislim, a ne ono što pišem.

ništa ti meni nisi odgovorio, nego da si fuj protiv svega, osim što imaš određene jarane, pa malo guslaš kako si jadan iznapadan, jer si tako hrabro imao mišljenje zbog kojeg si izmobingovan da si morao ići dječijem psihologu.

ali svi su isti.

nisu.
zenit dozic

#1348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zenit dozic »

Joj SDO sendvicara na komentarima na klixu jeo li im dodo nanu naninu :skoljka:
DaysleepeR

#1349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Ako SDFA pruži ruku Dodiku i sa njim napravi vlast, nema se više niko pravo žaliti na Dodika.
Malisa11

#1350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

Nema ni sada. Dobro je rekao, vi ne znate napraviti, voditi, ili osigurati drzavu. 922205920x pitam, koji jaci politicar u BIH ima od Dodika?
Post Reply