Upravo, jer je vatikan katolickistarboy018 wrote: ↑26/01/2025 15:43neradni petak za trgovine umjesto nedjelje a djeca idu u skolu petkom? gdje je tu dan za familiju?MehmedPasaMoric wrote: ↑26/01/2025 15:36Pa evo i ja sam za SDP i za trojku i za ljevicu, ali neradnu nedelju ne podrzavam zato sto je to Coviceva inicijativa koja nema veze za pravima radnika i odlascima na izlet sa familijom, nego sa nametanjem kulture i religijskih obicaja minorne manjine vecini u Federaciji BiH. I to vrlo kurcevito podmetanje, mislim da nema vise od 200 Hrvata u cijeloj Federaciji koji rade nedeljom pa da ne mogu na misu (jer je u njihovim etnicki ociscenim zupanijama nedelja bila neradna i bez ovog zakona)
A kad bi neko samo predlozio npr neradni petak koji po meni ima 100 puta vise smisla, mislim da bi se u roku 24 sata ukinuo bezvizni rezim i prekinuo proces prijema BiH u EU.
sta briga eu koji je neradni dan u nekoj drzavi? eno Albanija stvara muslimanski Vatikan unutar svojih granica pa ne vidim da im EU ukida bezvizni rezim![]()
bezvizni rezim se ukida u slucaju prevelikog broja krsenja istog i u slucaju da zemlja kandidat odbija uskladiti svoju viznu politiku sa EU
Ne bih se slozio da je ovo Coviceva ideja, ovdje se poklopio samo interes SDP-a kao populisticke partije i HDZa koji je neradnu nedjelju vidio kao jos jedan "uspjeh" koji mogu prikazati svom birackom tijelu koje je 99% katolicko. Nasa stranka je najgluplja ovdje ispala jer ovo nije u skladu sa jednom liberalnom strankom i uzasne su ljude poslali da promovisu ovo