Pa gledam svojim ocima manje ljudi ...ako je manje ljudi,onda je manje i potrosnje,jel.belfy wrote: ↑20/01/2025 22:03covjece, ti ovdje tvrids da je dijaspora dolazila manje nego prije. zahebi i tvoje i moje oci. ja te samo pitao odakle vadis te podatke?zippoo87 wrote: ↑19/01/2025 21:53Znaci da ja ipak vjerujem forumskom puku,nego svojim ocima ? I svom poslu ?
Vi ipak bolje od mene znate koje godine su mi ljudi vise kupovali robu,kada sta ide,kada sta ne ide,koji su mjeseci dobri,koji losi ?
Ok...postujem ali ostajem pri svome,da vise vjerujem svojim ocima i svom poslu. A ti eto vjeruj ili svojim ocima ili medijskim natpisima,tvoja volja.
btw. ovo u prethodnom postu sto sam napisao se odnosi na Gracanicu,jer je i kod nas opao fiskalni promet u decembru 2024. u odnosu na decembar 2023. godine.
Imam nekoliko prijatelja iz drustva trenutno u Njemackoj,nijedan nije bio za ove novogodisnje praznike. Pitaj nekog kakvo je stanje trenutno u Njemackoj i da li ljudi dolaze kao prije. Ovo je jedan podatak.
Drugi podatak je posao koji radim sada i gdje sam od dijaspore do sada kupovao najvise robe...sada nisam ni jedan jedini artikal kupio u decembru i ovo janunara . Dakle nema ljudi,ne dolaze ovamo,ne nude mi robu.
Uostalom,sta se ja tebi trebam pravdati...imam oci,imam mozak,imam svoj posao koji radim i koji je direktno vezan za ljude i za potrosnju i kupovnu moc ljudi...sve je otanjalo totalno,da ne kazem da je stalo potpuno ali pad je ogroman. I svi koji nesto rade u prodaji kazu isto.
TI naravno mozes vjerovati botovima,FB grupama,Bakiru...kome god zelis,meni to stvarno nije bitno.
Jer da imas imalo logike,ne bi mi ni postavio ovo pitanje,nego bi istrazio makar.