Da da, ja sam zaboravio na dosta tih emisija, Zabranjeni forum je bio hit...uz najnovije tehnologije, produkcijske kapacitete, program nikada nije lošiji...Nova najavljivana kao megaprojekat , ispala je program za distribuciju regionalne produkcije....Ajdinn4 wrote: ↑20/01/2025 11:50 Imao je Pink BH razne svoje emisije. Zabranjeni forum, ono sa Alkom Vuicom, Made in Sarajevo, Banja Luka, Dvogled, bio onaj jutarnji program sa Batkom, čak su i neke domaće serije snimali povremeno.
Taj kanal je bio malo pristojnija verzija srbijanskog Pinka.
Kad je Nova preuzela ukinuli su sve emisije i produkciju.
Nova BH (Novi Pink bh)
Moderator: anex
-
dennxster
#1126 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
- MTV
#1127 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Ne, to je REM.okanomalo wrote: ↑20/01/2025 11:59chakany wrote: ↑19/01/2025 18:23 Pa i nema ništa zanimljivo. Postotak domaćeg programa nekih 10 %, ako je i toliko.
Stvarno se nekad zapitam šta radi taj RAK. Zar ne bi trebalo da imaju neki pravilnik koliko domaćeg sadržaja treba da se emituje na nekim domaćih kanalima, pogotovo onim koji imaju nacionalnu frekvenciju.
Više domaćeg sadržaja ima Hayat, ali i taj sadržaj je nikakav![]()
![]()
to je onaj RAK koji je dao dozvolu emitovanja vucicevicu i tv informer ?
![]()
![]()
- fusion_ba
#1128 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Nekad davno, početkom 2000ih su imali BiH verzije kviza Ruski rulet, Leteći start. Svašta nešto. Vremenom je i taj Pink BH gubio na kvalitetu (kao i Pink Srbija koji je danas dno dna). Danas kao naprednije a program sve lošiji.Ajdinn4 wrote: ↑20/01/2025 11:50 Imao je Pink BH razne svoje emisije. Zabranjeni forum, ono sa Alkom Vuicom, Made in Sarajevo, Banja Luka, Dvogled, bio onaj jutarnji program sa Batkom, čak su i neke domaće serije snimali povremeno.
-
markopd
#1129 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Ajdinn4 wrote: ↑20/01/2025 11:50 Imao je Pink BH razne svoje emisije. Zabranjeni forum, ono sa Alkom Vuicom, Made in Sarajevo, Banja Luka, Dvogled, bio onaj jutarnji program sa Batkom, čak su i neke domaće serije snimali povremeno.
Jedino što su snimili i što je nešto vrijedilo pogledati.
- fusion_ba
- chakany
#1131 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Ne znam koliko se neko sjeća, ali bila je i serija Krv nije voda, također u vlastitoj produkciji, u režiji Envera Puške.
- chakany
#1132 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Sestrinski kanal, Nova TV ovaj mjesec slavi 25. godina postojanja.
Eh kad se sjetim tih početaka, koliko je bila dobra televizija, sa zanimljivim programom. Bilo je tu i emitovanja raznog sportskog sadržaja, serijskog, filmskog. Skoro svake sedmice sam bio ispred tv i vikendom pratio njihov filmski program.
Sad se sve svelo na ona muzička takmičenja i turske serije.
Eh kad se sjetim tih početaka, koliko je bila dobra televizija, sa zanimljivim programom. Bilo je tu i emitovanja raznog sportskog sadržaja, serijskog, filmskog. Skoro svake sedmice sam bio ispred tv i vikendom pratio njihov filmski program.
Sad se sve svelo na ona muzička takmičenja i turske serije.
-
dennxster
#1133 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Stiže jesen 2025!
Televizija Nova BH, dio regionalne grupacije United Media, prisutna je na tržištu Bosne i Hercegovine dugi niz godina. Na papiru, radi se o modernoj, komercijalnoj televiziji s nacionalnom frekvencijom, koja se predstavlja kao “pouzdani izvor informacija i zabave”. Međutim, kada se pogleda stvarna programska ponuda, postavlja se ozbiljno pitanje – ima li Nova BH uopšte sopstvenu produkciju i vlastiti identitet, ili je tek retransmisioni kanal za sadržaje iz susjednih država?
Za televiziju s nacionalnom frekvencijom informativni program je obavezna stavka. Nova BH ima dnevnik i kratke vijesti, ali u poređenju s javnim servisima i većim privatnim kućama, to je minimalan obim sadržaja. Umjesto da razvija prepoznatljiv, autorski informativni brend koji bi publiku vezao za ekran, Nova BH ostaje na nivou ispunjavanja regulatornih obaveza.
Najveći dio zabavnog programa čine globalno poznati formati: Survivor, Supertalent, Tvoje lice zvuči poznato, Želite li da postanete milioner, te serije koje se proizvode u sestrinskim televizijama. Problem nije samo u tome što su ti formati uvezeni – problem je što Nova BH ne pravi nijednu verziju prilagođenu lokalnoj publici.
Takmičari, žiri, voditelji, pa čak i publika dolaze iz susjednih država. Produkcija se snima van BiH, a Nova BH preuzima gotov signal. Za bosanskohercegovačkog gledaoca to znači da nema priliku da vidi domaće talente, niti da učestvuje u emisijama koje gleda. Program postaje pasivno konzumiranje tuđe kreativnosti.
Kada je riječ o serijama i dramskom programu, situacija je identična. Na Nova BH emituju se hrvatske i srpske serije koje su već prošle premijeru na sestrinskim kanalima. Ne postoji niti jedna originalna serija proizvedena ekskluzivno za BiH publiku – što je porazno za zemlju s toliko potencijala i talenata u scenaristici, režiji i glumi.
Nova BH trenutno po meni funkcioniše više kao kanal za distribuciju sadržaja iz regiona nego kao bosanskohercegovačka televizija sa sopstvenim identitetom.
Televizija Nova BH, dio regionalne grupacije United Media, prisutna je na tržištu Bosne i Hercegovine dugi niz godina. Na papiru, radi se o modernoj, komercijalnoj televiziji s nacionalnom frekvencijom, koja se predstavlja kao “pouzdani izvor informacija i zabave”. Međutim, kada se pogleda stvarna programska ponuda, postavlja se ozbiljno pitanje – ima li Nova BH uopšte sopstvenu produkciju i vlastiti identitet, ili je tek retransmisioni kanal za sadržaje iz susjednih država?
Za televiziju s nacionalnom frekvencijom informativni program je obavezna stavka. Nova BH ima dnevnik i kratke vijesti, ali u poređenju s javnim servisima i većim privatnim kućama, to je minimalan obim sadržaja. Umjesto da razvija prepoznatljiv, autorski informativni brend koji bi publiku vezao za ekran, Nova BH ostaje na nivou ispunjavanja regulatornih obaveza.
Najveći dio zabavnog programa čine globalno poznati formati: Survivor, Supertalent, Tvoje lice zvuči poznato, Želite li da postanete milioner, te serije koje se proizvode u sestrinskim televizijama. Problem nije samo u tome što su ti formati uvezeni – problem je što Nova BH ne pravi nijednu verziju prilagođenu lokalnoj publici.
Takmičari, žiri, voditelji, pa čak i publika dolaze iz susjednih država. Produkcija se snima van BiH, a Nova BH preuzima gotov signal. Za bosanskohercegovačkog gledaoca to znači da nema priliku da vidi domaće talente, niti da učestvuje u emisijama koje gleda. Program postaje pasivno konzumiranje tuđe kreativnosti.
Kada je riječ o serijama i dramskom programu, situacija je identična. Na Nova BH emituju se hrvatske i srpske serije koje su već prošle premijeru na sestrinskim kanalima. Ne postoji niti jedna originalna serija proizvedena ekskluzivno za BiH publiku – što je porazno za zemlju s toliko potencijala i talenata u scenaristici, režiji i glumi.
Nova BH trenutno po meni funkcioniše više kao kanal za distribuciju sadržaja iz regiona nego kao bosanskohercegovačka televizija sa sopstvenim identitetom.
-
mahalik
#1134 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Kako ti se dalo toliki elaborat o nečemu sto svi znamo i sto se ponavlja. Pritom vlasnici svoje muke muče i dešavanja na jednom minornom tržištu su za njih prosto nebitna pogotovo ako staviš u kontekst da nemamo zvanično mjerenje TV gledanosti.
Šta treba da ljudi koji tamo rade ostanu bez posla?
- MTV
#1135 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Bolje i ovakva Nova BH nego da bude sa domacim sadrzajem ko OBN i Hayat. Kuhanje i turkadija po cijele dane.
-
dennxster
#1136 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Očito mi se dalo. A reci mi odakle si ti izvukao tezu da sam napisao da "ljudi trebaju da ostanu bez posla".mahalik wrote: ↑23/09/2025 12:52 Kako ti se dalo toliki elaborat o nečemu sto svi znamo i sto se ponavlja. Pritom vlasnici svoje muke muče i dešavanja na jednom minornom tržištu su za njih prosto nebitna pogotovo ako staviš u kontekst da nemamo zvanično mjerenje TV gledanosti.
Molim te da da ne izvlačiš riječi i praviš kontekst na riječima koje nisu izrečene i napisane.
Ti si kao zadovoljan sa ponuđenim tv programom !? Ako jesi super za tebe, ja nisam i imam pravo da iskažem svoje zadovoljstvo/nezadovoljstvo.
-
mahalik
#1137 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Zar je u eri društvenih mreža, YT, netflixa TV kao segment izuzev sportskih programa ikome bitna?
-
mahalik
#1138 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Posto si našao tolike zamjerke šta je ostalo nego da dođu vlasnici iz Beograda i stave ključ u bravu?dennxster wrote: ↑23/09/2025 14:18Očito mi se dalo. A reci mi odakle si ti izvukao tezu da sam napisao da "ljudi trebaju da ostanu bez posla".mahalik wrote: ↑23/09/2025 12:52 Kako ti se dalo toliki elaborat o nečemu sto svi znamo i sto se ponavlja. Pritom vlasnici svoje muke muče i dešavanja na jednom minornom tržištu su za njih prosto nebitna pogotovo ako staviš u kontekst da nemamo zvanično mjerenje TV gledanosti.
Molim te da da ne izvlačiš riječi i praviš kontekst na riječima koje nisu izrečene i napisane.
Ti si kao zadovoljan sa ponuđenim tv programom !? Ako jesi super za tebe, ja nisam i imam pravo da iskažem svoje zadovoljstvo/nezadovoljstvo.
U konačnici emitovat će šta tržište traži
-
dennxster
-
dennxster
#1140 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Opet izvlačiš teze iz onoga šta sam napisao. Niti sam spomenuo zatvaranje, ključ u bravu, već samo nedovoljno kreativnosti i volje da se pokrene domaća produkcija.mahalik wrote: ↑23/09/2025 14:20Posto si našao tolike zamjerke šta je ostalo nego da dođu vlasnici iz Beograda i stave ključ u bravu?dennxster wrote: ↑23/09/2025 14:18Očito mi se dalo. A reci mi odakle si ti izvukao tezu da sam napisao da "ljudi trebaju da ostanu bez posla".mahalik wrote: ↑23/09/2025 12:52 Kako ti se dalo toliki elaborat o nečemu sto svi znamo i sto se ponavlja. Pritom vlasnici svoje muke muče i dešavanja na jednom minornom tržištu su za njih prosto nebitna pogotovo ako staviš u kontekst da nemamo zvanično mjerenje TV gledanosti.
U konačnici emitovat će šta tržište traži
Ti ako nemaš zamjerke, naravno drago mi je da si zadovoljan i da uživaš u programskim sadržajima. Bez skrivene namjere i motiva, drago mi je da si zadovoljan
-
mahalik
#1141 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Volje i kreativnosti sigurno ima, pokazali su sa specijalnim programom za Srebrenicu ali kao što rekoh ključnu odluku za sve pa i povećanje domaće produkcije donosi Beograd
- MTV
#1142 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Mislis da bi pravili supertalent bh, survivor bh, nastavi niz...
Licenca, dodatna produkcija (pitanje je kakvu bi nasli) sve to kosta. Ovako uz minimalne troskove imaju gotov proizvod.
- chakany
#1143 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Ali najjači su kad prikažu Supertalent sa skoro 10 mjeseci kašnjenja u odnosu na premijerno emitovanje u Hrvatskoj

Evo i serija U dobru i zlu još nije našla svoj termin na Novoj BH, a u Hrvatskoj ide druga sezona
Evo i serija U dobru i zlu još nije našla svoj termin na Novoj BH, a u Hrvatskoj ide druga sezona
-
dassa
#1144 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Na BN-u ide takmičarski show Exatlon. Takmičari iz Srbije u Dominikanskoj republici na poligonima obaraju čunjeve. Doslovno sve isto kao i Survivor. Neko zna više o ovom programu, izgleda licenciran?
- MTV
#1145 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Jeste, ide u njemackoj na sport 1 kanalu. Radi ga ista turska produkcija kao survivore koji su bili na novoj.
Narucilac exatlona Srbija je Informer TV. Za BiH prenosi BN a za Crnu Goru Adria TV.
Meni dosta zanimljivije od survivora koji je 99% kukanje kako su gladni ko je dobio kasiku vise ili manje rize. I konstantno glasanje za one koji dodju kasnije XD
Narucilac exatlona Srbija je Informer TV. Za BiH prenosi BN a za Crnu Goru Adria TV.
Meni dosta zanimljivije od survivora koji je 99% kukanje kako su gladni ko je dobio kasiku vise ili manje rize. I konstantno glasanje za one koji dodju kasnije XD
-
Ajdinn4
#1146 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Ista je turska produkcija koja je radila Survivor posljednjih sezona na Novoj. Zato i izgleda slično.
U suštini taj Survivor na Novoj i nema veze sa originalnim Survivorom jer se ovaj svodi samo na igre i nema njihovog "preživljavanja" tamo. Pravi Survivor je bio prije 10-15 godina na Mreži Plus i kasnije na OBN.
https://www.youtube.com/watch?v=083ymnRmPwM
U suštini taj Survivor na Novoj i nema veze sa originalnim Survivorom jer se ovaj svodi samo na igre i nema njihovog "preživljavanja" tamo. Pravi Survivor je bio prije 10-15 godina na Mreži Plus i kasnije na OBN.
https://www.youtube.com/watch?v=083ymnRmPwM
-
dennxster
#1147 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Nova kreće sa jutarnjim programom od 04.maja !
https://novabh.tv/tv-nova-pokrece-jutar ... -i-zabavu/
Iskreno drago mi je da se pokrene domaća produkcija na Novoj, dugo su bili bez vlastite i nadam se da će projekat biti održiv, uspješan i dugotrajan.
Voditeljice Enisa i Nadja su mi super, Tahira sam nekoliko puta samo upratio na dnevniku,,ali vrlo kratko. Siguran sam da će donijeti svježinu, mladost i dobre televizijske priče.
https://novabh.tv/tv-nova-pokrece-jutar ... -i-zabavu/
Iskreno drago mi je da se pokrene domaća produkcija na Novoj, dugo su bili bez vlastite i nadam se da će projekat biti održiv, uspješan i dugotrajan.
Voditeljice Enisa i Nadja su mi super, Tahira sam nekoliko puta samo upratio na dnevniku,,ali vrlo kratko. Siguran sam da će donijeti svježinu, mladost i dobre televizijske priče.
- studeni76
#1148 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
BTW gleda li iko ove jutarnje programe?!
-
dennxster
#1149 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Prije posla, uz kafu
Jučer sam vratio unazad "Naše jutro" i ostao sam pozitivno iznenađen dobrom energijom, vedrinom i malo drugačijim načinom prezentacije.
Mislim voditelji su pojaviljivali iz svih uglova studija haha
Ali generalno, ok je, najavili su drugačiji, i jeste- sunčan, pozitivan, dinamičan i prezentan
Eto to je neki moj osvrt, i drago mi je da se produkcija pokrenula
-
Ajdinn4
#1150 Re: Nova BH (Novi Pink bh)
Meni se sviđa ovaj jutarnji program jer su uglavnom neke servisne informacije i laganije teme. Ne mogu politiku od ranog jutra kao na nekim televizijama, to mi nikako nije za jutarnji program.