INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
- nepass1
#22201 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
I da je cenera metropolis uvjek pun, vatra takodjer. Pred mlinarom redovi, one djevojke ginu za pultom
-
saimidin
#22202 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
To je to, u zadnja tri posta sve sažeto, kompleksaški konzumerizam
sirotiLje
- duh_sa_sjekirom
#22203 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ima tu još prostora za lopatanje
Do ljeta i navale dijaspore, ide to još naviše makar za 1-2 KM.
Tipujem: kafa na ovim "elitnim" mjestima 6-7, ćevapi na čaršiji 18-20 KM
Do ljeta i navale dijaspore, ide to još naviše makar za 1-2 KM.
Tipujem: kafa na ovim "elitnim" mjestima 6-7, ćevapi na čaršiji 18-20 KM
- dječak sa šibicama
#22204 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Nikad u zivotu nisam sjeo u Metropolis i Vatru, niti cu ikada.
Sjedio jednom u ovaj Kilim, pojelo se nesto ali to zbog drustva, oni htjeli. Ja nikada ne bi usao da se mene pita.
Pisam im se na fensi mjesta, ko neko me treba vidjeti ili sta, goni u pm pomodarsku.
Sjedio jednom u ovaj Kilim, pojelo se nesto ali to zbog drustva, oni htjeli. Ja nikada ne bi usao da se mene pita.
Pisam im se na fensi mjesta, ko neko me treba vidjeti ili sta, goni u pm pomodarsku.
-
sahbazzz
#22205 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Samo neka oni dizu, sto se mene tice moze i 10KM da bude.
Tu (Metropolis, Vatra, Kilim, onaj Pjanicev restoran i generalno tako ta mjesta) odem samo kada neko od rodbine ili prijatelja bas izrazi zelju. To se desi nekoliko puta godisnje i mogu to progutati. Da cekaju mene i one kao sto sam ja, propali bi jucer.
Jedino gdje me uzimaju trenutno je onaj Marshall's Gelato slasticarna/kafic. Zena (a bogami i ja) volimo njihove palacinke i sladoled tako da tu ostavim malo vise para.
Samo treba bojkotovat i doslo bi to na svoje, ali znamo da su male sanse za to.
Tu (Metropolis, Vatra, Kilim, onaj Pjanicev restoran i generalno tako ta mjesta) odem samo kada neko od rodbine ili prijatelja bas izrazi zelju. To se desi nekoliko puta godisnje i mogu to progutati. Da cekaju mene i one kao sto sam ja, propali bi jucer.
Jedino gdje me uzimaju trenutno je onaj Marshall's Gelato slasticarna/kafic. Zena (a bogami i ja) volimo njihove palacinke i sladoled tako da tu ostavim malo vise para.
-
Hakiz
#22206 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Isto tako neko razmišlja o Metropolisu, Vatri...sahbazzz wrote: ↑18/01/2025 14:41 Samo neka oni dizu, sto se mene tice moze i 10KM da bude.
Kada je nešta šta ja volim, onda je odlazak na snobovska mjesta OK. Ako me to ne interesuje, onda je to snobizam, samo levati tamo idu itd.
Mogao bi se i Mashall bojkotovati, skup je.
P. S. I ja kupim sladoled u Marshallu, ne ulazim u Metropolis itd.
-
sahbazzz
#22207 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Razlika je u tome sto cu ja otici u Marshall's 2 puta mjesecno, a ovi sto furaju te izlaske vise po Metropolisu itd.Hakiz wrote: ↑18/01/2025 15:16Isto tako neko razmišlja o Metropolisu, Vatri...sahbazzz wrote: ↑18/01/2025 14:41 Samo neka oni dizu, sto se mene tice moze i 10KM da bude.
Kada je nešta šta ja volim, onda je odlazak na snobovska mjesta OK. Ako me to ne interesuje, onda je to snobizam, samo levati tamo idu itd.
Uredu je pocastiti se i sjest bilo gdje, ali ici tamo svaki drugi dan i placati onaj porez je vam svake pameti.
I ne moze slasticarna kao sto je Marshall's biti snobovsko mjesto nikako, djeca, mladi, stari svi izlaze i nije neko mjesto "da te vide".
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#22208 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
- dječak sa šibicama
#22209 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Uostalom, svako ko redovno ostavlja pare u poreskim lupezima i neplatisama, Metropolis i Montana naprimjer, za mene je notorni debil.
-
Hakiz
#22210 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kako nije? Kada je sladoled svuda bio 1,5 KM, tamo je bio 3 ili 3,5 KM. Ako to nije "Vidite me što imam para", šta je?sahbazzz wrote: ↑18/01/2025 15:32Razlika je u tome sto cu ja otici u Marshall's 2 puta mjesecno, a ovi sto furaju te izlaske vise po Metropolisu itd.Hakiz wrote: ↑18/01/2025 15:16Isto tako neko razmišlja o Metropolisu, Vatri...sahbazzz wrote: ↑18/01/2025 14:41 Samo neka oni dizu, sto se mene tice moze i 10KM da bude.
Uredu je pocastiti se i sjest bilo gdje, ali ici tamo svaki drugi dan i placati onaj porez je vam svake pameti.
I ne moze slasticarna kao sto je Marshall's biti snobovsko mjesto nikako, djeca, mladi, stari svi izlaze i nije neko mjesto "da te vide".
-
Trappist
#22211 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Od ovih skupih mjesta meni jedino marshalls opravdava cijenu, sladoled jest žara ali nema onakvog u gradu. Palacinci su im odlicni a nisu ništa skuplji od ostalih trenutno. A kad spomenuh palacinke, sjeca li se ko kad je bio događaj kad se u vatri pojedu palacinci od 5 km prije nekih 10tak godinaHakiz wrote: ↑18/01/2025 17:05Kako nije? Kada je sladoled svuda bio 1,5 KM, tamo je bio 3 ili 3,5 KM. Ako to nije "Vidite me što imam para", šta je?sahbazzz wrote: ↑18/01/2025 15:32Razlika je u tome sto cu ja otici u Marshall's 2 puta mjesecno, a ovi sto furaju te izlaske vise po Metropolisu itd.Hakiz wrote: ↑18/01/2025 15:16
Isto tako neko razmišlja o Metropolisu, Vatri...
-
ReymondReddington
#22212 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ako kafa u metropolisu bude 6-7 km onda ce i kod hame u podrumu na stupu biti 3-4 i to tako ide.
Cevapi na carsiji ce biti 20km onda ce i na ilidzi biti 15km a onda ce i onaj u mesari dici sirove sa 16 na 20 po kili.
Sve to povlaci jedno za drugim.
Srednji stalez prestaje biti a oni bogati ce i dalje ici i puniti ta mjesta jer imaju para.
Cevapi na carsiji ce biti 20km onda ce i na ilidzi biti 15km a onda ce i onaj u mesari dici sirove sa 16 na 20 po kili.
Sve to povlaci jedno za drugim.
Srednji stalez prestaje biti a oni bogati ce i dalje ici i puniti ta mjesta jer imaju para.
-
last mohicans
#22213 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Na autopijaci od 5-7, narod jede 
-
Hakiz
#22214 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kvalitet sladoleda je nesporan.Trappist wrote: ↑18/01/2025 17:23Od ovih skupih mjesta meni jedino marshalls opravdava cijenu, sladoled jest žara ali nema onakvog u gradu. Palacinci su im odlicni a nisu ništa skuplji od ostalih trenutno. A kad spomenuh palacinke, sjeca li se ko kad je bio događaj kad se u vatri pojedu palacinci od 5 km prije nekih 10tak godinaHakiz wrote: ↑18/01/2025 17:05Kako nije? Kada je sladoled svuda bio 1,5 KM, tamo je bio 3 ili 3,5 KM. Ako to nije "Vidite me što imam para", šta je?sahbazzz wrote: ↑18/01/2025 15:32
Razlika je u tome sto cu ja otici u Marshall's 2 puta mjesecno, a ovi sto furaju te izlaske vise po Metropolisu itd.
I ne moze slasticarna kao sto je Marshall's biti snobovsko mjesto nikako, djeca, mladi, stari svi izlaze i nije neko mjesto "da te vide".ja honorarno nesto radio dobio neke pare, i kontao jednom se zivi odoh izvaliti petaka za palacinke u vatri. Sad ja mislim u onim "piljarama" palacinci 5 km
![]()
- Isner
#22215 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kako god, ima se para.. U pekari red, u Mlinaru red, u Vatrama i Metropolisu borba za stolicu kao u onom plesu, pa ko sjedne - sjedne, palacinke preko cenera, kafa sa flasicom vode skoro cenera a bgm i po garderobi i telefonima se vidi da je to, sto bi rekli gore spomenuti - full...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#22216 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pući će balon,.. 
-
sahbazzz
#22217 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Zato sto je sladoled kvalitetan, i ako ti se svidja nešto a i kvalitetno je onda treba i platit. To je pravi gelato sladoled i onaj nas standardni nije ni blizu.
Ti odeš u Metropolis i popiješ lošiju kafu nego sto je možeš dobiti na 5 minuta hoda od tog mjesta za duplo manje pare. To je za mene “da me vide”.
- Ozimician
#22218 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Na koje mjesto mislis?sahbazzz wrote: ↑18/01/2025 18:51Zato sto je sladoled kvalitetan, i ako ti se svidja nešto a i kvalitetno je onda treba i platit. To je pravi gelato sladoled i onaj nas standardni nije ni blizu.
Ti odeš u Metropolis i popiješ lošiju kafu nego sto je možeš dobiti na 5 minuta hoda od tog mjesta za duplo manje pare. To je za mene “da me vide”.
-
zippoo87
#22219 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
To je generalno problem forumskog puka koji je u centru Sarajeva i koji zivot u BiH racuna po 3 kafica,2 restorana i 4 cevabdzinice i ako to dobro radi,onda je BiH jaca od Kalifornije,nema ni problema,kriza,siromastva,sve je petica 
Isto ovo se vrti i na temi o platama,troskovima zivota,poslodavcima,zaradama i svakoj temi...sve su "dzokeri" puni kafici,puna cevapara,pun BCC
Vi dragi ljudi zivite u iskrivljenoj stvarnosti i samim tim rasudjivanje vam "nije u vinklo"
Sve je to iluzija...
Isto ovo se vrti i na temi o platama,troskovima zivota,poslodavcima,zaradama i svakoj temi...sve su "dzokeri" puni kafici,puna cevapara,pun BCC
Vi dragi ljudi zivite u iskrivljenoj stvarnosti i samim tim rasudjivanje vam "nije u vinklo"
Sve je to iluzija...
-
sahbazzz
#22220 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ako mislis na slasticarnu u pitanju je Marshall’s Gelato u Kulovica kod pozorista mladih.Ozimician wrote: ↑18/01/2025 20:08Na koje mjesto mislis?sahbazzz wrote: ↑18/01/2025 18:51Zato sto je sladoled kvalitetan, i ako ti se svidja nešto a i kvalitetno je onda treba i platit. To je pravi gelato sladoled i onaj nas standardni nije ni blizu.
- Ozimician
#22221 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Zar je kod njih kafa 2x jeftinija nego u Metropolisu?sahbazzz wrote: ↑18/01/2025 22:21Ako mislis na slasticarnu u pitanju je Marshall’s Gelato u Kulovica kod pozorista mladih.Ozimician wrote: ↑18/01/2025 20:08Na koje mjesto mislis?sahbazzz wrote: ↑18/01/2025 18:51
Zato sto je sladoled kvalitetan, i ako ti se svidja nešto a i kvalitetno je onda treba i platit. To je pravi gelato sladoled i onaj nas standardni nije ni blizu.
- tramvajtrojka
- Isner
#22223 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Za ove što vele da se sve ravna na osnovu cijena u Sarajevu.. Bio sam ja prošle godine i u Varešu i u Drvaru, dvije vukojebine samo takve... I nekad si tamo mogao da piješ, jedeš i od cenera kusur da ti ostane.. I znaš šta? E nema toga više.. Cijene kafe u Drvaru skoro iste kao u Sarajevu (ne u Vatri već po kaficima).. Gore cevape nisam pojeo nego tamo a koštaju 10 KM.. U Varešu cijena točene klipe za pola marke do marku jeftinija nego u HS pivnici.. Znaci, razlika do marke plafon..
Cijene pekarskih proizvoda u Kaknju, Livnu i Travniku iste kao na Marin Dvoru... Jeste da nije gužva kao u Sarajevu al ide roba..
Cijene pekarskih proizvoda u Kaknju, Livnu i Travniku iste kao na Marin Dvoru... Jeste da nije gužva kao u Sarajevu al ide roba..
-
sahbazzz
#22224 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Mislim da me nisi razumio. Kad sam rekao da na 5 minuta hoda imas istu pa i bolju kafu kao i Metropolisu ali duplo ili skoro duplo jeftiniju nisam mislio na Marshalls vec generalno na neke kafice u centru. A mislim da je i u Marshalls dosta jeftinije, mozda 3.5 vs 5 KM.
Marshalls sam pominjao da je moje neko mjesto gdje idem i dam vise para nego sto bi bilo mozda razumno
Cisto zbog toga sto mi se svidja ono sto nude, iako mislim da su i ono malo skupi kod nekih stvari.
Ostala izvikana mjesta su mi samo to, izvikana, ne vidim smisao placanja kafe 5KM samo zato sto je kod katedrale. Pri tom, kvalitet kafe je kao i na drugim mjestima.
-
Hakiz
#22225 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Prije neki dan kod Ramisa, mala s mlijekom 3,5 KM.
Još ih ima za 2
Još ih ima za 2