naravno snsd i hdz su nuzno zlo i drugo je to, nece bit ko sa izdajnickom trojkom.
kakav narod takva i vlast.
I NESsumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:08 nasa buducnost je uz baketa, sda, komsica i df.
malo i szbih preko efendica i ostale patriotske snage, abd i ramo isak da progleda!
Ne pregoni Prpa, davno je bilo kad se ovdje Sabina psovala I otpuzivala da rusi Koaliciju. Juce. Znas ti bolan kad.je bilo juce. I to prijepodne. Davno, davno...
Pa sta je uradio u vlasti. Navedi mi evo njegova dostignuca, inicijative, zakone... lik je u politici koliko godina?Haris.ba wrote: ↑22/01/2025 18:48Sta treba iz opozicije?Thorgerson wrote: ↑22/01/2025 15:10 Ovaj Miletic uvijek neka ekskluziva, uvijek on nesto kao zna, sto niko drugi ne zna...
Blebece tako evo godinama i godinama i nista ne kaze.
Pa valjda je smisao politicara da prica sta narod zeli?Thorgerson wrote: ↑24/01/2025 14:24Pa sta je uradio u vlasti. Navedi mi evo njegova dostignuca, inicijative, zakone... lik je u politici koliko godina?Haris.ba wrote: ↑22/01/2025 18:48Sta treba iz opozicije?Thorgerson wrote: ↑22/01/2025 15:10 Ovaj Miletic uvijek neka ekskluziva, uvijek on nesto kao zna, sto niko drugi ne zna...
Ne govorim da su ostali bolji. Ali ovaj je teski populista. Izadje i prica sta narod zeli da cuje.
EU put je svakako bio blokiran od strane MIlorada Dodika i SNSD-a i ove smjene su odlična stvar. Ne može ministar biti neko ko je u zatvoru pod optužnicom i ne može neko ko blokira rad biti jedan od tri presjedavajuća Parlamentarne skupštine BiH. Onj ko misli da ovo nije dobro, taj ne želi dobro ovoj državi.Styling wrote: ↑24/01/2025 11:23Ne branim ja nikoga. Vidiš da sam kritikovala i njega zbog ovoga.dulekrele wrote: ↑24/01/2025 08:51Nije na ovo trojka morala pristati vec samo NiP koji je bio protiv skidanja laktasenka.Znas ti to dobro ali valja braniti princa.Styling wrote: ↑24/01/2025 06:53 Bez obzira na sve, ja sam i dalje mišljenja da je sa ovim smjenama napravljena greška i da su blokirali EU put jer im ništa neće proći kroz DN narednih godinu i po do novih izbora. Živi bili.
Zašto je Trojka pristala na Sabinin populizam, to ćemo tek vidjeti. Nisam sigurna da međunarodna zajednica stoji iza ovoga i da imaju njihovu podršku. Taman su počeli Mileta lomiti sankcijama, ovi ga zamijene i dovesu nove koje niko be može kontrolisati.
Koje klasicno nepoznavanje političke situacije u drzavi od strane dijaspore svi su isti , posebno nakon jucer bi me bilo sramota napisati to gdje je u istom razdoblju kad je trojka nogirala SNSD ta ista SDA im je nudila vazalstvo
Thorgerson wrote: ↑24/01/2025 14:24Pa sta je uradio u vlasti. Navedi mi evo njegova dostignuca, inicijative, zakone... lik je u politici koliko godina?Haris.ba wrote: ↑22/01/2025 18:48Sta treba iz opozicije?Thorgerson wrote: ↑22/01/2025 15:10 Ovaj Miletic uvijek neka ekskluziva, uvijek on nesto kao zna, sto niko drugi ne zna...
Ne govorim da su ostali bolji. Ali ovaj je teski populista. Izadje i prica sta narod zeli da cuje.
Jok kakvo nepoznavanje, nego šta će sda laprdalo drugo pisatitramvajtrojka wrote: ↑24/01/2025 14:43Koje klasicno nepoznavanje političke situacije u drzavi od strane dijaspore svi su isti , posebno nakon jucer bi me bilo sramota napisati to gdje je u istom razdoblju kad je trojka nogirala SNSD ta ista SDA im je nudila vazalstvo![]()
![]()
![]()
Prosjecni sda bot (ovaj dole je vijecnik u Zavidovicima)ljubijankic wrote: ↑24/01/2025 14:14I NESsumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:08 nasa buducnost je uz baketa, sda, komsica i df.
malo i szbih preko efendica i ostale patriotske snage, abd i ramo isak da progleda!![]()
![]()
![]()

Brada i selam su obaveznijasko_ba wrote: ↑24/01/2025 14:48Prosjecni sda bot (ovaj dole je vijecnik u Zavidovicima)ljubijankic wrote: ↑24/01/2025 14:14I NESsumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:08 nasa buducnost je uz baketa, sda, komsica i df.
malo i szbih preko efendica i ostale patriotske snage, abd i ramo isak da progleda!![]()
![]()
![]()
Znaci, nema vise izdaje i sta vec ne. Oni znaju sa njima, samo da su vlast.
![]()
![]()
to nije politika već rastaljivanje za par fotelja...žalosno je da je i Trojka na istom završilaSkijaš wrote: ↑24/01/2025 13:45To je SDA radila vise puta u zadnjih par decenija. Izoloje se Dodika I predstavi ga se kao kljucni problem, a onda dodje SDA-ovac da "relaksira odnose"JoseMujica wrote: ↑24/01/2025 12:09
ne bi me čudilo...ali sve da se okrene bank i umjesto SNSD-a, HDZ i SNSD izbace Trojku i uleti SDA, čeka nas isto mrtvilo glede EU procesa![]()
to bi čak bila najgora varijanta po državu, a ne znam kako iko normalan (ako ima iko) unutar SDA može uopće razmišljati o bacanju šlaufa Laktašenku,![]()
Moj zivot je stvarnost,nema bajki.A_A_AKCIJA wrote: ↑24/01/2025 08:59Čekaj, ti fakat vjeruješ u ove bajkeupitan wrote: ↑24/01/2025 01:02 Kifla je pricao ne moze vlast bez Dodika,a onda iz osmorke su govorili novi Dodik.
To je bio plan njihov da kao nije do njeg,nego iskljucivo do SDA.
Dodik ce biti prema vama brutalan,ako ima stenograme ili slicne dokaze pa siguran sam da ce narednih dana sve ugledati svoju svjetlost.
Kifla i onaj Tito iz Dubaija nova epizoda itd..![]()
pa jebga....generalno, svi kad dođu na vlast lažu da će sad biti bolje, jer ovi prije njih nisu znalishbc wrote: ↑24/01/2025 12:20Sta imaju lagati. Za njih je to svakako "Hambasada"JoseMujica wrote: ↑24/01/2025 12:09ne bi me čudilo...ali sve da se okrene bank i umjesto SNSD-a, HDZ i SNSD izbace Trojku i uleti SDA, čeka nas isto mrtvilo glede EU procesaDonieBrasco wrote: ↑24/01/2025 11:59 Pod uslovom da je ovo tacno sto kaze Dino, da je jucer kad se odlucivalo o dva EU zakona i o smjenama za Nesica i Radmanovica protiv cega su HDZ i SNDS u oba slucaja bili protiv, istovremeno je SDA sa njima razgovarala o smjeni Dine i o pravljenju nove vecine.
Neka ostane ovo zabiljezneo za SDA, partijote i prevelike muslimane jos vece borce za drzavu BiH.
I ne cudi me sto jucer na forumu nije bilo dezurnih sdfa glasila pa cak ni na drustvenim mrezama, ocigledno su znali sta se sprema. A sad su izasli iz rupa sa kiselim osmjehom.![]()
to bi čak bila najgora varijanta po državu, a ne znam kako iko normalan (ako ima iko) unutar SDA može uopće razmišljati o bacanju šlaufa Laktašenku, posebno nakon zadnjeg kruga američkih sankcija![]()
Kifla je barem imao prostora da se pravi glup i laže o reformiranom, novom i ojropskom vepru...a šta će oni slagatfakat nemam mašte ni da razmatram tu varijantu...nek si odma grob iskopaju
Tko je lud da uleti u vlast koja je u startu zablokirana ?JoseMujica wrote: ↑24/01/2025 14:51to nije politika već rastaljivanje za par fotelja...žalosno je da je i Trojka na istom završilaSkijaš wrote: ↑24/01/2025 13:45To je SDA radila vise puta u zadnjih par decenija. Izoloje se Dodika I predstavi ga se kao kljucni problem, a onda dodje SDA-ovac da "relaksira odnose"JoseMujica wrote: ↑24/01/2025 12:09
ne bi me čudilo...ali sve da se okrene bank i umjesto SNSD-a, HDZ i SNSD izbace Trojku i uleti SDA, čeka nas isto mrtvilo glede EU procesa![]()
to bi čak bila najgora varijanta po državu, a ne znam kako iko normalan (ako ima iko) unutar SDA može uopće razmišljati o bacanju šlaufa Laktašenku,![]()
sad je pitanje da li je rekonstrukcija vlasti uopće moguća i to zavisi samo od toga da li će OHR bolit kurac ili će sjeći opstrukcije..ukoliko ih bude bolio kurac, ovo su potpuno izgubljene 4 godine naših života...izgubljene u lažima i minderanju budala koje su nafurale da su pametniji i da su bolji od ovih prije njih, dok su im suštinski rezultati isti
Srpska "opozicija" je dobila mjesta u komisijama Parlamenta BiH ali teško da će u vlast BiH. Blokada u DN i ne može se uraditi ništa konkretno.Ako ovaj tekst budete čitali pažljivo, shvatit ćete da je priča o rekonstrukciji vlasti na nivou BiH jedna obična prevara. Jer sve što je započeto, ne može biti završeno. Evo osnovnih detalja kako funkcioniše vlast na nivou BiH, kako se odlučuje, kako se imenuje i smjenjuje te šta to znači u trenutnom omjeru snaga.
Bosić za "Avaz": Rasplet nakon što se raziđe prašina od jučer, u vlast samo ako možemo uraditi nešto konkretno
Treba vidjeti isplati li se godinu i po prije nove kampanje uopšte ulaziti u vlast ili ne, to je na liderima da odluče
Mi ne osjećamo da je to naša odgovornost. To je odgovornost onih koji su na vlasti. Mi smo jučer samo uskočili da odblokiramo ono što vidimo da je kontraproduktivno za sve građane BiH. Odgovornost će biti na onima koji budu vršili vlast, a ako budemo u vlasti nećemo bježati od toga – kaže poslanik u Predstavničkom domu PS BIH Mladen Bosić, te zaključuje da je rasplet cijele situacije na strankama iz FBiH.
Nude im opettramvajtrojka wrote: ↑24/01/2025 14:43Koje klasicno nepoznavanje političke situacije u drzavi od strane dijaspore svi su isti , posebno nakon jucer bi me bilo sramota napisati to gdje je u istom razdoblju kad je trojka nogirala SNSD ta ista SDA im je nudila vazalstvo![]()
![]()
![]()
Korektan post osim boldanog.JoseMujica wrote: ↑24/01/2025 11:50
oko izbacivanja?
podržavam i svaka im čast![]()
žao mi je što to nisu uradili ranije...npr. prošle godine je već očigledno bilo da je sve stalo, bez obzira što se, posebno u proljeće drvilo o uspjesima na evropskom putu....mislim da su sebi tada naštetili pričajući o nečemu čega nema...iskreno, meni je to laganje bilo degutantno.
sada, može neko reći što nisu probali bez njih...što su potrošili ovo vrijeme? I to će SDA mašinerija šiljiti sigurno...Ali realno kada se formirala vlast i kada se pogleda broj ruku, tj. politička snaga i nisu baš imali opcija mimo SNSD-a, a da sistem bude prohodan po vertikali.
Bilo je tu i dobrog žrtvovanja i principa i obraza, ala četvrti delegat, potpuno prepušteno kadriranje SNSD-u i HDZ-u institucijama i fakat su im dali maksimum moći unutar sistema koji im se može dati.....čak su stoički šutili i podnosili uvrede, a da nisu talasali i ulazili u prepucavanja, samo da se ide naprijed i đubrad su opet sve blokirala...u neku ruku im se stvarno divim šta su sve trpili od strane SNSD-a i HDZ-a, a ostali smireni...ja ne bih mogao
e sad jučerašnjom smjenom Radmanovića proces je tek otvoren i biće mučan, ali vjerujte mi da neće ništa biti drugačije nego što je već bilo unazad godinu...HDZ će gdje god može držati bank SNSD-u, a da ne bude ofirno i ne smije se tu niko zavaravati da će biti drugačije, tako da nisam čak 100% siguran da će biti dovoden do kraja sa smjenom SNSD-ovih i ministara i direktora....to će biti jebada koju realno ni Džema Bijedić ne bi raspleo u ovim okolnostima
da li će biti nekih rezultata iz ovoga vis a vis EU puta?....skeptičan sam jer smo udaljeni godinu i nešto od slijedećih izbora...da sutra dovedeš novog ministra koji hoće i ima namjeru da radi, ruke su mu poprilično vezane jer je fiskalna godina već počela i budžet projeciran i on zapravo tek pravo planira narednu godinu, a u njoj su izborizato kažem da mi je žao što ovo nije urađeno prošle godine jer bi dinamika za EU procese bila povoljnija, ali mi kao posmatrači ne znamo stvarnu dinamiku odnosa unutar koalicije, ko je kome šta rekao i obećavao na sijelima za koja i ne znamo
ako hajrujemo do narednih izbora još koji zakon iz EU mape puta biće odlično, ali mislim da nas čeka generalno mrtvilo...naravno ključna će biti reakcija i OHR-a i zemalja Kvinte, kako će se oni postaviti na dalje opstrukcije...ako budu izražavali zabrinutost mrka kapa, a ako krenu sjeći, ima nadeali generalno mislim da Trojka sada mora imati podršku svih kojima je stalo do ove države, bez obzira na političke razlike
izvini što sam odužio, al nemre ovo u dvije rečenice
čuj ko je ludNovak20 wrote: ↑24/01/2025 15:01Tko je lud da uleti u vlast koja je u startu zablokirana ?JoseMujica wrote: ↑24/01/2025 14:51to nije politika već rastaljivanje za par fotelja...žalosno je da je i Trojka na istom završila
sad je pitanje da li je rekonstrukcija vlasti uopće moguća i to zavisi samo od toga da li će OHR bolit kurac ili će sjeći opstrukcije..ukoliko ih bude bolio kurac, ovo su potpuno izgubljene 4 godine naših života...izgubljene u lažima i minderanju budala koje su nafurale da su pametniji i da su bolji od ovih prije njih, dok su im suštinski rezultati isti
https://istraga.ba/vodic-za-pocetnike-n ... a-prevara/
Srpska "opozicija" je dobila mjesta u komisijama Parlamenta BiH ali teško da će u vlast BiH. Blokada u DN i ne može se uraditi ništa konkretno.Ako ovaj tekst budete čitali pažljivo, shvatit ćete da je priča o rekonstrukciji vlasti na nivou BiH jedna obična prevara. Jer sve što je započeto, ne može biti završeno. Evo osnovnih detalja kako funkcioniše vlast na nivou BiH, kako se odlučuje, kako se imenuje i smjenjuje te šta to znači u trenutnom omjeru snaga.
https://avaz.ba/vijesti/bih/952459/bosi ... -konkretno
https://avaz.ba/vijesti/bih/952459/bosi ... -konkretnoBosić za "Avaz": Rasplet nakon što se raziđe prašina od jučer, u vlast samo ako možemo uraditi nešto konkretno
Treba vidjeti isplati li se godinu i po prije nove kampanje uopšte ulaziti u vlast ili ne, to je na liderima da odluče
to je stvar informiranosti, viđenja situacije i subjektivnosti_BataZiv_0809 wrote: ↑24/01/2025 15:09Korektan post osim boldanog.JoseMujica wrote: ↑24/01/2025 11:50
oko izbacivanja?
podržavam i svaka im čast![]()
žao mi je što to nisu uradili ranije...npr. prošle godine je već očigledno bilo da je sve stalo, bez obzira što se, posebno u proljeće drvilo o uspjesima na evropskom putu....mislim da su sebi tada naštetili pričajući o nečemu čega nema...iskreno, meni je to laganje bilo degutantno.
sada, može neko reći što nisu probali bez njih...što su potrošili ovo vrijeme? I to će SDA mašinerija šiljiti sigurno...Ali realno kada se formirala vlast i kada se pogleda broj ruku, tj. politička snaga i nisu baš imali opcija mimo SNSD-a, a da sistem bude prohodan po vertikali.
Bilo je tu i dobrog žrtvovanja i principa i obraza, ala četvrti delegat, potpuno prepušteno kadriranje SNSD-u i HDZ-u institucijama i fakat su im dali maksimum moći unutar sistema koji im se može dati.....čak su stoički šutili i podnosili uvrede, a da nisu talasali i ulazili u prepucavanja, samo da se ide naprijed i đubrad su opet sve blokirala...u neku ruku im se stvarno divim šta su sve trpili od strane SNSD-a i HDZ-a, a ostali smireni...ja ne bih mogao
e sad jučerašnjom smjenom Radmanovića proces je tek otvoren i biće mučan, ali vjerujte mi da neće ništa biti drugačije nego što je već bilo unazad godinu...HDZ će gdje god može držati bank SNSD-u, a da ne bude ofirno i ne smije se tu niko zavaravati da će biti drugačije, tako da nisam čak 100% siguran da će biti dovoden do kraja sa smjenom SNSD-ovih i ministara i direktora....to će biti jebada koju realno ni Džema Bijedić ne bi raspleo u ovim okolnostima
da li će biti nekih rezultata iz ovoga vis a vis EU puta?....skeptičan sam jer smo udaljeni godinu i nešto od slijedećih izbora...da sutra dovedeš novog ministra koji hoće i ima namjeru da radi, ruke su mu poprilično vezane jer je fiskalna godina već počela i budžet projeciran i on zapravo tek pravo planira narednu godinu, a u njoj su izborizato kažem da mi je žao što ovo nije urađeno prošle godine jer bi dinamika za EU procese bila povoljnija, ali mi kao posmatrači ne znamo stvarnu dinamiku odnosa unutar koalicije, ko je kome šta rekao i obećavao na sijelima za koja i ne znamo
ako hajrujemo do narednih izbora još koji zakon iz EU mape puta biće odlično, ali mislim da nas čeka generalno mrtvilo...naravno ključna će biti reakcija i OHR-a i zemalja Kvinte, kako će se oni postaviti na dalje opstrukcije...ako budu izražavali zabrinutost mrka kapa, a ako krenu sjeći, ima nadeali generalno mislim da Trojka sada mora imati podršku svih kojima je stalo do ove države, bez obzira na političke razlike
izvini što sam odužio, al nemre ovo u dvije rečenice