100% brt, razumimo setramvajtrojka wrote: ↑22/01/2025 23:51
znas sta je najveci problem sto je vecina ove generacije 40+ ostala zarobljena u tom mimdsetu od negdje 2004-2010e gdje ne mogu da pojme da kafa kosta vise od mar i po, i da je toca skuplja od dvije marke![]()
Koliko god se kukalo da se nema toliko se iskreno i preserava sa tim jbt jer moze pricati ko sta hoce nama je po svakom osnovu skocio standard zadnjih 12 godina , covjece od kuknjave na forumu za neke likove bi rekao nemaju za marke i onda flexanje sa putovanjima po evropi i solidnim voznim parkom, nama je u duši da kukamo kako se nema dok se istovremeno subotom brod pica flexa![]()
INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#22426 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
-
muzicar_iz_parka
#22427 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Sirotinjo i Bogu si teska zar ne?tramvajtrojka wrote: ↑22/01/2025 23:51znas sta je najveci problem sto je vecina ove generacije 40+ ostala zarobljena u tom mimdsetu od negdje 2004-2010e gdje ne mogu da pojme da kafa kosta vise od mar i po, i da je toca skuplja od dvije markeVelkoski wrote: ↑22/01/2025 23:46 ima potražnje jer dobar dio populacije ima puno više para nego ostatak
kripto, dilanje/preprodaja svega i svačega (ne nužno droge), remote poslovi, tiktokeri, strimeri, jutjuberi (ne moraju biti milioni kako to svi odmah zamišljaju, dovoljno je da radiš negdje za milju i nakucaš još jednu negdje sa strane usput). I dosta toga je apsolutno neregulisano, a i neka je![]()
zato kuknjava o minimalcu i jeste smiješna![]()
![]()
Koliko god se kukalo da se nema toliko se iskreno i preserava sa tim jbt jer moze pricati ko sta hoce nama je po svakom osnovu skocio standard zadnjih 12 godina , covjece od kuknjave na forumu za neke likove bi rekao nemaju za marke i onda flexanje sa putovanjima po evropi i solidnim voznim parkom, nama je u duši da kukamo kako se nema dok se istovremeno subotom brod pica flexa![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#22428 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
čovjek očigledno piše o forumskim stvarima
i da, ne traži da čistačice imaju tri stoje jer 'ne zaslužuju' više (tako mi djeluje spika pojedinaca)
i da, ne traži da čistačice imaju tri stoje jer 'ne zaslužuju' više (tako mi djeluje spika pojedinaca)
- fortaleza
#22429 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Prije kojih mjesec dana sam kupio burek u Zagrebu u kao pekari/buregdžinici koji se zove "burek" i to sam platio 7 eura, neki naši Bosanci drže. Reko daj porciju i to je bilo nekih 6 redova, možda malo više od porcije, i to važu po kg.
Reko liku da je ovo najskuplji burek koji sam ikad jeo, al kaže sigurno će mi se svidjeti.
Bio je ok, malo masan, al def se ne vraćam više tamo.
- xoklix
#22430 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ona lužirana klasova sendvič kifla/baget je 1.10 KM , inače za sendviča odlična. Jedan od rijetkih proizvoda AS grupacije koji kupujem.dječak sa šibicama wrote: ↑22/01/2025 23:55 To je kao "velika kifla", ta od 70 pf, u celofanu.
Imaju one "male-velike", naime nekad su Klas kifle bile 10 pf pa je onda Zlatno zrno uvelo kao malo vece, nesto kao bavarske one smedje, bile su 20 pf. Onda su se one smanjivale, postajale sve manje i manje, a cijena narasla na sadasnjih 35 pf. U medjuvremenu su se smanjile na velicinu one male klasove kifle.
Ova u celofanu cak mislim da je i 75 pf ali nisam siguran. Znam da je capata 1,20 a imaju i kifle kao sa susamom, ona je 80 ja mislim.
Luzirana klasova marka, pa ima kifli i po marku ipo, u Hosi kupim povremenu ali to je velika okrugla smedja kifla, sa nekim sjemenkama. Pozamasna je, ali marka ipo. Jednu cu i kupiti, ali 6 nikada.
Svakako je cijena peciva otisla u nebo, najveci lihvari su pekari.
-
Malisa11
-
daario naharis
#22432 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
U Mlinaru je 1.5 KM tzv. Klipić i nalazi se u varijantama kukuruzno, obicno i heljda.
6x1.50KM = 9KM
6x1.50KM = 9KM
-
NediM17
#22433 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Mali sAmuncic sa 0.50 na 0.70, nije malo, 40%. 
Fiskalni misaona imenica.
Fiskalni misaona imenica.
- dječak sa šibicama
#22434 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Somun u Bingu marka ipo, jucer uzeo.
Inace to je stvar karaktera, mislim na ovo "sit gladnog ne razumije", zivis u drzavi koja je po svim parametrima na dnu europske liste ekonomija, standard na dnu, ali trabunjas kako se lijepo zivi jer eto ti jedes po restoranima i kreces se u drustvu ljudi koji imaju novca, migoljis od Bascarsije do BCC i maslas kako je zivot sjajan.
Nemalo empatije, nimalo dodira sa stvarnoscu, zatvaranje ociju na cinjenicu da ogroman broj ljudi u drzavi nema ni prosjecne uvjete za zivot. To je samo stvar karaktera. Zamisli takvog covjeka imati za prijatelja, prvo tvoje posrtanje, gubitak posla ili nesreca u obitelji potreba da platis preskupo lijecenje nekome svom, taj ce ti okrenuti ledja.
Inace to je stvar karaktera, mislim na ovo "sit gladnog ne razumije", zivis u drzavi koja je po svim parametrima na dnu europske liste ekonomija, standard na dnu, ali trabunjas kako se lijepo zivi jer eto ti jedes po restoranima i kreces se u drustvu ljudi koji imaju novca, migoljis od Bascarsije do BCC i maslas kako je zivot sjajan.
Nemalo empatije, nimalo dodira sa stvarnoscu, zatvaranje ociju na cinjenicu da ogroman broj ljudi u drzavi nema ni prosjecne uvjete za zivot. To je samo stvar karaktera. Zamisli takvog covjeka imati za prijatelja, prvo tvoje posrtanje, gubitak posla ili nesreca u obitelji potreba da platis preskupo lijecenje nekome svom, taj ce ti okrenuti ledja.
- nepass1
#22435 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Jesu one ko polumjesec kifle 1.5KM, ne znam naziv proizvodatramvajtrojka wrote: ↑22/01/2025 22:54znaci u mlinaru za te pare mozes uzeti komad pizze, choco kokos pecivo i sendvic sa pilecim prsima i neko kaze sest kifli platio toliko al se bombe bacaju na ovoj temi momacki_BataZiv_0809 wrote: ↑22/01/2025 22:40 Sta ba 9 maraka za kifle
Ko to plati ima vecih problema od inflacije![]()
![]()
![]()
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#22436 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ovo mogu potvrditi. Čim ti krene naopako situacija u životu ne javljaju ti se na telefon više...smetaš, smaraš...dječak sa šibicama wrote: ↑23/01/2025 12:41 Somun u Bingu marka ipo, jucer uzeo.
-
Naslovnica
#22437 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Bio sam i ja u raznoraznim situacijama a ko zna šta budućnost nosi.Domaci izdajnik wrote: ↑23/01/2025 13:14Ovo mogu potvrditi. Čim ti krene naopako situacija u životu ne javljaju ti se na telefon više...smetaš, smaraš...dječak sa šibicama wrote: ↑23/01/2025 12:41 Somun u Bingu marka ipo, jucer uzeo.
Nemalo empatije, nimalo dodira sa stvarnoscu, zatvaranje ociju na cinjenicu da ogroman broj ljudi u drzavi nema ni prosjecne uvjete za zivot. To je samo stvar karaktera. Zamisli takvog covjeka imati za prijatelja, prvo tvoje posrtanje, gubitak posla ili nesreca u obitelji potreba da platis preskupo lijecenje nekome svom, taj ce ti okrenuti ledja.![]()
Predlagali "prijatelji" neke nebuloze dok sam bio u gabuli, ko zovne te na razgovor za posao u njegovoj firmi (daj ba, radiću bilo šta), ali se on ne pojavi na razgovoru, imao obaveza u inostranstvu i sl. I uzme te nekakav nadobudni HR, urade sve da te ne prime, prime nekog gluhonijemog na konto inkluzije. Gluhonijemi dobije otkaz nakod 2-3 mjeseca, ali eto...
Napravi kokošinjac pa prodaji jaja i sl prijedlozi. Nema ništa loše u kokošinjcu i jajima, ali to nije bio nikakav izlaz, više zajebancija.
I sve bi to bilo OK da moj stari nije valjao tim ljudima dok su bili na dnu, što parama, što poslovima.
Finansir'o, gur'o...
Nekako su se ovi nadobudni "sada biznismeni" iskobeljali iz gliba, moj stari umro od nepravde i okrenulo se sve.
Vala niko mi u životu ništa nije pomog'o osim majke i sestre.
Sve ostalo može se slobodno izbrisati, ne bi nedostajalo ni sekunde.
A sve nekakva rodbina, špijuniraju po FB kada postavim što odem jednom godišnje na more u Neum 7 dana i jedan vikend, pa kada se vidimo počne priča "kako vi uživate, stalno na moru, ovo-ono". Gledamo se žena i ja nedavno, nije mogla da im ne odgovori i ne ušutka ih. Osjetio sam susramlje.
Ne znam ni što sve ovo napisah...
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#22438 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Bivši prijatelj kada je pravio svadbu nije mi rekao za nju iako sam ga sreo par dana prije iste, jer je šupak znao da tada nisam radio i da sam u krizi, nemam za u kovertu šta'š...Saznam za njegovu svadbu na Instagram storijima
Kad je on bio student kokuz bez marke u džepu išao je sa mnom na more, u izlaske, cuganje, ono bitna je ekipa jebeš pare...Zvao sve likove sa kojim smo ga ja i još jedan upoznali (zavlačio im se u dupe), ali eto meni je prećutao...I sad se čudi što neću da mu se javim
Drugi bivši prijatelj sa kojim sam bio nekad nerazdvojan je postao savjetnik ministra i kad sam ga zamolio za pomoć pri zapošljavanju izdriblao me ko budalu, a mogao sve srediti jednim pozivom...A od mene je uzimao auto da doveze sina iz porodilišta i u vrtić kad mu je bilo gusto...
I kaže kako to nemaš ljudi za zvati na feštu i u kafanu...
Drugi bivši prijatelj sa kojim sam bio nekad nerazdvojan je postao savjetnik ministra i kad sam ga zamolio za pomoć pri zapošljavanju izdriblao me ko budalu, a mogao sve srediti jednim pozivom...A od mene je uzimao auto da doveze sina iz porodilišta i u vrtić kad mu je bilo gusto...
I kaže kako to nemaš ljudi za zvati na feštu i u kafanu...
-
elcaliente
#22439 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Mlinar je vjerovatno i jedina pekara u drzavi koja izdaje racun.
-
Naslovnica
#22440 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Izdaje Manja.elcaliente wrote: ↑23/01/2025 15:01 Mlinar je vjerovatno i jedina pekara u drzavi koja izdaje racun.
-
elk
#22441 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Izdaje i slatko i slano...ali su im hljebovi prva federalna liga.
-
Isaiah4110
#22442 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Takvi ljudi ti pokazu kakav ne smijes i ne treba da postanes...dosao lik iz usa donio 10-ak hiljadarki, spiskalo se sve, nestalo drustvo, nestala djevojka i dosao se druziti s nama mladjima...mnogi ljudi su opcenito cudo u negativnom smislu...Domaci izdajnik wrote: ↑23/01/2025 14:18 Bivši prijatelj kada je pravio svadbu nije mi rekao za nju iako sam ga sreo par dana prije iste, jer je šupak znao da tada nisam radio i da sam u krizi, nemam za u kovertu šta'š...Saznam za njegovu svadbu na Instagram storijimaKad je on bio student kokuz bez marke u džepu išao je sa mnom na more, u izlaske, cuganje, ono bitna je ekipa jebeš pare...Zvao sve likove sa kojim smo ga ja i još jedan upoznali (zavlačio im se u dupe), ali eto meni je prećutao...I sad se čudi što neću da mu se javim
![]()
I kaže kako to nemaš ljudi za zvati na feštu i u kafanu...![]()
- dječak sa šibicama
#22443 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Lidl Slovenija
Lidl Hrvatska
sve me nesto strah Lidl BiH
- banjaluka078
#22444 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Nego, jesi ti rezervisao, kakve su cijene za ovu godinu, ima li inflacije?Naslovnica wrote: ↑23/01/2025 13:28 A sve nekakva rodbina, špijuniraju po FB kada postavim što odem jednom godišnje na more u Neum 7 dana i jedan vikend, pa kada se vidimo počne priča "kako vi uživate, stalno na moru, ovo-ono".
-
Hakiz
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#22446 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Medora ima najbolji omjer uloženo dobijeno od ovih hotela na Makarskoj rivijeri.
Maloprije sam gledao cijene, slično je kao prošle godine.
U Neum ne volim ići jer nas tamo mrze više nego u Hrvatskoj. Svako ljeto neki incidenti budu.
Maloprije sam gledao cijene, slično je kao prošle godine.
U Neum ne volim ići jer nas tamo mrze više nego u Hrvatskoj. Svako ljeto neki incidenti budu.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
Messier
#22448 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Citav 7 mjesec , 30 dana Lastovo, apartman 35 kvadrata, 10 metara od mora, 2000 eura?
To je 30 spavanja za 2 , ispadne po 60-70?
Kao javi do marta..klikni yes/ no
To je 30 spavanja za 2 , ispadne po 60-70?
Kao javi do marta..klikni yes/ no
-
Hakiz
#22449 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Komentar na predhodnu stranicu:
"No good deed goes unpunished."
"No good deed goes unpunished."
- dječak sa šibicama
#22450 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Prije par godina bio u Minervi sada Medori, seljak prvi dan isao okolo do plaze, ima tristo metara. Tek drugi dan skontao da liftom mozes sici na plazu direktno. Zapravo skontali ovi sto su samnom bili, ja bi i dalje isao okolo.
Odlican hotel.
Odlican hotel.