Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
rimano
#1101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako slucajno zeleni termiti krenu u spasavanje vojnika Dodika i narod se ne digne u proteste onda smo zasluzili da se spasi.
-
HelaS
#1102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa nismo u Srbiji
- donnie_darko
#1103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bravo za post, slicno razmisljamo.no_sekirli wrote: ↑25/01/2025 22:25 Ja mislim da Covic jos nije.na cisto, sta ce uraditi. Ovo sve sta je prolazilo bez glasova HDZa, proslo je s ostalim glasovima iz udruge HNS, a zna se da je on tamo babo.
Pragmatican kakav jeste, pustio je sve da prodje kako treba, ali bez njegovih glasova, i uz njegove rezervne glasove.
I on bi trebao pojesti veliku porciju svoje povracotine kad je odjebao Bakira i SDA ukoliko trozubac udje opet u kolo.
Naravno ceka mig iz Zagreba. I tu lezi najveci zec u grmu. Sta o svemu ovo misli EU, sta misli nova US administracija.
Koliko sam opratio Sabinu, ona na ovome radu preko 6 mjeseci, pa se iskreno nadam da imaju potporu barem u dijelu MZ, bilo bi idiotski ako su u ovo krenuli samostalno.
Trojka je ovo po meni napravila maestralno, ili hop ili trop. Samo se nadam da ce ustrajati do kraja i ne smiju opet vratiti Dodika, taman potpisao veceras sve zakone za EU i poljubio BH zastavu. Trojka nema sta izgubiti, skontali su da tavorenjem jos 2 godina sa ovim mazdrmanom nece postici nista, a zbog nedostatka rezultata gube izbore.
I super je jedan od uvjeta opozicije iz RSa, nema kupovine zgrade od kuma. To je Dodiku kurije oko na koje mu treba stati. Kad nestane para, nestat ce i njegovih jataka.
3 moze samo dobiti u ovoj situaciji. Da se tronozac vrati na vlast-opet je to politicki bolje za njih nego da su jos dvije godine uzimali platu sjedeci u fotelji sterilne vlade. Ako izbace Dodika iz vlasti onda je to pobjeda kakvu dugo u bh politici nismo vidjeli.
Sumnjam da se nova amercka administracija mnogo zanima za nas, ako nam ne odmognu pomoci sigurno nece. Sve zavisi od opozicionih stranaka u rs-u i realno Covketa. Zanimljivo vrijeme je pred nama.
-
rimano
#1104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa i protesti su demokratski alat koji se moze koristiti da se izvrsi pritisak na demokratski izabrane predstavnike.
Samo sto nas mentalitet blokira u tome.
-
Dimu1927
#1105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
kakav ba povratak hdz sda i snsd, nema od tog nista, ne probijajte si glavu, kakvi protesti, dodik je pusten niz vodu, samo je trajalo malo duze da se realizuje
samo ovdje nekolicina likova bi izgleda vise voljela da se to desi samo da nastave pljuvati po sda, to im je bitnije nego napredak ove drzave
samo ovdje nekolicina likova bi izgleda vise voljela da se to desi samo da nastave pljuvati po sda, to im je bitnije nego napredak ove drzave
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
samo vi izvrćite sve što se napiše, ali ne vladam ja, niti moja mišljenja upravljaju političkim procesima, za razliku od prodavača magle koje ovuda branite i perete od odgovornosti za haos koji proizvode svojim avanturizmomno_sekirli wrote: ↑25/01/2025 20:54Mi se cudimo nasim vrlim politicarima. Pa samo pogledati ovaj forum i misljenja anonimnih ljudi i sve je jasno.tramvajtrojka wrote: ↑25/01/2025 19:30evo i kamen bi zaplakao na ovom sadasnjom teskom situacijom, i to dolazi od lika kuknjava o krizi koji je prozivao trojku dvije godine sto ne nogira dodika i sto je s njimJoseMujica wrote: ↑25/01/2025 19:25 kreirana je takva politička kriza da je potpuno nebitno hoće li ostati Trojka sa ili bez SNSD-a ili će mjesto njih uskočiti SDA...to su takva trivijalna pitanja koja mogu samo boliti ili radovati sendvičare, koji žive od puhanja u čmarne kolutiće vlasti![]()
ljudi, shvatate li da ćemo u naredne dvije godine stagnirati i propadati, kakva god da "koalicija" bude?!![]()
![]()
![]()
![]()
Lik 2 godine sere po 3ki i koalicijom sa Dodikom, sad kad ga probaju izbacit, sveprisutan je "strah od stagnacije".
Stvarno, steta bi bilo zaustaviti ovaj strelovit rast od 1990., treba Bakir da to sve popegla i odvede nas u svijetlu buducnost.
Tragikomedija sveprisutna![]()
da su ikada barem razmislili o posljedicama svojih poteza, ne bi se imalo šta kritikovati, nit bi mi danas bili tu gdje jesmo, u pički materinoj
i kao što to obično biva, sendvičari ne pričaju o tome šta se i zašto dešava već prozivate svakoga ko upita ima li iko normalan među ovim budalama
dok se dozovete iz te opčinjenosti čmarnim kolutićima možda skontate da smo u političkoj krizi već dvije godine, da nam cijene divljaju i da ne nabrajam sve ono o čemu bi se svak s iole zrna pameti pitao.
dovedeni smo do tačke u kojoj samo možemo moliti sve bogove svijeta, da se stranci angažuju i pometu ovo
- JoseMujica
#1107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
donnie_darko wrote: ↑25/01/2025 23:53Bravo za post, slicno razmisljamo.no_sekirli wrote: ↑25/01/2025 22:25 Ja mislim da Covic jos nije.na cisto, sta ce uraditi. Ovo sve sta je prolazilo bez glasova HDZa, proslo je s ostalim glasovima iz udruge HNS, a zna se da je on tamo babo.
Pragmatican kakav jeste, pustio je sve da prodje kako treba, ali bez njegovih glasova, i uz njegove rezervne glasove.
I on bi trebao pojesti veliku porciju svoje povracotine kad je odjebao Bakira i SDA ukoliko trozubac udje opet u kolo.
Naravno ceka mig iz Zagreba. I tu lezi najveci zec u grmu. Sta o svemu ovo misli EU, sta misli nova US administracija.
Koliko sam opratio Sabinu, ona na ovome radu preko 6 mjeseci, pa se iskreno nadam da imaju potporu barem u dijelu MZ, bilo bi idiotski ako su u ovo krenuli samostalno.
Trojka je ovo po meni napravila maestralno, ili hop ili trop. Samo se nadam da ce ustrajati do kraja i ne smiju opet vratiti Dodika, taman potpisao veceras sve zakone za EU i poljubio BH zastavu. Trojka nema sta izgubiti, skontali su da tavorenjem jos 2 godina sa ovim mazdrmanom nece postici nista, a zbog nedostatka rezultata gube izbore.
I super je jedan od uvjeta opozicije iz RSa, nema kupovine zgrade od kuma. To je Dodiku kurije oko na koje mu treba stati. Kad nestane para, nestat ce i njegovih jataka.
3 moze samo dobiti u ovoj situaciji. Da se tronozac vrati na vlast-opet je to politicki bolje za njih nego da su jos dvije godine uzimali platu sjedeci u fotelji sterilne vlade. Ako izbace Dodika iz vlasti onda je to pobjeda kakvu dugo u bh politici nismo vidjeli.
Sumnjam da se nova amercka administracija mnogo zanima za nas, ako nam ne odmognu pomoci sigurno nece. Sve zavisi od opozicionih stranaka u rs-u i realno Covketa. Zanimljivo vrijeme je pred nama.
ključ je u stavu MZ i ako imaju podršku ovo bi bilo maestralno od strane Trojke, da ga zakucaju...ako nemaju ovo je samo još jedan spin u nizu, da se operu od svih neispunjenih obećanja....ali možda oni koju vuku poteze znaju više od nas, dok smo mi naučili na svojoj koži 1992 koliko MZ libo tuki za nama
i jedina variijabla koju ste izostavili je Don Neonko i SDA....da li će žohari baciti šlauf Guardijanu u zadnji čas?
kladim se na to da Čirilica lobira za
- Haris.ba
#1108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa naravno da ce baciti. S tim da ce Bake zahtjevati i federalnu vladu u paketu.JoseMujica wrote: ↑26/01/2025 09:04 i jedina variijabla koju ste izostavili je Don Neonko i SDA....da li će žohari baciti šlauf Guardijanu u zadnji čas?
- JoseMujica
#1109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sasvim logično, jer je u našem političkom sistemu prava moć/ lova u entitetimaHaris.ba wrote: ↑26/01/2025 09:07Pa naravno da ce baciti. S tim da ce Bake zahtjevati i federalnu vladu u paketu.JoseMujica wrote: ↑26/01/2025 09:04 i jedina variijabla koju ste izostavili je Don Neonko i SDA....da li će žohari baciti šlauf Guardijanu u zadnji čas?
moje mišljenje je da je to najgora opcija po državu, takva tek puka rokada prošnjačkog cvijeća u mlinu stabilnog dvojca Čirilica-Guardian
s pravom će sutra reći pa evo mi imamo dogovor i jasne stavove, a ovi muslimani nešto vazda zakeraju i glumataju
ko god ulazi u priču s njima dvojicom zajedno, ulazi samo zbog fotelja....ko god misli da će nešto promjeniti s njima dvojicom taj diletant i to nam je Trojka ogolila do kosstiju
-
izbjeglica_iz_besmisla
#1110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Al nevjerovatno je kako je sad skoro svaka opcija losa za SDA.
Sve i da ne udju u vladu, i dalje im je Trojka im je izbila glavni argument - onaj o servilnosti Dodiku. Dosta teze ce im proci taj narativ pred izbore 2026, pa taman da drzava ostane u blokadi do tada.
A ako udju u vladu, sami ce sebi pucati u koljena i ogoliti ono sto nas manjina odavno vidi - da su cista kleptokratska organizacija, da im je samo do fotelja i para a drzava moze i u helac sto se njih tice.
Zanimljivo, ima i treca opcija ali se nadam da SDP (prije svega) nece biti toliko glup - da i SDA udje u drzavnu i federalnu vladu, "probosanski" blok i to. Time bi trojka sebi pucala u koljeno i, iz odlicne pozicije u kojoj su sada, totalno bi sebi kompromitovala izbore 2026.
Sve i da ne udju u vladu, i dalje im je Trojka im je izbila glavni argument - onaj o servilnosti Dodiku. Dosta teze ce im proci taj narativ pred izbore 2026, pa taman da drzava ostane u blokadi do tada.
A ako udju u vladu, sami ce sebi pucati u koljena i ogoliti ono sto nas manjina odavno vidi - da su cista kleptokratska organizacija, da im je samo do fotelja i para a drzava moze i u helac sto se njih tice.
Zanimljivo, ima i treca opcija ali se nadam da SDP (prije svega) nece biti toliko glup - da i SDA udje u drzavnu i federalnu vladu, "probosanski" blok i to. Time bi trojka sebi pucala u koljeno i, iz odlicne pozicije u kojoj su sada, totalno bi sebi kompromitovala izbore 2026.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#1111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I meni se nekako cini da SDP i NS ovim saslusanjima i sve cescim okrsajima u javnosti pripremaju teren da obuzdaju i NIP, da se Campare, Ademovici i ostali ne razmasu i krenu stopama svojih zelenih mentora.
NIP je vec pocei gubiti glasacko tijelo a uporedo i poceo komplikovati saradnju (vidjeti Centar i NS prosli izborni ciklus). Mislim da se ne racuna s time da ce oni biti jos jaci faktor sljedecim izborima, i da ih se pocinje stavljati na nizu poziciju - nakon maltene vodece uloge 2022 kad su bili u naletu.
NIP je vec pocei gubiti glasacko tijelo a uporedo i poceo komplikovati saradnju (vidjeti Centar i NS prosli izborni ciklus). Mislim da se ne racuna s time da ce oni biti jos jaci faktor sljedecim izborima, i da ih se pocinje stavljati na nizu poziciju - nakon maltene vodece uloge 2022 kad su bili u naletu.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#1112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa dobro, sta je bila opcija poslije izbora?JoseMujica wrote: ↑26/01/2025 09:15
ko god ulazi u priču s njima dvojicom zajedno, ulazi samo zbog fotelja....ko god misli da će nešto promjeniti s njima dvojicom taj diletant i to nam je Trojka ogolila do kosstiju
Da niko ne formira vladu? Jer hdz i snsd su bili neminovnost.
Aha aha, tehnicki mandat stare vlade...
- JoseMujica
#1113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
unutar Trojke vodeću ulogu ima SDP jer jedini ima izgrađenu sranačku infrastrukturu...i NiP i NS su još uvijek pojave lokalnog karaktera
ko god se nafurao, loša mu je furka jer brojevi govore drugačije
ko god se nafurao, loša mu je furka jer brojevi govore drugačije
-
mali_balon
#1114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima li kakvih habera iz mehmeda spahe tj podruznice kosa za bh......hice li spasavati svog druga
- mfa_secure
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Fadil 4 more yearsizvrsni direktor wrote: ↑26/01/2025 09:35Pa dobro, sta je bila opcija poslije izbora?JoseMujica wrote: ↑26/01/2025 09:15
- JoseMujica
#1117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nisu...bilo je ruku, barem da se izbaci snsdizvrsni direktor wrote: ↑26/01/2025 09:35Pa dobro, sta je bila opcija poslije izbora?JoseMujica wrote: ↑26/01/2025 09:15
ako ne vjeruješ meni, pitaj nekoga ko je bio na pregovorima u Zenici...insistirali ljudi na SNSD-u jer su s Guardianom već dogovorili rasppodjelu pozicija....evo reću ti konkretno da je Kifla lagao za stolom sve prisutne da na SNSD-u instistiraju ambasadori i mahao mobitelom, lafao pokazujući poruke, baš kao što stalno maše nekakvim papirima, kako bi podupro laži
dalje, mogli su svi imati zajednički stav da je ne prihvati Šmitovo uplitanje, ali nisu jer su neki već dogovorili fotelje za sebe....idioti
-
geoxx
#1118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ulaskom SDA u drzavnu vlast moze profitirati samo Trojka, jer mogu narodu prosuti pricu da su ovi spasili Dodika, iako to nije tacno.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#1119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A kako se mogao hdz izbaciti?JoseMujica wrote: ↑26/01/2025 09:42nisu...bilo je ruku, barem da se izbaci snsdizvrsni direktor wrote: ↑26/01/2025 09:35Pa dobro, sta je bila opcija poslije izbora?JoseMujica wrote: ↑26/01/2025 09:15
ako ne vjeruješ meni, pitaj nekoga ko je bio na pregovorima u Zenici...insistirali ljudi na SNSD-u jer su s Guardianom već dogovorili rasppodjelu pozicija....evo reću ti konkretno da je Kifla lagao za stolom sve prisutne da na SNSD-u instistiraju ambasadori i mahao mobitelom, lafao pokazujući poruke, baš kao što stalno maše nekakvim papirima, kako bi podupro laži
dalje, mogli su svi imati zajednički stav da je ne prihvati Šmitovo uplitanje, ali nisu jer su neki već dogovorili fotelje za sebe....idioti![]()
A tri clana doma naroda iz snsd?
-
izbjeglica_iz_besmisla
-
seksi_ideje
#1121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ukoliko SDA udje u vlast, nece im mnogi to zamjeriti koji vec glasaju za SDA. Glasaci SDA su ionako van pameti, ne brine njihA ni da im rodjenu mater SDA ubi ispred ociju. Oni su "long gone"
Covic ce ostat uz Mileta do samog kraja. Tu vlada licni interes. Da bi ponekli iz HDZ-a zeljeli drugacije je moguce, ali oni nemaju nikakvu moc unutar stranke. On je HDZ.
Kod nove americke administracije ne smije se racunati na kontinuitet americke politike. Mislim halo, nova americka vlada zeli Greenland, zeli da Kanada postane americka drzava, sva prava manjina su bukvalno preko noci svedeni na minimum.
Dakle, sta mala BiH moze ponuditi novoj administraciji da oni nama daju podrsku? To je jedino sta njih zamina.
Covic ce ostat uz Mileta do samog kraja. Tu vlada licni interes. Da bi ponekli iz HDZ-a zeljeli drugacije je moguce, ali oni nemaju nikakvu moc unutar stranke. On je HDZ.
Kod nove americke administracije ne smije se racunati na kontinuitet americke politike. Mislim halo, nova americka vlada zeli Greenland, zeli da Kanada postane americka drzava, sva prava manjina su bukvalno preko noci svedeni na minimum.
Dakle, sta mala BiH moze ponuditi novoj administraciji da oni nama daju podrsku? To je jedino sta njih zamina.
Last edited by seksi_ideje on 26/01/2025 10:39, edited 1 time in total.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik je platio intervju da se malo zajebava i kesla, ono u fazonu nije mi nista. Ja bih rekao da bi mu umjesto pjesme "ne moze nam niko nista" bolje stajala "smijehom strah pokrijem"
Dva tri puta mu uopste nista nije bilo smiješno, a intervju je trebao pokazati da je on Baja.
Usro se
Dva tri puta mu uopste nista nije bilo smiješno, a intervju je trebao pokazati da je on Baja.
Usro se
- JoseMujica
#1123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
druže..hajde barem da čitamo šta je napisano, a ne da insinuiramo i izmišljamo što nije napisano, ako ćemo razgovarati...ako nećemo onda je bolje da se foe-amoizvrsni direktor wrote: ↑26/01/2025 10:03A kako se mogao hdz izbaciti?JoseMujica wrote: ↑26/01/2025 09:42nisu...bilo je ruku, barem da se izbaci snsdizvrsni direktor wrote: ↑26/01/2025 09:35
Pa dobro, sta je bila opcija poslije izbora?
dalje, mogli su svi imati zajednički stav da je ne prihvati Šmitovo uplitanje, ali nisu jer su neki već dogovorili fotelje za sebe....idioti![]()
A tri clana doma naroda iz snsd?
pročitaj još jednom šta sam napisao "bilo je ruku, barem da se izbaci snsd"...jebemu, vidiš da HDZ nisam spomenuo
SNSD je je već tada mogao biti satjeran u ćošak, a ovaj "proevropski" blok bi imao više političke snage da gura procese i u odnosu spram HDZ-a, ne bi bilo Rame a.s., KCUS bi vjerovatno imao direktora, samo su nekima ministarske fotelje bile preče
- JoseMujica
-
geoxx
#1125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cudno da je bas itekako tacno, buduci da ovdje jos niko nije konkretno napisao kako ce se njegovi ministri smijeniti. Dosad je sve bilo u domenu, pa reagovat ce mozda VP (iako ne znam sto bi) i nametnuce mu sankcije ako ne dodje na sjednicu (hahahha).