Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- Sanjarko
#5526 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Prekrsio Izrael sporazum sa danasnjim napadom i novim bombardovanjima, dzaba se slavilo. Nece ovo stati i zaustaviti se tako lako. @Dr. Evil tacno tako.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5527 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
tek je prije nešto više od sat vremena sve potpisano
ceasefire i razmjena počinju od ponedjeljka
ceasefire i razmjena počinju od ponedjeljka
- Ludzak
#5528 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Kakav sporazum? To je igra za naivne, kao što je naš narod.
- Cherry-Cherry
#5529 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Kod nas kad god je bilo primirje, bio je opšti napad na Sarajevo.
- Ironmen
#5530 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Izrael cim razmjeni zarobljenike nastavit ce "konacno rjesenje".
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5531 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
nažalost logika balkanskih ratova ne može se primijeniti dolje
nema mira dole možda tramp natjera obje strane
i npr americke trupe budu na terenu izmedju ove dvije
nema mira dole možda tramp natjera obje strane
i npr americke trupe budu na terenu izmedju ove dvije
-
Dimu1927
#5532 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
gamad cionisticka navalila da iskoristi da sto vise ubije ljudi prije primirja
-
ragib
#5533 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Izrael koji je poražen u Gazi i Libanu
Jedino je “uspio”: Masovno ubijati civile i izvršiti veliki broj terora.
Međutim nije uspio ispuniti svoje ciljeve!
Rekao je:
Mi ćemo zauzeti Gazu!
Nije uspio
Oslobodit ćemo zarobljenike!
Nije uspio!
Uništit ćemo Hamas!
Nije uspio!
U Libanu ćemo doći do rijeke Litani i držati položaj!
Nije uspio!
Uništit ćemo Hezbullah!
Nije uspio!
Uništit ćemo Hezbullahu mogućnost da ispaljuje rakete.
Nije uspio! (Zadnji dan prije početka primirja Hezbullah je uspio ispaliti preko 200 raketa koje su pogodile Tel Aviv. Ovaj napad je bio bez premce u historiji)
Rekao je:
- Sanjarko
#5534 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Masovna silovanja izgleda Palestinskih muskaraca koji su zarobljeni od strane IDF.
- skupljac_zeljeza
#5535 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Preko Palestinaca se mnogi namirili.
A jučer....Maroko je potpisivanjem sporazuma dobio od Amerike na kraju Trampova mandata priznanje suvereniteta nad teritorijom Zapadne Sahare što je ključno unutrašnje i vanjsko političko pitanje za Rabat od 1975. godine.
Nakon ovih sporazuma 22. decembra iste godine, američko-izraelska delegacija posjetila je Maroko. Posjeta je završena Zajedničkom deklaracijom kojom se formalizira otvaranje nove ere odnosa između Kraljevine Maroko i Države Izrael. Maroko je zvanično priznao Izrael, postavši šesta članica Arapske lige koja je normalizovala odnose sa cionističkom državom.
Stranka pravde i razvoja (PJD) Maroka izrazila je svoju «veliku radost» zbog nedavnog prekida vatre u Gazi, uputivši pismo čestitke Khalilu al-Hayyi, istaknutoj ličnosti Hamasa. Pismo je slavilo ono što je PJD nazvao "pobjedom otpora".
"Primili smo s velikom radošću i slavljem vijest o uspješnom sklapanju sporazuma o prekidu vatre", navodi se u pismu, govoreći o kraju, kako se opisuje, "nepravednog rata" koji je protiv palestinskog naroda vodio "brutalni cionistički entitet". u Gazi petnaest mjeseci.
https://www.msn.com/en-xl/news/other/mo ... 3f25d&ei=4
- armin071
#5536 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
https://www.source..ba/mobile/clanak/Svijet/245427
To je taj razgovor genocidaša….
To je taj razgovor genocidaša….
- GandalfSivi
#5537 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Je li Hamas pobjedio?ragib wrote: ↑17/01/2025 16:26 Izrael koji je poražen u Gazi i Libanu
Rekao je:
Mi ćemo zauzeti Gazu!
Nije uspio
Nije uspio!
Uništit ćemo Hamas!
Nije uspio!
Nije uspio!
Uništit ćemo Hezbullah!
Nije uspio!
Nije uspio! (Zadnji dan prije početka primirja Hezbullah je uspio ispaliti preko 200 raketa koje su pogodile Tel Aviv. Ovaj napad je bio bez premce u historiji)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- skupljac_zeljeza
#5539 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Dobro bi bilo kada bi konačno došao mir, ali nije ovo primirje prvo nego se ponavlja 75 godina. Još dolaze doseljenici, planski povećavaju natalitet, provodi se strašan apartheid....ali bar neka predahnu od muka i patnji.

-
ragib
#5540 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Obzirom da su istovremeno ratovali protiv izraela, bidenove amerike, zapadne evrope koji su se svi okomili na malu gazu, sam opstanak palestinaca na tom podrucju I Hamasa je ravno senzaciji.GandalfSivi wrote: ↑18/01/2025 02:58Je li Hamas pobjedio?ragib wrote: ↑17/01/2025 16:26 Izrael koji je poražen u Gazi i Libanu
Rekao je:
Mi ćemo zauzeti Gazu!
Nije uspio
Nije uspio!
Uništit ćemo Hamas!
Nije uspio!
Nije uspio!
Uništit ćemo Hezbullah!
Nije uspio!
Ocekujem veliki nered u siriji, iraku, djelimicno u egiptu i iranu mozda I promjenu vlasti na gore prije nego sto "sunce svane" I sve krene u dobrom pravcu iz Mekke sa nasim Imamom.
-
Dimu1927
#5541 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
moze se reci da je pobjedio, opstali u borbama u izolaciji na teritoriji velicine kantona sarajevo, prezivjeli svu silu americkih oruzja i nanjeli ogromne gubitke cionistickim pampers zlocincimaGandalfSivi wrote: ↑18/01/2025 02:58Je li Hamas pobjedio?ragib wrote: ↑17/01/2025 16:26 Izrael koji je poražen u Gazi i Libanu
Rekao je:
Mi ćemo zauzeti Gazu!
Nije uspio
Nije uspio!
Uništit ćemo Hamas!
Nije uspio!
Nije uspio!
Uništit ćemo Hezbullah!
Nije uspio!
- Porodice Foht
#5542 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Da su bas pobijedili, ne bih rekao, ali su prezivjeli, bar ta neka matica vojnog otpora sto je opet satisfaction za taj ponosni narod koji nece dati Gazu dok je i jedan ziv tamo. Vjerujem da ih je ubijeno desetak hiljada, a sada ratuju s kalashom i neeksplodiranim minama od IDF-a protiv tako mocnog neprijatelja. Jos ako Filadelfjiski koridor ne uspiju vratiti u pregovorima, bolje receno ne dobiju podrsku Trumpa, ostaju samo dronovi da im dostave poneki metak i eksploziv. Kako ce drugacije?
- GandalfSivi
#5543 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Koje ludilo na forumu, svega mi. U Gazi kamen na kamenu nije ostao, bog dragi zna koliko mrtvih, od toga koliko tek djece, generacije i generacije unistene, a ovdje se “pobjede” slave…
Pomracenje svega mi…
Pomracenje svega mi…
- Haris.ba
#5544 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ja mislim da ce ubrzo nakon razmjene taoca opet krenuti ubijanja po Gazi.GandalfSivi wrote: ↑18/01/2025 17:49 Koje ludilo na forumu, svega mi. U Gazi kamen na kamenu nije ostao, bog dragi zna koliko mrtvih, od toga koliko tek djece, generacije i generacije unistene, a ovdje se “pobjede” slave…
Pomracenje svega mi…
Gaza je sravnjena. I opet u takvoj sravljenoj Gazi Izraelci nisu bili sposobni osloboditi taoce.
Generacije Palestinaca su unistene okupacijom. Da Izraelcima nista ne znaci ni kada si servilan dokaz je Zapadna Obala i konstantna ubijanja i zatvaranja. Od 7.10.svaki dan ubiju dvoje djece tamo.
Naspram sile kakva je Izrael pomognut Amerikom i ostalima, i samo prezivljavanje i ostanak ista Palestinaca u Gazi je pobjeda.
- GandalfSivi
#5545 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Sve to stoji, ali niko nikada nece vratiti ni zivote te djece ni djetinstvo prezivjelima. Nema ovdje pobjednika, ali su ta djeca definitivno najveci gubitnici. Samo nekima ovdje to nije prioritet, bitnije im je slaviti “pobjedu” Hamasa…Haris.ba wrote: ↑18/01/2025 17:59Ja mislim da ce ubrzo nakon razmjene taoca opet krenuti ubijanja po Gazi.GandalfSivi wrote: ↑18/01/2025 17:49 Koje ludilo na forumu, svega mi. U Gazi kamen na kamenu nije ostao, bog dragi zna koliko mrtvih, od toga koliko tek djece, generacije i generacije unistene, a ovdje se “pobjede” slave…
Pomracenje svega mi…
Gaza je sravnjena. I opet u takvoj sravljenoj Gazi Izraelci nisu bili sposobni osloboditi taoce.
Generacije Palestinaca su unistene okupacijom. Da Izraelcima nista ne znaci ni kada si servilan dokaz je Zapadna Obala i konstantna ubijanja i zatvaranja. Od 7.10.svaki dan ubiju dvoje djece tamo.
Naspram sile kakva je Izrael pomognut Amerikom i ostalima, i samo prezivljavanje i ostanak ista Palestinaca u Gazi je pobjeda.
- Haris.ba
#5546 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
GandalfSivi wrote: ↑18/01/2025 18:05 Sve to stoji, ali niko nikada nece vratiti ni zivote te djece ni djetinstvo prezivjelima. Nema ovdje pobjednika, ali su ta djeca definitivno najveci gubitnici. Samo nekima ovdje to nije prioritet, bitnije im je slaviti “pobjedu” Hamasa…
Vjerujem da i toga ima oko Hamasa.
Nego, sjetih se jedne izreke Emile Fakenhajma, koji je sam jedva prezivio holokaust bjegom i koncentracionog logora, pa cu je malo prepraviti:
- nastavak zivota Palestinaca je onemogucavanje pobjede Izraelaca.
- GandalfSivi
#5547 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Jebo Izrael, oni me ne zanimaju. Da se razumijemo, zao mi je i njihove djece, ali kada na svako ubijeno izraelsko dijete bude ubijeno minimalno 600 palestinske (a mislim da je i puno vise), onda vise ne mozes porediti te stvari…Haris.ba wrote: ↑18/01/2025 18:08GandalfSivi wrote: ↑18/01/2025 18:05 Sve to stoji, ali niko nikada nece vratiti ni zivote te djece ni djetinstvo prezivjelima. Nema ovdje pobjednika, ali su ta djeca definitivno najveci gubitnici. Samo nekima ovdje to nije prioritet, bitnije im je slaviti “pobjedu” Hamasa…
Vjerujem da i toga ima oko Hamasa.
Nego, sjetih se jedne izreke Emile Fakenhajma, koji je sam jedva prezivio holokaust bjegom i koncentracionog logora, pa cu je malo prepraviti:
- nastavak zivota Palestinaca je onemogucavanje pobjede Izraelaca.
-
plavi_E
#5548 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pobjeda je sirok pojam. Nisu to samo brojke. Takodje je moguce da se neka danasnja pobjeda za nekoliko godina ili decenija pokaze kao katastrofalan gubitak. Ja sam siguran da ce obje strane tvrditi za sebe da su pobijedili. Ali ovaj masakar u Gazi je doveo do toga da se sve zemlje u regionu u strahu pitaju da li se Gaza moze dogoditi i njima. A taj strah ce imati za posljedicu masovno naoruzavanje regiona ukljucujuci i pokusaje da se dodje do atomske bombe. S. Arabija je prije nekoliko dana najavila vlastiti atomski program. Naravno striktno za civilnu upotrebu. Koja slucajnost. 
- HarTar
#5549 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pod pritiskom onog kurdskog genocidaša Gvira, poljski genocidaš Bibi razmišlja da od primirja ne bude ništa....
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/mir- ... /250118101
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/mir- ... /250118101
Last edited by HarTar on 18/01/2025 18:37, edited 2 times in total.
- armin071
#5550 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ovdje je na vidjelo izašlo par činjenica. IDF odnosno država Izrael je jedna klasična teroristička organizacija sa tendencijom genocidne namjere protiv jednog naroda… I pored svesrdne podrške cijelog svijeta nisu uspjeli u ovom sukobu ništa osim omrznuti svoj narod cijelom svijetu (da se ne lažemo nisu ih nešto ni prije volili). Ko god sada maše zastavom Izraela bilo gdje na svijetu osim u Izraelu mora imati oči i na leđima… Sve i da sutra hamas kaže evo nema nas više rodiće se novi pokret otpora jer je to tako u prirodi čovjeka da se opire na ovaj ili onaj način torturi i genocidu kojem su izloženi 70 i kusur godina. Nažalost ovdje je sudbina palestinaca kao i u americi indijanaca znači jedni genocidaša prepisuju od drugih, zakon jačeg, samo što su ruku na srce indijanci dobili kakva takva prava u americi nakon što su ih sveli na statističku grešku a palestinci da bog da da dobiju i to… Tužno je samo da se to sve dešava u 21 vijeku znači da je evolucija dobila kontra smjer, tako da je nažalost na svijetu sve više genocidnih majmuna ili onih koji imaju genocidne namjere a ako ako skontamo da iste biraju ljudi možemo zaključiti da su ljudi kao rasa u evolucionom kontra smjeru…