BANKE ALL ABOUT!!!
Moderator: anex
-
kuli1961
#3801 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Nije mi problem sto je tako uradjeno, već što o tome nisam dobio ama bas nikakvu obavijest.
Naime, to sam saznao negdje polovinom decembra, tako što sam u app-u vidio da više VISA Charge ne postoji, a pojavila se MasterCard charge, za koju sam znao da će mi biti izdata, ali do uručenja i aktivacije te MC kartice je trebalo još 7 dana.
A za 3 dana od dana kada sam skontao da nemam vise VISA karticu, polazio sam na put u inostranstvo i planirao ponijeti VISA karticu.
TO je problem- šaltaju, a ne obavještavaju.
I red je a i zakonska je obaveza- obavijesti klijentelu!
Naime, to sam saznao negdje polovinom decembra, tako što sam u app-u vidio da više VISA Charge ne postoji, a pojavila se MasterCard charge, za koju sam znao da će mi biti izdata, ali do uručenja i aktivacije te MC kartice je trebalo još 7 dana.
A za 3 dana od dana kada sam skontao da nemam vise VISA karticu, polazio sam na put u inostranstvo i planirao ponijeti VISA karticu.
TO je problem- šaltaju, a ne obavještavaju.
I red je a i zakonska je obaveza- obavijesti klijentelu!
-
akcija007
#3802 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Unicredit Mostar je ljetos poslala oba ijest da se ukida Visa Revolving i da vise nece revolving kartice izdavati
A visa na rate postaje mastercard na rate
A visa na rate postaje mastercard na rate
- Bosanac sa dna kace
#3803 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Je'l se to BH Mreža raspada?
Uvedena naknada za korištenje bankomata ostalih članica?
Uvedena naknada za korištenje bankomata ostalih članica?
- sheikh
#3804 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
van svake pameti za BH mrežu bankomata
i sad kao klijent BBI banke moram plaćati naknadu od 2 KM za transakciju ukoliko koristim bankomat neke od članica banaka
a definitivno im najlošije lokacije...
i sad kao klijent BBI banke moram plaćati naknadu od 2 KM za transakciju ukoliko koristim bankomat neke od članica banaka
a definitivno im najlošije lokacije...
-
Collector1946
#3805 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ne znam koji paket koristis, ako je neki veci imas odredjen broj besplatnih transakcija.
Ulozilo se u prosloj godini u bankomate, ostali nisu pratili, nisu spremni da se dijeli kolac i dobijemo navedeno
- sheikh
#3806 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
poslali su svim klijentima obavijesti. Bez obzira na paket koji plaćaš, nisu u mreži i to je to
-
Collector1946
- sheikh
#3808 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
u pravu si. Nisam platinum klijent.Collector1946 wrote: ↑10/01/2025 13:55Ma nije tacno, imas u Klasik i Platinum paketu 3 odnosno 5 puta podizanje bez naknade na svim bankomatima u BiH i inostranstvu.
-
bejzik
#3809 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
trebam primiti uplatu (oko 200€) iz Njemačke u BiH pa me zanima najmanja naknada/provizija znaci najjeftinija opcija transfera ili ako nema nešto povoljno da čekam par mjeseci da mi donese lično keš
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3810 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Aircash aplikacija & kartica, provizija 1%
Al imas i jednokratni trosak kartice barem za tebe kao primaoca, oko 5-10 KM.
Al imas i jednokratni trosak kartice barem za tebe kao primaoca, oko 5-10 KM.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 17/01/2025 10:06, edited 1 time in total.
-
dzenanalic22
#3811 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ili 0% ako mu uplati na Aircash IBAN.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/01/2025 09:55 Aircash aplikacija & kartica, provizija 1%
Al ima trosak kartice barem za tebe kao primaoca, oko 5-10 KM.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3812 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Zar radi IBAN u BiH?
-
dzenanalic22
#3814 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Nije dostupan, ali radi zapravo. Pisao sam prije već, primao sam novac bez naknade. Kliknes “uplata” i u gornjem kutu klikneš na zastavicu i odabereš HR. Odmah će ti se pojaviti IBAN i poziv na broj. Možeš onda čak se i vratiti nazad (mijenjanje lokacije traje doslovno sekundu) i idalje primati novac.

-
LikeLike
#3815 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Nedavno u Italiji na benzinskoj nasuo gorivo, platio karticom, samousluzna pumpa. Izabrao opciju pun rezervoar i prije sipanja mi izbacilo nesto kao limit 102 eura. Uglavnom natankam do vrha i dobijem racun cca 70 eura koliko i jesam nasuo.
Sad vidim na mobilnoj aplikaciji od Raiffeisen banke da mi stoji 102 eura kao rezervisana sredstva od tog datuma kada sam sipao.
Trebam li zvati banku ili ce se to samo od sebe rijesiti? Koliko vremenski rok ima da naplate tih 70e i oslobode ostatak novca,
Nedavno u Union banci lik ispred mene rezervisao smjestaj preko bookinga sluzbenom karticom i platio kesom ostatak kada je stigao u hotel. Uglavnom vec 2 mjeseca mu stoje rezervisana sredstva i ne moze ponovo sebi da rezervise smjestaj za sluzbeno putovanje.
Jel moguce da je to sve toliko neozbiljno i sporo? Realno mogu za minut rijesiti taj problem.
Sad vidim na mobilnoj aplikaciji od Raiffeisen banke da mi stoji 102 eura kao rezervisana sredstva od tog datuma kada sam sipao.
Trebam li zvati banku ili ce se to samo od sebe rijesiti? Koliko vremenski rok ima da naplate tih 70e i oslobode ostatak novca,
Nedavno u Union banci lik ispred mene rezervisao smjestaj preko bookinga sluzbenom karticom i platio kesom ostatak kada je stigao u hotel. Uglavnom vec 2 mjeseca mu stoje rezervisana sredstva i ne moze ponovo sebi da rezervise smjestaj za sluzbeno putovanje.
Jel moguce da je to sve toliko neozbiljno i sporo? Realno mogu za minut rijesiti taj problem.
-
Trappist
#3816 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
cekat ces mjesec do dva, ali to nije do nase banke nego do glupih talijanskih pravila/zakona.LikeLike wrote: ↑17/01/2025 10:56 Nedavno u Italiji na benzinskoj nasuo gorivo, platio karticom, samousluzna pumpa. Izabrao opciju pun rezervoar i prije sipanja mi izbacilo nesto kao limit 102 eura. Uglavnom natankam do vrha i dobijem racun cca 70 eura koliko i jesam nasuo.
-
LikeLike
#3817 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ma nisu neke pare u pitanju, vise me zanimalo u cemu je problem jer sam prisustvovao navedenoj sceni u union banciTrappist wrote: ↑17/01/2025 10:58cekat ces mjesec do dva, ali to nije do nase banke nego do glupih talijanskih pravila/zakona.LikeLike wrote: ↑17/01/2025 10:56 Nedavno u Italiji na benzinskoj nasuo gorivo, platio karticom, samousluzna pumpa. Izabrao opciju pun rezervoar i prije sipanja mi izbacilo nesto kao limit 102 eura. Uglavnom natankam do vrha i dobijem racun cca 70 eura koliko i jesam nasuo.
Ne bih cak ni primijetio to da nije jedina transakcija ispod koje pise rezervisano umjesto zavrseno.
Uglavnom sami ce to rijesiti, nemam ja sta zvati banku?
-
Trappist
#3818 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
meni licno se desila ista situacija i samo se rijesilo, nisam zvao banku jer sam otisao na google review te pumpe u italiji i procitao jedno 100 ljutih turista kojima su tako skinuli oko 100 euraLikeLike wrote: ↑17/01/2025 11:02Ma nisu neke pare u pitanju, vise me zanimalo u cemu je problem jer sam prisustvovao navedenoj sceni u union banciTrappist wrote: ↑17/01/2025 10:58cekat ces mjesec do dva, ali to nije do nase banke nego do glupih talijanskih pravila/zakona.LikeLike wrote: ↑17/01/2025 10:56 Nedavno u Italiji na benzinskoj nasuo gorivo, platio karticom, samousluzna pumpa. Izabrao opciju pun rezervoar i prije sipanja mi izbacilo nesto kao limit 102 eura. Uglavnom natankam do vrha i dobijem racun cca 70 eura koliko i jesam nasuo.
Jel moguce da je to sve toliko neozbiljno i sporo? Realno mogu za minut rijesiti taj problem.![]()
Ne bih cak ni primijetio to da nije jedina transakcija ispod koje pise rezervisano umjesto zavrseno.
Uglavnom sami ce to rijesiti, nemam ja sta zvati banku?
-
azdralovic
#3819 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
itekako je do nasih banaka jer sporo rasknjizavaju sredstva....Trappist wrote: ↑17/01/2025 10:58cekat ces mjesec do dva, ali to nije do nase banke nego do glupih talijanskih pravila/zakona.LikeLike wrote: ↑17/01/2025 10:56 Nedavno u Italiji na benzinskoj nasuo gorivo, platio karticom, samousluzna pumpa. Izabrao opciju pun rezervoar i prije sipanja mi izbacilo nesto kao limit 102 eura. Uglavnom natankam do vrha i dobijem racun cca 70 eura koliko i jesam nasuo.
javi se banci ako ti se zuri za pare, inace bude automatski kroz mjesec-2
-
LikeLike
#3820 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Glupost mi je ovo sa rezervacijom sredstava, kod mene konkretno je nebitna cifra, ali zamisli stoji ti 1000e rezervisano, a ti si te pare hotelu dao u kešu i imas racun fiskalni kao dokaz i moras poslije dva mjeseca da se peglas sa nasim bankarima i molbe da im pisesTrappist wrote: ↑17/01/2025 11:06meni licno se desila ista situacija i samo se rijesilo, nisam zvao banku jer sam otisao na google review te pumpe u italiji i procitao jedno 100 ljutih turista kojima su tako skinuli oko 100 euraLikeLike wrote: ↑17/01/2025 11:02Ma nisu neke pare u pitanju, vise me zanimalo u cemu je problem jer sam prisustvovao navedenoj sceni u union banci![]()
Uglavnom sami ce to rijesiti, nemam ja sta zvati banku?![]()
- xPaco1337
#3821 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Te naše aplikacije su najjace, i kod mene na sparkasse je slicno. Imaš velikim fontom Stanje racuna i covjek bi mislio da je to pravo stanje, međutim imaš Raspoloživi iznos malim brojevima i imaš Rezervaciju redstava i imaš Odobreno prekoračenje.
Kao osoba koja radi UX/UI sam se prvi put izgubio mogu misliti kako je ljudima koji su tehnoloski ne osviješteni.
Kao osoba koja radi UX/UI sam se prvi put izgubio mogu misliti kako je ljudima koji su tehnoloski ne osviješteni.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3822 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ovo je IBAN za hrvatsku. Hoce li to oni isprocesirati i onda proslijediti na moj Aircash account, iako sam u BiH?dzenanalic22 wrote: ↑17/01/2025 10:37 Nije dostupan, ali radi zapravo. Pisao sam prije već, primao sam novac bez naknade. Kliknes “uplata” i u gornjem kutu klikneš na zastavicu i odabereš HR. Odmah će ti se pojaviti IBAN i poziv na broj. Možeš onda čak se i vratiti nazad (mijenjanje lokacije traje doslovno sekundu) i idalje primati novac.
-
acer5101
#3823 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
To je normalna rezervacija u Italiji, a kad se vratiš kontaktiraš banku i oslobode ti sredstva odmah. Radio to 1000 puta sa IntesomLikeLike wrote: ↑17/01/2025 10:56 Nedavno u Italiji na benzinskoj nasuo gorivo, platio karticom, samousluzna pumpa. Izabrao opciju pun rezervoar i prije sipanja mi izbacilo nesto kao limit 102 eura. Uglavnom natankam do vrha i dobijem racun cca 70 eura koliko i jesam nasuo.
-
LikeLike
#3824 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ja kad sam iz NLB-a presao u Union osjecao sam se ko debilxPaco1337 wrote: ↑17/01/2025 11:37 Te naše aplikacije su najjace, i kod mene na sparkasse je slicno. Imaš velikim fontom Stanje racuna i covjek bi mislio da je to pravo stanje, međutim imaš Raspoloživi iznos malim brojevima i imaš Rezervaciju redstava i imaš Odobreno prekoračenje.
Bas to sto kazes stanje racuna velikim brojevima, a ispod malim raspolozivo stanje. Kasne sa skidanjem novca, onda ta rezervisana sredstva, pa da ne pricam o tome da platim karticom nesto 05.01.2025. A ono mi transakciju prikaze 14.01.2025. Itd… Nemam pojma sta sam kad platio niti koliko bez obzira sto cuvam slipove jer ne pikazuje tacne datume i vrijeme. Zato vise i ne placam karticom sloro nista. Vecinom koristimo zeninu RF karticu, dosta su bolji realno.
-
dzenanalic22
#3825 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Normalno će ti leći pare na tvoj aircash, novac raspoređuju prema “pozivu na broj”, nebitno gdje si. Napisao sam da sam primao novac već na taj načinizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/01/2025 11:38Ovo je IBAN za hrvatsku. Hoce li to oni isprocesirati i onda proslijediti na moj Aircash account, iako sam u BiH?dzenanalic22 wrote: ↑17/01/2025 10:37 Nije dostupan, ali radi zapravo. Pisao sam prije već, primao sam novac bez naknade. Kliknes “uplata” i u gornjem kutu klikneš na zastavicu i odabereš HR. Odmah će ti se pojaviti IBAN i poziv na broj. Možeš onda čak se i vratiti nazad (mijenjanje lokacije traje doslovno sekundu) i idalje primati novac.