Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Sanjarko

#38976 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sanjarko »

dragma wrote: 26/01/2025 04:00
Laplace wrote: 25/01/2025 21:00
Sanjarko wrote: 22/01/2025 23:09 Ne znate da imaju mnoge zene i muskarci hormone i hromosome/gene koji ih cine drugacijim od tih ustaljenih spolova, dva spola, primjerice interseks imaju dodatno ili zenski ili muski gen zavisno od spola, a neke osobe imaju povisene ili smanjene muske ili zenske hormone, testosteron i sl, pa zbog toga operacije i sl.

Ima cak i hermafrodita, istina malo njih bas ima ali interseksa i osoba sa hormoninima jednog ili drugog spola ima pravo puno. Tako je i s homoseksualcima bilo muskim ili zenskim i sa biseksualcima, zadnji navedeni su preferencije u ljubavi i seksu.

Ima citava nauka oko toga od seksologije pa do endrokrinologije. Onda imamo monogamiste, poligamiste i poliamorije itd.

Jednostavno je to tako. Posljedice promjene svijesti ljudi jer se o tome prica itd, isto kao i s mentalnim bolestima i poremecajima. A ima i do toga da su ljudi zagadzeni homonima itd preko hrane koju uzimaju pa imamo povisen broj ovoga svega.

Kao sto imamo rast djece i osoba s autizmom itd. Zbog cega sve to ne znamo jos. Vjerovatno vise faktora u igri. Genetika, hormoni, zagadzenja razna od zagadzenja obicnih da se tako izrazim do najgoreg zagadzenja vrseno preko ratova jer ratovi zagadzuju vise nego sve ostalo.

Kad krene lov na ljude prvo na LGBTI, pa na bolesne i nemocne, pa cak i na stara lica, penzionere, pa u zadnjem stadiju na manjine ili slabije razvijene narode ili kroz vjerske ratove i sl, nemojte reci da niste bili upozoreni.

Isti modus operandi su imali Nacisti i Fasisti i mnogi drugi koji su zagovarali jednoumlje i sl pojave.

Pa kad pukne i krene lov i ratovi i sukobi, neka vam ovaj upis bude opomena kao i Historija i sta je se dogadzalo tokom nje.

Ali LGBTI i ostali navedeni prethodno sve do starih, bolesnih i nemocnih su krivi, da ne mogu biti krivlji.
... i oduvijek je bilo tako, samo se stvari nisu zvale pravim imenima. Homoseksualnost kod ljudi (i životinja) je oduvijek prisutna.

Što se tiče autizma, dosta je tu posljedica sve preciznije dijagnostike i veliko pitanje je da li uopšte postoji povećanje broja djece u spektru ili se sad takvi bolje prepoznaju (svašta je ranije prolazilo "ispod radara" a još više podvođeno pod "opsjednutost".

Neko sa XY setom hromozoma ne mora biti muško, mora se tu još nekoliko faktora posložiti. Isto tako ni osoba sa XX setom hromozoma ne mora biti žensko. Uglavnom se spol poklapa sa XY i XX, ali jedan od milion (ili koji već odnos) može odstupati.

To kaže nauka, a ono što kaže polusenilni političar je običnom puku lakše i za razumjeti i za prihvatiti, a i godi egu.
Po zvanju i zanimanju sam ekonomista tako da ne mogu potvrditi niti osporiti gore navedeno. Referisat ću se samo na boldirano.

Poučen iskustvom znam i ponavljam da se svaka diskusija sa pristalicama woke ideje uglavnom završava na ovaj i sličan način.
Iako se slažem da woke kultura ima negativan uticaj na primitivno stanje ljudi koji su inace homofobi, transfobi i slično, i same woke pristalice cesto pokazuju tendenciju potiskivanja suprotnih mišljenja i intelektualnih razlicitosti što kod pojedinaca potiče razočarenje i tjera ih prema konzervativnijim idejama kada se osjećaju ušutkani zbog izražavanja stavova koji odstupaju od onoga što zagovara woke.
Naglasak woke culture na politici identiteta, iako želi osnažiti marginalizovane skupine, nenamjerno podstice podjele jer nastoji grupisati pojedince isključivo na temelju njihovog identiteta.
S druge strane, taj isti pretjerani naglasak na društvena pitanja umjesto na ekonomske I druge probleme navodi obične ljude (koji su većinom iz biologije načuli da postoje X i Y hromozomi) na skretanje udesno jer pojedinci kojima su ekonomska stabilnost i opšte preživljavanje prioritet, mogu se osjećati nepovezanima sa pokretom koji daje prioritet pitanjima vezanim uz identitet. Taj ih nesklad može gurnuti prema ideologijama koje daju prednost ekonomskoj politici i konzervativnim vrijednostima.
Činjenica je da se woke polako, ali kontinuirano, udaljava od tradicionalnih ljevičarskih vrijednosti poput vrijednosti univerzalizma I narušava osnovne principe ljevice zbog svoje nekritičke fiksiranosti na identitetsku politiku, što ih vodi do fragmentacije umjesto ujedinjenog djelovanja potlačenih, obespravljenih grupa. Kada se društvo previše fokusira na identitete, zajedničke vrijednosti i norme postaju marginalizirane. Ako razmišljamo i djelujemo politički, kulturne kategorije ne bi trebale zauzimati središnju poziciju. Kulturni pluralizam treba da jača političku solidarnost a ne da je dijeli.
Woke pokret sam potkopava vlastite ciljeve jer previše potencira moć identiteta, umjesto da se fokusira na univerzalne principe pravde. Woke pristalice traže pravdu i jednakost, I njihova borba protiv diskriminacije jeste potaknuta tim idejama ali se svojim potiskivanjem suprotnih mišljenja udaljavaju od univerzalizma a bez univerzalizma nema ni jednakosti.
Identitetsko-partikularni narativ nije poziv na jednakost!
Ja ti nisam woke, i govorio sam da sam mozda interseks ili imam neki hormonalni poremecaj ili sam ga imao zbog bolesne jetre to jest kad je bila bolesna da je se nesto poremetilo, i slazem se s tim da treba da ljudi svoju intimu drze u svoja cetri zida itd.

Ne bi da ponavljam svoje rijeci stalno jer ne mogu svega da se sjetim. Ovdje su me razapinjali kad sam rekao da se parade LGBT bez "i" lako i sve oko njih i LGBT osoba rijesi, da bi ih bacao sa zgrada kao ISIL-ovci i mnogi drugi, nema koje bljuvotine nisu iznosene ovdje meni tada.

A zakonski samo rekao da se lako sve oko toga da regulirati.
Sanjarko

#38977 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sanjarko »

kakavdanakneiskustvu wrote: 25/01/2025 20:00 ludilo je da otac bude osuđen jer se protivio tome da dijete bude podvrgnuto hormonskoj terapiji za promjenu spola, u kanadi, ludilo je ne vrlo blaga, nego je horor vrlo blaga rijec za to
Pretjerano jest, to je tacno, sto jest, jest, otislo je se u krajnost pravo.
kakavdanakneiskustvu

#38978 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

Sanjarko wrote: 26/01/2025 04:21
kakavdanakneiskustvu wrote: 25/01/2025 20:00 ludilo je da otac bude osuđen jer se protivio tome da dijete bude podvrgnuto hormonskoj terapiji za promjenu spola, u kanadi, ludilo je ne vrlo blaga, nego je horor vrlo blaga rijec za to
pretjerano je kad osoba sama pojede kilu bureka, a ovo što sam spomenuo je gore od horora
Sanjarko

#38979 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sanjarko »

kakavdanakneiskustvu wrote: 26/01/2025 08:22
pretjerano je kad osoba sama pojede kilu bureka, a ovo što sam spomenuo je gore od horora
Moguće ali ne znam slučaj pa da mogu dublje da prokomentiram.

Hoće bivše žene mnoge, u manjoj mjeri bivši muškarci koji su bili supružnici da isključe totalno vezu dijete/otac rijeđe dijete/majka.

Očevi po što šta jesu diskriminisani kada se razvedu od svojih supruga i ne pitaju se onda u što šta čemu kao šta sam naveo od odgoja djeteta ili djece pa nadalje.
kakavdanakneiskustvu

#38980 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Sanjarko wrote: 26/01/2025 11:17

Hoće bivše žene mnoge, u manjoj mjeri bivši muškarci koji su bili supružnici da isključe totalno vezu dijete/otac rijeđe dijete/majka.

Očevi po što šta jesu diskriminisani kada se razvedu od svojih supruga i ne pitaju se onda u što šta čemu kao šta sam naveo od odgoja djeteta ili djece pa nadalje.
to što pišeš itekako je istina oko odnosa nakon razvoda braka

ovo što sam spomenuo je slučaj kada je u Kanadi otac osuđen jer se protivio injekcijama za promjenu spola koje je dijdte dobijalo. ne znam da li je u pitanju bio razvod braka, nije ni bitno u ovom slucaju
Sanjarko

#38981 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sanjarko »

kakavdanakneiskustvu wrote: 26/01/2025 11:52
Sanjarko wrote: 26/01/2025 11:17

to što pišeš itekako je istina oko odnosa nakon razvoda braka

ovo što sam spomenuo je slučaj kada je u Kanadi otac osuđen jer se protivio injekcijama za promjenu spola koje je dijdte dobijalo. ne znam da li je u pitanju bio razvod braka, nije ni bitno u ovom slucaju
Pa zato sam ti ovo i naveo. Moguće da je bio razvod i da je otac se bunio i sl pa zbog toga i osuđen na zatvor.

Neću reći da je pravio probleme jer kažem ne znam slučaj dovoljno da komentarišem.

Jbn vakat kako god se okrene.
toska

#38982 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by toska »

Sanjarko wrote: 22/01/2025 23:09 a neke osobe imaju povisene ili smanjene muske ili zenske hormone, testosteron i sl, pa zbog toga operacije i sl.
ma taj izvikani testosteron moguće da ima ulogu kod libida, sve ostalo, a sudeći po sebi gdje je uvijek na gornjoj granici, niđe veze.
ali ok, ako kažu da igra moram prihvatiti ko i svi ostali.
- nikad imao mišićavu građu, doduše ni masnoće
- slabije kosti
- glas i dlakavost prosječni
- mirnije prirode
Sanjarko

#38983 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sanjarko »

toska wrote: 26/01/2025 13:12
Sanjarko wrote: 22/01/2025 23:09 a neke osobe imaju povisene ili smanjene muske ili zenske hormone, testosteron i sl, pa zbog toga operacije i sl.
ma taj izvikani testosteron moguće da ima ulogu kod libida, sve ostalo, a sudeći po sebi gdje je uvijek na gornjoj granici, niđe veze.
ali ok, ako kažu da igra moram prihvatiti ko i svi ostali.
- nikad imao mišićavu građu, doduše ni masnoće
- slabije kosti
- glas i dlakavost prosječni
- mirnije prirode
Imaju neki ljudi testosteron, neki estrogen i sl. Ima citava grana medicine o tome i zove se endokrinologija itd. Duboko gradivo itd, ljudi misle ima ovo, ono samo, a ima svasta nesto.

Pa ja psihicki obolio zbog jetre itd. Govorio da vidim svoja krvna bijela zrnca i kao amebe velike nekakve mrlje. To ti je entoptic blue field vision phenomena i eye floaters ali niko me nije slusao.

Pomirili se s psihickom dijagnozom zbog toga sto sam krhka zdravlja uvijek bio, slabiji itd. Onda legalno nikad nisam ni radio, i to je vidio jedan primarijus koji me je i uputio na komisiju itd da dobijem primanje barem neko.

Sazalio se covjek na mene vjerovatno i pretpostavio i vidio da nisam dobro ni fizicki, ni psihicki i da nikad necu ni raditi, ali jedan doktor na komisiji me je ojadio vjerovatno jer sam rekao nesto sto ga je vjerovatno uvrijedilo to sve iako nisam mislio nista uvredljivo nego tada se to desavalo i izbacilo me iz takta.

Svakojakog cvijeca na dunjaluku. Ali to mnogi ljudi ili vecina ljudi ne konta.
toska

#38984 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by toska »

Ma nema veze sa tvojim upisom već samo iskoristio da ukažem na nešto.

Postalo je moda svako nasilje, agresivnost, iimpulsivnost.. pravdati testotseronm.
Nije budala kriva za nasilje, krivi su hormoni.
stubrijez

#38985 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by stubrijez »

toska wrote: 26/01/2025 15:39 Ma nema veze sa tvojim upisom već samo iskoristio da ukažem na nešto.

Postalo je moda svako nasilje, agresivnost, iimpulsivnost.. pravdati testotseronm.
I skoro svako dijete hiperaktivno. Ustvari neodgojeno.
toska

#38986 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by toska »

stubrijez wrote: 26/01/2025 15:52
toska wrote: 26/01/2025 15:39 Ma nema veze sa tvojim upisom već samo iskoristio da ukažem na nešto.

I skoro svako dijete hiperaktivno. Ustvari neodgojeno.
A vidio sam mada se ne razumijem pa neću komentarisati.
Svakako da nije normalno šopati dijete svaki dan ritalinom I sličnim stimulansima koji su svugdje deklarisani kao droge.
Laplace

#38987 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laplace »

I premalo informacija. Šta ako je dijete ono jedno od milion, kome ekspresija gena nije prošla kako treba oa je kao posljedica zarobljen u pogrešnom spolu? Djeluje kao woke, ali i to se dešava. Rijetko,m ali se desi.

Šta bismo one primjere majke i ćerke sa XY setom hromosoma na silu tjerali da budu muškarci ili im imap dozvoliti da budu žene jer im se u tom smjeru razvilo tijelo?

Na primjer, ovaj fenomen: https://naukagovori.ba/guevedoce-izvan- ... sti-spola/
Guevedoce je rezultat rijetke genetičke pojave zbog koje nastaje neobičan fenotip, gdje se djeca rađaju s nejasnim spolnim karakteristikama i tek kasnije tokom puberteta razvijaju muške spolne organe. Odnosno, djeca su do puberteta fenotipski djevojčice. Pojava je nešto češća u Dominikanskoj Republici nego globalno.

Naziv “güevedoce” dolazi iz španskog dijalekta koji se koristi u Dominikanskoj Republici. Riječ “güevedoce” može se prevesti kao “jaja/testisi u dvanaestoj godini”. Zapravo, rađaju se “bez piše”. Ovaj naziv odražava to da su ovi pojedinci rođeni s nejasnim genitalijama i tek kasnije, oko 12. godine života razvijaju muške spolne organe, tokom puberteta.

Dakle, u ovom slučaju, spolni identitet pojedinca se ne može jasno odrediti pri rođenju, što čini riječ güevedoce prikladnom za opisivanje njihove situacije. Važno je napomenuti da naziv nije uvredljiv, već je to lokalni izraz koji se koristi unutar zajednice kako bi opisao specifičan biološki fenomen.

Ovaj fenomen ima svoje korijene u genetičkoj mutaciji koja utječe na proizvodnju enzima 5-alfa reduktaze (5-ARD), ključnog za pretvaranje testosterona u dihidrotestosteron (DHT), a koji je odgovoran za razvoj muških genitalija. DHT je odgovoran za razvoj spola i primarnih spolnih karakteristika, poput penisa. Bez toga, muško spolovilo izgleda više kao žensko spolovilo. Podsjetimo – klitoris i penis su istog embrionalnog porijekla.U slučaju güevedoce, nedostatak ovog enzima rezultuje rođenjem djece s neizraženim spolom, što ih čini posebno interesantnim iz perspektive medicinske i antropološke istraživačke zajednice.
kakavdanakneiskustvu

#38988 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Laplace wrote: 26/01/2025 17:15

I premalo informacija. Šta ako je dijete ono jedno od milion, kome ekspresija gena nije prošla kako treba oa je kao posljedica zarobljen u pogrešnom spolu? Djeluje kao woke, ali i to se dešava. Rijetko,m ali se desi.

Šta bismo one primjere majke i ćerke sa XY setom hromosoma na silu tjerali da budu muškarci ili im imap dozvoliti da budu žene jer im se u tom smjeru razvilo tijelo?

Na primjer, ovaj fenomen: https://naukagovori.ba/guevedoce-izvan- ... sti-spola/
Guevedoce je rezultat rijetke genetičke pojave zbog koje nastaje neobičan fenotip, gdje se djeca rađaju s nejasnim spolnim karakteristikama i tek kasnije tokom puberteta razvijaju muške spolne organe. Odnosno, djeca su do puberteta fenotipski djevojčice. Pojava je nešto češća u Dominikanskoj Republici nego globalno.

Naziv “güevedoce” dolazi iz španskog dijalekta koji se koristi u Dominikanskoj Republici. Riječ “güevedoce” može se prevesti kao “jaja/testisi u dvanaestoj godini”. Zapravo, rađaju se “bez piše”. Ovaj naziv odražava to da su ovi pojedinci rođeni s nejasnim genitalijama i tek kasnije, oko 12. godine života razvijaju muške spolne organe, tokom puberteta.

Dakle, u ovom slučaju, spolni identitet pojedinca se ne može jasno odrediti pri rođenju, što čini riječ güevedoce prikladnom za opisivanje njihove situacije. Važno je napomenuti da naziv nije uvredljiv, već je to lokalni izraz koji se koristi unutar zajednice kako bi opisao specifičan biološki fenomen.

Ovaj fenomen ima svoje korijene u genetičkoj mutaciji koja utječe na proizvodnju enzima 5-alfa reduktaze (5-ARD), ključnog za pretvaranje testosterona u dihidrotestosteron (DHT), a koji je odgovoran za razvoj muških genitalija. DHT je odgovoran za razvoj spola i primarnih spolnih karakteristika, poput penisa. Bez toga, muško spolovilo izgleda više kao žensko spolovilo. Podsjetimo – klitoris i penis su istog embrionalnog porijekla.U slučaju güevedoce, nedostatak ovog enzima rezultuje rođenjem djece s neizraženim spolom, što ih čini posebno interesantnim iz perspektive medicinske i antropološke istraživačke zajednice.
čovjek,otac ne može ne smije iz Kanade izaći, jer je osuđen zbog protivljenja da se njegovo dijete podvrgne bez njegovog znanja promjeni spola. za više informacija pogledati dokumentarac Šta je žena, postavio sam trailer na prošloj stzranici
Ozimician

#38989 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ozimician »

Evo jedna zanimljivost, nisam znao na koju temu da postavim, pa hajde ovdje:

Image
kakavdanakneiskustvu

#38990 Re: Popularne stvari koje ne kontam

ne kontam skraćivanje riječi, sve primjetnije osobito kad se izgovara godina ta i ta, pa se ne kaže 2024. nego samo 24.
Sanjarko

#38991 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sanjarko »

Pa sad ne znam u vezi toga sta bi rekao, neko je agresivac od starta tj od rodzenja pa se primiri, razni faktori u igri, a neko je agresivac do smrti, siroka tema. Kazem ti neki muskarci imaju manjak testosterona u tijelu, neki imaju cak i estrogen mozda ako se ne varam itd. Ima i do hrane veze. Sopaju se kokosi itd tj zivotinje s mnogim hormonima i sto sta jos s cime pa logika nalaze da to utice na ponasanje ljudi i sto sta jos.

Gdje je jos plastika koje ima i gdje treba i gdje ne treba. Pa svi u sebi imamo pravo veliku kolicinu plastike. Pisao sam o tome nedavno ovdje i komentarisao. Onda utice na ponasanje i sto sta jos. Od wifi pa nadalje. Onda ratovi kao zagadzivaci najveci od svih, mala maca su lozista i industrija i automobili na fosilna goriva za njih. Pisao/komentarisao i o tome, upravo ovdje.

Naravno da to ne moze biti opravdanje za nasilje i agresivnost/agresiju, a impulsivnost je skroz druga stvar, to je spontanost. Ja sam spontan i impulsivan pa nisam nasilan i agresivan. Jednostavno takav tip licnosti i drugacijih shvatanja itd. Od zivotne skole pa do ostaloga svega.

Svako treba da odgovara za svoje postupke ma kakvi bili.

PS. Da ne bude zabune, sve sta sam od primanja dobio je popraceno sa dokumentacijom u vezi bolesti mojih, ne fizickih nazalost, ali oboljele psihe da, ali barem nisam psihopata ili sociopata tj nadam se da nisam, zlocinac/zlotvor nisam, jesam i ja svasta tokom zivota uradio ali sam okrenuo list itd.

Sto bi se reklo nisam svetac, ali nisam ni najgora osoba na svijetu.
toska

#38992 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by toska »

Sanjarko wrote: 29/01/2025 08:54

Pa sad ne znam u vezi toga sta bi rekao, neko je agresivac od starta tj od rodzenja pa se primiri, razni faktori u igri, a neko je agresivac do smrti, siroka tema.
...
I uvijek je agresivan prema slabijem, nikad jačem, tu je ko cuko, gdje mu tad nestane taj testoseron?
Znamo vec kako to ide jos u školi, ulici, prema ženama.

Za iimpulsivnost si u pravu, moja greška.
Laplace

#38993 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laplace »

kakavdanakneiskustvu wrote: 26/01/2025 17:26

čovjek,otac ne može ne smije iz Kanade izaći, jer je osuđen zbog protivljenja da se njegovo dijete podvrgne bez njegovog znanja promjeni spola. za više informacija pogledati dokumentarac Šta je žena, postavio sam trailer na prošloj stzranici
Ja postavim članak baziran na naučnim činjenicama a ti trailer. U članku ti je naveden jedan od slučajeva u kojima je protivljenje roditelja promjeni spola djeteta pogrešno i vodi samo traumatiziranju djeteta. Promjena spola nije nečiji hir ili moda nego posljedica složenog odnosa genetike i fiziologije.
kakavdanakneiskustvu

#38994 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Laplace wrote: 29/01/2025 13:48
kakavdanakneiskustvu wrote: 26/01/2025 17:26

Ja postavim članak baziran na naučnim činjenicama a ti trailer. U članku ti je naveden jedan od slučajeva u kojima je protivljenje roditelja promjeni spola djeteta pogrešno i vodi samo traumatiziranju djeteta. Promjena spola nije nečiji hir ili moda nego posljedica složenog odnosa genetike i fiziologije.
kakav trailer,napisao sam da se pogleda film u kojem otac djeteta spominje da je osuđen jer se protivio tome da njegovo dijete dobija injekcije za promjenu spola, bez očevog znanja, dopustenja. Jesi li roditelj ,da li bi tebi to bilo prihvatljivo?

ko će odluciti je li dijete treba ići na promjenu spola ili ne ako ne roditelj djeteta?
ultima_palabra

#38995 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

Nisi razmotrio mogucnost da si gledao propagandni film koji iskrivljuje cinjenice?
kakavdanakneiskustvu

#38996 Re: Popularne stvari koje ne kontam

ultima_palabra wrote: 29/01/2025 14:53 Nisi razmotrio mogucnost da si gledao propagandni film koji iskrivljuje cinjenice?
jesam i to, ali nisam gledao samo tu pricu o tom čovjeku i ni o čemu drugom
dječak sa šibicama

#38997 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

E cuj deportovati ilegalne useljenike, strasno, kakav je to horor.

Hocu i ja ilegalno u Los Anheles, ako me deportuju zalicu se u strazburu.
Njanjavi

#38998 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Panteri na vec oprobani fazon iz masu slucajeva furaju tu bad boy reformatori suplju pricu zaštitnika drustva uz te senzacionalisticke akcije.
Daleko od toga da se tim problemom ne treba baviti, ali definitivno njihov nacin nije taj za iole efikasan plan borbe sa tim.
Ja kolko sam skontao oni imaju te lazne profile sa kojim navlace te kromanjonce na susrete, sto je samo po sebi ono sto englezi kazu entrapment.
Ne znam izraz za to na naski.
Iskreno pricajuci, takvi debili koji padnu na takve navlakuse i nisu veci dio problema.
Tako glup insan nije sposoban za strahote koje se znaju desavati u tim pricama.
Veca frka je sa visedecenijskom praksom tog tipa od strane ugladjene gospode po školskim institucijama nego ovih par likova od kojih 70% ima ocigledne psihicke smetnje.
Treba da shvatite vecjednom, pravi pedosi i manijacine ne pricaju o tim stvarima preko neta.
Takvi ljudi to rade u reali.
Ljudi za koje nikad ne bi rekli da su takvi frikovi.
A Panteri ko i ostala ekipica na taj fazon iz okruzenja.
Ako cemo realno o panterima, msm ako vec furaju tu socijalnu pravdu i slicno, imaju masu gore gdje djeluju ovih opasnih pimpova koji drze bjelo roblje i prostitutke nerjetko pod prisilom.
Pa ako vam je vec do tih stvari, odradite stagod i oko toga.
Al gdje na ekipu s kojom se suruje da se proturjeci jelte.
Malo hampe na početku, kasnije ce se to razvodnit kad skontaju da kanali financiranja tih pokreta iz eu nemaju vise interesa da se bave sa tim ovdje.
Zabavili su se svojim poslom oko imigracijske politike.
kakavdanakneiskustvu

#38999 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Njanjavi wrote: 29/01/2025 21:32 Panteri na vec oprobani fazon iz masu slucajeva furaju tu bad boy reformatori suplju pricu zaštitnika drustva uz te senzacionalisticke akcije.
Daleko od toga da se tim problemom ne treba baviti, ali definitivno njihov nacin nije taj za iole efikasan plan borbe sa tim.
Ja kolko sam skontao oni imaju te lazne profile sa kojim navlace te kromanjonce na susrete, sto je samo po sebi ono sto englezi kazu entrapment.
Ne znam izraz za to na naski.
Iskreno pricajuci, takvi debili koji padnu na takve navlakuse i nisu veci dio problema.
Tako glup insan nije sposoban za strahote koje se znaju desavati u tim pricama.
Veca frka je sa visedecenijskom praksom tog tipa od strane ugladjene gospode po školskim institucijama nego ovih par likova od kojih 70% ima ocigledne psihicke smetnje.
Treba da shvatite vecjednom, pravi pedosi i manijacine ne pricaju o tim stvarima preko neta.
Takvi ljudi to rade u reali.
Ljudi za koje nikad ne bi rekli da su takvi frikovi.
A Panteri ko i ostala ekipica na taj fazon iz okruzenja.
Ako cemo realno o panterima, msm ako vec furaju tu socijalnu pravdu i slicno, imaju masu gore gdje djeluju ovih opasnih pimpova koji drze bjelo roblje i prostitutke nerjetko pod prisilom.
Pa ako vam je vec do tih stvari, odradite stagod i oko toga.
Al gdje na ekipu s kojom se suruje da se proturjeci jelte.
Malo hampe na početku, kasnije ce se to razvodnit kad skontaju da kanali financiranja tih pokreta iz eu nemaju vise interesa da se bave sa tim ovdje.
Zabavili su se svojim poslom oko imigracijske politike.
:thumbup: baš me zanima jesu li ti panteri se obračunavali sa narko dilerima, kradjivcima vozila i ako nisu zašto nisu?
Hendrix

#39000 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hendrix »

dječak sa šibicama wrote: 29/01/2025 19:36 E cuj deportovati ilegalne useljenike, strasno, kakav je to horor.

Hocu i ja ilegalno u Los Anheles, ako me deportuju zalicu se u strazburu.
Vidi sa Fudom Backovicem, mozda moze papire preko momka srediti. :D
Post Reply