Naša stranka

Post Reply
seksi_ideje

#2801 Re: Naša stranka

Post by seksi_ideje »

gozila555 wrote: 23/01/2025 14:59 nasa stranka totalno podbacila,jos uvijek se ponasaju kao da su opozicija a ne vlast.
Upravo suprotno. Ima Sabina vise muda nego cijela vlast. I bori se da vlast bude bolja. Sama ne moze ali cini sto je u okviru moguceg
Skijaš

#2802 Re: Naša stranka

Post by Skijaš »

seksi_ideje wrote: 24/01/2025 01:08
gozila555 wrote: 23/01/2025 14:59 nasa stranka totalno podbacila,jos uvijek se ponasaju kao da su opozicija a ne vlast.
Upravo suprotno. Ima Sabina vise muda nego cijela vlast. I bori se da vlast bude bolja. Sama ne moze ali cini sto je u okviru moguceg
:thumbup:
gozila555

#2803 Re: Naša stranka

Post by gozila555 »

Skijaš wrote: 24/01/2025 13:33
sad se sjetila da ima muda,priprema teren za 2026 kad su izbori
DonieBrasco

#2804 Re: Naša stranka

Post by DonieBrasco »

Zastupnik Naše stranke Predrag Kojović nije glasao za smjenu SNSD-ovog Nebojše Radmanovića.
Haris.ba

#2805 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

DonieBrasco wrote: 24/01/2025 14:23
Zastupnik Naše stranke Predrag Kojović nije glasao za smjenu SNSD-ovog Nebojše Radmanovića.
Glasao je. Nije mu sistem registrovao glas. Zvizdic mu rekao dovoljno sto si rekao u stenogram.
DonieBrasco

#2806 Re: Naša stranka

Post by DonieBrasco »

Dobro onda ja na twitteru ugledao post pa reko da podjelim.
ljubijankic

#2807 Re: Naša stranka

Post by ljubijankic »

DonieBrasco wrote: 24/01/2025 14:25 Dobro onda ja na twitteru ugledao post pa reko da podjelim.
Pratis bas povjerljive naloge :lol:
seksi_ideje

#2808 Re: Naša stranka

Post by seksi_ideje »

gozila555 wrote: 24/01/2025 14:21

sad se sjetila da ima muda,priprema teren za 2026 kad su izbori
Zena osvojila nesto vise od 20 hiljada glasova na proslim opcim izborima i vise nego bilo ko sa liste SDA. Jedino Zvizdic je imao vise. Realno, Sabina i ne moze dobiti glasove od glasaca SDA, NiP-a, DF-a i ostali konzervativaca. Ona moze jednostavno racunati na bazu koju Nasa stranka u njenoj izbornoj jedinici ima i to je manje vise to. Dakle, prica o izborima koji su za haman dvije godine, ne pije vode. A ovdje glasaci i ne pamte bas najbolje.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2809 Re: Naša stranka

Post by izvrsni direktor »

ljubijankic wrote: 24/01/2025 14:25
DonieBrasco wrote: 24/01/2025 14:25 Dobro onda ja na twitteru ugledao post pa reko da podjelim.
Pratis bas povjerljive naloge :lol:
Ma slucajno to on, bas onako naivno :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2810 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

Sad sam sreo Sabinu
Nije losa :evil:
sumirprimus

#2811 Re: Naša stranka

Post by sumirprimus »

To je seksizam
nivla

#2812 Re: Naša stranka

Post by nivla »

Predrag Kojović: Ćudić nas je natjerala da prebacimo iz prve u četvrtu brzinu
znaci ugusi ih, sta je htio ovim reci, zna li voziti pedja?
DebelinJoe

#2813 Re: Naša stranka

Post by DebelinJoe »

_BataZiv_0809 wrote: 24/01/2025 16:46 Sad sam sreo Sabinu
Dobro što Zeničanke žele da smuntaju Sarajliju, ali što sad Zeničani žele da u recke upišu i Sarajke...

Vi Zeničani ste fin i pitom narod, nije za vas ta ženska psihologija koja vuče korijenje iz istočne Bosne/Stare Hercegovine/Crne Gore/Kosova. Ljute su to i karakterom teške žene koje žele samo da bude po njihovom i sposobne su da sve spale i sruše kad im neko kaže "Halo ba, stani..." Sa ženama kao što je Sabina nema zezancije...
kokuz_sa

#2814 Re: Naša stranka

Post by kokuz_sa »

Zanimljiv nastup na Faceu

Sabina zenski Dino Konakovic

Nisam joj bio aman neki fan al sad je podigla rejting kod mene
black

#2815 Re: Naša stranka

Post by black »

_BataZiv_0809 wrote: 24/01/2025 16:46 Sad sam sreo Sabinu
:per: ;-)
pemanapemani

#2816 Re: Naša stranka

Post by pemanapemani »

Sabina na Face. :thumbup: :bih:

Neki dan sam je kritikovao, ali ovo je za svaku pohvalu.

Ova trojka, uz bruku nedostataka, je definitivno politicki kvantni skok za BiH.

Ode lagano i druga noga tronozca, a treca se klima. I to sve za 2 godine. :bih:
Hakiz

#2817 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

Blokirano vraćanje unazad.

Neka je, nije velika šteta :lol:
DebelinJoe

#2818 Re: Naša stranka

Post by DebelinJoe »

Sa portala Raport.

Vrijedi pročitati.
strah od vlasti
Šta se dešava u Našoj stranci?
NS je jedina partija unutar stranaka Trojke koje ja preuzela najmanje pozicija koje su joj pripale i to iz čistog straha
21.01.2025 - 15:19
Autor: K. K.

Žustar politički sukob Elmedina Konakovića i Sabine Ćudić izbacio je na površinu smrad truleži koja se opasno širi Našom strankom.

Oni koji pažljivo prate politička dešavanja, posebno u koaliciji stranaka Trojke, mogu uočiti da se veliki dio kadrova Naše stranke ponaša kao opozicija unutar vlasti, ali i da se teško snalaze na pozicijama koje su preuzeli.

Sukob između Konakovića i Ćudić nastao je nakon pokretanja priče o rekonstrukciji Vijeća ministara odnosno opciji da se iz vlasti izbaci Dodikov SNSD.

Konaković je kazao da je potrebno otvoriti šire razgovore s drugim partnerima kao i onim potencijalnim koji bi zamijenili SNSD, a Ćudić ga je optužila da radi u koristi SNSD-a jer je kao besmislenu ocijenio njenu inicijativu da se odmah krene u smjenu Nebojše Radmanovića (SNSD) iz rukovodstva Predstavničkog doma PSBiH.

Konaković je u izjavi za Raport kazao da nije jasno da li je Ćudić već uspjela organizirati drugu parlamentarnu većinu pa je krenula u smjenu Radmanovića ili je počela raditi na ostvaranju skrivene agende da Našu stranku izvuče iz vlasti, a uvuče SDA.

U tom kontekstu spomenuo je i probleme unutar Naše stranke.

No, šta se dešava u Našoj stranci?

Ukratko, snobizam, nategnuti elitizam i populizam dolazi im na naplatu.

Svi problemi mogli bi se podijeliti u tri grupe.

Populističke inicijative
Prva: Našu stranku vodi manja grupa ljudi koja je uglavnom skoncetrirana u užem rukovodstvu stranke. Okosnicu čine predsjednik Edin Forto, Predrag Kojović, ali prema izjavama članstva - glavnu riječ ipak vodi Sabina Ćudić.

Moć odlučivanja nabijena u uzak krug ljudi izaziva revolt i bijes drugih članova partije koji sjede u organima stranke što izaziva ogromne podjele.

Podjela je možda bila najjasnija pred lokalne izbore kada je Srđan Mandić najavio da će biti ponovo kandidat za načelnika Općine Centar. Vrh NS-a bio je protiv toga iz čistih ličnih pobuda, pa se krenulo u sabotažu Mandića. Ipak, Mandićev čvrst stav i najava da će izaći iz NS-a i formirati svoju listu izazvala je strah od totalnog kraha NS-a pa su se strasti smirile, ali 'zla krv' idalje je tu.

Druga: Pored toga, poseban problem predstavlja potpuno nesnalaženje kadrova NS na pozicijama, strah od preuzimanja odgovornosti, ali i bilo kakve javne kritike.

NS je jedina partija unutar stranaka Trojke koje ja preuzela najmanje pozicija koje su joj pripale i to iz čistog straha. Tako su ostavili Enisa Džafića kao direktora Željeznica FBiH, da bi se kasnije prali od njega, ostavili su direktora Agencije za sigurnost hrane BiH, direktora Lutrije BiH…

Umjesto preuzimanja funkcija i odgovornosti, NS je velikim dijelom ostala u modusu opozicione stranke koja poene prikuplja populističkim inicijativama, koje im se često obijaju o glavu.

To možda najbolje ilustrira nedavno vraćanje savjetničkih pozicija u Vladi Kantona Sarajevo. Pozicija koje su ukinute upravo na inicijativu Naše stranke.

Nihad Uk je to objasnio time da su pogriješili pa je priznao da je to bila populistička inicijativa koja se sad pokazala pogrešnom.

Slična definicija pasala bi i na novu inicijativu Sabine Ćudić.

Naime, djelujući iz opozicije, sjajno zvuči kada se preda inicijativa za smjenu nekog kadra SNSD-a, koju će potom vlast odbiti jer je nerealna i u datom trenutku teško provodiva.

Problem je što je Ćudić vlast. Dakle, ako se ide u smjenu kadra SNSD-a onda mora postojati plan, alternativa i cilj.

I tu dolazimo do treće grupe: Strah od kritika.

Na dvije stolice - do kada?
Kao opozicija, Naša stranka je bila glasna i sve njene ideje i inicijative su bile sjajne odnosno zvučale su sjajno. Problem je što su uglavnom neprovodive.

Dolaskom na pozicije vlasti, kadrovi NS-a su to konačno shvatili i probudili se u realnosti da je vlast teško biti i da postoje ljudi koji će se sjetiti vaših napuhanih obećanja i populističkih idiotizama koje ste predlagali i za koje ste se zalagali.

Zato je jasno vidljivo kako npr. kritična botovska masa sa Twittera lako može utjecati na odluke kadrova Naše stranke, ali i kako se teško nose sa kritikama medija pa u javnost izbace staljinistički pamflet s lekcijama novinarima kako trebaju izvještavati o njihovih uhapšenim kadrovima.

Opravdane i žustre kritike na rad njihovih kadrova i pisanje o aferama koje proizvode perjanice Naše stranke izazivaju napade anksioznosti unutar rukovodstva ove organizacije pa se zbog toga sve češće može čuti 'opozicioni glas' najlabilnijih. A tu grupu predvodi upravo Sabina Ćudić.

Otuda i često 'pranje' od koalicionih partnera, pa se mogu čuti kritike na 'halapljivi' i 'kleptokratski' SDP ili 'radikalni' i 'genetski zeleni' NiP, a sve kako bi pokušali zadržati svoj politički 'puritanizam'.

Sudeći prema reakcijama iz SDP-a i NiP-a raspolućenost unutar NS-a i prividno sjedenje na dvije stolice - onoj vrućoj vladajućoj i onoj u hladovini opozicije - neće se još dugo tolerirati. Zato će se NS uskoro morati pozicionirati - ili će shvatiti realnost i naučiti se nositi s teretom vlasti ili će svoje djelovanje ograničiti na lokalne teme. I to iz opozicije.
drug_profi

#2819 Re: Naša stranka

Post by drug_profi »

Sve te spekulacije razmontirali Dino i Sabina u petak.
seksi_ideje

#2820 Re: Naša stranka

Post by seksi_ideje »

DebelinJoe wrote: 26/01/2025 17:44 Sa portala Raport.

Vrijedi pročitati.

Ne vrijedi
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2821 Re: Naša stranka

Post by JoseMujica »

Image

a tek kad Peđa progovori sve su sumnje otklonjenje :lol:

evo prošle dvije godine...kome se broji šta su usvojili a šta nisu, da vam odma pomognem, lakše je šta jesu, a i od toga pola je samo na papiru i bezvrijedno :sad:

Mioković je tek posebna kategorija tviter ublehaša, al plata + pemzija svaki mjesec

po mojim informacijama Forti ministarstvo vode i stvarno se pitaju onaj HDZ-ov sekretar što je službenim autom preko stotinu puta u jednoj godini išao do svoje vikendice u Hrvatskoj i SNSD-ov pomoćnik Andrić, dok se ministar slika za društvene mreže :-)
DebelinJoe

#2822 Re: Naša stranka

Post by DebelinJoe »

drug_profi wrote: 26/01/2025 18:15 Sve te spekulacije razmontirali Dino i Sabina u petak.
Da nije Dino "razmontirao" Cabinu a i ona njega, u četiri oka?

Ja iskreno vidim seksualnu hemiju između njih dvoje. I to žestoku. Oboje su i fizički kompatibilni, a i kao karakteri, onako sportski tipovi, nemaju pardona i nije ima mrsko uletjet u marisanu. Znaju da se bore i da primaju batine, one medijske i političke i da nastave dalje...Politika je gadna rabota i samo ovakve pojave opstaju.

Uh, kakav bi njih dvije bilo političko - poslovni par...

Cabina ima visoke ciljeve, Predsjedništvo, premijerska pozicija, ministrica u VM...Dino joj to sve može omogućiti...
izbjeglica_iz_besmisla

#2823 Re: Naša stranka

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Koji ste vi likovi. Kakve teorije, spinovi, i besmislene insinuacije.

Dobro se reklo na drugoj temi, unervozili su se SDFAovci i vise nego SNSD. A to je uvijek lijep prizor i nagovjestaj dobrih stvari. :bih:
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 26/01/2025 19:31, edited 1 time in total.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#2824 Re: Naša stranka

Post by teskeredzic_22 »

Kakva hrpa gluposti u 2 posta a u samo 3 rečenice.
DebelinJoe

#2825 Re: Naša stranka

Post by DebelinJoe »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 26/01/2025 19:11 Koji ste vi likovi. Kakve teorije, spinovi, i besmislene insinuacije.

Dobro se reklo na drugoj temi, unervozili su se SDFAovci i vise nego SNSD.
Vidi drugar, ja sam bivši član Naše stranke. Nisam bivši član zato što sam to htio, nego me je vrh stranke izbacio, jer im se nisam uklapao u koncepciju stranke, šta god to značilo. Imam još uvijek stranačku iskaznicu. Izbacili su me nakom što sam pet šest godina pišao krv za tu političku ideju i primao batine i od zelenih i od crvenih. SDP - ovci su bili još opasniji i okrutnii od zelenih i progonila nas koliko god su mogli. Biti član i aktivista Naše stranke u periodu 2008-2010. bilo je stvar totalne ludosti i undergrounda.

Mnogo je vremena prošlo od tada i mnogo se od tada zaboravilo. Sjećam se Nihada Uka kao mladog aktiviste tada, ni brkovi mu tada nisu bili počeli rasti.

Jesu mi nudili i SDA i DF da budem njihov član, odbio sam. Nisam bot bilo čiji.

A ovo je forum, mozemo se malo zezati i na osnovu seksualne hemije političarke Čudić i političara Konakovića. I oni su ljudi i mi ih plaćamo.
Post Reply