emirolini wrote: ↑11/01/2025 11:24
Point. wrote: ↑11/01/2025 10:30
emirolini wrote: ↑10/01/2025 18:43
Nije smjesno, zalosno je.
Larson 
ok ovo jeste smjesno ali ova DEI pripadnica, valjda voli zene a i manjina i samo na osnovu toga je dobila ovaj posao, iskljucivo PR a ne strucno.
Ove dvije sa lijeve strane, njih ne poznajem ali tesko da su zasluzile da budu na poziciji, dok se muskarci bore sa vatrom i bacaju svoj zivot na kocku ove sjede u udobnoj klimatiziranoj kancelariji.
Hajde sada jedno po jedno da raščistimo.
1. Šta je smiješno što se žena preziva Larson?
2. Kako znaš da je ova DEI, kako je nazva, dobila posao na osnovu što je manjina? Poznaješ nekoga u odboru? Šta je problem što voli žene? Voliš ih i ti.
3. Ne poznaješ ih ali znaš da nisu zaslužile da budu na poziciji. Interesantno razmišljanje.
4. Kladim se da bi propjevao nakon dva šamara da te bilo koja od ove tri žene krenu ispitivati. Kao pravi muškarac, jel.
1. Smjesno jer Fire "arson" - "Larson". Evo da ti i napisem primjer jer ces me vjerovatno ponovo pitati. Npr. "The suspect has been charged with arson." Odnosno neko tko namjerno pali nesto.
2. Nikoga u odboru ali mi je prijatelj bivsi LAFD, sada je MFD odnosno preselio se u Modesto, upravo radi ovih gluposti posljednjih godina gdje dobri ljudi sa iskustvom i borbom ne mogu doci na mjesto koja odlucuju o sudbinama ljudi koji su na terenu. Na kraju imas ove ljude koji su iz pogresnih razloga tu. Za to sto voli zene, zaboli me sta voli, neka svako radi sta hoce privatno, neka se moli kojem god bogu misli da postoji ali samo ne smije imati prednost na ljude koji su ucinkovitiji u svom poslu. Zar se moramo oko ovoga cak i raspravljati?? Zar to ne bi trebalo da je logicno.
https://www.newsweek.com/lafd-deputy-ch ... ms-2013351
3. Da, ja to licno smatram.
4.Dogovorimo se za te samare, javim ti se u pp.
1. Meni nije smiješno. Zapravo, čitava situacija meni nije smiješna.
2. Aha, pričao mi drug od druga što zna jednog ovog druga, ne znaš ga ti. Ok, got it.
3. Znači sudiš po plitkim predrasudama. Evo drug Rob iz Atlante reče da je jedna od njih 22 godine u vatrogascima.
4.Sorry ali bojim se da me nisi najbolje razumio, nema potrebe za ovoliko agresive na sabahu. Dakle, ismijavaš ih jer su žene na poziciji koji bi, po tebi, trebali sjediti muškarci.
A sve tri sa slike izgledaju kao od brda odvaljene, odvalili bi i tebe i mene zajedno. Kontaš, figure of speach hebemgaja, ne kontam što bukvalno shvataš.