Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#25676 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

svi u napad wrote: 20/01/2025 13:10
hrasno38 wrote: 20/01/2025 10:54 https://www.klix.ba/sport/kosarka/becir ... /250120051

Ja Kondica ne bih nikada zvao s obzirom da nas je odjebo na proslim okupljanjima. Puno bolje bi bilo da se pokusala naci zajednicka rijec sa Sulejmanovicem. Takodje posto su Nurkic i Garza zakucani za klupu mozda je trebalo probati da i oni dodju. Korisnije im je da odigraju dvioje utakmice nego da sjede na klupi.
Odlican prijedlog. Problem je sto smo mi kao narod jako tvrdoglavi i ne razmisljamo ovako prakticno kao sto Hrasno predlaze. Pored toga postoje licne sujete koje nas unistavaju ne samo u sportu vec i na sirem planu. Moram priznati da se ja bojim scenarija tj. "dogovora" susjeda i Francuza no treba odigrati casno i posteno sa nase strane pa sta bude. Mi ne mozemo sprijeciti taj dogovor ako do njega dodje. Nadajmo se najboljem.
Mislim da je Francuska preozbiljna i drzava a i reprezentacija da bi pravila takve dogovore.
canvra888

#25677 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Da Nurkić i Garza minute cijele sezone ne igraju, ne bi ih opet pustili, od te priče nema ništa.

Za Kostu se slažem, kamo ta kičma i principijelnost Adisa koju je više puta spominjao?
Porodice Foht

#25678 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Porodice Foht »

canvra888 wrote: 20/01/2025 13:28 Da Nurkić i Garza minute cijele sezone ne igraju, ne bi ih opet pustili, od te priče nema ništa.

Za Kostu se slažem, kamo ta kičma i principijelnost Adisa koju je više puta spominjao?
A mozda je covjek rekao da sada hoce igrati kad se izjalovilo sa Srbijom, ko zna. Ne bi bio prvi. Sjetimo se Misimovica, Katica, Radeljica, ima i u rukometu i kosarci primjera. Pa nije Adis bas glup. Trudi se momku dati jos jednu sansu a ako opet ne bude htio, to je kraj. Valjao bi, ali nije vala novi Bogdanovic.
canvra888

#25679 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Porodice Foht wrote: 20/01/2025 13:33
canvra888 wrote: 20/01/2025 13:28 Da Nurkić i Garza minute cijele sezone ne igraju, ne bi ih opet pustili, od te priče nema ništa.

A mozda je covjek rekao da sada hoce igrati kad se izjalovilo sa Srbijom, ko zna. Ne bi bio prvi. Sjetimo se Misimovica, Katica, Radeljica, ima i u rukometu i kosarci primjera. Pa nije Adis bas glup. Trudi se momku dati jos jednu sansu a ako opet ne bude htio, to je kraj. Valjao bi, ali nije vala novi Bogdanovic.
Koja je ovo nova šansa po redu? Nešto sumnjam da je druga tek.

Sa Emirom su bile dvije šanse i na tome je stalo. Valjda više novih šansi bi trebali dobiti igrači koji su makar nekada zaigrali za BiH, a ne oni koji su tražili sve načine da ne zaigraju. Sjetimo se "odmor u London" kao jednog od razloga neodazivanja...
Porodice Foht

#25680 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Porodice Foht »

canvra888 wrote: 20/01/2025 13:37

Sa Emirom su bile dvije šanse i na tome je stalo. Valjda više novih šansi bi trebali dobiti igrači koji su makar nekada zaigrali za BiH, a ne oni koji su tražili sve načine da ne zaigraju. Sjetimo se "odmor u London" kao jednog od razloga neodazivanja...
Pa ovaj je nastupao za mlade selekcije BiH, bar je to osnova da se borimo za momka.
canvra888

#25681 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Porodice Foht wrote: 20/01/2025 13:55

Pa ovaj je nastupao za mlade selekcije BiH, bar je to osnova da se borimo za momka.
Jest, prije 5 godina zadnji put.

Ne razumijem kakva borba za nekog kome je BiH alternativna opcija, a možda nije čak ni to.
kakavdanakneiskustvu

#25682 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li iko ikad čuio da je neki NBA igrač napustio klub i došao igrati za evropsku reprezentaciju neke kvalifikacijske utakmice??
hrasno38

#25683 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Emir sam ne zeli novu sansu i kategorican je da nece da igra dok je Adis selektor i nije uopste u pravu. Po njegovoj logici Campara se ne bi trebao odazvati ni u mislima i jos neki igraci jer skoro pa nikako ne igraju. Evo mi na ovoj temi stalno spominjemo Matea trenera Reala kako handri Musu i sta bi sad Musa trebao da pravi probleme radi toga. Adis je procjenio tako kako je procjenio, mi smo imali sjajan nastup na EP i to je to. Emir moze biti ljut i to shvatam ali da jebe reprezentaciju radi toga e to ne razumijem. Adis je zelio da izglade onose ovaj nije i to je to.
hrasno38

#25684 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 20/01/2025 15:26 je li iko ikad čuio da je neki NBA igrač napustio klub i došao igrati za evropsku reprezentaciju neke kvalifikacijske utakmice??
Ono je tacno da nije ali Nurkicev status je precudan pa sam zato to spomenuo
canvra888

#25685 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 20/01/2025 15:26 je li iko ikad čuio da je neki NBA igrač napustio klub i došao igrati za evropsku reprezentaciju neke kvalifikacijske utakmice??
Nikad u životu.

Da je hipotetički i suspendovan neko, opet ga ne bi pustili.

NBA igrači se slobodno mogu prekrižiti od početka oktobra pa do polovice aprila - kraja juna, zavisno kad kome sezona završi.

G-ligaške utakmice za igrače sa dvosmjernim ugovorima je domet angažmana mimo NBA utakmica za NBA igrače u toku sezone.
kakavdanakneiskustvu

#25686 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li iko ikad čuo da neki NBA igrač koji u sezoni ni minute nije odigrao, sa najčudnijim statusom u citavoj ligi, je došao igrati neke kvalifikacije za reprezentaciju?
canvra888

#25687 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

hrasno38 wrote: 20/01/2025 15:29

Emir sam ne zeli novu sansu i kategorican je da nece da igra dok je Adis selektor i nije uopste u pravu. Po njegovoj logici Campara se ne bi trebao odazvati ni u mislima i jos neki igraci jer skoro pa nikako ne igraju. Evo mi na ovoj temi stalno spominjemo Matea trenera Reala kako handri Musu i sta bi sad Musa trebao da pravi probleme radi toga. Adis je procjenio tako kako je procjenio, mi smo imali sjajan nastup na EP i to je to. Emir moze biti ljut i to shvatam ali da jebe reprezentaciju radi toga e to ne razumijem. Adis je zelio da izglade onose ovaj nije i to je to.
Pisao sam prethodno da imam isti stav oko cijele situacije Sulejmanovića.

Međutim, ovdje je problem dvostruki aršin. Uredu, jeste po navodima probao izgladiti sa Sulejmanovićem, dala se ta jedna prilika i tu se stalo.

Isto tako, Kondić svaki prozor "nešto ima", uključujući "odmor u London" pa onda i nedvosmislenu ambiciju i transparentan pokušaj da igra za drugu državu. Tu je trebala biti tačka za sva vremena oko njega i nastupanja za BiH. Nikakve razlike od Biberovića. I nakon svega toga, Adis ga opet pozove. Pa koliko je to prilika onda?

Kako to nije dvostruki aršin?

Nek Adis malo bude dosljedan svojih riječi koje je izgovorio kada su bile one trzavice sa Atićem i Sulejmanovićem. Zapravo, da se ne ogriješim, ovo jedino ima smisla ako mu neko nije nametnuo da mora zvati Kondića.
palermo

#25688 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

hrasno38 wrote: 20/01/2025 15:30
Ma.zaboravi Nurkica...kakav god da.mu je status oni ga placaju igrao ili ne igrao I nema tu nikalve sanse. Cak mislim da ni po pravilima NBA ne moze.
canvra888

#25690 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Kakvo je ba to političko objašnjenje Adise?

"On je jedno vrijeme igrao, pa je htio da ide u Srbiju, a pošto je to odbijeno, javio se i rekao da bi volio da igra za reprezentaciju BiH i ja sam ga zvao."

Znači daje se prilika igračima kojima je ova reprezentacija alternativna opcija? Ogromna greška.
Thorgerson

#25691 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

palermo wrote: 20/01/2025 22:44
hrasno38 wrote: 20/01/2025 15:30
Ma.zaboravi Nurkica...kakav god da.mu je status oni ga placaju igrao ili ne igrao I nema tu nikalve sanse. Cak mislim da ni po pravilima NBA ne moze.
Plus, zamisli situaciju puste ga ovamo, a u medjuvremenu se pojavi opcija za trade. Pa nisu ludi ni oni jbt. Nasi nemaju za bibera, a kamo li da plate neko osiguranje.

Sulejmanovic, pa sta tu pricati vise, lik je sam rekao da nece da igra dok je Adis selektor.

Meni je to ludost i neprofesionalizam. Ali ok. Njegova odluka.

Valjda je selektorova zadnja. Nisi pozvan ne dolazis. Budes pozvan dodjes. A ne, nisi pozvan, izadjes i kazes e necu sad vise nikad.
giovanni008

#25692 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

"
Za kraj, razgovarali smo i o Egzejvieru Kastanedi (Xavier Castaneda), naturalizovanom košarkašu koji bi trebao zaigrati za reprezentaciju BiH.

- Tu imamo problem i ne znamo kako ćemo ga riješiti. On bi trebao doći u Sarajevo da potpiše dokumente, ali problem je što mu je toliko zgusnut raspored da ne znamo hoćemo li stići. Nadam se da ćemo uspjeti nešto riješiti – poručio je Dževad Alihodžić za portal „Avaza“.
"
https://avaz.ba/sport/kosarka/952639/dz ... zistencije

Nadam se da ce uspjeti naci nacin da covjek dodje da potpise te papire, njegov Bourg-en-Bresse upravo igra, imate uzivo na Nova Sport RS.

https://www.google.com/search?sca_esv=d ... _0;dt;fp;1;;;
dulekrele

#25693 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dulekrele »

giovanni008 wrote: 25/01/2025 21:37 "
Za kraj, razgovarali smo i o Egzejvieru Kastanedi (Xavier Castaneda), naturalizovanom košarkašu koji bi trebao zaigrati za reprezentaciju BiH.

- Tu imamo problem i ne znamo kako ćemo ga riješiti. On bi trebao doći u Sarajevo da potpiše dokumente, ali problem je što mu je toliko zgusnut raspored da ne znamo hoćemo li stići. Nadam se da ćemo uspjeti nešto riješiti – poručio je Dževad Alihodžić za portal „Avaza“.
"

Nadam se da ce uspjeti naci nacin da covjek dodje da potpise te papire, njegov Bourg-en-Bresse upravo igra, imate uzivo na Nova Sport RS.

Pa sjednes u avion i odneses papire na potpis. Tako se to radi.
giovanni008

#25694 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

U danasnjoj pobjedi Castaneda za 20 min postigao 14 poena, 5 skokova i 4 asistencije.
Doimi mi se kao brzi igrac koji rado dodaje lopte, i u paru sa Musom bi mogli njih dvojica imate dobre polu-kontre i kontre....

Kao domacini njegov tim ima navijacku himnu koju pustaju kad pobjede i ima lijep efekat kod navijaca (Woodkid - Run Boy Run). Mozda bi se mogla "oprobat" u Tuzli, pogledajte od 07:00 do 10:45

shalla

#25695 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shalla »

giovanni008 wrote: 25/01/2025 21:37 "

"

Pa sjednete u auto i odete da potpiše jebem vam sve nesposobno...
Evo nek plate meni benzin i idemo, ja mu nosim papir na potpis, jel pošteno?
canvra888

#25696 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Meni ovo već liči na lagano pravljenje alibija za Xavierovo neigranje i u narednom prozoru. Nadam se da sam ukrivu.

Što reče shalla, šta izvodite, sjedite u auto i idite po potpis. Ako to niste u stanju kao članovi UO saveza, ne znam šta jeste onda? Eto ako se nema za avionske karte, do Bourga je oko 14-ak sati, znači još nije na nekom sjeveru Francuske, relativno blizu.

I kako onda od ovakve postave u savezu očekivati da konkretnije urgiraju za Garzu?
izbjeglica_iz_besmisla

#25697 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Da DHL-om posalju je 150 eura, ne moraju cak ni voziti nigdje. Evo skupit cemo mi s foruma ako su pare problem.

Bas nesposobnjakovici.
giovanni008

#25698 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Evo odmah se prijavljujem da se prikupe sredstva za express DHL preporuceno.

Imali neko kontakt s ovima u savezu da se to odradi?
spree

#25699 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Kad mislis da ne može niže oni nas iznenade :roll: . Sto se tiče kondica jbg sad. Nije nikome drago da je ovako, ali ako može pomoci treba nekada progutati ponos. Mi smo ti koji žele zajednicu državu/reprezentaciju pa eto pokazati da smo širi i tolerantniji od njih. Možda bude neki pozitivan efekat.
giovanni008

#25700 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Slazem se. Kondic je odlican kosarkas i doce nam ko budali samar, jer smo na toj poziciji deficitarni.

Danas se gleda samo interes! Pa jel Misimovic kad je igrao za u-21 Srbije zeljno cekao na ga zovne njihov A-tim, a kad je dobio sup kartu, brzo se presaltao kod nas, i eto na kraju igracke karijere postade bh igracka legenda.....

Ujedno momak ni jednu ruznu nije rekao u vezi BiH, a njegovim dolaskom bi se mogla otvoriti vrata da vise talentovanih momaka iz Banja Luke, Bjeljine, Doboja obuku bh dres u buducnosti .....

spree wrote: 26/01/2025 17:28 Kad mislis da ne može niže oni nas iznenade :roll: . Sto se tiče kondica jbg sad. Nije nikome drago da je ovako, ali ako može pomoci treba nekada progutati ponos. Mi smo ti koji žele zajednicu državu/reprezentaciju pa eto pokazati da smo širi i tolerantniji od njih. Možda bude neki pozitivan efekat.
Post Reply