Stvarno mi padaju u očima neviđeno.
Mislio sam da neće sebi dozvoliti da se slikaju ali sam se očito prevario
Da, u pravu si. Ali, ni to nije NS. Samo je liberalna stranka. Nemoj da gazda plaća doprinos za penziono radniku na 1.000, neka plaća na 800, pa da penzija sutra bude niža.
Pa liberalni socijalista jeste malo nategnuto, ali ima i bilo je i takvih. Npr. Lav Trocki.
To sam ponavljao dok je bila tema koju je Peđa otvorio pa su me ubjeđivali da nije, zaboga i u Švedskoj je tako.
Eto, kažu da može taj spoj.JoseMujica wrote: ↑13/01/2025 15:36![]()
![]()
![]()
![]()
ili si liberal ili si socijalista...to su dva potpuno suprotstavljena politička koncepta
liberali doslovno preziru državu i državne intervencije, a što je temeljni sadržaj politika socijalista kako bi državnom intervencijom osigurali "pravedniju" distribuciju društvenog bogatstva....u praksi socijalisti (bi trebalo da) zagovaraju povećanje poreza za najbogatije kako bi država imala više love da dijeli onima koji imaju manje, dok liberali (bi trebalo da) zagovaraju smanjenje poreza kako bi više love ostalo u rukama onih koji je stvaraju s idejom da će da više troše i na taj način će se društveno bogatsvo samo distribuirati do najsiromašnijih, koji će dobiti priliku da je sami zarade
Ko je ba moron?
Čini se da ne praviš razliku između liberalizma i anarhizma.JoseMujica wrote: ↑13/01/2025 15:36![]()
![]()
![]()
![]()
ili si liberal ili si socijalista...to su dva potpuno suprotstavljena politička koncepta
liberali doslovno preziru državu i državne intervencije, a što je temeljni sadržaj politika socijalista kako bi državnom intervencijom osigurali "pravedniju" distribuciju društvenog bogatstva....u praksi socijalisti (bi trebalo da) zagovaraju povećanje poreza za najbogatije kako bi država imala više love da dijeli onima koji imaju manje, dok liberali (bi trebalo da) zagovaraju smanjenje poreza kako bi više love ostalo u rukama onih koji je stvaraju s idejom da će da više troše i na taj način će se društveno bogatsvo samo distribuirati do najsiromašnijih, koji će dobiti priliku da je sami zarade
liberalizam je temelj svih modernih ideologija, pa i socijalizma, samo što je socijalizam ograničio priče o slobodi čovjeka na određenu klasu, a liberalizam danas na slobodu kapitalaSeawolf wrote: ↑13/01/2025 15:55Čini se da ne praviš razliku između liberalizma i anarhizma.JoseMujica wrote: ↑13/01/2025 15:36![]()
![]()
![]()
![]()
ja bih uvaženu Sabinu zamoli da droge koje koristi podijeli i sa nama, običnim pukom

#dobriljudiBudući da je Arnaut ugledni član Naše stranke, uslijedio je pitanje jednog korisnika Twittera da li on može utjecati na politiku stranke.
"Član sam. Ne mogu uticati. Sve odluke donose Forto, Kojović i Ćudić", odgovorio je Arnaut.