Oni bi da regulisu cijene, ko sta smije ko sta ne smije, kolika mora biti plata.
Rahmani uuaaaaa.
Ja se ne zalim, ti si taj koji se zali da ne mozes naci ispod 35 marcina.xoklix wrote: ↑22/01/2025 18:13Onda se nemoj žaliti poskupilo ovo,poskupilo ono.
Na kraju krajeva nek uzima i 100 KM/m2 , došlo je njihovih 5 minuta nakon godina rada za crkavicu, ali neka prijavi obrt i plaća državi njeno.
Kod doktora moras, a nove plocice i frizuru ne moras imatiTrappist wrote: ↑22/01/2025 18:15Neka, doci ce i njima vakat da se regulise malo. Keramicar zarađuje kao doktor, frizer zarađuje kao doktor, sve jer misle da mogu dizati cijene kako hoce.
izvrsni direktor wrote: ↑22/01/2025 18:19 Dobit mizerna a svi imaju keša da mjesecno po nekoliko hiljada isplacuju u koverti![]()
Radnik zaradi i platu i doprinose plus profit "firmi".zubi wrote: ↑22/01/2025 17:00Cuj namakao si mu za platuPandakonda wrote: ↑22/01/2025 16:53 Jedno je kada ne mozes namaknuti platu drugo je kada ne mozes da namaknes drzavu. Ti si namako njemu platu 1000 ali je problem sto moras namaknuti jos 800 za drzavu. Neka drzava smanji svoj dio pa da onda vidimo da li se plate povecavaju i kako bi onda biznisi isli. Ovo je također lose za start up-e i male biznise koji tek kreću jer im postavljas prevelik prag da bi uopste mogli postojati. Koji to mali biznis koji tek kreće ima para da placa 1800 po radniku ?
Otvaranje firme upravo tako treba biti jednostavno da skoro svako moze otvoriti nesto svoje bez straha od prevelikog troska ako propadne. To je poduzetna drzava i zdrava ekonomija koja pociva na malim i srednjim preduzecima a ne ona koja ti naklati milion troskova od doprinosa i svega plus papirologije
Ja kao porezni obveznik ne zelim da se mojim parama subvencioniraju tuđi biznisi niti oni sami zele socijalu. Skini se sa grbace ljudima barem prvih par godina i kada stanu na noge i kada se razviju onda im uzimaj neki simbolican porez![]()
Jesi ti humanitarac pa nekog izdrzavas i "namices mu platu" ili radnik zaradi svoju platu i tebi donese profit??
Kakav crni rob, ljudi rade u svojoj firmi. Vlasnik zaposlio sebe i uže članove porodice.elcaliente wrote: ↑22/01/2025 17:59Ako radi 166 sati sa manje od 1500 KM neto to nije radnik nego rob.ajdamo wrote: ↑22/01/2025 16:14 Evo da ne bude da gledam samo gigante.
Jedna manja maloprodaja iz Hercegovine sa 2 poslovnice na 6 radnika ostvaruje oko 12 hiljada KM neto dobiti godišnje, takva firma bez dizanja cijena ne može plaćati doprinose na novi minimalac jer jednostavno nema prostora u budžetu po trenutnim parametrima.
Njima jedan radnik mjesečno donese 166 KM dobiti.
Daju li mu makar vode da se napije?
Nikad mi nismo otjerali socijalizam, samo je dio radnika prešao u kapitalizam.
ma jok oni to poklanjaju radnicima, radnici su tu da se vode na brojnom stanju i da im se pokloni platazubi wrote: ↑22/01/2025 17:00Cuj namakao si mu za platuPandakonda wrote: ↑22/01/2025 16:53 Jedno je kada ne mozes namaknuti platu drugo je kada ne mozes da namaknes drzavu. Ti si namako njemu platu 1000 ali je problem sto moras namaknuti jos 800 za drzavu. Neka drzava smanji svoj dio pa da onda vidimo da li se plate povecavaju i kako bi onda biznisi isli. Ovo je također lose za start up-e i male biznise koji tek kreću jer im postavljas prevelik prag da bi uopste mogli postojati. Koji to mali biznis koji tek kreće ima para da placa 1800 po radniku ?
Otvaranje firme upravo tako treba biti jednostavno da skoro svako moze otvoriti nesto svoje bez straha od prevelikog troska ako propadne. To je poduzetna drzava i zdrava ekonomija koja pociva na malim i srednjim preduzecima a ne ona koja ti naklati milion troskova od doprinosa i svega plus papirologije
Ja kao porezni obveznik ne zelim da se mojim parama subvencioniraju tuđi biznisi niti oni sami zele socijalu. Skini se sa grbace ljudima barem prvih par godina i kada stanu na noge i kada se razviju onda im uzimaj neki simbolican porez![]()
Jesi ti humanitarac pa nekog izdrzavas i "namices mu platu" ili radnik zaradi svoju platu i tebi donese profit??
Pa samo porodicu i moze natjerati da mi radi 166 sati ispod milju maraka.ajdamo wrote: ↑22/01/2025 18:40Kakav crni rob, ljudi rade u svojoj firmi. Vlasnik zaposlio sebe i uže članove porodice.elcaliente wrote: ↑22/01/2025 17:59Ako radi 166 sati sa manje od 1500 KM neto to nije radnik nego rob.ajdamo wrote: ↑22/01/2025 16:14 Evo da ne bude da gledam samo gigante.
Jedna manja maloprodaja iz Hercegovine sa 2 poslovnice na 6 radnika ostvaruje oko 12 hiljada KM neto dobiti godišnje, takva firma bez dizanja cijena ne može plaćati doprinose na novi minimalac jer jednostavno nema prostora u budžetu po trenutnim parametrima.
Njima jedan radnik mjesečno donese 166 KM dobiti.
Daju li mu makar vode da se napije?
Takvih firmi imaš dosta u BiH.
Njima treba sipa doci zbog utaje poreza godinama. Nikakve razlike izmedju njih i onih sto koriste fazone dupli klik.xoklix wrote: ↑22/01/2025 18:13Onda se nemoj žaliti poskupilo ovo,poskupilo ono.
Na kraju krajeva nek uzima i 100 KM/m2 , došlo je njihovih 5 minuta nakon godina rada za crkavicu, ali neka prijavi obrt i plaća državi njeno.
Hass komerc?jasko_ba wrote: ↑22/01/2025 19:23
Mujo Kalabic, stari prevarant iz Zavidovica, veze nema sa SDP strankom. Mislim da su ga iz Italije nekad ranije protjerali ili je pobjegao, koliko se sjecam covjek je bio pijan i skrivio nesrecu gdje je zena poginula. Tipicni primjerak robovlasnika. A po slikama vidim da ih je dosta iz Zavidovica, sve gori od goreg. Ministar u ZDK vladi Samir Sibonjic vidim da je tu bio isto, firma Hassa njegova i manipulacije sa kovertama. Provjerite fb stranicu KO SDP ZDKa, oni su danas objavili o tome.
al bas vam prpa ne ide pola države vam ismijava ove kvazi proteste na prosječnoj dzenazi u vlakovu se okupi vise ljudi nego na rahmanovim protestima
"HAS SA" d.o.o. Zavidovici_BataZiv_0809 wrote: ↑22/01/2025 19:27Hass komerc?jasko_ba wrote: ↑22/01/2025 19:23
Mujo Kalabic, stari prevarant iz Zavidovica, veze nema sa SDP strankom. Mislim da su ga iz Italije nekad ranije protjerali ili je pobjegao, koliko se sjecam covjek je bio pijan i skrivio nesrecu gdje je zena poginula. Tipicni primjerak robovlasnika. A po slikama vidim da ih je dosta iz Zavidovica, sve gori od goreg. Ministar u ZDK vladi Samir Sibonjic vidim da je tu bio isto, firma Hassa njegova i manipulacije sa kovertama. Provjerite fb stranicu KO SDP ZDKa, oni su danas objavili o tome.
Sve je to politicki sljam, lijevo ili desno isti vrag. Politikom se danas ne bavi niko moralan, ili i ako je tu ne moze isplivati. Prepucavanja crveni, zeleni, isto 30 godina, Ono sto nisu trebali raditi mijesati se na trziste, a blage nemaju. Njihovo je bilo da stvore fer uslove za sve na trzistu, Ali niko nije imao volje 30 godina da se bavi s s tim, i sad majstori misle jednom ili dvije odluke da ce sve rijesiti.jasko_ba wrote: ↑22/01/2025 19:23
Mujo Kalabic, stari prevarant iz Zavidovica, veze nema sa SDP strankom. Mislim da su ga iz Italije nekad ranije protjerali ili je pobjegao, koliko se sjecam covjek je bio pijan i skrivio nesrecu gdje je zena poginula. Tipicni primjerak robovlasnika. A po slikama vidim da ih je dosta iz Zavidovica, sve gori od goreg. Ministar u ZDK vladi Samir Sibonjic vidim da je tu bio isto, firma Hassa njegova i manipulacije sa kovertama. Provjerite fb stranicu KO SDP ZDKa, oni su danas objavilo o tome.