Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mk ultra wrote: ↑26/01/2025 09:59
Nemam nekog staza po Zap europi u voznji, ali ono sto sam cuo, svasta ce ti oprostiti, ali gdje su ljudi na cesti/gradiliste
Nema oprosta
Mah .. da je vidjet covjeka da nesto radi to bi bilo odlicno ... stoje radovi po godinu dana nista se ne mice ...
Btw Belgija ima najgori autoput u evropi po meni .. nisam vozio po spaniji jedino ali je ono katastrofa
Nemam nekog staza po Zap europi u voznji, ali ono sto sam cuo, svasta ce ti oprostiti, ali gdje su ljudi na cesti/gradiliste
Nema oprosta
Mah .. da je vidjet covjeka da nesto radi to bi bilo odlicno ... stoje radovi po godinu dana nista se ne mice ...
E ovo je istina itekakva. Stave limit prenizak, i onda još odugovlače radove to nije normalno. Bukvalno su sva održavanja do sad na BiH A1 bila brža nego ijedna u EU na koja sam nailazio. A UK je prvak u sporosti.
Btw Belgija ima najgori autoput u evropi po meni .. nisam vozio po spaniji jedino ali je ono katastrofa
Nisam vozio po Belgiji nikad ali sam negdje pročitao da im je komplet autoput osvijetljen, svaki metar. Ne znam je li istina to.
U Holandiji su mi OK autoputevi.
U Austriji i Švici su mi magistrale top. Češka me isto iznenadila barem onom magistralom 4 od Linza do Praga preko Pribrama, al’ zato im autoputevi nisu neka sreća.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑26/01/2025 10:33
Nisam vozio po Belgiji nikad ali sam negdje pročitao da im je komplet autoput osvijetljen, svaki metar. Ne znam je li istina to.
Nema oprosta
Znaci nije sve med i mlijeko ni tamo, kako nam se predstavlja
Leon16v wrote: ↑21/01/2025 21:42
Autoput je kod nas izgubio svaki smisao zbog brda kamera i još više cirkus ograničenja 80-110-130-80-110
Jesi li skoro vozio kroz Sloveniju? Na petljama zna biti ograničenje 60 (ni ja nisam vjerovao vlastitim očima).
Na kojoj petlji je 60?
Mislim da je negdje kod Ljubljane. Ni ja nisam mogao vjerovati. OK, 80 sam progutao jer sam i godinu ranije vidio da u Italiji ima ograničenja 80, ali 60 me je iznenadilo. Jedino dako nešto nisam dobro vidio, da je to ograničenje na izlaznim rampama, mada mi tad nije tako djelovalo. Ili sam imao halucinacije, ko zna šta su mi stavili u kafu na odmorištu sat ranije.
Last edited by Laplace on 27/01/2025 09:11, edited 1 time in total.
Ima izreka da iz svemira osim, recimo kineskog zida, možeš vidjeti i belgijski autoput zbog osvjetljenja. Kažu da im Njemačka daje struju kao ratnu odštetu. Da li je to istina-ne znam, ali da je osvjetljen-jeste.
Edit: sumorno djeluje žućkasto osvjetljenje. Asfalt je uglavnom loš, ima rupetina, zapušteno sve to djeluje
Last edited by helpdesk1 on 28/01/2025 11:11, edited 1 time in total.
Jesi li skoro vozio kroz Sloveniju? Na petljama zna biti ograničenje 60 (ni ja nisam vjerovao vlastitim očima).
Na kojoj petlji je 60?
Mislim da je negdje kod LJubljane. Ni ja nisam mogao vjerovati. OK, 80 sam progutao jer sam i godinu ranije vidio da u Italiji ima ograničenja 80, ali 60 me je iznenadilo. Jedino dako nešto nisam dobro vidio, da je to ograničenje na izlaznim rampama, mada mi tad nije tako djelovalo. Ili sam imao halucinacije, ko zna šta su mi stavili u kafu na odmorištu sat ranije.
Spuste u Engleskoj čim je gužva na 40, 50 ili 60 milja na smart motorways i napišu zbog smanjenja zagađenja
Da li neko zna šta se dešava na brzoj cesti Ilidža - Blažuj i obratno, svi su znakovi ograničenja do 80 km prekriveni? Je li to sad sve do 60 km maksimalna brzina na brzoj cesti?
Ma ja cim prodjem izlaz/ulaz za Otes spicim ga stoju.
Ima plavi znak izlazak na cestu rezervisanu za motorna vozila.
Pa do sljedeceg znaka ogranicenja, 70 pa 60.
Pa cemo se cerat' sUdom.