AMERIKA

Post Reply
jeza u ledja

#13876 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

zposao wrote: 10/01/2025 18:20
jeza u ledja wrote: 10/01/2025 17:07
zposao wrote: 10/01/2025 09:12

Šta bijaše na kraju sa onim požarima na Mauiju?
Bilo priče izgorilo bruku ljudi zbog policijskih barikada i da je dosta djece netragom "nestalo". Odjednom prestala biti tema.

Jel se išta obnovilo, pronašlo?
Nista, izgorio grad, mislim 100+ nesto ljudi poginulo.
Vjerovatno ce za 20 godina tamo niknuti resorti i tako.

Ista je bila situacija, ogroman vjetar i susa.
A šta sa onim "teorijama zavjere" da je bruka djece nestalo?

I sudi li se ikome za nemar? Nije malo žrtava pa da prođe "nikom ništa"...
Pa ne znam nisam pratio. I tamo se prst upirao u gradonacelnika, ne znam dalje gdje je zavrsilo. Mislim da je tim ljudima bitnije sta i kako dalje, koga ce pokriti osiguranje i tako. Generalno je tamo teorija da bogati bijelci i korporacije zele sto vise zemlje za sebe i da je to jedan od razloga sto je izgorilo. Lahaina nije bas bogatasko naselje, vise ko neko surfersko/autohtono, ili penzija, umjetnici i to.

Tu teoriju o djeci nisam cuo.
emirolini

#13877 Re: AMERIKA

Post by emirolini »

Point. wrote: 09/01/2025 18:19
dječak sa šibicama wrote: 09/01/2025 17:56 Image

Left: LA Fire Chief Kristin Crowley. Middle: Training Commander Jaime Brown. Right: Assistant Chief Kristine Larson.

:lol: :-)
I šta je ovdje tačno smiješno?
Nije smjesno, zalosno je.

Larson :lol: ok ovo jeste smjesno ali ova DEI pripadnica, valjda voli zene a i manjina i samo na osnovu toga je dobila ovaj posao, iskljucivo PR a ne strucno.

Ove dvije sa lijeve strane, njih ne poznajem ali tesko da su zasluzile da budu na poziciji, dok se muskarci bore sa vatrom i bacaju svoj zivot na kocku ove sjede u udobnoj klimatiziranoj kancelariji.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13878 Re: AMERIKA

Post by Truba »

sumirprimus wrote: 10/01/2025 17:01 Vi razumijete da pri vjetrovima.od cca 80-100km/h dovoljna iskra da napravvi pakao
Jel?
A sta kaze vjetar za rostilj?
Dead Man Walking

#13879 Re: AMERIKA

Post by Dead Man Walking »

emirolini wrote: 10/01/2025 18:43 [

Larson :lol: ok ovo jeste smjesno ali ova DEI pripadnica, valjda voli zene a i manjina i samo na osnovu toga je dobila ovaj posao, iskljucivo PR a ne strucno.

Cim se bavila inace, zna li se sta? Jel negdje na pijaci radila, iz koje je branse?
jeza u ledja

#13880 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

emirolini wrote: 10/01/2025 18:43

Left: LA Fire Chief Kristin Crowley. Middle: Training Commander Jaime Brown. Right: Assistant Chief Kristine Larson.

Ove dvije sa lijeve strane, njih ne poznajem ali tesko da su zasluzile da budu na poziciji, dok se muskarci bore sa vatrom i bacaju svoj zivot na kocku ove sjede u udobnoj klimatiziranoj kancelariji.
Sta je smijesno sa ovim "Larson" de nam reci da se i mi malo nasmijemo?

Ove druge ne poznajes ali poznajes Larson? Gdje se se upoznali?
sumirprimus

#13881 Re: AMERIKA

Post by sumirprimus »

tramvajtrojka wrote: 10/01/2025 18:26
sumirprimus wrote: 10/01/2025 17:33 Balkanski maga nafuran na krscansku white.power pricu
pa logy da ce biti kad frajer zivi u centru Sarajeva citav zivot i umislio da je veci hrvat od hrvata koji zivi u Zagrebu :mrgreen: :mrgreen: :lol: , i na osnovu toga stvara misljenje da je veci od bilo koga sarajlije zbog toga :)

Pogledas sta samo izjavljuje kad pljuje protiv bilo cega pozitivnog u Sarajevu i pametnom i isaret bude dovoljan
Ja sam.cuo vi u sarajvu samo lisce i kisnicu cesljate :zzzz:
sumirprimus

#13882 Re: AMERIKA

Post by sumirprimus »

Truba wrote: 10/01/2025 19:10
sumirprimus wrote: 10/01/2025 17:01 Vi razumijete da pri vjetrovima.od cca 80-100km/h dovoljna iskra da napravvi pakao
Jel?
A sta kaze vjetar za rostilj?
Truba bilo sta, rostij je isto jben pri orkanskim vjetrovima.
Ja sam.jednom jedva ugasio bez vatrogasaca jos se ne zajebavam.
Ovo u kaliforniji, imate u dalmaciji cesto jos sa slabojom vjetrovima. Pakao ko nije prosao
Rob_Atl

#13883 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Ova lijeva je bila vatrogasac 22 godine, inzinjer, zavrsila u top 50 od 16 000 kandidata kad je polagala testove. Ako ona nije kvalifikovana onda ne znam ko je. Drugo je sto Maga i poneki forumasi misle da mora biti neki macho man za ovakve funkcije :roll: .
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#13884 Re: AMERIKA

Post by Hame_ »

Jakovina o Trumpovim ambicijama: Supersila prijeti saveznicima, to je situacija bez presedana!

Povjesničar Tvrtko Jakovina gostovao je u Novom danu kod Tihomira Ladišića. Komentirao je interes Donalda Trumpa za Grenland i Panamski kanal.

Image

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13885 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

Point. wrote: 10/01/2025 17:31
dječak sa šibicama wrote: 10/01/2025 17:14

Klimatska promjena uhapsena, pojavio se i video.

Interesantno, nema neku americku fizionomiju.
Šta je tačno američka fizionomija, prosvijetli nas.
Vjerujem da je mislio na ovo, a ne na neke migrante.

Image
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#13886 Re: AMERIKA

Post by Hame_ »

Sada mi je malo lakše. Mislio sam da sam "u kurcu", ali sada kada čitam (ako je istina) šta ovi najveći Svijetu rade...

Odo zabacit. Priroda, cvrkut ptica, žubor vode,... ribolov. Soba.

Odvajam se od ove "budalaštine".
Point.

#13887 Re: AMERIKA

Post by Point. »

Hajde sada jedno po jedno da raščistimo.

1. Šta je smiješno što se žena preziva Larson?

2. Kako znaš da je ova DEI, kako je nazva, dobila posao na osnovu što je manjina? Poznaješ nekoga u odboru? Šta je problem što voli žene? Voliš ih i ti.

3. Ne poznaješ ih ali znaš da nisu zaslužile da budu na poziciji. Interesantno razmišljanje.

4. Kladim se da bi propjevao nakon dva šamara da te bilo koja od ove tri žene krenu ispitivati. Kao pravi muškarac, jel.
emirolini

#13888 Re: AMERIKA

Post by emirolini »

Point. wrote: 11/01/2025 10:30

2. Kako znaš da je ova DEI, kako je nazva, dobila posao na osnovu što je manjina? Poznaješ nekoga u odboru? Šta je problem što voli žene? Voliš ih i ti.

3. Ne poznaješ ih ali znaš da nisu zaslužile da budu na poziciji. Interesantno razmišljanje.

4. Kladim se da bi propjevao nakon dva šamara da te bilo koja od ove tri žene krenu ispitivati. Kao pravi muškarac, jel.

1. Smjesno jer Fire "arson" - "Larson". Evo da ti i napisem primjer jer ces me vjerovatno ponovo pitati. Npr. "The suspect has been charged with arson." Odnosno neko tko namjerno pali nesto.

2. Nikoga u odboru ali mi je prijatelj bivsi LAFD, sada je MFD odnosno preselio se u Modesto, upravo radi ovih gluposti posljednjih godina gdje dobri ljudi sa iskustvom i borbom ne mogu doci na mjesto koja odlucuju o sudbinama ljudi koji su na terenu. Na kraju imas ove ljude koji su iz pogresnih razloga tu. Za to sto voli zene, zaboli me sta voli, neka svako radi sta hoce privatno, neka se moli kojem god bogu misli da postoji ali samo ne smije imati prednost na ljude koji su ucinkovitiji u svom poslu. Zar se moramo oko ovoga cak i raspravljati?? Zar to ne bi trebalo da je logicno.

https://www.newsweek.com/lafd-deputy-ch ... ms-2013351

3. Da, ja to licno smatram.

4.Dogovorimo se za te samare, javim ti se u pp.
Point.

#13889 Re: AMERIKA

Post by Point. »

emirolini wrote: 11/01/2025 11:24
Point. wrote: 11/01/2025 10:30

1. Smjesno jer Fire "arson" - "Larson". Evo da ti i napisem primjer jer ces me vjerovatno ponovo pitati. Npr. "The suspect has been charged with arson." Odnosno neko tko namjerno pali nesto.

2. Nikoga u odboru ali mi je prijatelj bivsi LAFD, sada je MFD odnosno preselio se u Modesto, upravo radi ovih gluposti posljednjih godina gdje dobri ljudi sa iskustvom i borbom ne mogu doci na mjesto koja odlucuju o sudbinama ljudi koji su na terenu. Na kraju imas ove ljude koji su iz pogresnih razloga tu. Za to sto voli zene, zaboli me sta voli, neka svako radi sta hoce privatno, neka se moli kojem god bogu misli da postoji ali samo ne smije imati prednost na ljude koji su ucinkovitiji u svom poslu. Zar se moramo oko ovoga cak i raspravljati?? Zar to ne bi trebalo da je logicno.

https://www.newsweek.com/lafd-deputy-ch ... ms-2013351

3. Da, ja to licno smatram.

4.Dogovorimo se za te samare, javim ti se u pp.
1. Meni nije smiješno. Zapravo, čitava situacija meni nije smiješna.

2. Aha, pričao mi drug od druga što zna jednog ovog druga, ne znaš ga ti. Ok, got it. :thumbup:

3. Znači sudiš po plitkim predrasudama. Evo drug Rob iz Atlante reče da je jedna od njih 22 godine u vatrogascima.

4.Sorry ali bojim se da me nisi najbolje razumio, nema potrebe za ovoliko agresive na sabahu. Dakle, ismijavaš ih jer su žene na poziciji koji bi, po tebi, trebali sjediti muškarci.

A sve tri sa slike izgledaju kao od brda odvaljene, odvalili bi i tebe i mene zajedno. Kontaš, figure of speach hebemgaja, ne kontam što bukvalno shvataš.
Hakiz

#13890 Re: AMERIKA

Post by Hakiz »

Hoće li Amerikanci sada malo više zavoljeti beton i ciglu?
Peacean

#13891 Re: AMERIKA

Post by Peacean »

Ma kakvi, sada će još jeftinije materijale koristiti kako bi bila manja šteta ako opet izgori.
jeza u ledja

#13892 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

LA Arson, moram priznati jest smijesno :D

Ali ovo u vezi zena medju vatrogascima, to je sasvim normalna pojava. Ove dvije butch vatrogaskinje mi ne izgledaju kao da bi imale problem odradjivati sta radi muskarac.

Sve u svemu glupo je i pomisliti da su vatrogasci ovdje imali sanse, sve da je svaki Rambo.
dječak sa šibicama

#13893 Re: AMERIKA

Post by dječak sa šibicama »

Stručnjaci pogodili vatrogasca pijeskom
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13894 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Djecak je agnosticki desnicar a ja vjerski
:mrgreen: zato on ima vise problema nego ja :sax: :bih:
Dead Man Walking

#13895 Re: AMERIKA

Post by Dead Man Walking »

Point. wrote: 11/01/2025 11:37

3. Znači sudiš po plitkim predrasudama. Evo drug Rob iz Atlante reče da je jedna od njih 22 godine u vatrogascima.
A ova smijesna preko 30, al ebo to, valja njakake o DEI gdje treba i gdje ne treba.
Hakiz

#13896 Re: AMERIKA

Post by Hakiz »

jeza u ledja wrote: 11/01/2025 21:30 LA Arson, moram priznati jest smijesno :D

Ali ovo u vezi zena medju vatrogascima, to je sasvim normalna pojava. Ove dvije butch vatrogaskinje mi ne izgledaju kao da bi imale problem odradjivati sta radi muskarac.

Sve u svemu glupo je i pomisliti da su vatrogasci ovdje imali sanse, sve da je svaki Rambo.
Ma, nije, valjda, da nije kao u filmovima?
Hakiz

#13897 Re: AMERIKA

Post by Hakiz »

Eno, kažu osiguranja da nema šanse da plate.

Amerika :thumbup:
Rob_Atl

#13898 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Ista situacija je i na floridi sa osiguranjima. Nakon par katastrofalnih uragana zadnjih godina, samo su rekli jebo ovo spakovali se i otisli :mrgreen: .
ragib

#13899 Re: AMERIKA

Post by ragib »

Procitah zanimljiv tekst
Što se tiče pitanja Kanade ,Grenlanda i Srednje Amerike to je prilično jasno i očekivano.U procesu života Imperije ( bilo koje ) nekoliko je faza.Nakon što se neka imperija etablira na geopolitičkoj sceni neminovno slijedi faza širenja.I ona teče do izvjesne granice koju diktiraju ostale imperijalne sile.To jest međusobni odnosi sila na mapi svijeta.Nakon faze širenja ide konsolidacija i prožimanje.Imperijalna sila utvđuje dostignute granice i prožima zaposjednute teritorije svojom ideologijom,sistemima vrijednosti i jezikom u svrhu uklanjanja jezičkih barijera .Svi ovi procesi su viđeni u povijesti mnogo puta i oni se ponavljaju slijedeći zakone višeg reda.SAD je trenutno u fazi iscrpljenosti .Nakon imperijalnog širenja tokom XX stoljeća nije uspjela izvršiti konsolidaciju na novonastalim granicama obilježenim njenom sferom utjecaja.To se naziva promašaj u strateškom planiranju.Paradoks je da su za te promašaje krivi ljudi koje su sami Amerikanci promovisali kao vrhunske umove iz te oblasti.Zbignjev Bežinski,Henri Kisindžer i nezaobilazni Samuel Hantington tvorac pamfleta Sukob civilizacija ,koji je sam po sebi nenaučni promotivno propagandni pamflet ,a od kojeg su oni napravili Udžbenik geostrategije XX stoljeća. Ispada da je Amerika potrošena kao batina za nečije tuđe ciljeve.Njeni resursi su iscrpljeni a politički položaj u svijetu ozbiljno uzdrman.SAD trenutno ide ka posljednjoj fazi imperijalnog života a to je terminalna faza koja ima dva stepenika  agonija i smrt što bi rekli ljudi u kliničko medicinskoj praksi.Trenutno Tramp koji artikuliše interese američkih konzervativaca ( barem retorički ) pokušava usporiti proces.Kreće u povlačenje sa globalne mape na kontinentalno područje .Na dijelove koji imaju još uvijek kvalitetne resurse da produže život imperiji.Da je Tramp sklon takvim postupcima pokazalo je i povlačenje iz Afganistana u prošlom mandatu,kao i nećkanje u vezi uplitanja u Rusko Europska pitanja na način kako je to SAD radila nekad ranije.
muzicar_iz_parka

#13900 Re: AMERIKA

Post by muzicar_iz_parka »

Ako Trump ima hrabrosti neka u tome potezu okupira Meksiko.
Lako je sa Kanadom i Grenlandom ratovati
Post Reply