Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- GandalfSivi
#5701 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Realno primjer antisemitizma, cistog… Kakve veze oni gore imaju sa temom?
- escobar__
#5702 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
S tim što je ogromna razlika između izolovanog slučaja maltretiranja životinje (Švrakino, Sarajevo) i kulture koja baca mačke i ujedno vrši destrukciju životnog područja jednog naroda (i to totalno uništenje), egzodus, pljačku, spaljivanje, you name it.jeza u ledja wrote: ↑24/01/2025 00:19 Cuj video neko baca macke i komentar “I have never seen a culture with such hate for life”.
Narod čiji političari javno govore kako su palestinske bebe budući teroristi, i samim tim legitiman vojni cilj, narod gdje protestuju za prava vojnika da siluju zatvorenike.
Ono identično maltretiranju mačke na Švrakinom.
-
BiBi911
#5703 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
escobar__ wrote: ↑24/01/2025 06:52S tim što je ogromna razlika između izolovanog slučaja maltretiranja životinje (Švrakino, Sarajevo) i kulture koja baca mačke i ujedno vrši destrukciju životnog područja jednog naroda (i to totalno uništenje), egzodus, pljačku, spaljivanje, you name it.jeza u ledja wrote: ↑24/01/2025 00:19 Cuj video neko baca macke i komentar “I have never seen a culture with such hate for life”.
Narod čiji političari javno govore kako su palestinske bebe budući teroristi, i samim tim legitiman vojni cilj, narod gdje protestuju za prava vojnika da siluju zatvorenike.
Oni sto su onu jadnu macku petardom raznijeli su sa kosevskog. Samo su to snimali u Svrakinom.
Mi jesmo ludi(jer zivimo izmedju dva zla cetnika i b92 sda muslimana) al nismo toliko bolesni
- jeza u ledja
#5704 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
A na osnovu cega si ti zakljucio da se ovdje radi o “kulturi koja baca macke”?escobar__ wrote: ↑24/01/2025 06:52S tim što je ogromna razlika između izolovanog slučaja maltretiranja životinje (Švrakino, Sarajevo) i kulture koja baca mačke i ujedno vrši destrukciju životnog područja jednog naroda (i to totalno uništenje), egzodus, pljačku, spaljivanje, you name it.jeza u ledja wrote: ↑24/01/2025 00:19 Cuj video neko baca macke i komentar “I have never seen a culture with such hate for life”.
PS: Ja nisam spominjao nikakvo Svrakino vec slucaj iz mog djetinjstva.
- skupljac_zeljeza
#5705 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Da su samo mačke i bunari, maslinjaci i djeca, žene i starci, deložacije i logori, urbicid i genocid....da je bar samo ovo. Današnji ministri i vojnici su bili djeca, ko ih je ovako odgajao i zašto? Nezahvalna je uloga advokata cionistima, ali de pokušaj.jeza u ledja wrote: ↑24/01/2025 00:19
Ovaj iznad postavlja videa macki…ja se sjecam debila iz naselja koji je redovno mucio macke i hvalio se tim. Je li to onda sviju nas cini genocidasima ili sta? Cuj video neko baca macke i komentar “I have never seen a culture with such hate for life”.
Sta se tu ima pogresno shvatiti? Kako se uopste nadjes u situaciji da otvaras neki video o nekim debilima u bunaru u Ukrajini?
-
sumirprimus
#5706 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
ih brate, sad zamisli, da im je zivot priredio taj kulturoloski sok pa im dao diverzitet kao u jednoj americi. samo zamisli kako bi se dobri nasi posteni ponasali...jeza u ledja wrote: ↑23/01/2025 17:51 Algoritam je ocigledno skonto da vas zanima sve sto dehumanizuje jevreje i potice mrznju.
Jedino ostaje pitanje jel vas to tangira.
-
sumirprimus
#5707 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
kad vidim ove proirance kao svoje sunarodnike stresem se iskreno, btw ovo za novinarstvo smjeurija.skupljac_zeljeza wrote: ↑23/01/2025 11:26Znači on to tamo muti.Prije pola sata bio članak kako su u ovom ratu Hamas i Hezbollah totalni gubitnici i valjda zbog reakcije na komentarima nestade.
![]()
- skupljac_zeljeza
#5708 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa to ti je situacija otprilike kao građanski rat u Španiji i da sam se zadesio tamo bez obzira što i republikanci nisu izašli iz priče skroz čisti radije bih sa njima nego sa Frankovim snagama. Izbor presudi ono što je manja šteta za civilizaciju. Iran nije okupirao ničiji teritorij, cionisti se šire i šire preko leševa.sumirprimus wrote: ↑24/01/2025 13:53kad vidim ove proirance kao svoje sunarodnike stresem se iskreno, btw ovo za novinarstvo smjeurija.skupljac_zeljeza wrote: ↑23/01/2025 11:26Znači on to tamo muti.Prije pola sata bio članak kako su u ovom ratu Hamas i Hezbollah totalni gubitnici i valjda zbog reakcije na komentarima nestade.
![]()
Dobro sada, ako ne pišeš tamo, pisat ćeš isto ovdje. Niko ti ne brani nego potakneš ljude da reaguju na pokušaj podvale.
-
sumirprimus
#5709 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
vala cisto sumnjam da bi islamisti u tom slucaju isli sa ljevicom, njima je fasizam realno srodniji kao zatvoreni sistem.
jel to zabranjeno pisati? sta trebamo svi zdusno navijat za palestince jel?
eov ja ne mogu ni nazor, iskreno.
- Haris.ba
#5710 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa ne trebamo. Moramo se razlikovati.sumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:06 vala cisto sumnjam da bi islamisti u tom slucaju isli sa ljevicom, njima je fasizam realno srodniji kao zatvoreni sistem.
Imas pravo zdusno navijati za genocidni izraelski rezim.
-
sumirprimus
#5711 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nice, ja se recimo gnusam zatvorenih religijskih sistema, kakve neki zamisljaju i ovde kod nas, a rezultate tih sistma u svijetu vidimo. buducnost im je vidimo kakva.Haris.ba wrote: ↑24/01/2025 14:10Pa ne trebamo. Moramo se razlikovati.sumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:06 vala cisto sumnjam da bi islamisti u tom slucaju isli sa ljevicom, njima je fasizam realno srodniji kao zatvoreni sistem.
Imas pravo zdusno navijati za genocidni izraelski rezim.
realno hamas je bio i ostao islamisticka fundamentalisticka teroristicka organizacija, sta je dobra donjela svom narodu vidimo. ja to ne mogu podrzati. niti zelim biti licemjeran i dvolican. i jebga cackas mecku, vidimo i rezultat. nalozili ih ko bekane i na kraju ostavili n asuhom, da mislim i na iran i na hezbolu. velika islamska koalicija, sila otpora right. napravise od bibija istorijsku licnost u izraelu. e sad sto kod nas imas tih proiranaca koji i dalje koriste palestinsko pitanje zarad svoje agende to je njihov problem.
- Rejhana
#5712 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
sumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:06 vala cisto sumnjam da bi islamisti u tom slucaju isli sa ljevicom, njima je fasizam realno srodniji kao zatvoreni sistem.
Bilo je imama i popova u partizanima, ne budi isključiv.
Ti na činjenicu da se nad palestincima provodi genocid od vladajuće izraelske garniture i politike koja je fašistoidna, odogovaraš da se radi o navijanju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5713 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
tebi manja sreća staljinovo praktično dobivanje iskustva za izvoz revolucije i ratova nakon razdoblja one state communism ekvilibrijuma, bjelosvjetski anarhisti koji spaljuju sve crkve to jest umjetničke instalacije, ukidaju mise i ubijaju sve kršćane pogotovo svećenike i časne praveći svoje utopijske antiustavne komune ma spanjolskom tlu i bore se protiv drugih ljevicarskih skupina, komunjare koje otimaju svu privatnu imovinu, trockisti koji se bore protiv ovih predzadnjih, nazovirepublikanci koje je opjevao romantično ublehaš hemingvej i francuski eurokomunist i kasniji francuski ministar Marlo...
ima toga još ovo je samo ovlaš
najlakše je crno bijelo gledati svijet a zapravo je sivo protiv sivog
a kad su ameri instalirali nuklearne rakete i baze u spanjolskoj ne znam koje ono godine i kad su britanci davali keš samo fda franko ne stane uz hitlera i kad je franko poslao samo jednu diviziju na istok bilo jasno koja je opcija na pravoj strani povijesti
pobjednici
- skupljac_zeljeza
#5714 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne kontaš. Ako je i Iran zlo kako ti tvrdiš onda nije teško izabrati između dva zla.Truba wrote: ↑24/01/2025 14:18tebi manja sreća staljinovo praktično dobivanje iskustva za izvoz revolucije i ratova nakon razdoblja one state communism ekvilibrijuma, bjelosvjetski anarhisti koji spaljuju sve crkve to jest umjetničke instalacije, ukidaju mise i ubijaju sve kršćane pogotovo svećenike i časne praveći svoje utopijske antiustavne komune ma spanjolskom tlu i bore se protiv drugih ljevicarskih skupina, komunjare koje otimaju svu privatnu imovinu, trockisti koji se bore protiv ovih predzadnjih, nazovirepublikanci koje je opjevao romantično ublehaš hemingvej i francuski eurokomunist i kasniji francuski ministar Marlo...
ima toga još ovo je samo ovlaš
najlakše je crno bijelo gledati svijet a zapravo je sivo protiv sivog
a kad su ameri instalirali nuklearne rakete i baze u spanjolskoj ne znam koje ono godine i kad su britanci davali keš samo fda franko ne stane uz hitlera i kad je franko poslao samo jednu diviziju na istok bilo jasno koja je opcija na pravoj strani povijesti
pobjednici
Ko je učinio od djece ovoliko siročadi? Iran?Zastrašujući podaci
Izraelski napad na Gazu ostavio 38.000 djece bez jednog ili oba roditelja
- Haris.ba
#5715 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nie to problem. Problem je sto je odgovor Izraela na teroristicki napad Hamasa bio genocid.sumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:16
Nice, ja se recimo gnusam zatvorenih religijskih sistema, kakve neki zamisljaju i ovde kod nas, a rezultate tih sistma u svijetu vidimo. buducnost im je vidimo kakva.
realno hamas je bio i ostao islamisticka fundamentalisticka teroristicka organizacija, sta je dobra donjela svom narodu vidimo. ja to ne mogu podrzati. niti zelim biti licemjeran i dvolican. i jebga cackas mecku, vidimo i rezultat. nalozili ih ko bekane i na kraju ostavili n asuhom, da mislim i na iran i na hezbolu. velika islamska koalicija, sila otpora right. napravise od bibija istorijsku licnost u izraelu. e sad sto kod nas imas tih proiranaca koji i dalje koriste palestinsko pitanje zarad svoje agende to je njihov problem.
Svi imaju krvavih ruku i pogresnih poteza.
Ali, treba imati empatiju. Isto ko prema ubijenima i otetima 07.10, tako i prema Palestincima. Nema opravdanja ni za jedno, ni za drugo.
Nema Hamasa na Zapadnoj Obali pa svaki dan dvoje djece ubiju.
- Truba
#5716 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
pa ako je iko bio za iran i rusiju i asada ja sam
ali to je bilo za vrijeme prvog i drugog mandata asada
i dok iran nije davao dronove za napad na kijev
i dok je rusija barem deklerativno bila antiimperijalistička ko i iran
sve je to propšlost
karte su drugačije raspoređene danas
iran i rusija su zlo
a asad je jedini sirijska izbjeglica koja je zapravo doktor :Doftamolog
ali to je bilo za vrijeme prvog i drugog mandata asada
i dok iran nije davao dronove za napad na kijev
i dok je rusija barem deklerativno bila antiimperijalistička ko i iran
sve je to propšlost
karte su drugačije raspoređene danas
iran i rusija su zlo
a asad je jedini sirijska izbjeglica koja je zapravo doktor :Doftamolog
-
sumirprimus
#5717 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nije moje da tvrdim ili nijecem pravnu kvalifikaciju rata u gazi.Rejhana wrote: ↑24/01/2025 14:17sumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:06 vala cisto sumnjam da bi islamisti u tom slucaju isli sa ljevicom, njima je fasizam realno srodniji kao zatvoreni sistem.
Bilo je imama i popova u partizanima, ne budi isključiv.
Ti na činjenicu da se nad palestincima provodi genocid od vladajuće izraelske garniture i politike koja je fašistoidna, odogovaraš da se radi o navijanju.
Iskreno zaobilazim i vijesti slusat na tu temu.
Vise sam bio ponukan odgovorit na ova podmetanja u vezi nekih komentara.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5718 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
zaobilaziš jer se kosi sa onim što šiljiš ovdje. da je odbačena takva kvalifikacija, to bi nabijao svima ovdje na nos i sigurno ne bi zaobilazio.sumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:22
Nije moje da tvrdim ili nijecem pravnu kvalifikaciju rata u gazi.
-
sumirprimus
#5719 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Naravno da je to problem, kada vidim islamizirane sunarodnike koji otvoreno podrzavaju hamas, ovakav iran, i iznose antisemitske stavove meni je to problem. ne zelim zivjeti u takvom drustvu.Haris.ba wrote: ↑24/01/2025 14:21Nie to problem. Problem je sto je odgovor Izraela na teroristicki napad Hamasa bio genocid.sumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:16
Nice, ja se recimo gnusam zatvorenih religijskih sistema, kakve neki zamisljaju i ovde kod nas, a rezultate tih sistma u svijetu vidimo. buducnost im je vidimo kakva.
Svi imaju krvavih ruku i pogresnih poteza.
Ali, treba imati empatiju. Isto ko prema ubijenima i otetima 07.10, tako i prema Palestincima. Nema opravdanja ni za jedno, ni za drugo.
Nema Hamasa na Zapadnoj Obali pa svaki dan dvoje djece ubiju.
Ja sam za eu put, i smatram da je nama mjesto u europi, i fizicki i kulturoloski, i mene palestinsko pitanje ne inteersuje. ne mogu biti licemjern samo da bi se konformisao sa vecinom i zadovoljio neciju tastinu na forumu.
- Truba
#5720 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
https://www.portalnovosti.com/krst-nose ... -se-ponose
krst nose zvezdom se ponose
popovi SPC u partizanima
krst nose zvezdom se ponose
popovi SPC u partizanima
-
sumirprimus
#5721 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
ovde je bilo svakakvih kvalifikacija, i to ad hominem i izrazito anitsemitskih, pa nisam vidio da si se tada javljao, ni ti ni vecina dobrih nasih prepostenih, slobodomnih, sto se mene tice slobodno nastavi ko i dosad, bez mene ko domina. nemam ja vama sta nabijati na nos, meni vasa tisina u mnogim situacijama na ovoj i slicnim temama dovoljno govori. kakva je razlika?Chmoljo wrote: ↑24/01/2025 14:25zaobilaziš jer se kosi sa onim što šiljiš ovdje. da je odbačena takva kvalifikacija, to bi nabijao svima ovdje na nos i sigurno ne bi zaobilazio.sumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:22
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5722 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
naravno da sam se ne samo javljao nego i banovao. neg je problem to što si ti zaslijepljen drugom mržnjom pa pričaš napamet i selektivno.sumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:30ovde je bilo svakakvih kvalifikacija, i to ad hominem i izrazito anitsemitskih, pa nisam vidio da si se tada javljao, ni ti ni vecina dobrih nasih prepostenih, slobodomnih, sto se mene tice slobodno nastavi ko i dosad, bez mene ko domina. nemam ja vama sta nabijati na nos, meni vasa tisina u mnogim situacijama na ovoj i slicnim temama dovoljno govori. kakva je razlika?Chmoljo wrote: ↑24/01/2025 14:25zaobilaziš jer se kosi sa onim što šiljiš ovdje. da je odbačena takva kvalifikacija, to bi nabijao svima ovdje na nos i sigurno ne bi zaobilazio.sumirprimus wrote: ↑24/01/2025 14:22
ako iko stavlja i "islamizira" ljude ovdje, to si ti.
- skupljac_zeljeza
#5723 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Čemu onda toliki komentari na ovoj temi. Ima tema o biciklima, autima, sušilicama ili slušalicama...
-
sumirprimus
#5724 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Biti cu politicki korektan i ne odgovoriti istom mjerom, pa na kojoj drugoj temi mozes pricati slobodno o Izraelu? Ovde se bar nalaze u nazivu teme.
- jeza u ledja
#5725 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Cionista? Kakvih cionista? Neki seljaci u Ukrajini i djeca u Izraelu koja bacaju macke. Macke i bunari u Ukrajini nemaju veze ni sa cim osim tvog prosipanja mrznje, koje ti nemusto pokusavas odbraniti.skupljac_zeljeza wrote: ↑24/01/2025 11:41Da su samo mačke i bunari, maslinjaci i djeca, žene i starci, deložacije i logori, urbicid i genocid....da je bar samo ovo. Današnji ministri i vojnici su bili djeca, ko ih je ovako odgajao i zašto? Nezahvalna je uloga advokata cionistima, ali de pokušaj.jeza u ledja wrote: ↑24/01/2025 00:19
Ovaj iznad postavlja videa macki…ja se sjecam debila iz naselja koji je redovno mucio macke i hvalio se tim. Je li to onda sviju nas cini genocidasima ili sta? Cuj video neko baca macke i komentar “I have never seen a culture with such hate for life”.
Sta se tu ima pogresno shvatiti? Kako se uopste nadjes u situaciji da otvaras neki video o nekim debilima u bunaru u Ukrajini?