Jordan ima 24 kilometara obale pa imaju luku u Aqabi, mi imamo 21.
Drugo je što Hrvati u Neumu na to nikada neće pristati.
Mi smo imali Luku u Šibeniku, Šipadovu. Ne znam zasto niko ne pokreće postupak, tuzbu za nju.
Ma dobro, treba, ali nije to-to.sime_cipol wrote: ↑16/01/2025 18:20Mi smo imali Luku u Šibeniku, Šipadovu. Ne znam zasto niko ne pokreće postupak, tuzbu za nju.
Moguće.
Sve je to do nas.sehohari wrote: ↑16/01/2025 18:37Moguće.
No, ono što treba znati jeste da luka ne podrazumijeva samo objekat kao takav.
Važna je i veza sa željeznicom.
Realno gledano, to bi bila ogromna razvojna šansa za opustošene krajeve jugozapadne Hercegovine, ali jbg. kada neko ne bi htio da "muslići" imaju luku.
E ne može turizam,školjke i hoteli u istoj bari sa lukom i terminalom.Ne znam da se iko kupa u Pločama
I Eilat i Aqaba su top destinacije, a imaju luke u dvorištu.

Zar nije 25 km obale kod Neuma? Tako prije u školi učili.
Mozda je jednostavnije otpustiti njihove iz nasih firmi.Sanjarko wrote: ↑16/01/2025 19:53Zar nije 25 km obale kod Neuma? Tako prije u školi učili.
Nego zašto niko ne provuče reciprotitet?
Ako hoće u BH gas da se oni pitaju, da rade, odlučuju i ako im to Trojka nudi, zašto Trojka i dr tzv naši ne traže zapošljavanje itd i naših ljudi u hzhb sve institucije od energetskog sektora pa nadalje?
Ima vjerovatno i naših koji rade u hzhb firmama itd, ali vjerovatno ni blizu koliko njihovi u našim.
Jebi ga, Neum je u onom zalivu i mogu mislit kakva bi tamo zabokrecina bila sa lukom. Je li nam stvarno treba ta luka, nema ni Austrija luke pa joj to ni malo ne smeta.sehohari wrote: ↑16/01/2025 19:12I Eilat i Aqaba su top destinacije, a imaju luke u dvorištu.
To da ne možeš imati luku i turističko mjesto je obična laž koja se nama podvaljuje.
Možda se u Pločama niko ne kupa, ali itekako u Šibeniku ili Baru, Bariju
Ljudi kontaju da luka znači da gradiš novi Hamburg
Ovce u svoje torovepemanapemani wrote: ↑16/01/2025 21:54Mozda je jednostavnije otpustiti njihove iz nasih firmi.Sanjarko wrote: ↑16/01/2025 19:53Zar nije 25 km obale kod Neuma? Tako prije u školi učili.
Ako hoće u BH gas da se oni pitaju, da rade, odlučuju i ako im to Trojka nudi, zašto Trojka i dr tzv naši ne traže zapošljavanje itd i naših ljudi u hzhb sve institucije od energetskog sektora pa nadalje?
Ima vjerovatno i naših koji rade u hzhb firmama itd, ali vjerovatno ni blizu koliko njihovi u našim.
Kad se gura prica nase i njihovo, a i da Bosnjaci ne bi patili i jedini bili merhametli, onda je bolje da se sve razdvoji na nase i njihovo.
To godinama zele Srbi i Hrvati, a izgleda i da dobrom dijelu Bosnjaka to nije mrsko.
Nije red da Bosnjaci trpe silne njihove u svojim firmama. Ha ja.
Mate Boban bi bio ponosan kako je dio Bosnjaka prihvatio njegovu nakaradnu nacisticku politiku.
Pa to je to, otpusti nekog Ivana sa Grbavice iz Elektroprivrede i Gorana sa Ilidze iz Toplana, jer ovi dole nedaju Arnelu iz Mostara i Safetu iz Ljubuskog da napreduju u Elektroprivredi hb i Grijanju iz Ljubuskog.detroit-mercy wrote: ↑16/01/2025 22:00Ovce u svoje torovepemanapemani wrote: ↑16/01/2025 21:54Mozda je jednostavnije otpustiti njihove iz nasih firmi.Sanjarko wrote: ↑16/01/2025 19:53
Kad se gura prica nase i njihovo, a i da Bosnjaci ne bi patili i jedini bili merhametli, onda je bolje da se sve razdvoji na nase i njihovo.
To godinama zele Srbi i Hrvati, a izgleda i da dobrom dijelu Bosnjaka to nije mrsko.
Mate Boban bi bio ponosan kako je dio Bosnjaka prihvatio njegovu nakaradnu nacisticku politiku.. wtf, treba da budes integrativini faktor pa makar ponekad morao i progutati nesto za vise ciljeve i intrese a to je drzava BiH.
Znaci otpusti tamo nekog Hrvatau Sarajevu zato sto se neko u nekoj pripizdini hercegovackoj ponasa kako se ponasa.
I gle razloga za otpustanje, samo zato sto je Hrvat, Srbin, Marsovacpemanapemani wrote: ↑16/01/2025 22:06Pa to je to, otpusti nekog Ivana sa Grbavice iz Elektroprivrede i Gorana sa Ilidze iz Toplana, jer ovi dole nedaju Arnelu iz Mostara i Safetu iz Ljubuskog da napreduju u Elektroprivredi hb i Grijanju iz Ljubuskog.detroit-mercy wrote: ↑16/01/2025 22:00Ovce u svoje torovepemanapemani wrote: ↑16/01/2025 21:54
Mozda je jednostavnije otpustiti njihove iz nasih firmi.
Mate Boban bi bio ponosan kako je dio Bosnjaka prihvatio njegovu nakaradnu nacisticku politiku.. wtf, treba da budes integrativini faktor pa makar ponekad morao i progutati nesto za vise ciljeve i intrese a to je drzava BiH.
Znaci otpusti tamo nekog Hrvatau Sarajevu zato sto se neko u nekoj pripizdini hercegovackoj ponasa kako se ponasa.
Mislim da bi Covic bio sokiran, ne bi heftu spavao od brige za Ivana i Gorana.![]()
Vrh je kako se SDA fali ovim zakonom
Vrlo dobra konstatacija.harisl wrote: ↑16/01/2025 22:16 Meni nije problem ako firma, u drzavnom vlasnistvu, ima populaciju koja procentualno odgovara populaciji stanovnistva koje opsluzuje. To nekako znaci da su valjda oni sposobniji dobili posao, mada ima i diskriminacije, to je jasno ko dan. Moze se popraviti...
Golem problem je kada jedna partija militarizuje drzavnu firmu da, zlu ne trebalo, maltretira i ucjenjuje drugi narod...
Ko od Bosanaca? Bosnjaka? Ja ti kazem i ponavljam, reciprotitet. Od reciprotiteta ti dodze da se odvojimo itd i da smo mi Nacisti i da imamo Nacisticku politiku. Zar je posteno i fer da nema ili ima veoma malo u hbhz firmama itd zaposlenih Bosanaca/Bosnjaka pa i Srba ili cak nimalo zavisno od dijela do dijela gdje su predominantno Hrvati.pemanapemani wrote: ↑16/01/2025 21:54Mozda je jednostavnije otpustiti njihove iz nasih firmi.Sanjarko wrote: ↑16/01/2025 19:53Zar nije 25 km obale kod Neuma? Tako prije u školi učili.
Mate Boban bi bio ponosan kako je dio Bosnjaka prihvatio njegovu nakaradnu nacisticku politiku.
Ah vidim, dva losa protiv mene Milosa. Wtfdetroit-mercy wrote: ↑16/01/2025 22:00Ovce u svoje torovepemanapemani wrote: ↑16/01/2025 21:54Mozda je jednostavnije otpustiti njihove iz nasih firmi.Sanjarko wrote: ↑16/01/2025 19:53
Dobro bolan, pusti se vise patetike.Sanjarko wrote: ↑16/01/2025 22:55Ko od Bosanaca? Bosnjaka? Ja ti kazem i ponavljam, reciprotitet. Od reciprotiteta ti dodze da se odvojimo itd i da smo mi Nacisti i da imamo Nacisticku politiku. Zar je posteno i fer da nema ili ima veoma malo u hbhz firmama itd zaposlenih Bosanaca/Bosnjaka pa i Srba ili cak nimalo zavisno od dijela do dijela gdje su predominantno Hrvati.pemanapemani wrote: ↑16/01/2025 21:54Mozda je jednostavnije otpustiti njihove iz nasih firmi.Sanjarko wrote: ↑16/01/2025 19:53
Imamo tu gdje su oni 2 skole pod 1 krovom i sl. Onda odkud hzhb u nazivima firmi itd. Neustavno ime, presudzeno za UZP itd. Gdje to kod Bosanaca/Bosnjaka ima. Odrekli se svega od zastave zvanicne pa nadalje i samo se saginjemo.
Pa dokle vise. Ja ne znam kako ti od trazenja reciproteta dodze do svega ovoga sta si nakucao i naljepio kao komentar?