Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3901 Re: Bosanska dolina piramida

Post by konektovan »

Halke po planinama postavili planinari da se mogu zakaciti, tj. osigurati.. :mrgreen:
dr_Evil

#3902 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

canvra888 wrote: 14/01/2025 16:09
dr_Evil wrote: 14/01/2025 16:06
canvra888 wrote: 14/01/2025 16:04 Frajko ni pravopis nije savladao, ali jest ove kompleksne teorije. :roll:
Dobro, sve na stranu, ali ko jos koristi argument pravopisa online, to je u rangu vidi ti friza :D so 90's
Pa kako da te uzmem za ozbiljnog sagovornika kad pričaš o stvarima koje ljudi sa doktorskim disertacijama u tom polju nisu tvrdili, a nisi bio u stanju neke osnove pravopisa priotizirati. Zar ne bi ono kuća od temelja? Ili smo stručnjaci za sve, a pojma nemamo, kao po običaju. :zoka:
Dobro, nisam bio ni skuzio da si se zapravo meni bio obratio, mislio sam da referiras nekom drugom, u svakom slucaju i dalje stoji da je argument pravopisa ocajan u danasnjem online svijetu. Ovdje su ljudi dosli da seru, a ne da pisu diplomski.

Jel ti se ne svidjaju moje teorije o koristenju halki da su koristene za izlvacenje balvana? Jel te zabolilo? Iz razloga jer volis da su vezovi za brodove, ili volis da su portali za onaj svijet pogonjeni piramidom? Ne znam koja ti je teorija draza. U svakom slucaju teorija nije moja.

Dakle, ovo je forum, dosli smo tu da seremo, kao sto sam vec naveo, imati svoje misljenje na neku temu ne predstavlja nikakav problem, niti je kome nametnuto, niti je pokusaj uvjeravanja sirih narodnih masa u nesto bez dokaza. I naravno da smo svi strucnjaci za sve, i da nemamo pojma, i naravno da se odnosi na mene, na tebe, kao i na ostatak forumskog pucanstva. Forum je zamjena za kafanu.

Kuca se gradi od temelja, i zato o vaznim pitanjima se drzimo struke, sto naravno ne znaci da ne mozes imati misljenje(vrijednost istog je nesto drugo).
canvra888

#3903 Re: Bosanska dolina piramida

Post by canvra888 »

dr_Evil wrote: 14/01/2025 16:46
canvra888 wrote: 14/01/2025 16:09
dr_Evil wrote: 14/01/2025 16:06

Dobro, sve na stranu, ali ko jos koristi argument pravopisa online, to je u rangu vidi ti friza :D so 90's
Pa kako da te uzmem za ozbiljnog sagovornika kad pričaš o stvarima koje ljudi sa doktorskim disertacijama u tom polju nisu tvrdili, a nisi bio u stanju neke osnove pravopisa priotizirati. Zar ne bi ono kuća od temelja? Ili smo stručnjaci za sve, a pojma nemamo, kao po običaju. :zoka:
Dobro, nisam bio ni skuzio da si se zapravo meni bio obratio, mislio sam da referiras nekom drugom, u svakom slucaju i dalje stoji da je argument pravopisa ocajan u danasnjem online svijetu. Ovdje su ljudi dosli da seru, a ne da pisu diplomski.

Jel ti se ne svidjaju moje teorije o koristenju halki da su koristene za izlvacenje balvana? Jel te zabolilo? Iz razloga jer volis da su vezovi za brodove, ili volis da su portali za onaj svijet pogonjeni piramidom? Ne znam koja ti je teorija draza. U svakom slucaju teorija nije moja.

Dakle, ovo je forum, dosli smo tu da seremo, kao sto sam vec naveo, imati svoje misljenje na neku temu ne predstavlja nikakav problem, niti je kome nametnuto, niti je pokusaj uvjeravanja sirih narodnih masa u nesto bez dokaza. I naravno da smo svi strucnjaci za sve, i da nemamo pojma, i naravno da se odnosi na mene, na tebe, kao i na ostatak forumskog pucanstva. Forum je zamjena za kafanu.

Kuca se gradi od temelja, i zato o vaznim pitanjima se drzimo struke, sto naravno ne znaci da ne mozes imati misljenje(vrijednost istog je nesto drugo).
Nisam se uopće tebi obratio, sam si se pronašao, a ti kao uvrijeđena mlada ovoliku novelu napisa. :D
dr_Evil

#3904 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

canvra888 wrote: 14/01/2025 16:52
Nisam se uopće tebi obratio, sam si se pronašao, a ti kao uvrijeđena mlada ovoliku novelu napisa. :D
E halali onda, a jesam bio ko uvrijedjena mlada :D
Sanjarko

#3905 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sanjarko »

U Nicaze po pricama starih je bilo jezero, sad koliko je to tacno ne znam, i da li je jezero bilo privremeno kada su Bosnu ovdje koritili da se tako izrazim. A halke su neke bile po pricama metalne.

Ja sam rekao po prici bila je halka negdje kod ili prema kamenolomu, ne sjecam se tacno koja lokacija je bila u pitanju. Zadnja valjda, tako meni pricano.
Point.

#3906 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Point. »

Zenica kao pomorska luka.
broj dva

#3907 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

Tema se na forumu otvorila 2010 godine.
Danas, 15 godina kasnije je situacija sa piramidama ista - nista se nije uradilo, iskopalo, dokazalo ali su tuneli postali ljekoviti, sesirdija je napravio biznis a piramidioti su i dalje tu. U kakvoj drzavi zivimo situacija ce biti ista i 2040 godine, naravno nista od novca zaradjenog nadriljekarstvom, prevarama i sisanjem ovaca ne ide na placanje poreza ali ljudi moji mi imamo cetri najvece i najstarije piride na svjetu, niko nema sta Bosna ima...
Laplace

#3908 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Laplace »

thekupus wrote: 14/01/2025 15:25
Njanjavi wrote: 14/01/2025 15:23
thekupus wrote: 14/01/2025 14:28

hahahahhahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahhaha
Jel ti logicnije da su portali? :)
Jarane, koliko si godina škole završio?
Završio je YouTube akademiju, odsjek žuti titlovi.
Laplace

#3909 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Laplace »

dr_Evil wrote: 14/01/2025 15:31
Njanjavi wrote: 14/01/2025 15:30 Ma dusa mala skolovana.
Skolovani i sjebase dunjaluk jarane.
Indoktrinisani botovi koji mantraju unedogled sta im gospodar sapuce da trebaju pricat.
Meni ona moja kaze sta treba reci, i jos me natjera da sude operem :(
Valjda su neškolovani konstruisali i napravili računar/tablet/smartphone sa kojeg ovaj prosipa kofe izmeta po školovanima.
dr_Evil

#3910 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

Laplace wrote: 31/01/2025 14:20
dr_Evil wrote: 14/01/2025 15:31
Njanjavi wrote: 14/01/2025 15:30 Ma dusa mala skolovana.
Skolovani i sjebase dunjaluk jarane.
Indoktrinisani botovi koji mantraju unedogled sta im gospodar sapuce da trebaju pricat.
Meni ona moja kaze sta treba reci, i jos me natjera da sude operem :(
Valjda su neškolovani konstruisali i napravili računar/tablet/smartphone sa kojeg ovaj prosipa kofe izmeta po školovanima.
To je ono da je zemlja ravna, a GPS u autu se koristi redovno
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3911 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Truba »

broj dva wrote: 27/01/2025 10:30 Tema se na forumu otvorila 2010 godine.
Danas, 15 godina kasnije je situacija sa piramidama ista - nista se nije uradilo, iskopalo, dokazalo ali su tuneli postali ljekoviti, sesirdija je napravio biznis a piramidioti su i dalje tu. U kakvoj drzavi zivimo situacija ce biti ista i 2040 godine, naravno nista od novca zaradjenog nadriljekarstvom, prevarama i sisanjem ovaca ne ide na placanje poreza ali ljudi moji mi imamo cetri najvece i najstarije piride na svjetu, niko nema sta Bosna ima...
pa nije tvoj novac
sta te briga
nije tvoje zdravlje

jesi cuo za placebo
ako je ljudima bolje od visokog pustite ih
broj dva

#3912 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

Truba wrote: 03/02/2025 13:24
pa nije tvoj novac
sta te briga
nije tvoje zdravlje

jesi cuo za placebo
Briga me je je glupa laž na koju nasljednu piramidioti. Smeta mi jer gura pseudonauku . Smeta mi što zaglupljuje i laže. Sve mi u vezi "piramida" smeta i svakome sa mrvicom obraza i mozga bi trebalo da smeta
dr_Evil

#3913 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

broj dva wrote: 03/02/2025 13:34
Briga me je je glupa laž na koju nasljednu piramidioti. Smeta mi jer gura pseudonauku . Smeta mi što zaglupljuje i laže. Sve mi u vezi "piramida" smeta i svakome sa mrvicom obraza i mozga bi trebalo da smeta
meni je prica o piramidama, ilirima, kuglama, i sve ostalo vec pravo simpaticna. Posebno prica koju gura(iako nije njegova) da se stanovnistvo ovdje nije mijenjalo to jest da su Iliri juzni slaveni. Eh sad, odlicno znam iz knjiga da Iliri imaju mnogo vise sa Albancima nego sa nama, pa cak i Dalmacija je od njihove rijeci za pastire, ali ima pravo postaviti tezu i nek je brani, i nek se dokazuje.

Nadrilijecenje, vanzemaljci, frekvencije, i sve ostalo je za mene isto kao i dzamija, crkva, sto ce reci, ko voli nek izvoli.
Laplace

#3914 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Laplace »

Truba wrote: 03/02/2025 13:24
pa nije tvoj novac
sta te briga
nije tvoje zdravlje

jesi cuo za placebo
A jest' placebo popularna riječ, posebno u posljenjih nekoliko godina. Ono, kad prevarante ili njihove pristalice satjeraš u ćošak argumentima, u nedostatku dokaza za njihova zmijska ulja itsl., vade se na placebo jer eto ako ništa pomogne to je OK.

Placebo uopšte ne radi tako da nekoga uvjeriš daće mu šećerna tabletica pomoći i - voila! - ona mu pomogne. Placebo je nesiguran i u najvećem broju slučajeva jednostavno ne djeluje. Opravdavati nešto time da će pomoći kao placebo vodi ka tome da sve više ljudi zanemaruje prevenciju, zanemaruje dokazane terapije i oslanja se na prevarante.

Placebo je izgovor za nemogućnost dokazivanja dejstva "lijeka". Da u placebu ima išta iole pouzdano, koristio bi se u medicini zasnovanoj na dokazima. A ne može jer ako pacijent umre hajde se ti vadi na placebo. To prolazi jedino prevarantima tipa Obmanagiča.
dr_Evil

#3915 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

Laplace wrote: 03/02/2025 14:19

A jest' placebo popularna riječ, posebno u posljenjih nekoliko godina. Ono, kad prevarante ili njihove pristalice satjeraš u ćošak argumentima, u nedostatku dokaza za njihova zmijska ulja itsl., vade se na placebo jer eto ako ništa pomogne to je OK.

Placebo uopšte ne radi tako da nekoga uvjeriš daće mu šećerna tabletica pomoći i - voila! - ona mu pomogne. Placebo je nesiguran i u najvećem broju slučajeva jednostavno ne djeluje. Opravdavati nešto time da će pomoći kao placebo vodi ka tome da sve više ljudi zanemaruje prevenciju, zanemaruje dokazane terapije i oslanja se na prevarante.

Placebo je izgovor za nemogućnost dokazivanja dejstva "lijeka". Da u placebu ima išta iole pouzdano, koristio bi se u medicini zasnovanoj na dokazima. A ne može jer ako pacijent umre hajde se ti vadi na placebo. To prolazi jedino prevarantima tipa Obmanagiča.
Ja nekad ne znam jel se radi o nepismenosti, posmatrajuci profil osoba koje odlaze kod raznih hodza i fratara rekao bih da nije to, ali praznovjerje je stil zivota. Mozemo izvuci argument da je to zbog starosti nase civilizacije u kontinuitetu na ovim prostorima, mes cini da i Zemaljski muzej cuva najstariji zapis, prijenos "znanja" sa koljena na koljeno. Sta god.. u svakom je slucaju pogubno za nas, i niko ne zeli da se obracuna sa tim. Varaju nas otvoreno, unistavaju familije, i sve pod krinkom visih sila.

Pricam neki dan sa ozbiljnim covjekom, i prica mi kako je kupio bocu vode iz piramide, i svaki dan on kapljicu toga u svoju bocu sa vodom na poslu. Sta da mu kazem, a da se ne posvadjamo, ne ide to.
stubrijez

#3916 Re: Bosanska dolina piramida

Post by stubrijez »

Ja na te zapise i nadrilijekove uvijek kazem samo jednu stvar: nedo Bog doc dotle da nema drugog rjesenja.
stubrijez

#3917 Re: Bosanska dolina piramida

Post by stubrijez »

Nek ne placaju porez, od poreza se ionako placaju sisari koji primaju ogromne plate a ne rade nista. Koji se porez utaji dje nadje bas piramide za primjer. Sesirlija bar nesto radi, meni je on bas simpatican, nekako samouvjeren bez pokrica al dobro...
Post Reply