Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post Reply
Hakiz

#6426 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Hakiz »

gozila555 wrote: 24/01/2025 19:59 i radnik nece dobit 1000 ,jer na neto platu 1000 se umanjuje za porez na dohodak od 10 %.i onda ovde kazu kako nameti nisu tako veliki :lol: :lol: :lol: :lol: sve sami znalci
Gdje piše da će radnik dobiti 1.000?

Piše da je minimalna plata 1.000, ne da će toliko radnik uzeti u ruke.

Isto kao sa subvencijom za stanove. Ne piše da će svi dobiti 12.000, piše da će dobiti do 12.000.

Ljudi ne čitaju, a onda kukaju.
Dasi

#6427 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Dasi »

gozila555 wrote: 24/01/2025 19:59 i radnik nece dobit 1000 ,jer na neto platu 1000 se umanjuje za porez na dohodak od 10 %.i onda ovde kazu kako nameti nisu tako veliki :lol: :lol: :lol: :lol: sve sami znalci
Boze, znas li sta je neto?
semsasuljakovic

#6428 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by semsasuljakovic »

Hakiz wrote: 24/01/2025 20:08

Isto kao sa subvencijom za stanove. Ne piše da će svi dobiti 12.000, piše da će dobiti do 12.000.

Hakize, nisi u pravu. I ja sam tvrdio da je 1000 prije poreza na dohodak, ali mi je u firmi potvrđeno da je to 1000 na ruke, tako da je prije poreza na dohodak oko 1100.
maha_xy

#6429 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by maha_xy »

Ma ovo je hrpa neznalica u Vladi, na forum ne treba trositi rijeci. Znaci premijer ne zna koliki je vanjski i unutarnji dug FBiH, odluku su donijeli a znaju da neki ne mogu to izdrzati pa cemo im pomoci, osnovni motiv pokretanja biznisa je ostvarivanje dobiti sta ima tu Vlada pomagati. Svakako diskusija kao s ovim serviserom mobitela iz Gracanice je suvisna. Jedino sto mi je pozitivno eto ako nesto zajebu korigovat ce. Ono Sto imamo trenutno pad izvoza, realni pad potrosnje, pad zaposlenih sa progresivnom tendencijom, rast duga u apsolutnom iznosu, i godinu koja ce biti puno teza nego prethodna.
Hakiz

#6430 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Hakiz »

semsasuljakovic wrote: 24/01/2025 20:10

Hakize, nisi u pravu. I ja sam tvrdio da je 1000 prije poreza na dohodak, ali mi je u firmi potvrđeno da je to 1000 na ruke, tako da je prije poreza na dohodak oko 1100.
OK.
Dasi

#6431 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Dasi »

semsasuljakovic wrote: 24/01/2025 20:10

Pa naravno, neto je kad se sve poplaca... znaci minimalac je NETO 1.000KM, na racun legne (nema vise na ruke) za trositi na PDV. :)
Sve strucnjaci u pm, svi imaju firme i radnike a ne znaju sta je neto, bruto1, bruto2... pa nije ni cudo sto brane gluposti i sto im je godisnja dobit 2.000KM.
GandalfSivi

#6432 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by GandalfSivi »

Evo i u Hrvatskoj zabrinutih privrednika.

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... tid=629061

Sve patetika nazor. Ista matrica skroz. Udri Nermine, ne staj…
Dasi

#6433 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Dasi »

GandalfSivi wrote: 24/01/2025 20:22 Evo i u Hrvatskoj zabrinutih privrednika.

Pa dobro, u pravu je. Ne mozes u kapitalizmu i trzisnoj ekonomiji kontrolirati cijene. Al bi se drzava mogla poigrati sa marzama, samo malo kreativnosti treba.
zubi

#6434 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zubi »

Ono što se posljednjih dana dešava u Bosni i Hercegovini historijska je prekretnica gdje, po prvi put od kada je još početkom devedesetih poduzetništvo u ovoj zemlji dekriminalizovano, poduzetnici dižu glas protiv nasilja političke kaste i sistema koji je skrojen tako da čini sve da, ako privatni biznis već i mora postojati, onda da ga se barem do krajnjih granica oteža i u startu obeshrabri svakog kome bi palo na pamet da pokuša nešto sam napraviti.

I kada kažem poduzetnike, ponajmanje mislim da one koji sjede po kapitulantskim sastancima s predstavnicima Vlade, a čiji primarni cilj je da izvuku što veću korist ili barem što više umanje štetu za sebe i probrani te politički uvezani krug.

Mislim na stotine, na hiljade onih malih, srednjih, nevidljivih, od kojih mnogi rade izuzetne stvari za ovo društvo. Na ljude koji godinama moraju trpiti državni regulatorni pakao koji svaki posao otežava i odgađa mjesecima, lihvarske namete od najvećih doprinosa u Evropi do raznih parafiskalnih uhljebarina, teror inspekcija koje utjeruju dugove i strah, nedostatak iole kvalitetne državne infrastrukture za koju plaćaju, tromo i sporo pravosuđe koji svaki predmet godinama povlači po ladicama i sudnicama, običnog stanovništva koje ih tretira kao lopove, robovlasnike i najradije bi ih gledali kako propadaju...

Oni su ti koji moraju svaki mjesec obezbijediti dovoljno posla i prilika da bi svakom radniku mogli isplatiti njegovu platu i naravno, državi njen dio.
Njih ne pita niko kako će to napraviti, ali na kraju mjeseca svako će zatražiti svoj dio.

No, vi taj novac stvarate zajedno sa svojim radnicima, ne ti veliki socijalni pravednici što se za nekoliko hiljada maraka pojave jednom mjesečno na sjednici.

Vi sada doživljavate ne samo da vam vlast diletantskih neznalica i cjeloživotnih uhljeba pokušava dodatno stezati omču oko vrata i uništiti ono za šta ste rizikovali imovinu i vrijeme, nego da vas pritom još uspoređuju s neprijateljima države i javno vam prijete.

Dosta je bilo! Vi ih hranite, vi ih oblačite, vi im luksuzna auta kupujete. Se što jedu, sve što piju, sve što oblače, vaše je.

Sve to što imaju vi ste im uplatili na račun.

I vrijeme je da stvari preuredimo tako da, milom ili silom, shvate da su sluge koje će da slušaju i da se pokore, a ne gospodari koji će nastavljati da se iživljavaju nad vama i svima vama.

Ova energija, ovaj duh, ovaj bunt koji se pojavio ne smiju biti utišani ni potrošeni te se ne smijete prodati i ušutkati za sitne ustupke koje će vam ponuditi.

Promjena se mora provesti do kraja.
Kao novinar i osoba s nekim utjecajem u našoj javnosti, stojim vam na raspolaganju. Budite slobodni da mi se javite s bilo kakvom pričom koju biste željeli podijeliti, bilo kakvom inicijativom ili idejom za saradnju.
Do kraja!

Danijal Hadzovic

:D
gozila555

#6435 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by gozila555 »

Svaka cast za Danijela,odlicno je sve opisao .
Cenić je isto dobro objasnila.

Ona je govorila o brojnim aktuelnim temama, kao što su povećanje minimalne plaće i efekti neradne nedjelje

3' - Povećanje minimalne plaće je utvrđivanje pazara s biračima, jer je rejting trojke u minusu. Nismo vidjeli nikakve promjene, došli su podobni, a onda je došla minimalna plaća od 1.000 KM. Mislim da ni ministar finansija nije bio u toku.

5' - Bila je neka polutajna odluka, koja je povučena, pa je došla druga. Nikšić nije bio prisutan i odjednom dolazi odluka od 1.000 KM. Onda ide spin da su ekonomisti protiv povećanja cijene rada, da su privrednici robovlasnici i da nam ne trebaju oni koji nisu za plaću od 1.000 KM. Svi smo za povećanje minimalne cijene rada, ali su strahovita opterećenja na rad. U FBiH su najveća opterećenja na rad u Evropi.
' - Ministrima se povećavaju plaće, a šta je s penzionerima i invalidima. Ministar Delić je kazao da je previše invalida, ne znam šta mu to znači.

8' - Nisam još uvijek vidjela cijeli dokument budžeta za 2025. godinu. Na onih par stranica što sam vidjela je mnoštvo nelogičnosti. Mislim da će biti velika rasprava u Parlamentu FBiH. Vidi se da su drastično povećali za penzije, da će biti subvencije privrednicima, a da će o tome voditi računa ministarstvo Mijatovića. Ne znam još kako će se to isplaćivati.

10' - Postoji mnoštvo manipulacija podacima. Obrazloženje koje sam čula o broju otkaza i novozaposlenih - neka se nauče sabiranju. Ko god misli da treba otvoriti firmu, neka je otvori, neka vodi računa o ljudima. Privrednici koje poznajem davno su premašili 1.000 KM, ali ih sada kači nešto drugo. Oni koji su radili za 1.200, sada hoće nešto više. Oni koji su imali 1.000 sada imaju minimalac, hoće više.

12' - Nemojte strpati u isti koš one koji vode računa o radnicima s onim koji su produkt pljačkaške privatizacije.

14' - Afera će biti, pitanje je samo kada će da buknu. Samo nam se skreće pažnja, pričamo o minimalnim plaćama, neradnoj nedjelji i Trampu.

15' - Uvijek sam za to da radnik ima opciju da li želi da ne radi ili da bude plaćen za to. Radiš onoliko koliko ti nije višak i da budeš za to plaćen. Izgubili smo prihode, mogu da oni da pričaju šta hoće. Mjesečno gubimo oko 16 miliona prihoda. Naravno da se povećao promet u odnosu na 2023. godinu, kada se povećala inflacija.

17' - Sarajevo će morati dobro razmisliti o neradnoj nedjelji u jeku turističke sezone. Čak je i Hrvatska kao katolička zemlja ograničila broj neradnih nedjelja, morat će i FBiH da razmisli o tome.

18' - Bojkot proizvoda koji je odlučen u Hrvatskoj može imati efekta ako se više puta provede. Ako to bude jedan dan, od toga nema ništa. Mi samo vizuelno podržavamo, vidimo na TV-u studente u Beogradu i kaže da podržavamo.

21' - Velika letargija vlada, svi se osjećaju izvarani. Izbori su postali kao komercijala, povjerenje je izgubljeno. Postojala su velika očekivanje od osmorke, šestorke, trojke, a u RS je opozicija u RS je slaba, razjedinjena i lako ih kupe, niko im ne vjeruje.

23' - Trebalo bi ljude finansijski opismeniti. Obišla sam 48 općina i govorila im odakle dolaze pare i kako se troše. Govorili smo šta je bruto i neto, onda smo diskutovali. Mnogi nisu znali šta je to.

26' - Više se priča o studentima u Beogradu, nego o Jablanici.
HelaS

#6436 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by HelaS »

Dasi wrote: 24/01/2025 20:39
GandalfSivi wrote: 24/01/2025 20:22 Evo i u Hrvatskoj zabrinutih privrednika.

Pa dobro, u pravu je. Ne mozes u kapitalizmu i trzisnoj ekonomiji kontrolirati cijene. Al bi se drzava mogla poigrati sa marzama, samo malo kreativnosti treba.
:thumbup: Stalno to govorim, ali naša vlast postavlja ograničene marže, bira proizvode trgovcima čije će cijene biti minimalne, zakonima određuje radne i neradne dane.... dakle neki ljudi u vlasti žele upravljati privatnim novcima kao da je državni ili društveni, kao u SFRJ. Država ne treba igrati maržama, ne treba ih ograničavati. Država treba biti servis privredi, stanovništvu, i ako želi pomoći može postaviti određena ograničenja na ulazu roba ili drugim robama smanjiti dažbine, pa čak i kupovinom određenih proizvoda i njihovom intervencijom na tržištu niskim cijenama bez marže, da postigne pritisak na trgovce da i oni snize cijene.
zubi

#6437 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zubi »

gozila555 wrote: 24/01/2025 21:40 Svaka cast za Danijela,odlicno je sve opisao .
Ma genijalno, srce ti se cijepa dok citas.
Dasi

#6438 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Dasi »

zubi wrote: 24/01/2025 21:28 Ono što se posljednjih dana dešava u Bosni i Hercegovini historijska je prekretnica gdje, po prvi put od kada je još početkom devedesetih poduzetništvo u ovoj zemlji dekriminalizovano, poduzetnici dižu glas protiv nasilja političke kaste i sistema koji je skrojen tako da čini sve da, ako privatni biznis već i mora postojati, onda da ga se barem do krajnjih granica oteža i u startu obeshrabri svakog kome bi palo na pamet da pokuša nešto sam napraviti.

I kada kažem poduzetnike, ponajmanje mislim da one koji sjede po kapitulantskim sastancima s predstavnicima Vlade, a čiji primarni cilj je da izvuku što veću korist ili barem što više umanje štetu za sebe i probrani te politički uvezani krug.

Mislim na stotine, na hiljade onih malih, srednjih, nevidljivih, od kojih mnogi rade izuzetne stvari za ovo društvo. Na ljude koji godinama moraju trpiti državni regulatorni pakao koji svaki posao otežava i odgađa mjesecima, lihvarske namete od najvećih doprinosa u Evropi do raznih parafiskalnih uhljebarina, teror inspekcija koje utjeruju dugove i strah, nedostatak iole kvalitetne državne infrastrukture za koju plaćaju, tromo i sporo pravosuđe koji svaki predmet godinama povlači po ladicama i sudnicama, običnog stanovništva koje ih tretira kao lopove, robovlasnike i najradije bi ih gledali kako propadaju...

Oni su ti koji moraju svaki mjesec obezbijediti dovoljno posla i prilika da bi svakom radniku mogli isplatiti njegovu platu i naravno, državi njen dio.
Njih ne pita niko kako će to napraviti, ali na kraju mjeseca svako će zatražiti svoj dio.

No, vi taj novac stvarate zajedno sa svojim radnicima, ne ti veliki socijalni pravednici što se za nekoliko hiljada maraka pojave jednom mjesečno na sjednici.

Vi sada doživljavate ne samo da vam vlast diletantskih neznalica i cjeloživotnih uhljeba pokušava dodatno stezati omču oko vrata i uništiti ono za šta ste rizikovali imovinu i vrijeme, nego da vas pritom još uspoređuju s neprijateljima države i javno vam prijete.

Dosta je bilo! Vi ih hranite, vi ih oblačite, vi im luksuzna auta kupujete. Se što jedu, sve što piju, sve što oblače, vaše je.

I vrijeme je da stvari preuredimo tako da, milom ili silom, shvate da su sluge koje će da slušaju i da se pokore, a ne gospodari koji će nastavljati da se iživljavaju nad vama i svima vama.

Ova energija, ovaj duh, ovaj bunt koji se pojavio ne smiju biti utišani ni potrošeni te se ne smijete prodati i ušutkati za sitne ustupke koje će vam ponuditi.

Kao novinar i osoba s nekim utjecajem u našoj javnosti, stojim vam na raspolaganju. Budite slobodni da mi se javite s bilo kakvom pričom koju biste željeli podijeliti, bilo kakvom inicijativom ili idejom za saradnju.
Do kraja!

Danijal Hadzovic

Zabacio i sad ceka najbolju ponudu. :D
Danijali, Avde... sta sve sebe zove novinarom. Sjebase nekad casnu profesiju. Kad vidim na cijoj su strani po automatizmu znam na cijoj ja necu biti.
zippoo87

#6439 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

zubi wrote: 24/01/2025 21:28 Ono što se posljednjih dana dešava u Bosni i Hercegovini historijska je prekretnica gdje, po prvi put od kada je još početkom devedesetih poduzetništvo u ovoj zemlji dekriminalizovano, poduzetnici dižu glas protiv nasilja političke kaste i sistema koji je skrojen tako da čini sve da, ako privatni biznis već i mora postojati, onda da ga se barem do krajnjih granica oteža i u startu obeshrabri svakog kome bi palo na pamet da pokuša nešto sam napraviti.

Do kraja!

Danijal Hadzovic

Jesu li to i kod FahrA svi na minimalcu :?
U pravu je u ovom dijelu da smo mi poslodavci politicarima ali tesko ce narod kod nas preci iz mentaliteta sitne stoke u kapitalce i shvatiti ko je glavni.
Kada to shvate,automatski ce nestati i pijacara iz politike,jer narod nece glasati ili prodavati glasove pijacarima,nego ce cvrsto stajati iza svog glasa...svojim obrazom i nacelima.
Toga sada nema kod nas...jedni nepismeni,stari i povodljivi (penzioneri),drugi nezainteresovani (omladina) a ovi u sredi iscipelareni i prevareni od svih i pokusavaju birati izmedju manjeg zla. Usto jos i podijeljeni i imamo ovo sto imamo sada od politike.
Pa evo i na ovom forumu je otprilike ista ova podjela kao i u drustvu.
Svako brani svoje ali ne razumom,nego guzicom. A sve dok razum ne preovlada,nema napretka.
Nije bilo ni u jednoj drzavi na svijetu,nece biti ni u BiH...samo znanje gura napredak. A znamo svi gdje nam je trenutno znanje u BiH a i znamo ko je to sve i unistio. Nije bas kod svih nas pamcenje kao u ribice.
zubi

#6440 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zubi »

Dasi wrote: 24/01/2025 21:44 Kad vidim na cijoj su strani po automatizmu znam na cijoj ja necu biti.
:thumbup:
HelaS

#6441 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by HelaS »

Dasi wrote: 24/01/2025 21:44
Spoiler
Show

Do kraja!

Danijal Hadzovic

Zabacio i sad ceka najbolju ponudu. :D
Danijali, Avde... sta sve sebe zove novinarom. Sjebase nekad casnu profesiju. Kad vidim na cijoj su strani po automatizmu znam na cijoj ja necu biti.
Smradovi obojica, ne zna se koji veći
zippoo87

#6442 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

gozila555 wrote: 24/01/2025 21:40 Svaka cast za Danijela,odlicno je sve opisao .
Cenić je isto dobro objasnila.

Ona je govorila o brojnim aktuelnim temama, kao što su povećanje minimalne plaće i efekti neradne nedjelje

3' - Povećanje minimalne plaće je utvrđivanje pazara s biračima, jer je rejting trojke u minusu. Nismo vidjeli nikakve promjene, došli su podobni, a onda je došla minimalna plaća od 1.000 KM. Mislim da ni ministar finansija nije bio u toku.

5' - Bila je neka polutajna odluka, koja je povučena, pa je došla druga. Nikšić nije bio prisutan i odjednom dolazi odluka od 1.000 KM. Onda ide spin da su ekonomisti protiv povećanja cijene rada, da su privrednici robovlasnici i da nam ne trebaju oni koji nisu za plaću od 1.000 KM. Svi smo za povećanje minimalne cijene rada, ali su strahovita opterećenja na rad. U FBiH su najveća opterećenja na rad u Evropi.
' - Ministrima se povećavaju plaće, a šta je s penzionerima i invalidima. Ministar Delić je kazao da je previše invalida, ne znam šta mu to znači.

8' - Nisam još uvijek vidjela cijeli dokument budžeta za 2025. godinu. Na onih par stranica što sam vidjela je mnoštvo nelogičnosti. Mislim da će biti velika rasprava u Parlamentu FBiH. Vidi se da su drastično povećali za penzije, da će biti subvencije privrednicima, a da će o tome voditi računa ministarstvo Mijatovića. Ne znam još kako će se to isplaćivati.

10' - Postoji mnoštvo manipulacija podacima. Obrazloženje koje sam čula o broju otkaza i novozaposlenih - neka se nauče sabiranju. Ko god misli da treba otvoriti firmu, neka je otvori, neka vodi računa o ljudima. Privrednici koje poznajem davno su premašili 1.000 KM, ali ih sada kači nešto drugo. Oni koji su radili za 1.200, sada hoće nešto više. Oni koji su imali 1.000 sada imaju minimalac, hoće više.

12' - Nemojte strpati u isti koš one koji vode računa o radnicima s onim koji su produkt pljačkaške privatizacije.

14' - Afera će biti, pitanje je samo kada će da buknu. Samo nam se skreće pažnja, pričamo o minimalnim plaćama, neradnoj nedjelji i Trampu.

15' - Uvijek sam za to da radnik ima opciju da li želi da ne radi ili da bude plaćen za to. Radiš onoliko koliko ti nije višak i da budeš za to plaćen. Izgubili smo prihode, mogu da oni da pričaju šta hoće. Mjesečno gubimo oko 16 miliona prihoda. Naravno da se povećao promet u odnosu na 2023. godinu, kada se povećala inflacija.

17' - Sarajevo će morati dobro razmisliti o neradnoj nedjelji u jeku turističke sezone. Čak je i Hrvatska kao katolička zemlja ograničila broj neradnih nedjelja, morat će i FBiH da razmisli o tome.

18' - Bojkot proizvoda koji je odlučen u Hrvatskoj može imati efekta ako se više puta provede. Ako to bude jedan dan, od toga nema ništa. Mi samo vizuelno podržavamo, vidimo na TV-u studente u Beogradu i kaže da podržavamo.

21' - Velika letargija vlada, svi se osjećaju izvarani. Izbori su postali kao komercijala, povjerenje je izgubljeno. Postojala su velika očekivanje od osmorke, šestorke, trojke, a u RS je opozicija u RS je slaba, razjedinjena i lako ih kupe, niko im ne vjeruje.

23' - Trebalo bi ljude finansijski opismeniti. Obišla sam 48 općina i govorila im odakle dolaze pare i kako se troše. Govorili smo šta je bruto i neto, onda smo diskutovali. Mnogi nisu znali šta je to.

26' - Više se priča o studentima u Beogradu, nego o Jablanici.
Evo tabela koja demantuje i tebe i Cenicku
Image
[/quote]

Btw. ovu Cenicku sam prije cijenio i onda je usla u UO BHTelecoma i tu je pokazala da nikakve prakticne koristi nema od njenog palamudjenja.
Tu smo u praksi vidjeli da ona nema prakticna znanja...samo teoretska. Od tada je vise i ne uzimam za ozbiljno a bas sam je gotivio prije.
Dasi

#6443 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Dasi »

zippoo87 wrote: 24/01/2025 21:52 Btw. ovu Cenicku sam prije cijenio i onda je usla u UO BHTelecoma i tu je pokazala da nikakve prakticne koristi nema od njenog palamudjenja.
Tu smo u praksi vidjeli da ona nema prakticna znanja...samo teoretska. Od tada je vise i ne uzimam za ozbiljno a bas sam je gotivio prije.
:thumbup:
Slicno mislim o Cenicki prije telekoma i Cenicki poslije telekoma.
gozila555

#6444 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by gozila555 »

a sta je to ona mogla u telecomu uradit?pa zna se ko odlucuje tu. nece ni jedna stranka u bih da postavi strucnjaka da on sam odlucuje,da ima slobodu.pa de nek bar sdp postavi strucan kadar u elektroprivredu naprimjer.
zippoo87

#6445 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

gozila555 wrote: 24/01/2025 22:05 a sta je to ona mogla u telecomu uradit?pa zna se ko odlucuje tu. nece ni jedna stranka u bih da postavi strucnjaka da on sam odlucuje,da ima slobodu.pa de nek bar sdp postavi strucan kadar u elektroprivredu naprimjer.
Onda ne ulazis u UO firme u kojoj ces biti fikus. :-)
Ili ulazis samo iz licnog interesa...da klepis nezaradjenu lovu. Sto je vjerovatno i bio cilj Cenicke. Sve je to legitimno,hoce zena da unovci svoje ime...ali nakon takve odluke,izgubis obraz i reference i postanes nebitan.
Kao sto je sada Cenickino misljenje...jer ce se sutra isto tako prodati prvom,ko se ponudi.
Elektroprivredom jos uvijek iz sjene upravlja nas vrli bivsi premijer BiĆakĆiĆ ...tako da je to de facto SDA prcija jos uvijek.
gozila555

#6446 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by gozila555 »

zippoo87 wrote: 24/01/2025 22:08
gozila555 wrote: 24/01/2025 22:05 a sta je to ona mogla u telecomu uradit?pa zna se ko odlucuje tu. nece ni jedna stranka u bih da postavi strucnjaka da on sam odlucuje,da ima slobodu.pa de nek bar sdp postavi strucan kadar u elektroprivredu naprimjer.
Ili ulazis samo iz licnog interesa...da klepis nezaradjenu lovu. Sto je vjerovatno i bio cilj Cenicke. Sve je to legitimno,hoce zena da unovci svoje ime...ali nakon takve odluke,izgubis obraz i reference i postanes nebitan.
Kao sto je sada Cenickino misljenje...jer ce se sutra isto tako prodati prvom,ko se ponudi.
Elektroprivredom jos uvijek iz sjene upravlja nas vrli bivsi premijer BiĆakĆiĆ ...tako da je to de facto SDA prcija jos uvijek.
a odkud mi znamo sta je radila u telecomu,mozda je zena imala korisne savjete koje su telecomu donijeli dobit.ti pricas kao da znas iz prve ruke da je tamo cenic bila fikus.
Dasi

#6447 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Dasi »

zippoo87 wrote: 24/01/2025 22:08 Onda ne ulazis u UO firme u kojoj ces biti fikus. :-)
Mislim da dzaba krecis druze.

Edit: Eto vidis 😁
Last edited by Dasi on 24/01/2025 22:12, edited 1 time in total.
Dasi

#6448 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Dasi »

Dupli
gozila555

#6449 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by gozila555 »

zippoo87 wrote: 24/01/2025 22:08
sta pricas gluposti,dobro ti znas da je elektroprivredu sdp uzeo ,cak i ministar za energetiku iz sdp-a i to likovi koji nikavog iskustva nemaju u tom resoru.kamo srece da su postavili bicakcica,lik je strucnjak za taj resor,ima masu iskustva.ali i sda je odbacila bicakcica jer im smeta sto je strucan i sto je kritikovao bakira.
kao sto rekoh strucni ljudi sa puno iskustva smetaju svim vladajucim,jer ti ljudi imaju svoje Ja.
zippoo87

#6450 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

Necu vise da se raspravljam ni sa jednim botom i termitom. Posebno ovim sto iz banovica dodju ovdje da nam "otvaraju oci" :D
Jbte pa ovaj lik je do sada bio sa 100 nickova ovdje,tacno mu znam stil pisanja i ovo koliko je naporan.

Glupom covjeku ne mozes objasniti,ni da mu istina sjedi na glavi :lol:

Samo se nadam da ce ga neko uskoro skloniti sa teme,jer je vec nakucao 70+ postova za 2 dana
Post Reply