Ko, kako, zašto,.. nemam pojma.
"Teorija svega"
-
Ci-Nick
#801 Re: "Teorija svega"
Neću se baviti matematikom iako bi se moglo predstaviti i jednostavnim dijagramom,
na osnovu svega što sam čuo ( nisam se nikad temeljito time bavio) meni je jedino logično rješenje da je ništa podjeljeno u materiju i antimateriju i da bi poništavanjem jedne i druge opet stigli do čiste 0.
-
belfy
#802 Re: "Teorija svega"
pa, ako cemo tako lakonski, onda (jel ono ti bi elektrostruke?) i zbir tri faze u trofaznoj struji (vektorski) je nula. sta mislis o tome?Ci-Nick wrote: ↑17/01/2025 11:40 Neću se baviti matematikom iako bi se moglo predstaviti i jednostavnim dijagramom,na osnovu svega što sam čuo ( nisam se nikad temeljito time bavio) meni je jedino logično rješenje da je ništa podjeljeno u materiju i antimateriju i da bi poništavanjem jedne i druge opet stigli do čiste 0.
-
teodati
#803 Re: "Teorija svega"
Kako nema smisla ako se može dijeliti od nule i dobiti KONAČNE brojeve, dakle konačne jedinice prostora i vremena, pa onda i atome, molekule i tak dalje, ne govorim bez veze, dapače.Hakiz wrote: ↑12/01/2025 22:17Vidi, nakon ovoga
šta god da bilo ko napiše, svejedno je.0:2=0 onda slijedi
2X0=0 pa isto tako
0:0=2.
Zbog toga nema smisla.
-
teodati
#804 Re: "Teorija svega"
Hoćeš reći da je materija i antimaterija zapravo u NIŠTA?Ci-Nick wrote: ↑17/01/2025 11:40 Neću se baviti matematikom iako bi se moglo predstaviti i jednostavnim dijagramom,na osnovu svega što sam čuo ( nisam se nikad temeljito time bavio) meni je jedino logično rješenje da je ništa podjeljeno u materiju i antimateriju i da bi poništavanjem jedne i druge opet stigli do čiste 0.
Da zbrajanjem materije i antimaterije dobijemo NIŠTA?
Ak je tako, onda NIŠTA jeste nešto što postoji, je li tako, ili?
-
teodati
#805 Re: "Teorija svega"
Ne ide tebi matematika, a s logikom se još nisi sastao koliko vidim, ali hoćeš jednom, pa ćeš onda nešto i razumjeti o čemu ja ovdje pričam, nadam se, e da!belfy wrote: ↑16/01/2025 16:08evo, podebljano, za sve citaoce jos jedan lijep primjer kako neko ko nije uspio razumjeti matematiku iz osnovne skole mora da ima problem i sa osnovnom logikom...0:2=0 onda slijedi
2X0=0 pa isto tako
Da smo uzeli bilo koji drugo broj, isti bi bio postupak, dakle kada se nula sa nulom podijeli dobiti ćemo beskonačno mnogo konačnih brojeva, garant.
Za domaću zadaću probaj shvatiti što ti sama matematika govori, pusti ti to što danas VJERUJETE da nije moguće dijeliti s nulom, matematika drugačije kaže, a ona ne laže, upravo suprotno, to je jasno i malom djetetu koje zna dijeliti i množiti, tebi očito nije, ipak ovo nije matematika iz osnovne škole, samo kažem.
I ako sam u pravu a jesam, onda je sve iz Nule, iz NIŠTA nastalo, samo treba NAĆI kako, a ti o tome pojma nemaš, je tako?
Onda šuti, i slušaj daleko starije i naprednije od sebe da nešto konačno i naučiš, i da saznaš kako je sve zbilja nastalo, a ne da vjeruješ u bajke o tome, e da!![]()
-
Hakiz
#806 Re: "Teorija svega"
Svemir je u ravnoteži. Zbir svih sila u Svemiru, tačnije zbir rezultata njihovih djelovanja je 0. Na mostu dobiješ, na ćupriji izgubiš.Ci-Nick wrote: ↑17/01/2025 11:40 Neću se baviti matematikom iako bi se moglo predstaviti i jednostavnim dijagramom,na osnovu svega što sam čuo ( nisam se nikad temeljito time bavio) meni je jedino logično rješenje da je ništa podjeljeno u materiju i antimateriju i da bi poništavanjem jedne i druge opet stigli do čiste 0.
Ako se ta ravnoteža poremeti, dolazi do novog Big Banga. Ali ne onog stvaranja, nego destrukcije.
-
Hakiz
#807 Re: "Teorija svega"
Osnovna matematika:teodati wrote: ↑17/01/2025 20:20Kako nema smisla ako se može dijeliti od nule i dobiti KONAČNE brojeve, dakle konačne jedinice prostora i vremena, pa onda i atome, molekule i tak dalje, ne govorim bez veze, dapače.
0:X znači da 0, ništa, dijelimo na X osoba. Koliko će svaka osoba dobiti? Dobit će 0, ništa. Pa 0:X=0 ima smisla.
X:0 znači da X dijelimo na 0 osoba, ništa osoba. Koliko će svaka osoba dobiti? Koja osoba? Nema osoba, 0 je osoba, ništa je osoba.
A to nas dovodi do malo filozofije: U X:0 ne postoje osobe. Ne mogu dobiti čak i ništa (0), zbog toga što nešta šta ne postoji, ne može dobiti čak i ništa. Da bi bilo šta dobilo čak i ništa, mora prvo postojati. A u ovom slučaju, ne postoji.
Pa ne samo X:0, nego i 0:0 nemaju smisla.
Zbog toga je matematička zakonitost da dijeljenje sa 0 je nedefinisano.
Praktično: Uzmi bilo koji kalkulator, bilo kao poseban uređaj, bilo kao aplikaciju na mobitelu, bilo onaj na kompjuteru. Kalkulatori su programirani po matematičkim zakonitostima.
Ukucaj 0:bilo koji broj. Kao rezultat, dobit ćeš 0.
Onda ukucaj bilo koji broj:0. Kao rezultat, kalkulator će javiti grešku.
A onda prelistaj udžbenike matematike, enciklopedije, web stranice, ne (samo) Wikipediju, nego stranice ozbiljnih univerziteta sa katedrom matematike. Svugdje ćeš vidjeti isto, da dijeljenje sa 0 nije definisano.
Možeš tvrditi suprotno, ali griješiš. I tu se nema šta drugo reći.
Last edited by Hakiz on 17/01/2025 21:40, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#809 Re: "Teorija svega"
Limesi, ako si na njih aludirao, su sasvim druga priča.
Hajde ovako: Ako uzmemo 8:2=4, to možemo "obrnuti", pa je 4•2=8.
Ako je 8:0=+inf, tada mora +inf•0=8. Nema smisla.
Last edited by Hakiz on 17/01/2025 21:59, edited 1 time in total.
- kabal1337
#810 Re: "Teorija svega"
Slazem se, samo upucujem i na taj slucaj. Mozda je zbog toga se i mislilo.
-
Ci-Nick
#811 Re: "Teorija svega"
Zamisli da dva dlana tresnu jedan od drugi i da stvore isti broj pozitivnih i negativnih brojeva, materije i antimaterije koji bi poništavanjem došli ponovo do nule.teodati wrote: ↑17/01/2025 20:28Hoćeš reći da je materija i antimaterija zapravo u NIŠTA?Ci-Nick wrote: ↑17/01/2025 11:40 Neću se baviti matematikom iako bi se moglo predstaviti i jednostavnim dijagramom,na osnovu svega što sam čuo ( nisam se nikad temeljito time bavio) meni je jedino logično rješenje da je ništa podjeljeno u materiju i antimateriju i da bi poništavanjem jedne i druge opet stigli do čiste 0.
Ak je tako, onda NIŠTA jeste nešto što postoji, je li tako, ili?![]()
E sad čiji su dlanovi, kako i zašto je tresnuo, to je pitanje svih pitanja.
-
teodati
#812 Re: "Teorija svega"
Pa o tome i govorim da dijeljenje s nulom nije definisano, zato kalkulator ne može tu radnju napraviti, jer se NE ZNA na što bi se to odnosilo, ali ja zato ZNAM, jel kontaš? Dijeljenje s nulom moguće je jedino s prostornim i vremenskim jedinicama, ozbiljno. I opet si napisao kao i belfi ono što ja nisam, ne može biti recimo ovoga dijeljenja 2:0=0, ali može biti 2X0=0, a onda dobiješ i 0:0=2, dakle nije ništa, dapače. I ako tako programiraš kalkulator, da bude nula podijeljena s nulom konačni brojevi, dakle beskonačno, to ne znači da nije definisano, nego da je to zbilja neka beskonačna veličina, zato to i ne možemo nekom konačnom veličinom opisati, jednostavno.Hakiz wrote: ↑17/01/2025 21:35Osnovna matematika:
0:X znači da 0, ništa, dijelimo na X osoba. Koliko će svaka osoba dobiti? Dobit će 0, ništa. Pa 0:X=0 ima smisla.
X:0 znači da X dijelimo na 0 osoba, ništa osoba. Koliko će svaka osoba dobiti? Koja osoba? Nema osoba, 0 je osoba, ništa je osoba.
A to nas dovodi do malo filozofije: U X:0 ne postoje osobe. Ne mogu dobiti čak i ništa (0), zbog toga što nešta šta ne postoji, ne može dobiti čak i ništa. Da bi bilo šta dobilo čak i ništa, mora prvo postojati. A u ovom slučaju, ne postoji.
Praktično: Uzmi bilo koji kalkulator, bilo kao poseban uređaj, bilo kao aplikaciju na mobitelu, bilo onaj na kompjuteru. Kalkulatori su programirani po matematičkim zakonitostima.
A onda prelistaj udžbenike matematike, enciklopedije, web stranice, ne (samo) Wikipediju, nego stranice ozbiljnih univerziteta sa katedrom matematike. Svugdje ćeš vidjeti isto, da dijeljenje sa 0 nije definisano.
I veliš, da bi se bilo što dobilo, pa i ništa, prvo mora postojati, ok, pa u tome j jeste fora da NIŠTA i te kako postoji, a dijeljenje s Nulom to zorno opisuje, baš kako opisuje matematika da je nula podijeljena s nulom BESKONAČNO mnogo konačnih brojeva, upravo to i postoji u stvarnosti, u kojoj svi postojimo.
"Što je to NEŠTO u čemu ničega nema?" Jedini odgovor na to je, da je to nešto NIŠTA, postojalo je tu PRIJE kada svemira nije bilo, a gdje je upravo sada naš svemir, gdje je cijela naša dimenzija, gdje su sve ostale dimenzije, gdje je cjelokupna stvarnost koja je daleko veća od cijeloga našega svijeta, dakle nije to nešto malo, nešto najmanje, nego je daleko VEĆE od svega što postoji ne samo u našoj dimenziji, nego u cjelokupnoj stvarnosti, pa si onda zamisli KOLIKO je veliko to NIŠTA, probaj.
Laički rečeno, prije našega svijeta nije ničega bilo, NIŠTA najbolje to opisuje, ali to nije bilo nešto sićušno, nevidljivo, nego je veliko koliko i cjelokupna naša stvarnost sa svim dimenzijama a ne samo sa našom, a to lijepo prikazuje FORMULA koju sam dao o Nultom prostoru (imate je više puta na ovoj temi, da je ne ponavljam), gdje matematika dokazuje da taj prostora NEMA jednu veličinu, nego DVIJE istovremeno, a kako se prostori, dimenzije, sve više i više, dodaju, povećavaju, tako se i povećava veličina toj Nultog prostora (to je NIŠTA u prostorno-vremenskom smislu, ali POSTOJI, kao najmanji prostor čije su dimenzije NULA), pa ima istovremeno i onu NAJMANJU veličinu, ali i sve veću veličinu, koliko god prostora postoji, na kraju postaje doslovno BESKONAČNA prostorna veličina koja zbilja FIZIČKI POSTOJI u našoj stvarnosti, u kojoj postoje sve dimenzije prostor-vremena, pa tako u njoj postoji i naša sa našim svemirom.
Poanta svega je da naš svijet NIJE napravilo neko nepostojeće vječno osobno biće Bog, takvo ne postoji, niti je nastao u nepostojećem Velikom prasku (to se nikada nije dogodilo), naš svijet je nastao od NIŠTA, koje je NEŠTO što i te kako POSTOJI, ali u čemu ničega nema, a koje NEMA samo jednu veličinu, nego onoliko koliko ima sveukupno prostora i vremena, a sve to lijepo opisuje matematika dijeljenja s NULOM, pa pošto imamo i VEĆE i MANJE Nule, lako je dijeliti i množiti, kao i zbrajati i oduzimati s time, garant, e sada, KAKO je iz toga sve nastalo što postoji u našem svijetu, opisuje moja "teorija svega", dakako to ne dajem na forumima, jasno je zašto, mogao sam nazvati teoriju i "Teorija Nulte točke", koja jedina opisuje SVE što je ikada postojalo, što sada postoji, i što će ikada postojati, e da!
-
teodati
#813 Re: "Teorija svega"
Dobro, samo onda moraš otkriti odakle dlanovi, pa onda opet odakle taj uzrok dlanova, i tak dalje, opet nas sve to vodi na POČETAK, UZROK svega, to treba saznati, nema druge.Ci-Nick wrote: ↑18/01/2025 07:41Zamisli da dva dlana tresnu jedan od drugi i da stvore isti broj pozitivnih i negativnih brojeva, materije i antimaterije koji bi poništavanjem došli ponovo do nule.teodati wrote: ↑17/01/2025 20:28Hoćeš reći da je materija i antimaterija zapravo u NIŠTA?Ci-Nick wrote: ↑17/01/2025 11:40 Neću se baviti matematikom iako bi se moglo predstaviti i jednostavnim dijagramom,na osnovu svega što sam čuo ( nisam se nikad temeljito time bavio) meni je jedino logično rješenje da je ništa podjeljeno u materiju i antimateriju i da bi poništavanjem jedne i druge opet stigli do čiste 0.
Ak je tako, onda NIŠTA jeste nešto što postoji, je li tako, ili?![]()
E sad čiji su dlanovi, kako i zašto je tresnuo, to je pitanje svih pitanja.![]()
-
Hakiz
#814 Re: "Teorija svega"
OK. Kako god ti kažeš.teodati wrote: ↑18/01/2025 16:01Pa o tome i govorim da dijeljenje s nulom nije definisano, zato kalkulator ne može tu radnju napraviti, jer se NE ZNA na što bi se to odnosilo, ali ja zato ZNAM, jel kontaš? Dijeljenje s nulom moguće je jedino s prostornim i vremenskim jedinicama, ozbiljno. I opet si napisao kao i belfi ono što ja nisam, ne može biti recimo ovoga dijeljenja 2:0=0, ali može biti 2X0=0, a onda dobiješ i 0:0=2, dakle nije ništa, dapače. I ako tako programiraš kalkulator, da bude nula podijeljena s nulom konačni brojevi, dakle beskonačno, to ne znači da nije definisano, nego da je to zbilja neka beskonačna veličina, zato to i ne možemo nekom konačnom veličinom opisati, jednostavno.Hakiz wrote: ↑17/01/2025 21:35Osnovna matematika:
I veliš, da bi se bilo što dobilo, pa i ništa, prvo mora postojati, ok, pa u tome j jeste fora da NIŠTA i te kako postoji, a dijeljenje s Nulom to zorno opisuje, baš kako opisuje matematika da je nula podijeljena s nulom BESKONAČNO mnogo konačnih brojeva, upravo to i postoji u stvarnosti, u kojoj svi postojimo.
"Što je to NEŠTO u čemu ničega nema?" Jedini odgovor na to je, da je to nešto NIŠTA, postojalo je tu PRIJE kada svemira nije bilo, a gdje je upravo sada naš svemir, gdje je cijela naša dimenzija, gdje su sve ostale dimenzije, gdje je cjelokupna stvarnost koja je daleko veća od cijeloga našega svijeta, dakle nije to nešto malo, nešto najmanje, nego je daleko VEĆE od svega što postoji ne samo u našoj dimenziji, nego u cjelokupnoj stvarnosti, pa si onda zamisli KOLIKO je veliko to NIŠTA, probaj.
Laički rečeno, prije našega svijeta nije ničega bilo, NIŠTA najbolje to opisuje, ali to nije bilo nešto sićušno, nevidljivo, nego je veliko koliko i cjelokupna naša stvarnost sa svim dimenzijama a ne samo sa našom, a to lijepo prikazuje FORMULA koju sam dao o Nultom prostoru (imate je više puta na ovoj temi, da je ne ponavljam), gdje matematika dokazuje da taj prostora NEMA jednu veličinu, nego DVIJE istovremeno, a kako se prostori, dimenzije, sve više i više, dodaju, povećavaju, tako se i povećava veličina toj Nultog prostora (to je NIŠTA u prostorno-vremenskom smislu, ali POSTOJI, kao najmanji prostor čije su dimenzije NULA), pa ima istovremeno i onu NAJMANJU veličinu, ali i sve veću veličinu, koliko god prostora postoji, na kraju postaje doslovno BESKONAČNA prostorna veličina koja zbilja FIZIČKI POSTOJI u našoj stvarnosti, u kojoj postoje sve dimenzije prostor-vremena, pa tako u njoj postoji i naša sa našim svemirom.
Poanta svega je da naš svijet NIJE napravilo neko nepostojeće vječno osobno biće Bog, takvo ne postoji, niti je nastao u nepostojećem Velikom prasku (to se nikada nije dogodilo), naš svijet je nastao od NIŠTA, koje je NEŠTO što i te kako POSTOJI, ali u čemu ničega nema, a koje NEMA samo jednu veličinu, nego onoliko koliko ima sveukupno prostora i vremena, a sve to lijepo opisuje matematika dijeljenja s NULOM, pa pošto imamo i VEĆE i MANJE Nule, lako je dijeliti i množiti, kao i zbrajati i oduzimati s time, garant, e sada, KAKO je iz toga sve nastalo što postoji u našem svijetu, opisuje moja "teorija svega", dakako to ne dajem na forumima, jasno je zašto, mogao sam nazvati teoriju i "Teorija Nulte točke", koja jedina opisuje SVE što je ikada postojalo, što sada postoji, i što će ikada postojati, e da!
-
belfy
#815 Re: "Teorija svega"
sada bi se svakome ko je uspjesno zavrsio osnovnu skolu trebao pojaviti osmijeh na licu, jer na ovo lici komedija...Pa o tome i govorim da dijeljenje s nulom nije definisano, zato kalkulator ne može tu radnju napraviti, jer se NE ZNA na što bi se to odnosilo, ali ja zato ZNAM, jel kontaš? Dijeljenje s nulom moguće je jedino s prostornim i vremenskim jedinicama, ozbiljno. I opet si napisao kao i belfi ono što ja nisam, ne može biti recimo ovoga dijeljenja 2:0=0, ali može biti 2X0=0, a onda dobiješ i 0:0=2, dakle nije ništa, dapače. I ako tako programiraš kalkulator, da bude nula podijeljena s nulom konačni brojevi, dakle beskonačno, to ne znači da nije definisano, nego da je to zbilja neka beskonačna veličina, zato to i ne možemo nekom konačnom veličinom opisati, jednostavno.
tako da sada (posto se moze dijeliti sa nulom samo u prostornim i vremenskim jedinicama
no, posto sada ima tih nekih vecih i manjih nula (
tacno mi zao sto ne mogu da komuniciram sa ovim komedijasem...
- dr_Evil
#816 Re: "Teorija svega"
teodati wrote: ↑18/01/2025 16:01
Pa o tome i govorim da dijeljenje s nulom nije definisano, zato kalkulator ne može tu radnju napraviti, jer se NE ZNA na što bi se to odnosilo, ali ja zato ZNAM, jel kontaš? Dijeljenje s nulom moguće je jedino s prostornim i vremenskim jedinicama, ozbiljno. I opet si napisao kao i belfi ono što ja nisam, ne može biti recimo ovoga dijeljenja 2:0=0, ali može biti 2X0=0, a onda dobiješ i 0:0=2, dakle nije ništa, dapače. I ako tako programiraš kalkulator, da bude nula podijeljena s nulom konačni brojevi, dakle beskonačno, to ne znači da nije definisano, nego da je to zbilja neka beskonačna veličina, zato to i ne možemo nekom konačnom veličinom opisati, jednostavno.
-
teodati
#817 Re: "Teorija svega"
Što radiš na filozofiji ak nisi za to talentiran, pitaj sebe, meni je jasno, samo kažem, i upravo tako, postoje veće i manje nule, i sve su beskonačne veličine, ali sada to tebi laiku objašnjavati detaljno nema smisla, za sto godina možda, e da!belfy wrote: ↑18/01/2025 17:32sada bi se svakome ko je uspjesno zavrsio osnovnu skolu trebao pojaviti osmijeh na licu, jer na ovo lici komedija...Pa o tome i govorim da dijeljenje s nulom nije definisano, zato kalkulator ne može tu radnju napraviti, jer se NE ZNA na što bi se to odnosilo, ali ja zato ZNAM, jel kontaš? Dijeljenje s nulom moguće je jedino s prostornim i vremenskim jedinicama, ozbiljno. I opet si napisao kao i belfi ono što ja nisam, ne može biti recimo ovoga dijeljenja 2:0=0, ali može biti 2X0=0, a onda dobiješ i 0:0=2, dakle nije ništa, dapače. I ako tako programiraš kalkulator, da bude nula podijeljena s nulom konačni brojevi, dakle beskonačno, to ne znači da nije definisano, nego da je to zbilja neka beskonačna veličina, zato to i ne možemo nekom konačnom veličinom opisati, jednostavno.
tako da sada (posto se moze dijeliti sa nulom samo u prostornim i vremenskim jedinicama) znamo koliko je 100 kg / 0 sekundi... ili koliko je 5s /0m3.
no, posto sada ima tih nekih vecih i manjih nula () onda vjerovatno slijedi i manja ili veca komedija oko 0:0 koja nula je veca a koja manja i kakva nam sva nova komicna "saznanja" ova hipoteza donosi...
tacno mi zao sto ne mogu da komuniciram sa ovim komedijasem...
-
Hakiz
#818 Re: "Teorija svega"
Kaže Zen budizam, vrijednost neke posude nije u materijalu i vještini izrade. Vrijednost je u praznom prostoru u toj posudi. U mogućnosti koju taj prazan prostor nudi. Dok je prazan najvrjedniji je, može bilo čime biti ispunjen. Čim ga nečim napuniš, manje vrijedi, jer samo ono šta je u njemu je tu. Više ništa ne može stati, zatvorio si mogućnost za bilo šta drugo i time učinio bezvrijednim.
Tako da je "ništa" u toj posudi, zapravo, nešta šta ima najveću vrijednost, barem što se te posude tiče. Ako he vjerovati Zenu, koji je nasljednik Taoizma.
Teodati bi rekao de je ništa zapravo nešta šta je ujedno i najveće i najmanje i takvo djeljivo sa 0.
Samo što neće da prihvati da njegovo vrijeđanje "da mi to ništa ne razumijemo, e da, seveda" nema argumente kada pikušavajuči nas "iluminovati" griješi u matematici osnovne škole.
A kada spiminje filozofijuu, filozofija ne može rušiti mazematičke, fizikalne, zakonitosti. Može ih propitivati, ali ne i rušiti. Zakoni fizike i matrmatike du, zapravo, zakoni prirode. Mi možda neke pogrešno zaključimo, ali još nismo naišli na situaciju koja bi nam to pokazala pa ih se držimo, ali to ne znači da su srušeni, znači samo da su pogrešno shvaćeni.
Pa ja još čekam da on objavi dokaze oko teorihe svega koju ima. Naracno, na na forumu, već, recimo, u časopisu "New scientist" ili sličnom, ili da izda knjigu, papir barem, možda u saradnji sa MIT, Harvard, Berkeley, Oxford, Cambridge, institutom CERN, i sličnim.
Možda on to ne želi zbog toga što su tamo sve neznalice koje, takođe, pored nas još većih neznalica, ne mogu shvatiti njegovu teoriju, pa nisu sposobni da je provjere? Sve je moguće u ovoj dolini suza koju zovemo Zemljom. Ne bih rekao, ali sve je moguće.
Pa, kako ne možemo shvatiti taj superiorni um, ne možemo sa njim ni razgovarati o stvarima koje ne razumijemo.
Zato nema svrhe nastaviti.
-
teodati
#819 Re: "Teorija svega"
Ne vrijeđam ja nikoga ako kažem istinu da nitko ovdje ne shvaća o čemu zapravo ja govorim, i opet krivo tvrdiš da sam negdje u matematici pogriješio, nisam, ti si krivi primjer dao isto kao i belfi, a ne ja, ja pišem jedno vi tvrdite drugo, eto, opet zadnji puta ponavljam:Hakiz wrote: ↑19/01/2025 16:53Kaže Zen budizam, vrijednost neke posude nije u materijalu i vještini izrade. Vrijednost je u praznom prostoru u toj posudi. U mogućnosti koju taj prazan prostor nudi. Dok je prazan najvrjedniji je, može bilo čime biti ispunjen. Čim ga nečim napuniš, manje vrijedi, jer samo ono šta je u njemu je tu. Više ništa ne može stati, zatvorio si mogućnost za bilo šta drugo i time učinio bezvrijednim.
Tako da je "ništa" u toj posudi, zapravo, nešta šta ima najveću vrijednost, barem što se te posude tiče. Ako he vjerovati Zenu, koji je nasljednik Taoizma.
Teodati bi rekao de je ništa zapravo nešta šta je ujedno i najveće i najmanje i takvo djeljivo sa 0.
Samo što neće da prihvati da njegovo vrijeđanje "da mi to ništa ne razumijemo, e da, seveda" nema argumente kada pikušavajuči nas "iluminovati" griješi u matematici osnovne škole.
A kada spiminje filozofijuu, filozofija ne može rušiti mazematičke, fizikalne, zakonitosti. Može ih propitivati, ali ne i rušiti. Zakoni fizike i matrmatike du, zapravo, zakoni prirode. Mi možda neke pogrešno zaključimo, ali još nismo naišli na situaciju koja bi nam to pokazala pa ih se držimo, ali to ne znači da su srušeni, znači samo da su pogrešno shvaćeni.
Pa ja još čekam da on objavi dokaze oko teorihe svega koju ima. Naracno, na na forumu, već, recimo, u časopisu "New scientist" ili sličnom, ili da izda knjigu, papir barem, možda u saradnji sa MIT, Harvard, Berkeley, Oxford, Cambridge, institutom CERN, i sličnim.
Možda on to ne želi zbog toga što su tamo sve neznalice koje, takođe, pored nas još većih neznalica, ne mogu shvatiti njegovu teoriju, pa nisu sposobni da je provjere? Sve je moguće u ovoj dolini suza koju zovemo Zemljom. Ne bih rekao, ali sve je moguće.
Pa, kako ne možemo shvatiti taj superiorni um, ne možemo sa njim ni razgovarati o stvarima koje ne razumijemo.
0:2=0 onda slijedi
2X0=0 pa isto tako
Da smo uzeli bilo koji drugi broj, isti bi bio postupak, dakle kada se nula sa nulom podijeli dobiti ćemo beskonačno mnogo konačnih brojeva, garant.
Konkretno napiši GDJE je tu neka matematička pogreška, ajde, i nemoj onda početi s onime što nisam napisao kao što si već napravio, imaš napisano ovdje konkretno, pa konkretno napiši što nije matematički točno i zašto, tako se ozbiljno razgovara.
Last edited by teodati on 19/01/2025 18:59, edited 1 time in total.
-
teodati
-
teodati
#821 Re: "Teorija svega"
Neki misle da se svi šale na forumima, e pa ima i ozbiljnih ovdje, da bi nešto NOVO shvatili morate početi duboko razmišljati, to se zove metafizika, dao sam već na početku jednu formulu za prostor (za vrijeme je ista formula, samo sa vremenskim jedinicama, dakako), i dao sam zadatak koji zorno prikazuje KAKO to u stvarnosti funkcionira, niti je tko to pročitao do kraja a još manje pokušao točno odgovoriti, tako se ne može ništa naučiti, zato ponavljam zadatak, kojega treba TOČNO riješiti, pa će se nešto i shvatiti onda, tko nije lijen za to dakako, dakle evo još jednom:
Rekao sam da moja teorija ima mnoge formule, ali to ne smijem detaljno prije objave davati nikome, jasno je zašto, ali eto, dao sam na ovom forumu na religiji jednu formulu sa zadatkom koji treba točno riješiti pa se i formula onda može lakše shvatiti, ali su neki to krivo shvatili, što nije čudno, dapače, ne može se svatko filozofijom baviti, zato evo ovdje to stavljam, nadam se da postoji neki filozof ovdje koji će TOČNO odgovoriti na pitanje, ali i razumjeti o čemu formula koju sam dao govori, eto sve skupa:
np+np=npI2np
Ovo je formula koja daje odgovor na ovo dolje pitanje koje slijedi, "np" označava najmanji prostor, kojega sam nazvao Nulti prostor, eto pitanja:
"Imamo dva najmanja prostora od kojih nema ništa manje, dakle se sastoje sami od sebe.
Oni su jedan pored drugoga te se dodiruju.
Pitanje glasi KOLIKO JE VELIKI prostor u kojemu se ta dva najmanja prostora dodiruju:
a) jedan takav prostor
b)dva takva prostora
c) istovremeno i jedan i dva takva prostora".
Koji je odgovor točan?
Eto, tko shvati koji je ovdje točan odgovor, shvatiti će i koliko sveukupno prostora postoji u svim dimenzijama, dakako uz pomoć matematike i logike, ali ovo je OSNOVA računanja, pa izvolite, tko je dovoljno hrabar da ide tamo gdje još nitko od ljudi prije nije išao.
Rekao sam da moja teorija ima mnoge formule, ali to ne smijem detaljno prije objave davati nikome, jasno je zašto, ali eto, dao sam na ovom forumu na religiji jednu formulu sa zadatkom koji treba točno riješiti pa se i formula onda može lakše shvatiti, ali su neki to krivo shvatili, što nije čudno, dapače, ne može se svatko filozofijom baviti, zato evo ovdje to stavljam, nadam se da postoji neki filozof ovdje koji će TOČNO odgovoriti na pitanje, ali i razumjeti o čemu formula koju sam dao govori, eto sve skupa:
np+np=npI2np
Ovo je formula koja daje odgovor na ovo dolje pitanje koje slijedi, "np" označava najmanji prostor, kojega sam nazvao Nulti prostor, eto pitanja:
"Imamo dva najmanja prostora od kojih nema ništa manje, dakle se sastoje sami od sebe.
Oni su jedan pored drugoga te se dodiruju.
Pitanje glasi KOLIKO JE VELIKI prostor u kojemu se ta dva najmanja prostora dodiruju:
a) jedan takav prostor
b)dva takva prostora
c) istovremeno i jedan i dva takva prostora".
Koji je odgovor točan?
Eto, tko shvati koji je ovdje točan odgovor, shvatiti će i koliko sveukupno prostora postoji u svim dimenzijama, dakako uz pomoć matematike i logike, ali ovo je OSNOVA računanja, pa izvolite, tko je dovoljno hrabar da ide tamo gdje još nitko od ljudi prije nije išao.
-
belfy
#822 Re: "Teorija svega"
postovani citaoci, kao sto se vidi ovdje se radi i o necitanju ili nerazumijevanju istog, jer svaka matematicka formula ima i svoje posljedice. ja sam ih vec napisao ranije, ali sada izgleda treba ponovo:Ne vrijeđam ja nikoga ako kažem istinu da nitko ovdje ne shvaća o čemu zapravo ja govorim, i opet krivo tvrdiš da sam negdje u matematici pogriješio, nisam, ti si krivi primjer dao isto kao i belfi, a ne ja, ja pišem jedno vi tvrdite drugo, eto, opet zadnji puta ponavljam:
2X0=0 pa isto tako
Da smo uzeli bilo koji drugi broj, isti bi bio postupak, dakle kada se nula sa nulom podijeli dobiti ćemo beskonačno mnogo konačnih brojeva, garant.
Konkretno napiši GDJE je tu neka matematička pogreška, ajde, i nemoj onda početi s onime što nisam napisao kao što si već napravio, imaš napisano ovdje konkretno, pa konkretno napiši što nije matematički točno i zašto, tako se ozbiljno razgovara.
matematicka forumula gdje je 1:0=2:0=3:0... nam govori da je vrijednost svakog broja ista sto dovodi do apsurda, te se zato i odbacuje kao istinita. u prijasnjem primjeru sam to usporedio sa jabukama. gdje je kila jabuka jednaka pet kila, sto kila, ili koliko god.
usput budi receno nije tu samo beskonacno mnogo konacnih brojeva, nego i svih drugih. i beskonacnih brojeva kao pi:0 ili e/0, kao i svih racionalnih i iracionalnih. i sve je ovo matematicki pogresno i netacno.
nerazumijevanje ovog principa korelacije, koji se uci u osnovnoj skoli je pocetak problema...
on tada eskalira na pseudo-naucne, jer se ni osnove nisu savladale i ne moze raditi na istim, pa se onda dobiju pitanja oko skupova i prebacuje na filozofiju koja to zapravo nije. kao i metafiziku za koju se jedino moze vezati jer nije nauka... i ovo govori neko ko je filozofiju matematike polozio sa desetkom pri PMF-u prije nekih 25 godina.
odgovor o dodirivanju dva prazna skupa je, takodjer, vec predstavljen, samo sto ga treba razumjeti. doduse to jeste malo vise od osnovne skole, pa cak i od srednje i savladava se na prvoj godini PMF-a. ali ne moze se preskakati, jer moze biti samo pogresno shvaceno, kako vidimo u primjerima iznad. kada se ne prepozna ni odgovor na pitanje, jer nema kapaciteta da se prepozna isti.
ja ocekujem da nas jos nasmije sa vecom ili manjom nulom i da li ce nakon toga slijediti veca i manja jedinica, dvojka, trojka... jer, sto bi jedan broj oznacavao samo jednu vrijednost, jel tako?
a za sve one koji se vole igrati limesima evo onaj cuveni "paradoks":
https://en.wikipedia.org/wiki/Gabriel%27s_horn
takozvana truba koja bi se mogla ispuniti vodom, ali ne i ofarbati, jer limesi...
a ima i vjersku notu koja ce se svidjeti i ovom teodatiju... kud ces bolje od to dvoje zajedno. pa jel?
-
teodati
#823 Re: "Teorija svega"
Ajde uzmi naočale pa pogledaj gdje sam ja govorio uopće o dijeljenju tipa 2:0, nigdje, i uporno pišeš nešto što nisam napisao.belfy wrote: ↑19/01/2025 20:43postovani citaoci, kao sto se vidi ovdje se radi i o necitanju ili nerazumijevanju istog, jer svaka matematicka formula ima i svoje posljedice. ja sam ih vec napisao ranije, ali sada izgleda treba ponovo:Ne vrijeđam ja nikoga ako kažem istinu da nitko ovdje ne shvaća o čemu zapravo ja govorim, i opet krivo tvrdiš da sam negdje u matematici pogriješio, nisam, ti si krivi primjer dao isto kao i belfi, a ne ja, ja pišem jedno vi tvrdite drugo, eto, opet zadnji puta ponavljam:
2X0=0 pa isto tako
matematicka forumula gdje je 1:0=2:0=3:0... nam govori da je vrijednost svakog broja ista sto dovodi do apsurda, te se zato i odbacuje kao istinita. u prijasnjem primjeru sam to usporedio sa jabukama. gdje je kila jabuka jednaka pet kila, sto kila, ili koliko god.
usput budi receno nije tu samo beskonacno mnogo konacnih brojeva, nego i svih drugih. i beskonacnih brojeva kao pi:0 ili e/0, kao i svih racionalnih i iracionalnih. i sve je ovo matematicki pogresno i netacno.
nerazumijevanje ovog principa korelacije, koji se uci u osnovnoj skoli je pocetak problema...
on tada eskalira na pseudo-naucne, jer se ni osnove nisu savladale i ne moze raditi na istim, pa se onda dobiju pitanja oko skupova i prebacuje na filozofiju koja to zapravo nije. kao i metafiziku za koju se jedino moze vezati jer nije nauka... i ovo govori neko ko je filozofiju matematike polozio sa desetkom pri PMF-u prije nekih 25 godina.
odgovor o dodirivanju dva prazna skupa je, takodjer, vec predstavljen, samo sto ga treba razumjeti. doduse to jeste malo vise od osnovne skole, pa cak i od srednje i savladava se na prvoj godini PMF-a. ali ne moze se preskakati, jer moze biti samo pogresno shvaceno, kako vidimo u primjerima iznad. kada se ne prepozna ni odgovor na pitanje, jer nema kapaciteta da se prepozna isti.
ja ocekujem da nas jos nasmije sa vecom ili manjom nulom i da li ce nakon toga slijediti veca i manja jedinica, dvojka, trojka... jer, sto bi jedan broj oznacavao samo jednu vrijednost, jel tako?
a za sve one koji se vole igrati limesima evo onaj cuveni "paradoks":
https://en.wikipedia.org/wiki/Gabriel%27s_horn
takozvana truba koja bi se mogla ispuniti vodom, ali ne i ofarbati, jer limesi...
Dijeljenje s nulom ne znači samo dijeliti s nulom, nego i dijeliti nulu sa nekim brojem, više puta sam rekao na koje se dijeljenje odnosi, na ovo drugo, a ne na ono prvo, ti imaš problema sa čitanjem s razumijevanjem, ne shvaćaš od prve što ti netko napiše, samo kažem kako jeste.
I možeš ti položiti filozofiju matematike s desetkom sto puta, ako ti ne ide logika, badava, do ničega nećeš doći.
Ja se kladim da ne znaš odgovor na pitanje o ova dva najmanja prostora koje sam postavio, jer vidim da nisi ni shvatio pitanje, ne radi se tu o dva prazna skupa, za Boga miloga, daj konačno nešto od prve shvati, nego se radi o fizičkim prostorima Nulte veličine, ali kome ja to pričam, jel?
- dr_Evil
#824 Re: "Teorija svega"
Mudro zborisHakiz wrote: ↑19/01/2025 16:53Kaže Zen budizam, vrijednost neke posude nije u materijalu i vještini izrade. Vrijednost je u praznom prostoru u toj posudi. U mogućnosti koju taj prazan prostor nudi. Dok je prazan najvrjedniji je, može bilo čime biti ispunjen. Čim ga nečim napuniš, manje vrijedi, jer samo ono šta je u njemu je tu. Više ništa ne može stati, zatvorio si mogućnost za bilo šta drugo i time učinio bezvrijednim.
- Sanjarko
#825 Re: "Teorija svega"
Logika nalaže da prije svega ovoga je bilo nešto, sad šta to mi smrtnici ne možemo dokučiti i skužiti, neki pokušavaju ali sve se svodi na stvar vjere/vjerovanja, ne religije i ostaloga.