Popularne stvari koje ne kontam
- Sanjarko
#38926 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne znate da imaju mnoge zene i muskarci hormone i hromosome/gene koji ih cine drugacijim od tih ustaljenih spolova, dva spola, primjerice interseks imaju dodatno ili zenski ili muski gen zavisno od spola, a neke osobe imaju povisene ili smanjene muske ili zenske hormone, testosteron i sl, pa zbog toga operacije i sl.
Ima cak i hermafrodita, istina malo njih bas ima ali interseksa i osoba sa hormoninima jednog ili drugog spola ima pravo puno. Tako je i s homoseksualcima bilo muskim ili zenskim i sa biseksualcima, zadnji navedeni su preferencije u ljubavi i seksu.
Ima citava nauka oko toga od seksologije pa do endrokrinologije. Onda imamo monogamiste, poligamiste i poliamorije itd.
Jednostavno je to tako. Posljedice promjene svijesti ljudi jer se o tome prica itd, isto kao i s mentalnim bolestima i poremecajima. A ima i do toga da su ljudi zagadzeni homonima itd preko hrane koju uzimaju pa imamo povisen broj ovoga svega.
Kao sto imamo rast djece i osoba s autizmom itd. Zbog cega sve to ne znamo jos. Vjerovatno vise faktora u igri. Genetika, hormoni, zagadzenja razna od zagadzenja obicnih da se tako izrazim do najgoreg zagadzenja vrseno preko ratova jer ratovi zagadzuju vise nego sve ostalo.
Kad krene lov na ljude prvo na LGBTI, pa na bolesne i nemocne, pa cak i na stara lica, penzionere, pa u zadnjem stadiju na manjine ili slabije razvijene narode ili kroz vjerske ratove i sl, nemojte reci da niste bili upozoreni.
Isti modus operandi su imali Nacisti i Fasisti i mnogi drugi koji su zagovarali jednoumlje i sl pojave.
Pa kad pukne i krene lov i ratovi i sukobi, neka vam ovaj upis bude opomena kao i Historija i sta je se dogadzalo tokom nje.
Ali LGBTI i ostali navedeni prethodno sve do starih, bolesnih i nemocnih su krivi, da ne mogu biti krivlji.
Ima cak i hermafrodita, istina malo njih bas ima ali interseksa i osoba sa hormoninima jednog ili drugog spola ima pravo puno. Tako je i s homoseksualcima bilo muskim ili zenskim i sa biseksualcima, zadnji navedeni su preferencije u ljubavi i seksu.
Ima citava nauka oko toga od seksologije pa do endrokrinologije. Onda imamo monogamiste, poligamiste i poliamorije itd.
Jednostavno je to tako. Posljedice promjene svijesti ljudi jer se o tome prica itd, isto kao i s mentalnim bolestima i poremecajima. A ima i do toga da su ljudi zagadzeni homonima itd preko hrane koju uzimaju pa imamo povisen broj ovoga svega.
Kao sto imamo rast djece i osoba s autizmom itd. Zbog cega sve to ne znamo jos. Vjerovatno vise faktora u igri. Genetika, hormoni, zagadzenja razna od zagadzenja obicnih da se tako izrazim do najgoreg zagadzenja vrseno preko ratova jer ratovi zagadzuju vise nego sve ostalo.
Kad krene lov na ljude prvo na LGBTI, pa na bolesne i nemocne, pa cak i na stara lica, penzionere, pa u zadnjem stadiju na manjine ili slabije razvijene narode ili kroz vjerske ratove i sl, nemojte reci da niste bili upozoreni.
Isti modus operandi su imali Nacisti i Fasisti i mnogi drugi koji su zagovarali jednoumlje i sl pojave.
Pa kad pukne i krene lov i ratovi i sukobi, neka vam ovaj upis bude opomena kao i Historija i sta je se dogadzalo tokom nje.
Ali LGBTI i ostali navedeni prethodno sve do starih, bolesnih i nemocnih su krivi, da ne mogu biti krivlji.
- basicm
#38927 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni dovoljno od njega, za mene je dobar. Evo sve ste naveli, ne moze se zivjeti od njihove propagande, na djecu navalili.
- ultima_palabra
#38928 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Amerika nije Rusija ili KIna, nije drustvo u kojem mozes dekretima nametati drustvene norme. Opozicija se pregrupise i motivise jace nego pozicija. Za vrijeme prvog Trumpovog mandata drustveno klatno se umnogome pomjerilo ulijevo, a onda za vrijeme Bidena udesno.
- Sanjarko
#38929 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Svugdje može zavladati nacizam/fašizam ili nacionalizam da kažem koji čak korijen svog zla i u Bosani kod nas Bosanaca pa i Bošnjaka kako god se ko svrstao u koju kategoriju, pa i u Americi.ultima_palabra wrote: ↑23/01/2025 05:36 Amerika nije Rusija ili KIna, nije drustvo u kojem mozes dekretima nametati drustvene norme. Opozicija se pregrupise i motivise jace nego pozicija. Za vrijeme prvog Trumpovog mandata drustveno klatno se umnogome pomjerilo ulijevo, a onda za vrijeme Bidena udesno.
- Point.
#38930 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Evo opet jednostavno ne kontaš, vjerujem da ni ne pratiš fudbal.elcaliente wrote: ↑22/01/2025 17:34Uvjek volim nesto novo nauciti.Point. wrote: ↑22/01/2025 16:52Ti fakat pojma nemaš o čemu pričaš. Takozvani navijači, klubovi firme, nemoj više molim te. I Schalke nije likvidiran. Ti jednostavno ne razumiješ fudbal niti pratiš isti, ni navijače i sve što ulazi u taj svijet zato i pišeš koještarije.elcaliente wrote: ↑22/01/2025 09:20
U pravu si Bato ali imaju stvari koje se moraju kupiti a imaju stvari koje se kupuju iz zajebancije jer se ima viska para. Sto se tice fudbalskih klubova to vise nema veze sa zdravim razumom. Takozvani navijaci navijaju za privatne firme i daju zadnju paru da bi Mutombo Mukeke iz Obale Slonovace mogao podpisati ugovor za 5 miliona po godini i da vlasnici kluba mogu isplatiti vecu dividenu. Dok navedeni nazdravljaju sampanjcem, pozivaju najbolje kurave u hotel i svojim zenama kupuju jahte navijac pije bambucu, jede hot dog istovremeno identificirjuci sebe sa klubom, vlasnicima i igracima.
Ako to nije brain washing onda neznam sta je.
I sto je najjace kada vlasnici likvidiraju klub jer ne donosi vise novce onda navijaci kao nesto ljuti kao da nisu udijeli da ustavri navijaju za privatnu firmu. (Schalke 04)
Ali radujem se privatizaciji klubova u BIH, mislim da ce ti pocetci biti jako zanimljivi. Recimo kada Bingo kupi Zelju, Hifa Celik itd. Biti ce zanimljvo kada se klubovi krenu udvarati i nuditi potencijalnim kupcima. Zamisli Bingo kupi Stupacnicu i ona postane najbolji klub u BiH.
Objasni mi da razumijem molim te logicno zasto ljudi sa zdravim razumom i zavrsenom skolom navijaju za dionicarska drustva ako nemaju njihove akcije ili zasto opcenito navijaju za firme iako nemaju nikakvog udjela i profita u njima.
Gdje ti vidiš samo profit za sebe i ideš parolom gdje sam ja tu, milioni i milioni navijača vide jednostavno ljubav prema klubu bez obzira je li riječ o rumunjskom drugoligašu iz Brașova ili PSG, zajedništvo, emocije, osjećanja. Te stvari ne mogu nadoknaditi nikakve akcije, udjeli i profiti. To ti jednostavno ne razumiješ.
Ta ljubav prema klubu obično se rasplamsa u dječijim godinama gdje ne gledaš je li klub dioničarsko društvo ili kako stoju na berzi, ko je vlasnik i je li vlasništvo na njemačko-skandinavsko principu 51%-49%, nego te privuče neki potez nekog igrača, neki gol, boja dresa, pobjeda nekog tima ili šta ja znam, navijači. Znaš, te male stvari ali ne razumiješ ti to druže sudija.
PS. Zašto ljudi sa zdravim razumom i završenom školom daju svoje pare da kupe kartu za kino i time finansiraju glumce i filmska studija, koji zarađuju puno više od fudbalera btw, ako nemaju akcije ni profita u njima? Vidiš kako besmisleno razmišljanje?
Last edited by Point. on 23/01/2025 12:00, edited 1 time in total.
- Point.
#38931 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Šta se promijenilo od prije 50 godina?nepass1 wrote: ↑22/01/2025 17:47Fudbal je fin da odes pogledati tekmu kao sto odes u pozoriste ili cirkus. Sve drugo je ludost. Ono tetovirati grb, mlatiti se i tako te navijacke stvari. Mozda je bilo logicno prije 50g ali sad nidje vezePoint. wrote: ↑22/01/2025 16:52Ti fakat pojma nemaš o čemu pričaš. Takozvani navijači, klubovi firme, nemoj više molim te. I Schalke nije likvidiran. Ti jednostavno ne razumiješ fudbal niti pratiš isti, ni navijače i sve što ulazi u taj svijet zato i pišeš koještarije.elcaliente wrote: ↑22/01/2025 09:20
U pravu si Bato ali imaju stvari koje se moraju kupiti a imaju stvari koje se kupuju iz zajebancije jer se ima viska para. Sto se tice fudbalskih klubova to vise nema veze sa zdravim razumom. Takozvani navijaci navijaju za privatne firme i daju zadnju paru da bi Mutombo Mukeke iz Obale Slonovace mogao podpisati ugovor za 5 miliona po godini i da vlasnici kluba mogu isplatiti vecu dividenu. Dok navedeni nazdravljaju sampanjcem, pozivaju najbolje kurave u hotel i svojim zenama kupuju jahte navijac pije bambucu, jede hot dog istovremeno identificirjuci sebe sa klubom, vlasnicima i igracima.
Ako to nije brain washing onda neznam sta je.
I sto je najjace kada vlasnici likvidiraju klub jer ne donosi vise novce onda navijaci kao nesto ljuti kao da nisu udijeli da ustavri navijaju za privatnu firmu. (Schalke 04)
Ali radujem se privatizaciji klubova u BIH, mislim da ce ti pocetci biti jako zanimljivi. Recimo kada Bingo kupi Zelju, Hifa Celik itd. Biti ce zanimljvo kada se klubovi krenu udvarati i nuditi potencijalnim kupcima. Zamisli Bingo kupi Stupacnicu i ona postane najbolji klub u BiH.
- nepass1
#38932 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa vala ako nisi skontao da je to sad cisti biznis i uzimanje para jbg
- yoda82
#38933 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne razumijš to i to se ne može objasniti. Ja sam strastveni navijač našeg najvećeg i najpopularnijeg kluba. Iskreno, volio bi da nisam navijač. Da sam samo ono neki simpatizer i da ponekad odem na tekmu, malo se iznerviram kada izgubimo, malo zajbavam rivale kada pobjedimo i kraj. Ali ne ide to tako. To je baš prava ljubav, a to ne biraš, to se desi. Prema tekmama se planiraju obaveze za vikend. Ako moj tim izgubi, ja sam istinski nesretan i tužan. Iskreno se loše osjećam. Kada pobjedi, meni se popravi, ne dan, nego sedmica. Više volim pogledati kada moj tim igra prijateljsku tekmu, nego finale lige prvaka. Jbg. Kao što rekoh, jednostavno ljubav, i ko nije zaražen tim virusom ne može to razumjeti.
Npr. pročitaj knjigu Stadionska groznica (Fever Pitch) koju je napisao Nick Hornby. Tu imaš malo bolje objašnjeno kako to izgleda.
- dragma
- Vozim: Pješe
#38934 Re: Popularne stvari koje ne kontam
De ba manite se tih kvalifikacija i navodnog nametanja drustvenih normi. Postujem vas kulturni relativizam i cijenim izneseni populisticki diskurs ali isto tako ocekujem da uvazite kulturalne univerzalije na koje se pozvaju ljudi koji ne dijele vase misljenje.Sanjarko wrote: ↑23/01/2025 05:56Svugdje može zavladati nacizam/fašizam ili nacionalizam da kažem koji čak korijen svog zla i u Bosani kod nas Bosanaca pa i Bošnjaka kako god se ko svrstao u koju kategoriju, pa i u Americi.ultima_palabra wrote: ↑23/01/2025 05:36 Amerika nije Rusija ili KIna, nije drustvo u kojem mozes dekretima nametati drustvene norme. Opozicija se pregrupise i motivise jace nego pozicija. Za vrijeme prvog Trumpovog mandata drustveno klatno se umnogome pomjerilo ulijevo, a onda za vrijeme Bidena udesno.
Woke pokret je kao ideja ok jer je počeo kao otpor rasizmu u Americi, a kasnije se proširio i na cijeli niz subkultura. Bori se za ravnopravnost svih manjina i razlicitosti. Između ostalog i za izjednacavanje prava homoseksualaca sa ostalim članovima društva. Sto je pohvalno, postujem razlicitosti ali sve u svojoj avliji i u nekoj granici normale da se ne namece drugima. Cemu toliko eksponiranje i marketing?! Ni ja ne hodam okolo sa transparentom na kojem pise da volim sarmu niti se hvalim kako mi zena pravi najbolju baklavu u gradu!
Dalje, inicijativa da se četverogodišnje dijete (koje nema blage veze o konceptu spola i roda) izjašnjava kao nebinarna osoba je nesto nenormalno i zbunjujuće! Djecu, prije puberteta suočavati sa pitanjima rodnog identiteta, kad ni sama ne znaju ko su, a priroda i Bog su im dali da budu to što jesu, je neprihvatljivo.
Prijedlozi poput onih da se roditelji nazivaju kao "roditelj 1" i "roditelj 2" su mi apsurdni. Tendencija da se transrodne žene takmice u zenskim sportovima ili da idu u istu ćenifu ili svlačionicu kao i strejt žene je van pameti. Strejt zenama to smeta i nema logike da se kompletna većina prilagođava manjini. Neka se napravi hala, svlačionica i takmicenje za transrodne i nebinarne osobe. Takođe mislim da je suvišno oblacenje muškaraca u žensku odjeću i obratno. Kad vidim Bozu Vrecu obuvenog u stikle broj 44-45 i sa haljinom na bretele prisjednu mi i meza i aksamluk. Dzaba mu glas i sevdalinka.
Slazem se da woke kultura ima negativan uticaj na primitivno stanje ljudi koji su inace homofobi, transfobi i slično ali i sam woke pokret cesto pokazuje tendenciju potiskivanja suprotnih mišljenja i intelektualnih razlicitosti. Svi oni koji se na neki način suprotstave woke kulturi uglavnom budu stigmatizovani i okvalifikovani kao "takvi" sa kojima se ne treba raspravljati.
- ultima_palabra
#38935 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa jesi li napisao "viva Trump, zbogom woke"? To implicira da ce on okoncati woke, tj. da ce nametnuti drustvene norme po svom (i tvom) cejfu.dragma wrote: ↑24/01/2025 01:46De ba manite se tih kvalifikacija i navodnog nametanja drustvenih normi. Postujem vas kulturni relativizam i cijenim izneseni populisticki diskurs ali isto tako ocekujem da uvazite kulturalne univerzalije na koje se pozvaju ljudi koji ne dijele vase misljenje.Sanjarko wrote: ↑23/01/2025 05:56Svugdje može zavladati nacizam/fašizam ili nacionalizam da kažem koji čak korijen svog zla i u Bosani kod nas Bosanaca pa i Bošnjaka kako god se ko svrstao u koju kategoriju, pa i u Americi.ultima_palabra wrote: ↑23/01/2025 05:36 Amerika nije Rusija ili KIna, nije drustvo u kojem mozes dekretima nametati drustvene norme. Opozicija se pregrupise i motivise jace nego pozicija. Za vrijeme prvog Trumpovog mandata drustveno klatno se umnogome pomjerilo ulijevo, a onda za vrijeme Bidena udesno.
Woke pokret je kao ideja ok jer je počeo kao otpor rasizmu u Americi, a kasnije se proširio i na cijeli niz subkultura. Bori se za ravnopravnost svih manjina i razlicitosti. Između ostalog i za izjednacavanje prava homoseksualaca sa ostalim članovima društva. Sto je pohvalno, postujem razlicitosti ali sve u svojoj avliji i u nekoj granici normale da se ne namece drugima. Cemu toliko eksponiranje i marketing?! Ni ja ne hodam okolo sa transparentom na kojem pise da volim sarmu niti se hvalim kako mi zena pravi najbolju baklavu u gradu!
Dalje, inicijativa da se četverogodišnje dijete (koje nema blage veze o konceptu spola i roda) izjašnjava kao nebinarna osoba je nesto nenormalno i zbunjujuće! Djecu, prije puberteta suočavati sa pitanjima rodnog identiteta, kad ni sama ne znaju ko su, a priroda i Bog su im dali da budu to što jesu, je neprihvatljivo.
Prijedlozi poput onih da se roditelji nazivaju kao "roditelj 1" i "roditelj 2" su mi apsurdni. Tendencija da se transrodne žene takmice u zenskim sportovima ili da idu u istu ćenifu ili svlačionicu kao i strejt žene je van pameti. Strejt zenama to smeta i nema logike da se kompletna većina prilagođava manjini. Neka se napravi hala, svlačionica i takmicenje za transrodne i nebinarne osobe. Takođe mislim da je suvišno oblacenje muškaraca u žensku odjeću i obratno. Kad vidim Bozu Vrecu obuvenog u stikle broj 44-45 i sa haljinom na bretele prisjednu mi i meza i aksamluk. Dzaba mu glas i sevdalinka.
Slazem se da woke kultura ima negativan uticaj na primitivno stanje ljudi koji su inace homofobi, transfobi i slično ali i sam woke pokret cesto pokazuje tendenciju potiskivanja suprotnih mišljenja i intelektualnih razlicitosti. Svi oni koji se na neki način suprotstave woke kulturi uglavnom budu stigmatizovani i okvalifikovani kao "takvi" sa kojima se ne treba raspravljati.
Moze mene taj woke nervirati i biti glup u nekim situacijama, ali nijedan "woke-ista" mi nista nazao nije ucinio, a znamo sta su nam pocinili sljedbenici domacih verzija MAGA ideologije (make Serbia/Croatia great again).
- dragma
#38936 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ok, pored populizma cijenim i tvoj patriotizam. Ne gine ti zastupnicka fotelja u parlamentu.ultima_palabra wrote: ↑24/01/2025 03:21Pa jesi li napisao "viva Trump, zbogom woke"? To implicira da ce on okoncati woke, tj. da ce nametnuti drustvene norme po svom (i tvom) cejfu.
Moze mene taj woke nervirati i biti glup u nekim situacijama, ali nijedan "woke-ista" mi nista nazao nije ucinio, a znamo sta su nam pocinili sljedbenici domacih verzija MAGA ideologije (make Serbia/Croatia great again).
Ili šestoaprilska nagrada u najmanju ruku.
Da razjasnimo, društvene norme su standardi ponašanja koja su zasnovana na širim uvjerenjima kako bi se pojedinac trebao ponašati u grupi I nemaju veze sa politickom agendum (u ovom slucaju woke) koju oblikuju politicari I politicke elite uz pomoc aktivistickih I interesnih grupa.
I opet kazem, viva Trump, akoBogda zbogom LGBTQ propagandi, rodnom preseravanju i woke pokretu, koji se od dobre ideje preobrazio u ideologiju koja stavlja ideološku inkluzivnost ispred bioloske I naučne realnosti.
A najviše zbogom zbog nastojanja širenja putem indoktrinacije djece.
-
BiBi911
#38937 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A i religije indoktrinuju djecu hocemo li i to zabranit. Uce djecu da vjeruju u neke basne o nekom bicu koje ne postoji i laznom moralu.dragma wrote: ↑24/01/2025 06:37Ok, pored populizma cijenim i tvoj patriotizam. Ne gine ti zastupnicka fotelja u parlamentu.ultima_palabra wrote: ↑24/01/2025 03:21Pa jesi li napisao "viva Trump, zbogom woke"? To implicira da ce on okoncati woke, tj. da ce nametnuti drustvene norme po svom (i tvom) cejfu.
Da razjasnimo, društvene norme su standardi ponašanja koja su zasnovana na širim uvjerenjima kako bi se pojedinac trebao ponašati u grupi I nemaju veze sa politickom agendum (u ovom slucaju woke) koju oblikuju politicari I politicke elite uz pomoc aktivistickih I interesnih grupa.
I opet kazem, viva Trump, akoBogda zbogom LGBTQ propagandi, rodnom preseravanju i woke pokretu, koji se od dobre ideje preobrazio u ideologiju koja stavlja ideološku inkluzivnost ispred bioloske I naučne realnosti.
- dragma
#38938 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Naravno da hocemo. Viva la revolución!!!BiBi911 wrote: ↑24/01/2025 06:45A i religije indoktrinuju djecu hocemo li i to zabranit. Uce djecu da vjeruju u neke basne o nekom bicu koje ne postoji i laznom moralu.dragma wrote: ↑24/01/2025 06:37Ok, pored populizma cijenim i tvoj patriotizam. Ne gine ti zastupnicka fotelja u parlamentu.ultima_palabra wrote: ↑24/01/2025 03:21Pa jesi li napisao "viva Trump, zbogom woke"? To implicira da ce on okoncati woke, tj. da ce nametnuti drustvene norme po svom (i tvom) cejfu.
Povedi nas Bibi, mi te pratimo. Neosporan je ekvivalent između LGBTQ propagande i tvoje argumentacije.
-
BiBi911
#38939 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dragma wrote: ↑24/01/2025 07:13Naravno da hocemo. Viva la revolución!!!BiBi911 wrote: ↑24/01/2025 06:45A i religije indoktrinuju djecu hocemo li i to zabranit. Uce djecu da vjeruju u neke basne o nekom bicu koje ne postoji i laznom moralu.dragma wrote: ↑24/01/2025 06:37
Ok, pored populizma cijenim i tvoj patriotizam. Ne gine ti zastupnicka fotelja u parlamentu.
Povedi nas Bibi, mi te pratimo. Neosporan je ekvivalent između LGBTQ propagande i tvoje argumentacije.
Ja nas mogu samo na more povest. Samo ti se nece svidjet jedan religijski fazon sto cu ti pokazat
- Sanjarko
#38940 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa pretjerano jeste, otišli su u krajnost, ali nije to šta sam rekao da svako može i svako društvo da ode u nacizam i fašizam i nacionalizam itd.dragma wrote: ↑24/01/2025 01:46De ba manite se tih kvalifikacija i navodnog nametanja drustvenih normi. Postujem vas kulturni relativizam i cijenim izneseni populisticki diskurs ali isto tako ocekujem da uvazite kulturalne univerzalije na koje se pozvaju ljudi koji ne dijele vase misljenje.Sanjarko wrote: ↑23/01/2025 05:56Svugdje može zavladati nacizam/fašizam ili nacionalizam da kažem koji čak korijen svog zla i u Bosani kod nas Bosanaca pa i Bošnjaka kako god se ko svrstao u koju kategoriju, pa i u Americi.ultima_palabra wrote: ↑23/01/2025 05:36 Amerika nije Rusija ili KIna, nije drustvo u kojem mozes dekretima nametati drustvene norme. Opozicija se pregrupise i motivise jace nego pozicija. Za vrijeme prvog Trumpovog mandata drustveno klatno se umnogome pomjerilo ulijevo, a onda za vrijeme Bidena udesno.
Da se pretjeruje, pretjeruje se u što šta, mnogi to je tačno.
- dragma
#38941 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A šta to dobri moj Bibane? Voliš da ga timariš ispod stola dok sa jaranima piješ kafu?! Jel' to?BiBi911 wrote: ↑24/01/2025 07:20
Ja nas mogu samo na more povest. Samo ti se nece svidjet jedan religijski fazon sto cu ti pokazat
Razumijem ali zipa da te ne provale, mogao bi dobrog degeneka fasovati. Liberalizam se u praksi tumaci znatno drugacije od onog u teoriji.
- tramvajtrojka
#38942 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ono kad nisi samouvjeren u svoju seksualnost pa drugima govoris da bi mogli batina fasovat, cega vas je ba strah velike muskarcine necete sutra poceti nositi suknje i stikledragma wrote: ↑24/01/2025 07:35A šta to dobri moj Bibane? Voliš da ga timariš ispod stola dok sa jaranima piješ kafu?! Jel' to?
Razumijem ali zipa da te ne provale, mogao bi dobrog degeneka fasovati. Liberalizam se u praksi tumaci znatno drugacije od onog u teoriji.
- dragma
#38943 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma ja, alter ego i ti folovi. Razumijemo se naravno.tramvajtrojka wrote: ↑24/01/2025 07:49Ono kad nisi samouvjeren u svoju seksualnost pa drugima govoris da bi mogli batina fasovat, cega vas je ba strah velike muskarcine necete sutra poceti nositi suknje i stikle![]()
Smijehom strah pokrijem uvjek...
-
BiBi911
#38944 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nisi ti nista bolji od tih koji ti smetaju.dragma wrote: ↑24/01/2025 07:35A šta to dobri moj Bibane? Voliš da ga timariš ispod stola dok sa jaranima piješ kafu?! Jel' to?
- dragma
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
-
BiBi911
#38948 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kako ono kazu Nema sexa dok se jaja ne sudare
Kriza room je skup, sada se sve radi vani da svi vide
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
-
BiBi911
#38950 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Plave tablete su kazu dobre za srce, ponesem koju