Moj prpa bice vam kasno za to kad Uskok krene sa ciscenjemPrpa.ba wrote: ↑16/01/2025 13:03tramvajtrojka wrote: ↑16/01/2025 12:58 Prpa jedna je stvar da lozite bosnjake o potencijalnim izdajama i izdajnicima al da im lazete u oci i govorite da nece vidjeti nista pri vecoj plati o 350KM i vecoj penziji u budućnosti e ovo su vec neki novi leveli
A zanimljivo jedini privrednici koji kmece su najveci SDA donatori il clanovi te stranke, i Rahmani koji su izrabljivali svoj narod za 450-550KM neredovnih, nijednog postenog privrednika koji nije varao drzavu i koji je cijenio svoga radnika neces cuti da zakuka
Zar smo do ovoga dosli da je bosnjackom privredniku Rahmanu draze dati platu nekom azijatu nego dati stoju dvije vise svom bosnjaku jel to borba za Bosnu, Bošnjake i cjelokupan prosperitet ovih prostora
![]()
Vrsna analiza, k'o iz MEGATREND pera. Kao sto sam pisao tvom mnogo artikulisanijem i prefinjenijem sunarodnjaku Novaku, stvarno ste nasli dobitnu kombinaciju. Skoro da nije ostala nijedna bosnjacka postapalica koju niste pretvorili u svoje oruzje. Od europskog puta, do izrabljivanja radnika, siromastva, nema, poentirate svaku.
Zaista vam iskreno cestitam, mada ne zavidim sebi i svojim sunarodnjacima na smecu koje cemo iza vas morati da cistimo, i stetama koje cemo morati da saniramo. Ali takva nam je valjda sudbina.![]()
Nova Vlada FBiH 2023-2026
- tramvajtrojka
#5376 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
-
Novak20
#5377 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Čuj to.Prpa.ba wrote: ↑16/01/2025 12:44Iznenadilo te da nismo svi nasjeli na jos jednu vasu "bombu"?![]()
Zaista vam uspjesno ide pokusaj da desetkujete privredu na prostorima gdje vecinski zive Bosnjaci. Koristite sve i jedan zicer. Nema sta, hvalospjevi, na Bosnjacima je da (opet) naucimo iz bolnih iskustva kad vec ne znamo drugacije.
Pa i ja živim na tom prostoru i dobro znam tko je napravio dugove u rudnicima, tko je uništio nekada dobre ili prodao za bagatelu danas unosne kompanije itd.
Ne traži krivca tamo gdje ga nema. Treba naučiti da je ovo naša država i da je ne treba potkradati kao sve prethodne.
To je tako jednostavno, a nevjerojatno je teško.
- Prpa.ba
-
Novak20
#5379 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
https://www.jabuka.tv/corluka-kod-nas-j ... e_vignettesime_cipol wrote: ↑16/01/2025 13:00 Dok Hrvati u Hercegovini odavno rade za 1000+ Bosnjaci neka budu zadovoljni i sa 620![]()
Dok hercegovacke firme vec odavno placaju doprinose na 1000+ , Bosnjacke varaju na kovertama.
Pa se pitam ko je ovdje patriota![]()
O dugovima poreza i doprinosa rudnika, zeljeznica i sl mozemo i drugom prilikom
Vlasnik Violete Petar Ćorluka je potvrdio da “Violeti” odluka Vlade FBiH o povećanju minimalne plaće ne predstavlja problem u poslovanju jer su njihove plaće već iznad iznosa predviđene ovom odlukom.
No, dodao je da Vlada mora voditi računa o konkurentnosti našeg gospodarstva.
Na naše poslovanje ne može utjecati jer smo mi digli plaće već prije nekoliko godina. Primjera radi, u našem hotelu u Sarajevu najmanja plaća je 1.900 KM. Mislim da Vlada mora voditi više računa o ambijentu jer mi u “Violeti” želimo biti konkurentni, da budemo poželjan poslodavac i da dajemo dobre uvjete jer tako imate kvalitetne zaposlenike, rekao je Ćorluka u emisiji “Istraga sedmice” na Hayat TV.
- Prpa.ba
#5380 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Priznaj da si se malo napalio na samu ideju, sunarodnjak Hrvoje, kroz U-skok, cisti kriminogene Bosnjake.. ah.. jos da im je podijeliti neke radne naloge kao u dane ponosa i slave, e?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#5381 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Koji je njegov hotelNovak20 wrote: ↑16/01/2025 13:15https://www.jabuka.tv/corluka-kod-nas-j ... e_vignettesime_cipol wrote: ↑16/01/2025 13:00 Dok Hrvati u Hercegovini odavno rade za 1000+ Bosnjaci neka budu zadovoljni i sa 620![]()
Dok hercegovacke firme vec odavno placaju doprinose na 1000+ , Bosnjacke varaju na kovertama.
Vlasnik Violete Petar Ćorluka je potvrdio da “Violeti” odluka Vlade FBiH o povećanju minimalne plaće ne predstavlja problem u poslovanju jer su njihove plaće već iznad iznosa predviđene ovom odlukom.
Na naše poslovanje ne može utjecati jer smo mi digli plaće već prije nekoliko godina. Primjera radi, u našem hotelu u Sarajevu najmanja plaća je 1.900 KM. Mislim da Vlada mora voditi više računa o ambijentu jer mi u “Violeti” želimo biti konkurentni, da budemo poželjan poslodavac i da dajemo dobre uvjete jer tako imate kvalitetne zaposlenike, rekao je Ćorluka u emisiji “Istraga sedmice” na Hayat TV.
-
Novak20
#5382 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ako ne prijavljuju, oštete svoju županiju i općinu. Barem ne kukaju da su im za to krivi Bošnjaci.
-
Novak20
#5383 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Colors Inn.
-
zigson
#5384 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
-
vernes81
#5385 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Prpa maher stari zacas okrenu pricu sa socijalnog na nacionalno 
- insaneinthebrain
-
Dimu1927
#5387 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
hocel sad bh gas hrvatima na upravljanje da im se privije malo na ranu ?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5388 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Onaj u Kralja Tomislava kod ex Bombonasime_cipol wrote: ↑16/01/2025 13:18Koji je njegov hotelNovak20 wrote: ↑16/01/2025 13:15https://www.jabuka.tv/corluka-kod-nas-j ... e_vignettesime_cipol wrote: ↑16/01/2025 13:00 Dok Hrvati u Hercegovini odavno rade za 1000+ Bosnjaci neka budu zadovoljni i sa 620![]()
Na naše poslovanje ne može utjecati jer smo mi digli plaće već prije nekoliko godina. Primjera radi, u našem hotelu u Sarajevu najmanja plaća je 1.900 KM. Mislim da Vlada mora voditi više računa o ambijentu jer mi u “Violeti” želimo biti konkurentni, da budemo poželjan poslodavac i da dajemo dobre uvjete jer tako imate kvalitetne zaposlenike, rekao je Ćorluka u emisiji “Istraga sedmice” na Hayat TV.![]()
- xoklix
#5389 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Na jednoj temi ide priča "nema više običnog NK radnika ispod milje i po' ", na drugoj "Bošnjački poslodavci izrabljuju svoj narod za 619 KM"
Kad smo kod Hercegovaca, nije li firma koju je Nikšić spomenuo Lager d.o.o. Posušje? Direktor na minimalcu,a dobit 75 miliona KM.
Ista firma osim BiH posluje u Crnoj Gori,Hrvatskoj, Sloveniji,Albaniji,Kosovu i Makedoniji.
Uvidom u javno dostupne podatke može se vidjeti da ista firma minimalizira dobit u većini ovih zemalja (nemam podatke za KS,MK,AL) odnosno izvlači dobit u BiH zbog niske poreske stope na dobit.
I umjesto da mu država bude zahvalna jer je ovdje platio porez na dobit(7.5m KM + akontacija tj. svojevrsno kreditiranje države) istu firmu Nikšić javno proziva.
Kad smo kod Hercegovaca, nije li firma koju je Nikšić spomenuo Lager d.o.o. Posušje? Direktor na minimalcu,a dobit 75 miliona KM.
Ista firma osim BiH posluje u Crnoj Gori,Hrvatskoj, Sloveniji,Albaniji,Kosovu i Makedoniji.
Uvidom u javno dostupne podatke može se vidjeti da ista firma minimalizira dobit u većini ovih zemalja (nemam podatke za KS,MK,AL) odnosno izvlači dobit u BiH zbog niske poreske stope na dobit.
I umjesto da mu država bude zahvalna jer je ovdje platio porez na dobit(7.5m KM + akontacija tj. svojevrsno kreditiranje države) istu firmu Nikšić javno proziva.
- Point.
#5390 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Županija kao naziv je protuzakonito. Zašto i dalje ne poštuješ zakone države u kojoj živiš?
Županija nije isto kao i kanton. Sud rekao. Ende.
To je tako jednostavno, a nevjerojatno je teško.
- Ozimician
#5391 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
- GandalfSivi
#5392 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Nenadjebljivi su svega mi 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/obuca-o ... /250116142Obuća o Južnoj interkonekciji: Zahvaljujući predanom radu SDA, uspjeli smo prevazići sve prepreke
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#5393 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Nikšić je populista i prostak, da ima pameti kao što nema ne bi prozivao firme koje državi donose milione maraka kroz porezne i razne parafiskalne namete.xoklix wrote: ↑16/01/2025 17:41 Na jednoj temi ide priča "nema više običnog NK radnika ispod milje i po' ", na drugoj "Bošnjački poslodavci izrabljuju svoj narod za 619 KM"![]()
-
A_A_AKCIJA
#5394 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Aaaaa, hahahahahajhaha, plačGandalfSivi wrote: ↑16/01/2025 20:58 Nenadjebljivi su svega mi
https://www.klix.ba/vijesti/bih/obuca-o ... /250116142Obuća o Južnoj interkonekciji: Zahvaljujući predanom radu SDA, uspjeli smo prevazići sve prepreke
-
Trappist
#5395 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Firma koja ima dobit 75 miliona km je uradila vise za drzavu i njene gradjane nego sto ce komplet vlada za 10 godina. Ali dzaba kad prosječni komentator to ne konta, prva mu je "lopov aaa"ajdamo wrote: ↑16/01/2025 21:59Nikšić je populista i prostak, da ima pameti kao što nema ne bi prozivao firme koje državi donose milione maraka kroz porezne i razne parafiskalne namete.xoklix wrote: ↑16/01/2025 17:41 Na jednoj temi ide priča "nema više običnog NK radnika ispod milje i po' ", na drugoj "Bošnjački poslodavci izrabljuju svoj narod za 619 KM"![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5396 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Donesu marku
Ukradu 3
Te firme
Ukradu 3
Te firme
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
- Kaligrafija
#5398 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Dugo me nije bilo...pozz svima poznatim i nepoznatim...Vratise me Rahmani, protesti privatnika Rahmana u srijedu ispred Vlade FBiH..."Zuta gredo gledaj bruku, radnici ce da nas tuku..."
Kakva parodija. Do jucer moglo je protestovati i 100 hiljada radnika, niko se poceso ne bi...
Rahmani izlaze na proteste, u nekakvoj grupi kazu da nece uplatiti doprinose, da ce ostetiti drzavu na mjesecnom nivou za 25 miliona, te da su kljucevi sehare kod njih i bla bla bla...
Pitanje za ljude iz vlade, hoce li posustati i izaci u susret Rahmanima ili ce i njima i narodu objasniti da je ovakvo stanje neodrzivo...zasto niko ne objasni narodu da se ubire nekih 100 150 miliona doprinosa za penzijsko, a isplati se 250 miliona penzija, znaci penzioneri duboko guraju ruku u ostatak budzeta, naravno da nisu oni krivi, krive su gazde koji 30 godina kompletan kadar drze na minimalcu, bilo NK, SSS ili VSS...Kradu drzavu na sve nacine, cast izuzetcima, bilo kroz poreze, duple knjige, bez fiskalnih kasa, radnici na crno, pranja novca, ne prijavljivanjs prometa i dobiti itd...Doprinosi moraju rasti, broj budzetlija se mora smanjiti, privrednici moraju shvatiti da oni nista ne udjeljuju ili daju kako oni vole to reci, vec placaju rad i zaradjeno, ne poklanjate...da nije ovoliko budzetlija, mi bi bili bogata zemlja, ali isto tako da privatnici rade po zakonu, opet cast izuzetcima, ne bi bili sad gdje jesmo, sa ovoliko iseljenih sunarodnjaka u druge drzave zapadne Evrope...Ovakav nacin odnosa i drzave i privrednika samo vodi u jednu krajnost, jer sa ovim stanjem gurate zemlju u inflaciju, hiperinflaciju i na kraju rat...nazalost kroz sva ova stanja nam je prosla bivsa drzava...mi smo na dobrom putu da sve ponovimo, kad nestane love, stice najgori oblik nacionalizma i fasizma, a onda neka nam je svima Bog na pomoci...
Kakva parodija. Do jucer moglo je protestovati i 100 hiljada radnika, niko se poceso ne bi...
Rahmani izlaze na proteste, u nekakvoj grupi kazu da nece uplatiti doprinose, da ce ostetiti drzavu na mjesecnom nivou za 25 miliona, te da su kljucevi sehare kod njih i bla bla bla...
Pitanje za ljude iz vlade, hoce li posustati i izaci u susret Rahmanima ili ce i njima i narodu objasniti da je ovakvo stanje neodrzivo...zasto niko ne objasni narodu da se ubire nekih 100 150 miliona doprinosa za penzijsko, a isplati se 250 miliona penzija, znaci penzioneri duboko guraju ruku u ostatak budzeta, naravno da nisu oni krivi, krive su gazde koji 30 godina kompletan kadar drze na minimalcu, bilo NK, SSS ili VSS...Kradu drzavu na sve nacine, cast izuzetcima, bilo kroz poreze, duple knjige, bez fiskalnih kasa, radnici na crno, pranja novca, ne prijavljivanjs prometa i dobiti itd...Doprinosi moraju rasti, broj budzetlija se mora smanjiti, privrednici moraju shvatiti da oni nista ne udjeljuju ili daju kako oni vole to reci, vec placaju rad i zaradjeno, ne poklanjate...da nije ovoliko budzetlija, mi bi bili bogata zemlja, ali isto tako da privatnici rade po zakonu, opet cast izuzetcima, ne bi bili sad gdje jesmo, sa ovoliko iseljenih sunarodnjaka u druge drzave zapadne Evrope...Ovakav nacin odnosa i drzave i privrednika samo vodi u jednu krajnost, jer sa ovim stanjem gurate zemlju u inflaciju, hiperinflaciju i na kraju rat...nazalost kroz sva ova stanja nam je prosla bivsa drzava...mi smo na dobrom putu da sve ponovimo, kad nestane love, stice najgori oblik nacionalizma i fasizma, a onda neka nam je svima Bog na pomoci...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija