100 %kuglanje_ze wrote: ↑22/01/2025 09:56Jedina zamjerka je što je ovo trebalo biti u Janjićima da zaustavlja sav onaj plastični otpad prije grada.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#70001 Re: Zeničani
- Mamma Mia!
#70002 Re: Zeničani
Da li ste uspjeli pronaći? Ima u Medicomu psiholog koji je uključen u preglede za ljekarska uvjerenja za posao ali koliko je on zapravo dobar to ne mogu znati. Ne mogu procijeniti na osnovu tih par minuta komunikacije za ljekarsko uvjerenje.
Na Spotted: Zenica možda da probate potražiti preko tražilice, bilo je par upita, ali su možda 1 ili 2 odgovora bila sa konkretnim imenima. Ostali su komentari da se pomoć potraži kod vjerskih lica. Ono što se sjećam.
Smatram da nije sramota potražiti pomoć, bolje i to nego neko sranje poslije, ali samo da je naći pravog psihologa a i to košta.
- Ja_Ja
#70003 Re: Zeničani
Mamma Mia! wrote: ↑22/01/2025 15:58Na Spotted: Zenica možda da probate potražiti preko tražilice, bilo je par upita, ali su možda 1 ili 2 odgovora bila sa konkretnim imenima. Ostali su komentari da se pomoć potraži kod vjerskih lica. Ono što se sjećam.
-
Djewojka
#70004 Re: Zeničani
Ne znam kako se zove, ali sam čula da u Suncu radi dobar muški psiholog. Također, hvaljen je i psiholog koji radi u Centru za ovisnost, mislim da privatno ima ordinaciju na spratu na ulazu u pijacu. (Govorim za odrasle osobe). Za djecu najviše preporučuju psihologinju koja radi u Gimnaziji. Inače za ozbiljne probleme bolji je psihijatar razgovor plus terapija bez puno odugovlačenja.Mamma Mia! wrote: ↑22/01/2025 15:58Da li ste uspjeli pronaći? Ima u Medicomu psiholog koji je uključen u preglede za ljekarska uvjerenja za posao ali koliko je on zapravo dobar to ne mogu znati. Ne mogu procijeniti na osnovu tih par minuta komunikacije za ljekarsko uvjerenje.
Na Spotted: Zenica možda da probate potražiti preko tražilice, bilo je par upita, ali su možda 1 ili 2 odgovora bila sa konkretnim imenima. Ostali su komentari da se pomoć potraži kod vjerskih lica. Ono što se sjećam.
Smatram da nije sramota potražiti pomoć, bolje i to nego neko sranje poslije, ali samo da je naći pravog psihologa a i to košta.
-
Djewojka
#70005 Re: Zeničani
Gdje dođu ovi Kovanici? Ima li nešto od gradnje HE Janjcii, govorilo se ljetos da su napravili isključenje u Janjicima za kamione kako bi imali pristup gradilištu?belfy wrote: ↑22/01/2025 01:16 povodom ove vijesti: https://www.zenicablog.com/podneseni-tu ... -kovanici/
bih prvo da cestitam ekolozima sto nas stite od jedne od najekoloskijih energija dostupnih danas. Zenici je neisplativo imati SE ili VE, ali je pogodna za HE. i ovo im je "tek" treci put u Zenici (HE Vranduk, HE Janjici i sada HE Kovanici). od danas se i ja sa njima slazem da nam struja treba biti visestruko skuplja, bas kao sto "posustah" i pred "argumentima" za stadion. druze Samire Lemes, ako ovo citas volio bih cuti da li i ti sam ovo podrzavas? bar bi ti trebao znati bolje. (tvoj drug Russ)
koji hurac svi pregone? zasto?
-
kuglanje_ze
#70006 Re: Zeničani
Heroin je jeftiniji i od psihologa i od psihijatraDjewojka wrote: ↑22/01/2025 17:21Ne znam kako se zove, ali sam čula da u Suncu radi dobar muški psiholog. Također, hvaljen je i psiholog koji radi u Centru za ovisnost, mislim da privatno ima ordinaciju na spratu na ulazu u pijacu. (Govorim za odrasle osobe). Za djecu najviše preporučuju psihologinju koja radi u Gimnaziji. Inače za ozbiljne probleme bolji je psihijatar razgovor plus terapija bez puno odugovlačenja.Mamma Mia! wrote: ↑22/01/2025 15:58Da li ste uspjeli pronaći? Ima u Medicomu psiholog koji je uključen u preglede za ljekarska uvjerenja za posao ali koliko je on zapravo dobar to ne mogu znati. Ne mogu procijeniti na osnovu tih par minuta komunikacije za ljekarsko uvjerenje.
Smatram da nije sramota potražiti pomoć, bolje i to nego neko sranje poslije, ali samo da je naći pravog psihologa a i to košta.Sa psiholozima to ide sporije.
-
belfy
#70007 Re: Zeničani
ovo isto sam govorio kada su poceli srati sa HE Janjici. HE su ujedno i preciscivaci. a mimo toga bi napravljena jezera mogla zasigurno mogla biti bolje iskoristena od nepristupacne rijeke i stjencuga kojima tepaju "slapovi"... jos oni u svom opisu govore kako korita rijeke nece biti uredjena. ajde sto su trenutacno neuredjena, ali ako ih iko uredjuje to su HE i to prevashodno zbog sebe, a onda od toga profitiraju svi.Bobi wrote: ↑22/01/2025 14:02100 %kuglanje_ze wrote: ↑22/01/2025 09:56Jedina zamjerka je što je ovo trebalo biti u Janjićima da zaustavlja sav onaj plastični otpad prije grada.
Kovanici su nesto malo dalje nizvodno od Vranduka. jedno malo mjesto sa 20-ak kuca poprilicno izlovano jer je sa "pogresne" strane Bosne. koje bi od ovoga takodjer profitiralo...Djewojka wrote: ↑22/01/2025 17:22Gdje dođu ovi Kovanici? Ima li nešto od gradnje HE Janjcii, govorilo se ljetos da su napravili isključenje u Janjicima za kamione kako bi imali pristup gradilištu?belfy wrote: ↑22/01/2025 01:16 povodom ove vijesti: https://www.zenicablog.com/podneseni-tu ... -kovanici/
bih prvo da cestitam ekolozima sto nas stite od jedne od najekoloskijih energija dostupnih danas. Zenici je neisplativo imati SE ili VE, ali je pogodna za HE. i ovo im je "tek" treci put u Zenici (HE Vranduk, HE Janjici i sada HE Kovanici). od danas se i ja sa njima slazem da nam struja treba biti visestruko skuplja, bas kao sto "posustah" i pred "argumentima" za stadion. druze Samire Lemes, ako ovo citas volio bih cuti da li i ti sam ovo podrzavas? bar bi ti trebao znati bolje. (tvoj drug Russ)
koji hurac svi pregone? zasto?
- sheikh
#70008 Re: Zeničani
ispravka druže za Kovaniće
mnogo dalje su od Vranduka
zadnje selo u Nemilskom slivu na obali rijeke Bosne
iza Topčić polja desno iz smjera Zenice
zabit al hajde
mnogo dalje su od Vranduka
zadnje selo u Nemilskom slivu na obali rijeke Bosne
iza Topčić polja desno iz smjera Zenice
zabit al hajde
-
Bobi
- Forum administrator
-
belfy
#70010 Re: Zeničani
vidi, ja sam Kovanice upoznao davne 2000. (ili bi godina gore-dole) kada sam radio za OSCE na izborima. tada smo radili cijeli Nemilski i Bistricki sliv zajedno sa Topcic poljem i Kovanicima, pa sve do Janjica i Vukotica... tada su cak tamo gradili onu drugu dzamiju za koju smo se pitali sto ce im, a mene ubijala zubobolja... no, fini ljudi i dobri domacini. na pauzi iznesose i pita i baklava, no ja ih ne probah zbog zubobolje koju pomenuh... tada je OSCE, takodjer, zaposaljavao "vanjske izvodjace" za voznju, pa nam je i Ascona koju je lik vozio prokuhala na putu do Kovanica (ako se ono moglo nazvati putem, ne znam kako sada izgleda, ali vidio sam da su napravili novi most prema tamo pored onog zeljeznickog), pa smo morali sacekati da se motor ohladi i dosipati vodu u hladnjak da bi dosli do tamo, pa se vratili i do Zenice u neko nedoba noci...
ja jesam napisao malo dalje, jer meni tih 20 km predstavlja malo dalje. ako je tebi 20 km puno - postujem. sa HE bi i taj put bio skracen takodjer.
tuzno je sto je @Bobi pokusava ovako uletiti klizeci sa ovim koliko treba za dohodati do tamo od Vranduka. valjda sa zeljom da potvrdi to sto si ti rekao i reci da sam u krivu, te da je to ipak daleko, a vjerovatno Kovanice nije vidio u zivotu (sto realno nije ni mogao osim ako bukvalno nije isao do istih). sto jos manje znaci u odnosu na samu rijeku i HE Kovanici o kojoj pricamo. Bobi - ovo ti je jedan pogresan sahovski potez. takoreci - levatski.
Last edited by belfy on 23/01/2025 21:25, edited 1 time in total.
-
nauticamid
#70011 Re: Zeničani
Kako najlakse objasniti gdje su Kovanici?
Kod skretanja za T.polje sa M-17 nekih 500m prema Doboju na desnu stranu su Kovanici. Predje se most kojeg spominje belfy i tamo nakon 100-200m pocinju kuce. Ne znam da ih ima vise od 10-ak u selu. Tamo dalje je vec opstina Begov Han.
Kod skretanja za T.polje sa M-17 nekih 500m prema Doboju na desnu stranu su Kovanici. Predje se most kojeg spominje belfy i tamo nakon 100-200m pocinju kuce. Ne znam da ih ima vise od 10-ak u selu. Tamo dalje je vec opstina Begov Han.
-
belfy
#70012 Re: Zeničani
Begov Han nije na istu stranu od mosta, nego na suprotnu (i ne znam da li ovaj novi most ima napravljen pristup do tamo), ali do istog se moze doci direktno i sa narednog mosta (i to direktno)... Kovanice zaista nije lako naci osim ako zaista ne ides tamo. iza njih nema nista. bukvalno nista. slijepo crijevo...nauticamid wrote: ↑23/01/2025 21:17 Kako najlakse objasniti gdje su Kovanici?
-
Bobi
- Forum administrator
#70013 Re: Zeničani
Sujeta je prirodna
.
-
kuglanje_ze
-
nauticamid
#70015 Re: Zeničani
Ima tamo neko selo uz prugu osim ako nisu i to Kovanici i da taj dio pripada Begovom Hanu, a da ovaj ovamo do Ze pripada Zenici.belfy wrote: ↑23/01/2025 21:25Begov Han nije na istu stranu od mosta, nego na suprotnu (i ne znam da li ovaj novi most ima napravljen pristup do tamo), ali do istog se moze doci direktno i sa narednog mosta (i to direktno)... Kovanice zaista nije lako naci osim ako zaista ne ides tamo. iza njih nema nista. bukvalno nista. slijepo crijevo...nauticamid wrote: ↑23/01/2025 21:17 Kako najlakse objasniti gdje su Kovanici?
Uglavnom nebitno, osim da se ostalim forumasima docara i objasni gdje se nalazi.
Nadam se da se nece ici sa pitanjem, a gdje se nalazi Topcic polje.
-
Bobi
- Forum administrator
#70016 Re: Zeničani
Ovisi o kontekstu. Zovi ih na kafu pa ih pitaj šta im više paše
-
belfy
-
belfy
#70018 Re: Zeničani
EDIT: mislio sam da pruga ne ide kroz Kovanice jer su slijepo crijevo, zato i rekoh prije par postova da su "sa pogresne strane Bosne"... drug gentoo me ispravio. izvinjavam se.nauticamid wrote: ↑23/01/2025 21:48Ima tamo neko selo uz prugu osim ako nisu i to Kovanici i da taj dio pripada Begovom Hanu, a da ovaj ovamo do Ze pripada Zenici.belfy wrote: ↑23/01/2025 21:25Begov Han nije na istu stranu od mosta, nego na suprotnu (i ne znam da li ovaj novi most ima napravljen pristup do tamo), ali do istog se moze doci direktno i sa narednog mosta (i to direktno)... Kovanice zaista nije lako naci osim ako zaista ne ides tamo. iza njih nema nista. bukvalno nista. slijepo crijevo...nauticamid wrote: ↑23/01/2025 21:17 Kako najlakse objasniti gdje su Kovanici?
Uglavnom nebitno, osim da se ostalim forumasima docara i objasni gdje se nalazi.
Nadam se da se nece ici sa pitanjem, a gdje se nalazi Topcic polje.
zasto bi iko pitao gdje se nalazi Topcic polje? ako vec zelis neko interesantno pitanje onda mozes dobiti samo ovo: "kako i po cemu je Topcic polje dobilo ime?" (al' bez da guglas)
Last edited by belfy on 23/01/2025 22:10, edited 2 times in total.
-
Bobi
- Forum administrator
#70019 Re: Zeničani
Svi smo mi belfy, još ti samo nedostaje fan grupa
.
-
belfy
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#70021 Re: Zeničani

Mora da je dotok visokokaloricnog plina veceras oslabio
-
Bobi
- Forum administrator
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#70023 Re: Zeničani
Takodje ja izbrojah izmedju 55 i 65 krovova kuca i pomocnih objekata.. 
+ imaju svoj mesdzid eee
+ imaju svoj mesdzid eee
-
Bobi
- Forum administrator
-
belfy
#70025 Re: Zeničani
e sad me sheba... kud bas kad me krenulo... sada moram prepraviti post majku mu. moment.
elem, drug @gentoo, u pravu si da pruga prolazi ispod. moguce je da je nisam vidio ili zaboravio. evo, ispavio sam svoj prvobitni post. a sto se tice kuca, moguce da ih je od tada napravljeno vise. ja sam jasno napisao kada sam bio i sta sam vidio. izvinjavam se za sve pogresno navedeno. nadam se da cete mi ti i Bobi oprostiti.
ja sam dao podatke koje ja pamtim i kako ih pamtim. sramim se sto ih i sam nisam proguglao da ih provjerim.
Last edited by belfy on 23/01/2025 22:14, edited 1 time in total.