Ne povecava, koeficijent se svima uskladjuje na bazi inflacije, trenunto je 20,35. Samo tvoja plata u odnosu na prosjek odredjuje bod. Vidis koliko ljudi zivi u zabludi, PIO predstavljaju kao zivotno osiguranja, placas pa ces na kraju imati, jastaStyling wrote: ↑23/01/2025 14:23Za radnika je najbolje da mu se placaju doprinosi na punu platu jer mu se time povecava koeficijent za penziju.maha_xy wrote: ↑23/01/2025 14:22Za radnika je najbolje da doprinosi ostanu zamrznuti a minimalcu povecavaju na 1.200 KM. Ovo je kozmetika, nema niko predstavu koliko ce biti prosjecna na kraju godine, imas sad porostora 450 KM da povecas ovima iznad 1.000 KM. Znaci samo pretpostavke, sta ce biti vrijeme ce pokazati, nista dobro sigurno.pezzar wrote: ↑23/01/2025 14:16
Koji je bio omjer minimalne plate i prosječne plate u 12-om mjesecu prošle godine? Dakle, ko je bio na minmalnu, dobiće 0,44 za tu godinu. Sve i da prosječna ove godine ode na 2000 (a neće), ko je na minimalcu od 1000 će imati bod od 0,5 (a sigurno i više).
Dakle, za radnika nije bolje da mu gazda krade i od njega i od države.
Nova Vlada FBiH 2023-2026
-
maha_xy
#6076 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6077 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
pitanje bili se mi vaki znali snaći u tom američkom sistemu...al realno je najpošteniji i vrlo brzo nauči svakoga da se brine o sebi, jer nema izbora
- madesa
#6078 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
zbog ovakvih doprinose dici jos 50 postoGandalfSivi wrote: ↑23/01/2025 14:22 Ako se dobro sjecam, ona firma Alma Ras bila jedna od glasnijih po pitanju minimalca.
Grob te jebo, vidi prijeratnom moleru imovine…
https://cin.ba/imovina-politicara-nacel ... -limuzina/
Bune se jer nece moci uzimati auta i stanove, mislim hoce opet ali ne ovoliko
-
gozila555
#6079 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
pozz.svima,novi sam na forumu.nisam bot ne boj te se
sve u ovoj drzavi je nakaradno ,kao i ova odluka od niksica i velikog ekonomskog strucnjaka vojina .takve odluke se ni u africi ne donose.prije izbora bio sam za sdp i trojku jer su obecali da ce prvo fiskalnu reformu uradit a da ce onda minimalna plata bit 1000 KM uz manje doprinose.i kad su ih poslje toga kritikovali ,onda su brze bolje donjeli ovu ocito populisticku odluku i to preko noci,pred samu novu godinu.
nazalost masa se na tu populisticku ufatila jer samo su vidjeli tu 1000 KM ,a siru sliku nisu i nece da vide
svi ekonomski strucnjaci su odmah kritikovali ovakvu odluku jer je van svake pameti.pa luxemburg gdje najbolji standard ne bi tako nesto donio.
ako vec nisu pametni,mogli su samo prepisat od crne gore gdje su svi nameti smanjeni,crne i sive ekonomije gotovo tamo da i nema.
i ovo ekonomsko socijalno vijece na ovim pregovorima ide na stetu malim i srednjim preduzecima.a velike firme ce bolje proc.
i opet niko da upita vladu zasto drzavne firme za poreze i doprinose duguju preko 2 MILIJARDE KM ? pa realni sektor nema takve povlastice,vec mora prije isplate plate,prvo uplatit doprinose.Drzava je ta koja krsi vlastiti zakon o doprinosima.oni zakidaju budzet a ne realni sektor koji je kicma ove drzave.
jedini koji od ovog ce imati koristi su politicarima koji na vec prevelike plate ce imati jos vece.Niksicu ce bit uvecana za nekih 500 KM stoj e necija penzija.
Drzava prvo svoju avliju treba da dobro dobro pocisti i procisti ,a tek onda ima pravo da realnom sektoru nesto pametuje.
sve u ovoj drzavi je nakaradno ,kao i ova odluka od niksica i velikog ekonomskog strucnjaka vojina .takve odluke se ni u africi ne donose.prije izbora bio sam za sdp i trojku jer su obecali da ce prvo fiskalnu reformu uradit a da ce onda minimalna plata bit 1000 KM uz manje doprinose.i kad su ih poslje toga kritikovali ,onda su brze bolje donjeli ovu ocito populisticku odluku i to preko noci,pred samu novu godinu.
nazalost masa se na tu populisticku ufatila jer samo su vidjeli tu 1000 KM ,a siru sliku nisu i nece da vide
svi ekonomski strucnjaci su odmah kritikovali ovakvu odluku jer je van svake pameti.pa luxemburg gdje najbolji standard ne bi tako nesto donio.
ako vec nisu pametni,mogli su samo prepisat od crne gore gdje su svi nameti smanjeni,crne i sive ekonomije gotovo tamo da i nema.
i ovo ekonomsko socijalno vijece na ovim pregovorima ide na stetu malim i srednjim preduzecima.a velike firme ce bolje proc.
i opet niko da upita vladu zasto drzavne firme za poreze i doprinose duguju preko 2 MILIJARDE KM ? pa realni sektor nema takve povlastice,vec mora prije isplate plate,prvo uplatit doprinose.Drzava je ta koja krsi vlastiti zakon o doprinosima.oni zakidaju budzet a ne realni sektor koji je kicma ove drzave.
jedini koji od ovog ce imati koristi su politicarima koji na vec prevelike plate ce imati jos vece.Niksicu ce bit uvecana za nekih 500 KM stoj e necija penzija.
Drzava prvo svoju avliju treba da dobro dobro pocisti i procisti ,a tek onda ima pravo da realnom sektoru nesto pametuje.
- Styling
#6080 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Grijesis. To sto ti spominjes 20,35 je BOD a KOEFICIJENT je odnos tvoje plate na koju su placeni doprinosi i prosjecne plate u Federaciji u momentu obracuna za svaku godinu. Maksimalan koeficijent moze biti 5, tj. da neko ima platu pet puta vecu od prosjecne u Federaciji. Zbog toga je bitno na koji iznos se placaju doprinosi jer se time odredjuje keficijent za obracun penzije za svaku godinu, pa zbir koeficijenata za sve godine radnog vijeka x 20,35 daje visinu penzije.maha_xy wrote: ↑23/01/2025 14:27Ne povecava, koeficijent se svima uskladjuje na bazi inflacije, trenunto je 20,35. Samo tvoja plata u odnosu na prosjek odredjuje bod. Vidis koliko ljudi zivi u zabludi, PIO predstavljaju kao zivotno osiguranja, placas pa ces na kraju imati, jastaStyling wrote: ↑23/01/2025 14:23Za radnika je najbolje da mu se placaju doprinosi na punu platu jer mu se time povecava koeficijent za penziju.maha_xy wrote: ↑23/01/2025 14:22
Za radnika je najbolje da doprinosi ostanu zamrznuti a minimalcu povecavaju na 1.200 KM. Ovo je kozmetika, nema niko predstavu koliko ce biti prosjecna na kraju godine, imas sad porostora 450 KM da povecas ovima iznad 1.000 KM. Znaci samo pretpostavke, sta ce biti vrijeme ce pokazati, nista dobro sigurno.
- dječak sa šibicama
#6081 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Mislim da iznos plate ima veze sa kasnijim iznosom penzije, sto je logicno.
Ali penzija, brate, ne lipsi magarce do zelene trave. Vecina nas nismo ni blizu penzije, s obzirom da kod nas moras imati ili 40 radnog staza ili 65 godina starosti, gdje je to gdje smo mi.
Kad uvedu njemacki ili bilo koji europski sitem koji radi na taj fazon, da prvu osnovicu za penziju imas nakon 8 godina radnog staza, onda mozemo o benefitima velicine plate na iznos penzije.
Ali penzija, brate, ne lipsi magarce do zelene trave. Vecina nas nismo ni blizu penzije, s obzirom da kod nas moras imati ili 40 radnog staza ili 65 godina starosti, gdje je to gdje smo mi.
Kad uvedu njemacki ili bilo koji europski sitem koji radi na taj fazon, da prvu osnovicu za penziju imas nakon 8 godina radnog staza, onda mozemo o benefitima velicine plate na iznos penzije.
-
maha_xy
#6082 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ne grijesim, samo naziv koeficijenta je opci bod. Matematika izracuna je ista, tvoj bod zbirnoxopci bodStyling wrote: ↑23/01/2025 14:31Grijesis. To sto ti spominjes 20,35 je BOD a KOEFICIJENT je odnos tvoje plate na koju su placeni doprinosi i prosjecne plate u Federaciji u momentu obracuna za svaku godinu. Maksimalan koeficijent moze biti 5, tj. da neko ima platu pet puta vecu od prosjecne u Federaciji. Zbog toga je bitno na koji iznos se placaju doprinosi jer se time odredjuje keficijent za obracun penzije za svaku godinu, pa zbir koeficijenata za sve godine radnog vijeka x 20,35 daje visinu penzije.
-
gozila555
#6083 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
a da je sda ovakvu nakradnu odluku donijela i to na ovakav nacin ,pa sdp bi sve digao na noge.ne bi sda mogla disat od kritika. totalno su razocarali.pogotovo sa kadrom.pa niksic ne bi mogao vodit mjesnu zajednicu u konjicu,pa oni za direktora elektroprivrede postavljaju lika koji je vodio vodovod u srebreniku,dakle nije je sreo sa energetikom,onda ministar energetike lik koji je bio u administraciji opcine tuzla,isto nikad se nije sreo sa rudarstvom i industrijom. a onda vojin ministar za poduzetnistvo,bez dana iskustva u realnom sektoru. Dakle,totalni promasaj u kadrovskoj politici.sve sami stranacki poslusnici bez ikakvog iskustva .pa sda je bar imala ljude iz tih branši . tako da sdp nije nista bolja od sda.
bice nam bolje kad vlast bude postavljala strucne nestranacke ljude na celne pozicije,koji ce razmisljat strucno i razumno a ne kako mu partija kaze.
bice nam bolje kad vlast bude postavljala strucne nestranacke ljude na celne pozicije,koji ce razmisljat strucno i razumno a ne kako mu partija kaze.
- xoklix
#6084 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Onda radiš u dobroj firmi koja ima visoku dodanu vrijednost,a takvih nema puno u BiH. Barem 50% izvoza radi niskoprofitabilne poslove gdje je zarada 300 do 700 KM po radniku.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 13:44Čudi me da ih Fadilaga nije uspio dovesti na 420 KM.xoklix wrote: ↑23/01/2025 13:41Neka Nikšić dovede investitore pa onda možemo pričati o odjebavanju istih.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 13:27
Investitori koji su ovdje došli radi jeftine radne snage nisu dobri investitori.
Ako ćemo biti bjelosvjeske švalje i fizikaneri, hajde onda da pozatvaramo sve privatne i državne fakultete.
Ja radim u firmi koja je strana investicija. Niko nije trepno na ove mjere.
Bjelosvjetski mešetari me ne zanimaju, ko ih jebe, nek idu. nisu ni došli sa dobrim namjerama.
Nego, da li ti je plata povećana poslije NG obzirom na inflaciju uzrokovanu ovom odlukom? Ako nije, ti već imaš barem 10% manju kupovnu moć nego 31-og Decembra prošle godine.
Moja plata raste po automatizmu svake godine kao prilagodba inflaciji, u prosjeku 100 KM godišnje a porasla je 200 KM kao odgovor na globalnu recesiju. Ove godine očekujem oko 300-400 KM povećanje. I dalje se koliko vidiš zdušno borim da svaki radnik dobije više para.
Kakva je kod tebe situacija?
Situacija kod mene i generalno iz moje branše da smo pogođeni krizom u EU gdje smo vršili usluge i već 3 mjeseca poslujemo na rubu profitabilnosti,a nema nikakvih naznaka da će biti bolje tako da ću smanjiti obim poslovanja i
tražiti priliku u drugim branšama.Ova odluka Nikšića je samo ubrzala taj proces jer sam zakonski bio obavezan uplaćivati minimalac,a za rad van granice idu neoporezive dnevnice i sad moram još uplatiti dodatnih 300 KM po radniku za minimalac. Radnik neće dobiti ništa veca primanja jer će se umanjiti dnevnice za razliku minimalca. Tako će funkcionisati i sa kovertom ili čak još gore kao što sam naveo slučaj iz bliže familije. Ali tu sam ja nebitan.
Imaš jednu regularnu firmu koja uplaćuje sve na račun i plate su 1100 do 1400 KM u proizvodnji.Sad će tom vlasniku firme doći radnik iz proizvodnje i tražiti veću platu zbog inflacije uzrokovanom podizanjem doprinosa,a ovaj mu nema odakle dati jer je vjerovatno na rubu profitabilnosti kao i ja zbog krize u EU. Radnik će dati otkaz ili ostati na poslu i pomiriti se sa padom kupovne moći. Ako i da otkaz, opet dolazi do povećanja raspoložive radne snage na tržištu što je za radnika najgora situacija jer dolazi do povećane potražnje za posao, pod uslovom da budu masovni otkazi,a biti će jer većina izvozne industrije nema mogućnosti povećati platu osim ako Nikšić ne dovede,karikiram,Bayer i Apple u BiH.
-
toska
#6085 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Da bi se izbjegla uranilovka ESV je valjda predložio, a Vlada prihvatila. 450 bez doprinosa su i Niksiceve riječi.drug_profi wrote: ↑23/01/2025 12:40Moraćeš ovo malo obrazložiti kako si ovo skontao.toska wrote: ↑23/01/2025 12:34 Napad na glupost vladajućih tumači se negativno.
Neću reći da će ovo podizanje minimalca biti pozitivno ili negativno jer ne znam, problem je sto ni oni koji donose zakone ne znaju.
Onda ovo od juče, radnik koji je u novembru imao 990KM platu, ove godine će plaćati pune doprinose na svaku marku povećanja.
Drugi, koji je imao 1001KM, može dobit 450KM bez marke većih doprinosa.
Znaci, razlika u plati 45% između min. i te od 1450, a doprinosi u marku isti.
https://www.klix.ba/biznis/finansije/es ... /250122091
-
gozila555
#6086 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
pa nece ti niko od stranih investiora ovde doc,otice u crnu goru gdje su nameti manji.nismo konkuretni vise na trzistu.zato i u srbiji se vise ulaze od stranih investitora.pa imamo vecu bruto platu od ceske koja je ekonomski gigant za ovaj region.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6087 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Krao nekrao,..ljudi ce imati milju ko i prije, s tim sto ta milja sve manje i manje vrijedi.pezzar wrote: ↑23/01/2025 14:17Hoće, onaj radnik kojem je gazda krao zarađeni novac.
-
gozila555
#6088 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
i koja glupost,uplatis im doprinose i onda kao oni ce to refundisat u iznosu od 304 KM,sto bilo jednostavno kad moze komplikovano
i bog te pitaj kad ce to refundirat,oni misle da preduzecima lova kapa sa svih strana.da mogu to cekat.da nemaju nikakve druge troskove.
samo su trebali zaledit doprinose od prije i sacekat da se uradi fiskalna reforma do sredine godine,i svima bi bilo bolje.
ovako su napravili haos,svaki dan nesto drugo poskupi,ta 1000 nece nista vrijedit.
samo su trebali zaledit doprinose od prije i sacekat da se uradi fiskalna reforma do sredine godine,i svima bi bilo bolje.
ovako su napravili haos,svaki dan nesto drugo poskupi,ta 1000 nece nista vrijedit.
- DaysleepeR
#6089 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Digni kredit da preživiš ovaj početni udar, biće to sve dobro.xoklix wrote: ↑23/01/2025 14:39Onda radiš u dobroj firmi koja ima visoku dodanu vrijednost,a takvih nema puno u BiH. Barem 50% izvoza radi niskoprofitabilne poslove gdje je zarada 300 do 700 KM po radniku.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 13:44Čudi me da ih Fadilaga nije uspio dovesti na 420 KM.
Moja plata raste po automatizmu svake godine kao prilagodba inflaciji, u prosjeku 100 KM godišnje a porasla je 200 KM kao odgovor na globalnu recesiju. Ove godine očekujem oko 300-400 KM povećanje. I dalje se koliko vidiš zdušno borim da svaki radnik dobije više para.
Situacija kod mene i generalno iz moje branše da smo pogođeni krizom u EU gdje smo vršili usluge i već 3 mjeseca poslujemo na rubu profitabilnosti,a nema nikakvih naznaka da će biti bolje tako da ću smanjiti obim poslovanja i
tražiti priliku u drugim branšama.Ova odluka Nikšića je samo ubrzala taj proces jer sam zakonski bio obavezan uplaćivati minimalac,a za rad van granice idu neoporezive dnevnice i sad moram još uplatiti dodatnih 300 KM po radniku za minimalac. Radnik neće dobiti ništa veca primanja jer će se umanjiti dnevnice za razliku minimalca. Tako će funkcionisati i sa kovertom ili čak još gore kao što sam naveo slučaj iz bliže familije. Ali tu sam ja nebitan.
Imaš jednu regularnu firmu koja uplaćuje sve na račun i plate su 1100 do 1400 KM u proizvodnji.Sad će tom vlasniku firme doći radnik iz proizvodnje i tražiti veću platu zbog inflacije uzrokovanom podizanjem doprinosa,a ovaj mu nema odakle dati jer je vjerovatno na rubu profitabilnosti kao i ja zbog krize u EU. Radnik će dati otkaz ili ostati na poslu i pomiriti se sa padom kupovne moći. Ako i da otkaz, opet dolazi do povećanja raspoložive radne snage na tržištu što je za radnika najgora situacija jer dolazi do povećane potražnje za posao, pod uslovom da budu masovni otkazi,a biti će jer većina izvozne industrije nema mogućnosti povećati platu osim ako Nikšić ne dovede,karikiram,Bayer i Apple u BiH.
I da zatvoriš firmu, nije tragedija, dešavalo se i najvećim i najuspješnijim.
Samo proguglaj koliko je firmi propalo Richardu Bransonu.
Opet ponavljam, opšte dobro je bitno.
Pojedinačni primjeri su nebitni.
I ne daje vlasnik platu, radnik zarađuje platu po zakonu.
Niko nikom ništa ovdje ne daje. Treba mijenjati taj mindset.
Radnik i poslodavac imaju ugovor gdje radnik mijenja svoje vrijeme i znanje za novčanu naknadu.
Niko nikom ništa ne DAJE.
- DaysleepeR
#6090 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Morali smo nogama šutati investitore preko granice kada je minimalac bio 420.
Bezveze šupljirate. Ko papagaji ponavljate jednu te istu priču ukrug.
Po toj logici, apsolutno nema stranih investicija u Švicarskoj gdje su najveće plate u Evropi.
Kakva klošarska priča za sirotilju.
- Tvrtko II Kotromanić
#6091 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
plac rahmana odjekuje po forumima i prostranstvima interneta
ocekujem jos novih nickova sa uletom "ne volim nijednu politicku stranku, ali.... Fadileeee"
ocekujem jos novih nickova sa uletom "ne volim nijednu politicku stranku, ali.... Fadileeee"
-
gozila555
#6092 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
mi nista sem trgovine i nesto malo namjenske industrije nemamo,poceli smo i struju uvozit svici ne trebaju strani investitori.nama itekako trebajuDaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 15:09Morali smo nogama šutati investitore preko granice kada je minimalac bio 420.
Po toj logici, apsolutno nema stranih investicija u Švicarskoj gdje su najveće plate u Evropi.
- DaysleepeR
#6093 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Koji dilentant.gozila555 wrote: ↑23/01/2025 15:15mi nista sem trgovine i nesto malo namjenske industrije nemamo,poceli smo i struju uvozit svici ne trebaju strani investitori.nama itekako trebajuDaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 15:09Morali smo nogama šutati investitore preko granice kada je minimalac bio 420.
-
gozila555
#6094 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
od sume drvo ne vidite,samo vjerujte niksicu strucnjaku i njegovoj desnoj ruci vojinu.i kad ce te vi sdp botovi odgovorit na pitanje,zasto drzavne firme duguju za poreze i doprinose preko 2 MILIJARDE KM.zasto to ne kritikujete ? dok je realni sektor po vama neko zlo.
- pezzar
#6095 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Simpatičan neki narod. Neki nas ubjeđuju da "krao nekrao" svejedno je, zapravo bolje je kad se krade. Neki ne znaju razliku između ličnog i opšteg boda. Neki opet vele 620 je dovoljno. Neki kukaju kako nema radnika, ali će biti belaj ako neko ostane bez posla jer ima viška poslova.
- DaysleepeR
#6096 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Očigledno si navikao svojim jadnim radnicima po firmi bacat fantazije pa kontaš da će ti to proći na forumu.gozila555 wrote: ↑23/01/2025 15:18 od sume drvo ne vidite,samo vjerujte niksicu strucnjaku i njegovoj desnoj ruci vojinu.i kad ce te vi sdp botovi odgovorit na pitanje,zasto drzavne firme duguju za poreze i doprinose preko 2 MILIJARDE KM.zasto to ne kritikujete ? dok je realni sektor po vama neko zlo.
Barem da znaš sročiti rečenicu kako treba.
-
kakabanja213
#6097 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Poslonedavac.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 15:06Digni kredit da preživiš ovaj početni udar, biće to sve dobro.xoklix wrote: ↑23/01/2025 14:39Onda radiš u dobroj firmi koja ima visoku dodanu vrijednost,a takvih nema puno u BiH. Barem 50% izvoza radi niskoprofitabilne poslove gdje je zarada 300 do 700 KM po radniku.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 13:44
Čudi me da ih Fadilaga nije uspio dovesti na 420 KM.
I da zatvoriš firmu, nije tragedija, dešavalo se i najvećim i najuspješnijim.
Samo proguglaj koliko je firmi propalo Richardu Bransonu.
Opet ponavljam, opšte dobro je bitno.
Pojedinačni primjeri su nebitni.
I ne daje vlasnik platu, radnik zarađuje platu po zakonu.
Niko nikom ništa ovdje ne daje. Treba mijenjati taj mindset.
Radnik i poslodavac imaju ugovor gdje radnik mijenja svoje vrijeme i znanje za novčanu naknadu.
Niko nikom ništa ne DAJE.
- tramvajtrojka
#6098 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
frajer nogiran sa sport sport foruma placenik iz njemacke glumio satro investitora tamo ga banovali jer je trol i tamo trolao pa dosao ovdje sa istim nickomDaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 15:16Koji dilentant.gozila555 wrote: ↑23/01/2025 15:15mi nista sem trgovine i nesto malo namjenske industrije nemamo,poceli smo i struju uvozit svici ne trebaju strani investitori.nama itekako trebajuDaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 15:09
Morali smo nogama šutati investitore preko granice kada je minimalac bio 420.
-
toska
#6099 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Možda i sabiru za te dugove.gozila555 wrote: ↑23/01/2025 15:18 od sume drvo ne vidite,samo vjerujte niksicu strucnjaku i njegovoj desnoj ruci vojinu.i kad ce te vi sdp botovi odgovorit na pitanje,zasto drzavne firme duguju za poreze i doprinose preko 2 MILIJARDE KM.zasto to ne kritikujete ? dok je realni sektor po vama neko zlo.
Nekom socijalizam, nekom kapitalizam.
-
gozila555
#6100 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
kakva njemacka?na sport sport vlada jednoumlje,cim kritikujes sdp odmah te napadaju u banuju.pa da trolam onda bi promjenio nick pametnjakovicu,eto koliko s paglu.tramvajtrojka wrote: ↑23/01/2025 15:21frajer nogiran sa sport sport foruma placenik iz njemacke glumio satro investitora tamo ga banovali jer je trol i tamo trolao pa dosao ovdje sa istim nickom![]()