Ne, nije zato.
Narod i Pravda (Konakovic)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#38577 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jos ako su diplome iz Kiseljaka, Busovace,..Travnika, Sirokog...Chloe wrote: ↑21/01/2025 09:50Npr.Chmoljo wrote: ↑21/01/2025 09:16a koji je fakultet potrebno završiti za ministra vansjkih poslova?Sanjarko wrote: ↑21/01/2025 09:13 Šta je problem reći ime mentora? Ne kontam.
Isto tako Dino je kako znam završio drugi fakultet od potrebnog za poziciju ministra vanjskih poslova.
Ne znam odkud on uopšte na toj poziciji. Eno jutros Efendić kaže da oni su bili uvijek protiv imenovanja i Nešića i Dine.![]()
https://stipendija.ius.edu.ba/bs/politi ... dni-odnosi![]()
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#38578 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ali nerealno kako su ljudi glupi majke mi.
Znaci bukvalno ne drvetom nego štapom im sakriješ šumu.
Doslovno da imaš normalno novinarstvo sada bi imali 3 afere najmanje o kojima bi se pisalo:
1. ko je pokušao uništiti ugled države falsifikujuci pismo Hamasa
2. ko finansira istragu tj. Avdu i njegovo udruženje, odakle mu novac za finansiranje udruženja i uposlenika a pri tome je nezaposlen
3. kako se "bošnjačka" televizija hayat prodala vucicu
dodatna ako jedna od ovih ne stima:
- kako je osimca najavio pa odgodio hapsenje zukica i kako mu je bakir rekao da to priceka
evo da ne idem dalje u tancine intervjua ovo mi je onako na prvu
medjutim zamazi oci ljudima sa mentorom... Sebija hladno lijecilja ljude sa laziranom diplomom... znaci zena se bavila ljudskim zivotima bez adekvatno stecenog znanja... ali to je manje bitno... ono sto je bitno je MENTOR...
I zato ce ova drzava propasti. Jer jednostavno narod kod nas nikad kroz historiju nije imao kicmu nema je ni sada!
Puno ovdje medija zivi od SDA para! Prvi klix, pa onda ostali redom neko manje neko više.
Da je kontra situacija bila u intevjuu prštalo bi od naslova sa svih strana.
- nivla
#38579 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
kako se zeli provuci prica dovoljan je i zanat 
diplomski rad bez mentora, mozda to moze, ali ja jos nisam vidio takav pravilnik
na prijedlog nastavnika fakulteta koji su ujedno i clanovi vijeca fakulteta daje se i usvaja spisak tema na naucno nastavnom vijecu, zatim studenti biraju koju temu i mentora zele, obicno se zna desiti da studenti u dogovoru s mentorom i ranije dogovore koja je tema, pa onda ovaj spisak tema za diplomski bude samo formalni korak
ko je studirao zna, ko nije ili je imao razlicita preskakanja svega nema pojma o ovom procesu
i sad za studiranje po bolonjskom sistemu ima pravilnik o zavrsnom radu
npr https://sf.unsa.ba/wp-content/uploads/2 ... 020-21.pdf
evo i za fasto https://fasto.unsa.ba/documents_to_down ... r_rada.pdf
nije ni ranije bilo drugacije
ukratko, ko je prosao kroz regularnu proceduru prijave teme, rada sa mentorom/asistentom tesko da moze da se ne sjeca s kim je radio i sta je radio za svoj diplomski
diplomski rad bez mentora, mozda to moze, ali ja jos nisam vidio takav pravilnik
na prijedlog nastavnika fakulteta koji su ujedno i clanovi vijeca fakulteta daje se i usvaja spisak tema na naucno nastavnom vijecu, zatim studenti biraju koju temu i mentora zele, obicno se zna desiti da studenti u dogovoru s mentorom i ranije dogovore koja je tema, pa onda ovaj spisak tema za diplomski bude samo formalni korak
ko je studirao zna, ko nije ili je imao razlicita preskakanja svega nema pojma o ovom procesu
ukratko, ko je prosao kroz regularnu proceduru prijave teme, rada sa mentorom/asistentom tesko da moze da se ne sjeca s kim je radio i sta je radio za svoj diplomski
- dulekrele
#38580 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa i ti to isto radisF&N wrote: ↑21/01/2025 10:15Ali nerealno kako su ljudi glupi majke mi.
Znaci bukvalno ne drvetom nego štapom im sakriješ šumu.
Doslovno da imaš normalno novinarstvo sada bi imali 3 afere najmanje o kojima bi se pisalo:
1. ko je pokušao uništiti ugled države falsifikujuci pismo Hamasa
2. ko finansira istragu tj. Avdu i njegovo udruženje, odakle mu novac za finansiranje udruženja i uposlenika a pri tome je nezaposlen
3. kako se "bošnjačka" televizija hayat prodala vucicu
dodatna ako jedna od ovih ne stima:
- kako je osimca najavio pa odgodio hapsenje zukica i kako mu je bakir rekao da to priceka
evo da ne idem dalje u tancine intervjua ovo mi je onako na prvu
medjutim zamazi oci ljudima sa mentorom... Sebija hladno lijecilja ljude sa laziranom diplomom... znaci zena se bavila ljudskim zivotima bez adekvatno stecenog znanja... ali to je manje bitno... ono sto je bitno je MENTOR...
I zato ce ova drzava propasti. Jer jednostavno narod kod nas nikad kroz historiju nije imao kicmu nema je ni sada!
Puno ovdje medija zivi od SDA para! Prvi klix, pa onda ostali redom neko manje neko više.
Da je kontra situacija bila u intevjuu prštalo bi od naslova sa svih strana.
- basicm
#38581 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Izgleda svi koriste isti recept ako ih prozovu za diplomu, svi nesto okolo, muljaju, poluinformacije…
Niko se ne pojavi da papirima, datumima, imenima i kaze izvolite na provjeru.
A diplomu ja ne bih vezao za politicku funkciju, nema skole za to, jednostavno si politicar.
Niko se ne pojavi da papirima, datumima, imenima i kaze izvolite na provjeru.
A diplomu ja ne bih vezao za politicku funkciju, nema skole za to, jednostavno si politicar.
-
Malisa11
#38582 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dajte ba nemojte biti kao iz sda kuhinje. U ovome NEMA APSOLUTNO NISTA LOSE. To je trziste i niko nikome nista ne uskracuje. Apsolutno je svejedno hoce li pare doci iz Luksemburga ili Beograda ZA PRAVA PRENOSA!
To je isto da kazes da sam ja debil jer korisitm novotel koji je 50% povoljnij od telekoma. Zasto telekom nije dao vise para i bio patriotski nastrojen? Zasto telekom ne da nize ncijene od novotela i pokaze patriotizam?
- thekupus
#38583 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
onaj ko te finansira, taj ti i određuje o čemu ćeš i kako izvještavati, i koga ćeš napadati
toliko
toliko
- DaysleepeR
#38584 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hayat je jedna od onih firmi koje radnike plaća u bonovima koje možeš potrošiti opet samo u njihovom WOG-u.
-
Malisa11
- nivla
#38586 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
tako je
pogledaj smijesnu tvsa, nekad prosda danas protrojka
ili npr cocalicev hitradio
Last edited by nivla on 21/01/2025 10:46, edited 1 time in total.
- Styling
#38587 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tito je bio bravar, bivsi premijer Austrije srednjoskolac, trenutna premijerka Italije Meloni ima zavrsenu ugostiteljsku skolu. Za politiku treba kefalo a ne papir, papir danas ima svako.nivla wrote: ↑21/01/2025 10:16 kako se zeli provuci prica dovoljan je i zanat
-
mali_balon
- drug_profi
#38589 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Evo ako ja mogu da pretpostavim.
Pod okolnostima pod kojim je došlo do ovog pitanja, iznošenje imena neke osobe bi tu osobu stavilo u fokus vrlo prljavih igara i faktički bi ga izložila uznemiravanju.
Ne bih rekao ime isključivo jer želim da ga zaštitim tako od strijela koje su upućene meni, a koje bi onda otišle na njega.
Jel to Kiflin razlog - ne znam.
Ponavljam, i sam sumnjam da je fakultet regularno završio, ali možemo ga svi za Q povuć jer on može dokazati da jeste.
- Vic Rattlehead
#38590 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
izdajničko, kriminalno đubre. i rukama i nogama brani ostanak snsd i hdz u vlasti, a napada čudićku.
barem znamo ko su mu mentori, dodik i čović.
- amidzazeher
#38591 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ali ne kontam kakva je hajka za njegovu diplomu sa DIF-a. Je li on to nekoga lijecio, operisao, projektovao zgrade, mostove, glumio pilota?!?
Sta i da nema diplomu je li ne moze biti politicar, MVP?
Kako su samo glupi ovi iz SDA, kobiva nema Sebija diplmu eh hajde sada i Dinu da handrimo za istu stvar! Nikakve mašte nemaju jebote
Sta i da nema diplomu je li ne moze biti politicar, MVP?
Kako su samo glupi ovi iz SDA, kobiva nema Sebija diplmu eh hajde sada i Dinu da handrimo za istu stvar! Nikakve mašte nemaju jebote
-
Malisa11
#38592 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vic Rattlehead wrote: ↑21/01/2025 11:18 izdajničko, kriminalno đubre. i rukama i nogama brani ostanak snsd i hdz u vlasti, a napada čudićku.
- dulekrele
#38593 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A ti po obicaju se pravis blesava...nije uopste problem fakultet kao fakultet vec njegovo izbijegavanje da kaze istinu tj. da je lažov...pojedi sendvic.Styling wrote: ↑21/01/2025 10:45Tito je bio bravar, bivsi premijer Austrije srednjoskolac, trenutna premijerka Italije Meloni ima zavrsenu ugostiteljsku skolu. Za politiku treba kefalo a ne papir, papir danas ima svako.nivla wrote: ↑21/01/2025 10:16 kako se zeli provuci prica dovoljan je i zanat
- Chmoljo
#38594 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jos ga niste uhvatili u lazi crno na bijelo sto je najgore.dulekrele wrote: ↑21/01/2025 11:54A ti po obicaju se pravis blesava...nije uopste problem fakultet kao fakultet vec njegovo izbijegavanje da kaze istinu tj. da je lažov...pojedi sendvic.Styling wrote: ↑21/01/2025 10:45Tito je bio bravar, bivsi premijer Austrije srednjoskolac, trenutna premijerka Italije Meloni ima zavrsenu ugostiteljsku skolu. Za politiku treba kefalo a ne papir, papir danas ima svako.nivla wrote: ↑21/01/2025 10:16 kako se zeli provuci prica dovoljan je i zanat
Svi sumnjamo da je orotutnjo kroz fakultet, ali je znao bar to uraditi.
Sebija ni to.
A pod njenom palicom se organizovao najveci klinicki centar u drzavi.
Ono sto je najtuznije, Dino je fakultet zavrsio dok je bio u SDA. Dakle, nisu u stanju naci nekog zivog svjedoka koji bi potvrdio njuhovu pricu nego se ista svodi na guslanje. A oni mu to zavrsavali.
I ovo je cist primjer kako SDA namece narative. Izgovorene su puno ozbiljnije stvari. Puno ozbiljnije stvari nisu dokazne, a koje su eto bile cinjenice po Avdi. Medjutim prica se o najnebitnijoj u svemu.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#38595 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bas me zanima kako zamisljaju koji je fakultet potreban za predsjednika drzave?Chmoljo wrote: ↑21/01/2025 09:16a koji je fakultet potrebno završiti za ministra vansjkih poslova?Sanjarko wrote: ↑21/01/2025 09:13 Šta je problem reći ime mentora? Ne kontam.
Isto tako Dino je kako znam završio drugi fakultet od potrebnog za poziciju ministra vanjskih poslova.
Ne znam odkud on uopšte na toj poziciji. Eno jutros Efendić kaže da oni su bili uvijek protiv imenovanja i Nešića i Dine.![]()
-
Vjecita_zavrzlama
#38596 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jel ti to vuciceva tv hayat rekla?Vic Rattlehead wrote: ↑21/01/2025 11:18 izdajničko, kriminalno đubre. i rukama i nogama brani ostanak snsd i hdz u vlasti, a napada čudićku.
- Styling
#38597 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sta je slagao? (evo pojela sendvicdulekrele wrote: ↑21/01/2025 11:54A ti po obicaju se pravis blesava...nije uopste problem fakultet kao fakultet vec njegovo izbijegavanje da kaze istinu tj. da je lažov...pojedi sendvic.Styling wrote: ↑21/01/2025 10:45Tito je bio bravar, bivsi premijer Austrije srednjoskolac, trenutna premijerka Italije Meloni ima zavrsenu ugostiteljsku skolu. Za politiku treba kefalo a ne papir, papir danas ima svako.nivla wrote: ↑21/01/2025 10:16 kako se zeli provuci prica dovoljan je i zanat
-
Dimu1927
#38598 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
nista ne mogu ni dodiku covicu ni baketu, pa jesu li ispravni posteni i bez mrlje ? jastamali_balon wrote: ↑21/01/2025 06:50 Znaci nista mu ne mogu nicim (silne afere, katerli, pasosi, hdz dodik itd itd)i sad hajmo probat sa mentorom....koji je to jad i cemer zelenih zohara
kartel je zanimljiv jer imas prepiske kako hoce da skinu sda i da zavladaju sa konom, koji je nagodan... naravno sad ne izlaze vise prepiske jer su preuzeli tuzilastvo i policiju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38599 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nakon ovoga se nema sta dodati ni oduzeti.Chmoljo wrote: ↑21/01/2025 09:15 pa jest mujice, i risto đogo je je bio samo novinar i satiričar.
ne umanjujem ja odgovornost koju neko nosi kao ministar, to se podrazumijeva. ali vrlo je opasno avdu i ostale sluge mračnjaka zanemarivati kao benigne ili kao nešto što se prešalta na kanalu.
ne prešalta se jarane, jer se ta priča pojavi na poslu, na kafi, na fanilijarnom okupljanju. avdo je trenutno više influenser nego novinar. i nisam sarkastičan. čovjek kreira narative, smišljeno i pod palicom. nije klasika novinar koji ti izbaci činjenice, pa je na tebi da ocjeniš je li u pravu ili nije. izgleda da je i on zaboravio šta je, pa se preračunao sa ovim zvanjem kifle na duel, jer ga je izgubio. da ne govorim da se od kakofonije bot brigade konstantno previđa da ništa od ozbiljnih optužbi koje je plasiro prema dini ne da nije dokazao, nego se uopšte o istim više ne priča.
mada ostajem pri tome da ne treba sada Avdu progoniti, najviše zbog toga što sam za očuvanje visoke demokratičnosti koja postoji na probosanskoj političkoj sceni.
a također da podsjetim gadljive na njih dvojicu koji se ljagaju: i to je mnogo bolje, miljama i svjetlosnim godinama, od baje koji te jednim potezom ugasi ako se uzjebeš.
- Chmoljo
#38600 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dokazalo se bakirovoj zeni.Dimu1927 wrote: ↑21/01/2025 12:44nista ne mogu ni dodiku covicu ni baketu, pa jesu li ispravni posteni i bez mrlje ? jastamali_balon wrote: ↑21/01/2025 06:50 Znaci nista mu ne mogu nicim (silne afere, katerli, pasosi, hdz dodik itd itd)i sad hajmo probat sa mentorom....koji je to jad i cemer zelenih zohara
kartel je zanimljiv jer imas prepiske kako hoce da skinu sda i da zavladaju sa konom, koji je nagodan... naravno sad ne izlaze vise prepiske jer su preuzeli tuzilastvo i policiju
Za covica se direktno rizikovalo i ukrao se kljucni dokaz, sto danas tesko da bi se desilo.
Dodik ga glaba od stranaca jer tamo nema ko da pokrene ozbiljan postupak, a i realtivno je redovan na Sudu BiH.