ima da ucestvuje, nesto zumnjam da ce uzeti vise ijedan. moze on svakog pobijediti ali ne sa dinamikom turnira i 7-8 mecheva u dvije sedmice.propojeilijas wrote: ↑24/01/2025 18:12to mu je bilo najpametnije da je tako uradio oprostio bi se ko bog. Nego Novak ima jos koji grand slam u nogama izgurace on ovu krizu
Australian Open 2025
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- karanana
#76 Re: Australian Open 2025
- necko_hz
#77 Re: Australian Open 2025
Nisam mislio da će ikad osvojiti Grand Slam, a pogotovo ne na ovaj način preko dvije najbolje teniserke svijeta.
Svaka joj čast, kakav turnir i kakva dva meča zaredom. Kao u transu.
Svaka joj čast, kakav turnir i kakva dva meča zaredom. Kao u transu.
- Edin H.
#78 Re: Australian Open 2025
Da, na ovome je imao najveću šansu da uzme, sumnjam da može Wimbledon izgurati.karanana wrote: ↑24/01/2025 18:33ima da ucestvuje, nesto zumnjam da ce uzeti vise ijedan. moze on svakog pobijediti ali ne sa dinamikom turnira i 7-8 mecheva u dvije sedmice.propojeilijas wrote: ↑24/01/2025 18:12to mu je bilo najpametnije da je tako uradio oprostio bi se ko bog. Nego Novak ima jos koji grand slam u nogama izgurace on ovu krizu
Trebao se povući, ali nije lako donijeti takvu odluku.
Trebao se povući i Lewis Hamilton recimo ili se svojevremeno Michael Schumacher nije trebao vraćati, misliš ma mogu ja….ali godine čine svoje.
- sve_ovo_ja
#79 Re: Australian Open 2025
Odluci mrezica na 4:4 u tiebreaku drugi set. Steta za Zvereva bolje je igrao nego u prvom setu, ovako bas tesko da se moze izvuci.
- necko_hz
#80 Re: Australian Open 2025
Prejeftine greške nakon što je napravio minibrejk, ali to i jes problem kad igraš protiv Sinnera. Nekad moraš i pogriješiti, a on ti neće pokloniti puno toga.
- sve_ovo_ja
#81 Re: Australian Open 2025
Bez break prilike u 3 seta. Sinner mi se cinio na ovom turniru kao da nije na 100% kao sto zna biti ali opet je bilo dovoljno.
- necko_hz
#83 Re: Australian Open 2025
Sinner ima sposobnost koju su imala dvojica najboljih u historiji, Novak i Rafa, a to je da se sjebeš kada napravi/e neiznuđenu grešku. Eto, toliko mu je standard tenisa visok. Ako ti pokloni nešto udaraj se nogom u guzicu, sve mimo toga moraš zaraditi, a šanse za to ti nisu velike jer je prekompletan i svi segmenti su mu na ekstra visokom nivou.
Zbog finala je šteta što Zverev nije klepio drugi, ali pobjede svakako ne bi vidio. Može učiniti stvari neugodnim i parirati u određenim segmentima, ali ovdje mu je preko puta igrač sa jednim od najvećih nivoa ikada.
Zbog finala je šteta što Zverev nije klepio drugi, ali pobjede svakako ne bi vidio. Može učiniti stvari neugodnim i parirati u određenim segmentima, ali ovdje mu je preko puta igrač sa jednim od najvećih nivoa ikada.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#85 Re: Australian Open 2025
Koliko je puta necko rekao za nekog igraca, najveci nivo ikada.. 
-
RJ57
#86 Re: Australian Open 2025
da, čim je neko znatno bolji od drugih odmah počnu hvalospjevikonektovan wrote: ↑26/01/2025 16:52 Koliko je puta necko rekao za nekog igraca, najveci nivo ikada..![]()
sinner je konstantan do bola i u stanju je igrati jake i duboke lopte protiv kojih je jako teško, trenutno mu niko ništa nemože …. ali nisam siguran da bi mu big3 iz svoga primea to tako lako dozvolili. nećemo nikad saznati, ali mene ovo ne impresionira toliko koliko neke ovdje, prvenstveno zato što ne vidim da ga iko, osim carlosa tu i tamo, uspjeva staviti pod pritisak i ugroziti, a kada se to desi onda izgubi.
- necko_hz
#87 Re: Australian Open 2025
Đuturum kome neuroni nisu bili funkcionalni ni kad je bio mlad teško može i vidjeti nešto koliko god očigledno bilo
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- ultima_palabra
#89 Re: Australian Open 2025
Cinjenica je da Slamovi na betonu postaju dosadni koliko je lik dominantan. Vidjecemo moze li to prenijeti na druge podloge, ako ga suspenduju u medjuvremenu.
- necko_hz
#90 Re: Australian Open 2025
Ma lik je u svim baznim segmentima gotovo savršen.
Ovo kako je počeo maltretirati igrače koji su ga kontinuirano dobijali (Medvedev, Zverev, Novak) uporedivo je sa kvalitativnim skokom Federera protiv Nalbandiana, Hewitta i te ekipe gdje se mentalnim, tehničkim i fizičkim upgraedom doslovno izdigao za nekoliko nivoa iznad njih.
Samoubiti se neće, kao što Alcaraz često zna, tako da jedini način da ga dobiješ jeste da ga nadigraš, a da ga nadigraš moraš i sam imati bogovski kapacitet i nivo.
Tako je sa tom najvećom kategorijom ATG igrača. Nadrealno koliko je dobar.
Ovo kako je počeo maltretirati igrače koji su ga kontinuirano dobijali (Medvedev, Zverev, Novak) uporedivo je sa kvalitativnim skokom Federera protiv Nalbandiana, Hewitta i te ekipe gdje se mentalnim, tehničkim i fizičkim upgraedom doslovno izdigao za nekoliko nivoa iznad njih.
Samoubiti se neće, kao što Alcaraz često zna, tako da jedini način da ga dobiješ jeste da ga nadigraš, a da ga nadigraš moraš i sam imati bogovski kapacitet i nivo.
Tako je sa tom najvećom kategorijom ATG igrača. Nadrealno koliko je dobar.
- sve_ovo_ja
#91 Re: Australian Open 2025
Taman da se podijele narednih par godina, Alcaraz RG i Wimbledon, Sinner ove na betonu. 
Ako neko od njih dvojice podbaci, tu bi se eventualno mogao Zverev umijesati, dobar je i na zemlji i betonu, Medvedev je dosta opao trenutno ali ima kapacitet na betonu ako nista. Ovo ostalo dok se ne pojavi neko novi nema hljeba.
Djokovica ne treba otpisivati makar jos ovu godinu, desi se da se otvori zrijeb kao prosle godine pa dodjes do finala bez top10 protivnika.
Ako neko od njih dvojice podbaci, tu bi se eventualno mogao Zverev umijesati, dobar je i na zemlji i betonu, Medvedev je dosta opao trenutno ali ima kapacitet na betonu ako nista. Ovo ostalo dok se ne pojavi neko novi nema hljeba.
Djokovica ne treba otpisivati makar jos ovu godinu, desi se da se otvori zrijeb kao prosle godine pa dodjes do finala bez top10 protivnika.
- necko_hz
#92 Re: Australian Open 2025
Sinner je po projekcijama trebao imati veću prednost na travi, tako da, vidjećemo.
Fascinantno je samo to što ljudi, umjesto da uživaju jer tenis ima ovakva dva mlada igrača, ubijaju se iluzijama iz prošlosti.
I po meni je Novaka nemoguće otpisivati sve dok je fizički dobar da isprati nivo, jer je on još dugo ostati sinonim za tenisko savršenstvo i najkompletnijeg igrača ikada. Dakle, ako je u najboljem elementu, njegova A igra je > od A igre drugih igrača. Ali...
Mislim da je i protiv Federera i protiv Nadala (mimo šljake) imao luksuz da ne mora igrati svoj najbolji tenis da bi pobijedio, što s ovom dvojicom nema. NI najbolji mu ne garantuje pobjedu, ali mu daje veće šanse u odnosu na njih, a ukoliko ga nema, poraz je prilično izgledan, a nekada ni čišćenje (AO i WB 2024.) nije isključeno.
Jednako kao i njima dvojici kada podbace, a on uđe u svoj ritam (WTF 2023).
U svakom slučaju daje ogromnu dubinu i vrijednost Slam turnirima, kako u historijskom značaju njegovih mečeva sa dvojicom igrača koji će, vrlo vjerovatno, osvojiti dvocifren broj Slamova, tako i u samom kvalitetu tih mečeva i njihovom iščekivanju.
Onaj treći i četvrti set sa Carlosom doslovno je obilježio cijeli muški dio turnira, zajedno sa Sinnerovom dominacijom.
Fascinantno je samo to što ljudi, umjesto da uživaju jer tenis ima ovakva dva mlada igrača, ubijaju se iluzijama iz prošlosti.
I po meni je Novaka nemoguće otpisivati sve dok je fizički dobar da isprati nivo, jer je on još dugo ostati sinonim za tenisko savršenstvo i najkompletnijeg igrača ikada. Dakle, ako je u najboljem elementu, njegova A igra je > od A igre drugih igrača. Ali...
Mislim da je i protiv Federera i protiv Nadala (mimo šljake) imao luksuz da ne mora igrati svoj najbolji tenis da bi pobijedio, što s ovom dvojicom nema. NI najbolji mu ne garantuje pobjedu, ali mu daje veće šanse u odnosu na njih, a ukoliko ga nema, poraz je prilično izgledan, a nekada ni čišćenje (AO i WB 2024.) nije isključeno.
Jednako kao i njima dvojici kada podbace, a on uđe u svoj ritam (WTF 2023).
U svakom slučaju daje ogromnu dubinu i vrijednost Slam turnirima, kako u historijskom značaju njegovih mečeva sa dvojicom igrača koji će, vrlo vjerovatno, osvojiti dvocifren broj Slamova, tako i u samom kvalitetu tih mečeva i njihovom iščekivanju.
Onaj treći i četvrti set sa Carlosom doslovno je obilježio cijeli muški dio turnira, zajedno sa Sinnerovom dominacijom.