Narod i Pravda (Konakovic)

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#38826 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

zippoo87 wrote: 24/01/2025 21:25
JoseMujica wrote: 24/01/2025 21:21 kako se brzo zaboravilo i da je baš Kifla bio premijer Vlade KS kada je ubijen Dženan Memić...a tek 9 godina prošlo :roll:
Evo ja nisam iz Sarajeva...zasto je toliko komplikovano rijesiti taj slucaj Memic ? Ko je tu sve "u igri" ?
Sta se tu sve krije u pozadini,vi lokalci to sigurno znate ali cak ni anonimno niko o tome ne prica/ne pise ?

Ja o tome sve sto mogu saznati je ovo iz medija...
ma samo mahalanje...narod priča jedno 2-3 verzije...ko da je holivudski triler...spominjan prvo Budnjo, pa njegov sin, pa đeneral Fikro, sve prvaci ilidžanske SDA.

Elem, NiP iskoristio slučaj za predizborne kampanje 2018-te, a kao što već napisah kada se slučaj desio 2016-te premijer bio Kifla, tada u SDA, a na čelu MUP- a Jusko (SBB).

Na čelu MUP KS su se od tada mijenjale dvije sranke, SBB i NiP a nikada nije otkriveno šta se desilo i ko je kriv. Dženanova sestra je ušla u NiP i još je u Skupštini KS, al je valjda i ona skontala da je Kifla i Čampare vodaju ko cigani međeda, pa je napustila sranku.

vjerovatno nikada nećemo ni saznati pravu istinu :sad:
zippoo87

#38827 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zippoo87 »

JoseMujica wrote: 24/01/2025 21:44
JoseMujica wrote: 24/01/2025 21:21 kako se brzo zaboravilo i da je baš Kifla bio premijer Vlade KS kada je ubijen Dženan Memić...a tek 9 godina prošlo :roll:
Evo ja nisam iz Sarajeva...zasto je toliko komplikovano rijesiti taj slucaj Memic ? Ko je tu sve "u igri" ?
Sta se tu sve krije u pozadini,vi lokalci to sigurno znate ali cak ni anonimno niko o tome ne prica/ne pise ?

ma samo mahalanje...narod priča jedno 2-3 verzije...ko da je holivudski triler...spominjan prvo Budnjo, pa njegov sin, pa đeneral Fikro, sve prvaci ilidžanske SDA.

Elem, NiP iskoristio slučaj za predizborne kampanje 2018-te, a kao što već napisah kada se slučaj desio 2016-te premijer bio Kifla, tada u SDA, a na čelu MUP- a Jusko (SBB).

Na čelu MUP KS su se od tada mijenjale dvije sranke, SBB i NiP a nikada nije otkriveno šta se desilo i ko je kriv. Dženanova sestra je ušla u NiP i još je u Skupštini KS, al je valjda i ona skontala da je Kifla i Čampare vodaju ko cigani međeda, pa je napustila sranku.

Pa je li moguce da niko nema bar ni neku pribliznu varijantu sta se tu desilo i ko je kriv ?
Jbte kod mene u gradu kada god se desi sranje neko,odmah se sve sazna,iako ne bude sve "sluzbeno" :D
Evo prije 10-15 dana su neki debili ubili covjeka od 66 godina (prebili ga) i covjek podlegao od povreda...pokusali nasi iz policije zataskati ,jer je jedan od ubica kucni prijatelj sa inspektorom jednim ali opet se sve saznalo,eno neki dan uhapsena ta cetvorica sto su ga prebili,mada kruze price da je bio i peti. Isto tako stoka povezana sa SDA,seljacka posla a covjek kojeg su ubili,obicni covjek,trebao u penziju,radio vani u dijaspori. Dosao tu,bilo neko donatorsko vece za fudbalski klub i dernek i momci od 20ak godina ga prebili i ubili.
Ali evo odmah kroz par dana se sve zna a tamo ni za 8 godina se ne zna nista.
Koji kurac ????
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#38828 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

zippoo87 wrote: 24/01/2025 21:57

Pa je li moguce da niko nema bar ni neku pribliznu varijantu sta se tu desilo i ko je kriv ?
Jbte kod mene u gradu kada god se desi sranje neko,odmah se sve sazna,iako ne bude sve "sluzbeno" :D
Evo prije 10-15 dana su neki debili ubili covjeka od 66 godina (prebili ga) i covjek podlegao od povreda...pokusali nasi iz policije zataskati ,jer je jedan od ubica kucni prijatelj sa inspektorom jednim ali opet se sve saznalo,eno neki dan uhapsena ta cetvorica sto su ga prebili,mada kruze price da je bio i peti. Isto tako stoka povezana sa SDA,seljacka posla a covjek kojeg su ubili,obicni covjek,trebao u penziju,radio vani u dijaspori. Dosao tu,bilo neko donatorsko vece za fudbalski klub i dernek i momci od 20ak godina ga prebili i ubili.
Koji kurac ????
ovdje čak ima i svjedok, ta Dženanova cura, al ima "amneziju" :-)

navodno doktorske papire sredila Seka

ma jarane, ovdje se više ne zna ko ga kome meće i zašto...zato mi se sve sranke gade, jer je to sve uvezano ko u Srbiji
Dimu1927

#38829 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dimu1927 »

alisa kurava

hoteli ilidza leglo prostitucije

kamere su skinute i obrisane zbog gostiju u hotelu vise nego zbog ubistva

ako nekog nema na kamerama lako se moze rezirati i "prisustvo" u drugoj drzavi u toku djela

nije momak uopste trebao biti ubijen u fazonu predumisljaja, nego eventualno pretucen zastrasen (nije ni podlegao na licu mjesta nego nakon nekoliko dana u bolnici), i sam je nosao pistolj i eto bilo je tog nekog mafijanja zbog alise... pa zar nije tuziteljica rekla ocu "nisu ga oni htjeli..."

sad ko je bukvalno "povukao okidac" to ima vise verzija, al nalogodavci su manje vise svima poznati samo nema dokaza

sda je bila na vlasti pa jasno je ko pokrivao policiju i tuzilastvo, sad su neki isto na vlasti al u drugim strankama al ovaj slucaj i dalje ignorisu
zippoo87

#38830 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zippoo87 »

Dimu1927 wrote: 24/01/2025 22:10

alisa kurava

hoteli ilidza leglo prostitucije

kamere su skinute i obrisane zbog gostiju u hotelu vise nego zbog ubistva

ako nekog nema na kamerama lako se moze rezirati i "prisustvo" u drugoj drzavi u toku djela

nije momak uopste trebao biti ubijen u fazonu predumisljaja, nego eventualno pretucen zastrasen (nije ni podlegao na licu mjesta nego nakon nekoliko dana u bolnici), i sam je nosao pistolj i eto bilo je tog nekog mafijanja zbog alise... pa zar nije tuziteljica rekla ocu "nisu ga oni htjeli..."

sad ko je bukvalno "povukao okidac" to ima vise verzija, al nalogodavci su manje vise svima poznati samo nema dokaza

sda je bila na vlasti pa jasno je ko pokrivao policiju i tuzilastvo, sad su neki isto na vlasti al u drugim strankama al ovaj slucaj i dalje ignorisu
Pa ko su nalogodavci ?
Ja nisam iz Sarajeva,nemam te mahalske verzije desavanja...to ja i pitam,sta se po kuloarima prica ?
Znam ja te neke sluzbene verzije sa klixa,sa sudjenja,iz izjava oca Memica...ali 8 godina svi palamude nesto a niko da kaze konkretno nesto.
Pa jbte ja da sam otac i da znam nesto,ja bi rekao nesluzbeno je taj i taj kriv,taj i taj ubio,taj i taj saucesnik a ne ovako...svi znaju ko je ubica a niko ne zna ko je ubica ?
Pa ko je ubica ???
Dimu1927

#38831 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dimu1927 »

zippoo87 wrote: 24/01/2025 22:13
Pa ko su nalogodavci ?
Ja nisam iz Sarajeva,nemam te mahalske verzije desavanja...to ja i pitam,sta se po kuloarima prica ?
Znam ja te neke sluzbene verzije sa klixa,sa sudjenja,iz izjava oca Memica...ali 8 godina svi palamude nesto a niko da kaze konkretno nesto.
Pa jbte ja da sam otac i da znam nesto,ja bi rekao nesluzbeno je taj i taj kriv,taj i taj ubio,taj i taj saucesnik a ne ovako...svi znaju ko je ubica a niko ne zna ko je ubica ?
Pa ko je ubica ???
napisao je neko ranije, prevljak, tu i je budnjo kao domacin i boga pitaj jos kome sve nije odgovaralo da se to dole otkrije

nemoguce je dokazati, dzenanov mobitel su oduzeli pobrisali sta su trebali
zippoo87

#38832 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zippoo87 »

Dimu1927 wrote: 24/01/2025 22:19
zippoo87 wrote: 24/01/2025 22:13
Pa ko su nalogodavci ?
Pa ko je ubica ???
napisao je neko ranije, prevljak, tu i je budnjo kao domacin i boga pitaj jos kome sve nije odgovaralo da se to dole otkrije

nemoguce je dokazati, dzenanov mobitel su oduzeli pobrisali sta su trebali
Pa zar je Prevljak toliko jak,da se cijeli drzavni sistem upregne u to zataskivanje ?
Ali neko je od obicnih krimosa ubio momka,neko od sitne buranije ga je udario u glavu...ili je to licno neko od tih glavonja ?
Budnjo nije sigurno,jer je stari prdonja,jedino mozda taj njegov sin.

To je ta SDA duboka drzava...koju su nam napravili ti krimosi,gdje niciji zivot nije siguran i kada te ubiju,onda sve zataskaju,kao u filmovima jbte,samo sto tamo uvijek neki inspektor se trzne pa rijesi slucaj. Kod nas,na desetine,stotine policajaca,tuzilaca,sudija,inspektora i svi to zataskuju ?
Zbog kerovodje ?
Zbog sina od prdonje Budnje ?

Meni je to sve nevjeroatno...pa ja bi ih licno prosvirao i otisao na robiju. ISti K Murizu,sjedio u kuci svaki dan razmisljajuci o tom sranju ili u zatvori,kada "rijesis slucaj":
Dimu1927

#38833 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dimu1927 »

zippoo87 wrote: 24/01/2025 22:28
Pa zar je Prevljak toliko jak,da se cijeli drzavni sistem upregne u to zataskivanje ?
Ali neko je od obicnih krimosa ubio momka,neko od sitne buranije ga je udario u glavu...ili je to licno neko od tih glavonja ?

To je ta SDA duboka drzava...koju su nam napravili ti krimosi,gdje niciji zivot nije siguran i kada te ubiju,onda sve zataskaju,kao u filmovima jbte,samo sto tamo uvijek neki inspektor se trzne pa rijesi slucaj. Kod nas,na desetine,stotine policajaca,tuzilaca,sudija,inspektora i svi to zataskuju ?
Zbog kerovodje ?

Meni je to sve nevjeroatno...pa ja bi ih licno prosvirao i otisao na robiju. ISti K Murizu,sjedio u kuci svaki dan razmisljajuci o tom sranju ili u zatvori,kada "rijesis slucaj":
ma jes kako nije, pogotovo kad skontas koga zastupa i ko je sve dole koristio usluge... jednostavno ta pozadinska prica i ko bi sve "pao" ne zbog ubistva nego zbog hotela, je jaca od bilo koje istrage

sjeti se samo onog policajca sehovica, u zvijezde ga okivali u onom odboru kad je on nesto ko poceo rjesavati, kad vidi vraga i on u sky aplikaciji kompromitiran... time i ako je na tren fakat htio nesto uraditi je zaustavljen

ma ne moze to niko rijesiti, svakom ima prljavi ves o svakome, ovo sto se npr bakir i konakovic podjebavaju preko medija je baksis obicni, gluposti kakve inace imaju jedan o drugom ali tako se otvara pandorina kutija , i to nikad nece uraditi jedan drugom ni oni ni ostali

tako ti je sa svim sefovima, ne moze niko doci do funkcije da ne prodje kroz to sito i reseto interesa, tuzioc sudija sef policije itd jednostavno svi se duboko inkriminiraju dok ne dodju do funkcije da mogu rjesavati takve stvari i onda logicno kad neko jaci kaze stani, stane se...
zippoo87

#38834 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zippoo87 »

Dimu1927 wrote: 24/01/2025 22:33
zippoo87 wrote: 24/01/2025 22:28

Zbog kerovodje ?

ma jes kako nije, pogotovo kad skontas koga zastupa i ko je sve dole koristio usluge... jednostavno ta pozadinska prica i ko bi sve "pao" ne zbog ubistva nego zbog hotela, je jaca od bilo koje istrage

sjeti se samo onog policajca sehovica, u zvijezde ga okivali u onom odboru kad je on nesto ko poceo rjesavati, kad vidi vraga i on u sky aplikaciji kompromitiran... time i ako je na tren fakat htio nesto uraditi je zaustavljen

ma ne moze to niko rijesiti, svakom ima prljavi ves o svakome, ovo sto se npr bakir i konakovic podjebavaju preko medija je baksis obicni, gluposti kakve inace imaju jedan o drugom ali tako se otvara pandorina kutija , i to nikad nece uraditi jedan drugom ni oni ni ostali

tako ti je sa svim sefovima, ne moze niko doci do funkcije da ne prodje kroz to sito i reseto interesa, tuzioc sudija sef policije itd jednostavno svi se duboko inkriminiraju dok ne dodju do funkcije da mogu rjesavati takve stvari i onda logicno kad neko jaci kaze stani, stane se...
Znam sve kako to ide,samo mi i dalje nevjerovatno da se toliko resursa upregne zbog obicnog ubistva na kraju krajeva. Momak nije bio niko bitan...eto kazete fakticki da nije ni trebao biti ubijen ali desilo se.

Ako se ovoliko trude da zataskaju ubistvo,a uopste se ne trude da zataskaju privredni kriminal...meni je to cudno. Bukvalno,pripravnik ekonomista bi mogao pronaci sve malverzacije u svakoj nasoj firmi ,a to se niko i ne trudi sakriti...valjda kako do sada nikada i nije bilo istraga na tu temu,pa se niko i ne pokusava sakriti nesto. Koliko smo mi u govnima,tek skontas kada otvoris bilo koju bitnu i sustinsku temu...ovo po medijima je med i mlijeko,sta je u pozadini.
ortodont

#38835 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ortodont »

:izet:
Moenx

#38836 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Moenx »

O vi elokventni nastavni :mrgreen: ci fizickog
Lako je.biti elokvetnan kada te glade
Jeste li procitali post Dzenana Selimbegovica imate na facebooku
tramvajtrojka

#38837 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Moenx wrote: 24/01/2025 23:00 O vi elokventni nastavni :mrgreen: ci fizickog
fkt.neko poteze argumente od tog mrzitelja žena i fašiste kao nesto istinito :-)
4L0n3

#38838 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 4L0n3 »

:lol: :lol: :run:
seksi_ideje

#38839 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by seksi_ideje »

Necemo, foaloa ti.
ortodont

#38840 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ortodont »

:thumbup: :bih:
Moenx

#38841 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Moenx »

Puna usta Konjakovicu Evrope to je lijepak za maloumne kao sto ste vi
To je ta zvaka
Konjak se rodio jucer kada se okupao poslije istrage i sada spreha Evropa Evropa
Kao da ja ne znam obuci odijelo i to govoriti
Mogu ali imam karakter i stid me siromasnih u zemlji
Izvinte na uvredama ali ne volim ovakve tipove
A sto se tice Evrope Evropu su branili pripadnici ARBiH 92 95 a ne miljenici stranih ambasada presuceni umilosteni ljubi.ci EUROPOLa
drug_profi

#38842 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ovo ako ispadne na kraju kako oni zamišljaju, svako od nas treba da ustane, kapu skine i nakloni se.
U svakom slucaju, hrabar i odlican potez. Sve ili ništa. Svako sad mora pokazati za šta je. Bakir će sigurno htjeti spašavati Dodu, ali će ga taj pokušaj koštati mnogo više nego misli.
Znamo da on ne želi ni NATO ni EU, te se tu sa Dodom poklapa.
tramvajtrojka

#38843 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Moenx wrote: 25/01/2025 01:20 Puna usta Konjakovicu Evrope to je lijepak za maloumne kao sto ste vi
To je ta zvaka
Konjak se rodio jucer kada se okupao poslije istrage i sada spreha Evropa Evropa
Kao da ja ne znam obuci odijelo i to govoriti
Mogu ali imam karakter i stid me siromasnih u zemlji
Izvinte na uvredama ali ne volim ovakve tipove
A sto se tice Evrope Evropu su branili pripadnici ARBiH 92 95 a ne miljenici stranih ambasada presuceni umilosteni ljubi.ci EUROPOLa
A sta je konakovic bio nego pripadnik te iste armije gubis se ljudino u svojoj mrznji drama
GandalfSivi

#38844 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by GandalfSivi »

Moenx wrote: 25/01/2025 01:20 Puna usta Konjakovicu Evrope to je lijepak za maloumne kao sto ste vi
@anex ?
mali_balon

#38845 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

Ali vidis ti te Cudicke....ovom prilikom se izvinjavam sto sam prozivao trljacica mufa :D
Kad malo bolje skontas samo zensko ima zivaca i volje da 6 mjeseci radi na necijoj propasti :lol: .....u ovom slucaju snsd....i kulturno napraviti zamku za one koji bi spasavali snsd....
Ali kontam sad ce se sda zadat da nekako opravda ulazak u vlast kao oni su odgovorni treba graditi drzavu,....kao sto je alija 96 rekao za sds, kad su ga stranci pitali da ugase sds skroz
RunnerX

#38846 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Joj panike kod zelenih nakon sinoćnjeg Face, ne zna se ko ih je više unakazio, Konaković ili Ćudićka.

Najrealniji scenarij je da se SNSD i SDA dogovore, s tim da im ovaj put neće biti baš lako. Zeleni bi majku rođenu prodali za šaku vlasti, a ne za EU put.
armin071

#38847 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by armin071 »

RunnerX wrote: 25/01/2025 08:39 Joj panike kod zelenih nakon sinoćnjeg Face, ne zna se ko ih je više unakazio, Konaković ili Ćudićka.

Najrealniji scenarij je da se SNSD i SDA dogovore, s tim da im ovaj put neće biti baš lako. Zeleni bi majku rođenu prodali za šaku vlasti, a ne za EU put.
Kurko jarane, njima je panika što je stolica na vidiku ali sa haj sjedi na nju a znaš da je provalija ispod nje i još ti unaprijed rekli… Dodik je ispao baš levat ovim konta EU nabacio trojci volej da izbaci njih, da Čović ne smije isto kontra a da zeleni ne smiju sa Dodom… Ono ko u kladionici kad ti se na listiću poklope svi rezultati..
mali_balon

#38848 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

Mene zanima kako ce zeleni zohari sad u ovoj situaciji opravdati ulazak u vlast svom glasackom tijelu i ovom vjecito neutralnim i realnim
Milsim oni svom glasackom tijelu ne moraji nista pravdati ali treba pridobiti jos malo ovih neodlucnih......
Naravno spasavanke doika i snsd je izdaja BiH ali to nije strano zelenim zoharima
Styling

#38849 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Koji kurac ????
Nije do MUP-a, do Tužilaštva je. Slučaj je prebačen na državni sud i tamo je zapelo. Osoba koja zna sve, njegova bivsa djevojka koja je bila na licu mjesta, neće da kaže šta se tačno desilo. Blokiraju koliko mogu jer je ona vodila neki krug tih prostitutki čije usluge su koristili i neki uvaženi političari SDA i DF. U tome je kvaka.
ljubijankic

#38850 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ljubijankic »

Styling wrote: 25/01/2025 09:39

Koji kurac ????
Nije do MUP-a, do Tužilaštva je. Slučaj je prebačen na državni sud i tamo je zapelo. Osoba koja zna sve, njegova bivsa djevojka koja je bila na licu mjesta, neće da kaže šta se tačno desilo. Blokiraju koliko mogu jer je ona vodila neki krug tih prostitutki čije usluge su koristili i neki uvaženi političari SDA i DF. U tome je kvaka.
I ja sam čuo ovu verziju.
Post Reply